Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läheltä

Kuhmo suunnnittelee neljän rakennuksen purkamista – kaupunginjohtaja: kaikille tyhjille tiloille ei löydy järkevää käyttöä

Suunnitelman mukaan torikioski puretaan välittömästi. Tuupalan kivikoulun matala siipi, Oppimiskeskuksen asuntolarakennus ja Kelo jätetään kylmilleen odottamaan purkamista.

Mies seisoo huppu päässä.

Kuusamossa järjestettiin festari, jossa kaikki järjestelyt pettivät – yleisö toi omat pullot mukanaan, kun kaljaa ei saanut mistään

Tapahtuma kärsi ainakin lavarakentamisen ongelmista ja vapaaehtoisten työntekijöiden puutteesta.

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Keikkalavoille on viimeaikoina heitelty esineitä seksilelusta ihmistuhkiin – hauskalta tuntuva heitto voi johtaa pahoinpitelysyytteeseen

Vastikään Bebe Rexhan keikka keskeytyi, kun lavalle heitetty puhelin osui hänen kasvoihinsa. Myös suomalaisartistien keikkalavoille on vuosien saatossa heitelty erilaisia esineitä.

Ounasjoki purkaa jäitä Rovaniemellä toukokuussa 2020

Festivaali tuo Rovaniemen Jätkänpuistoon kaksi lavaa, kaupungin meluraja syynä

Kaupungin keskustassa melun on loputtava puoliltaöin, ja yhdellä lavalla kaikki sovitut artistit eivät ehtisi esiintyä. Santa open air järjestetään Rovaniemellä ensi kuussa.

Kainuun musiikkijuhlien vastaava tuottaja Jenna Fyhr on tapahtuman VIP alueella.

Kainuun Musiikkijuhlat käynnistää festivaalikesän Pohjois-Suomessa – tapahtuma-alue valmistui ennätysajassa

Kajaanissa järjestettävän festivaalin esiintyjäkattaukseen ei ole tullut muutoksia.

Fani ottaa valokuvaa Antti Tuiskun konsertissa Rovaniemellä.

”Meistä on mihin vaan, jos meillä on palo” – Antti Tuisku hyvästeli kotikaupunkinsa keikkalavat täpötäydelle areenalle

Lappilainen popmusiikin sanansaattaja hyvästeli kotikaupunkinsa näyttävästi. Yhteislaulu ja haikeus täytti Lappi Areenan ääriään myöten täyteen.

Työntekijät rakentavat Turun kauppatorin esiintymislavaa.

Turun kauppatorin esiintymislavan siivekkeitä alettiin nostaa paikoilleen

Lavan puurakenteita asennettiin paikoilleen torstaiaamusta lähtien. Lava on todennäköisesti valmis parissa viikossa.

CATS-musikaalin näyttelijä meikkaa itseään.

Näin Broadway-musikaali loihditaan Helsingin jäähallin lavalle – kurkistimme CATSin kulissien taa

CATS-musikaalin on nähnyt yli 73 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Se on yksi maailman tunnetuimmista musikaaleista.

Sunmi.

Korealainen supertähti Sunmi esiintyi Helsingissä ja toi mukanaan K-popin millintarkan koneiston: medialle kuvauskielto, lavaspiikit prompterista

K-popin ikoninen nimi Sunmi esiintyi sunnuntaina Helsingin Kulttuuritalolla. Konsertissa paljastui runsaasti Suomessakin yhä suurempaa suosiota niittävän K-popin mekanismeja.

Kainuun Musiikkijuhlien päälava elokuussa 2022, kuvattuna yleisön perspektiivistä.

Kainuun Musiikkijuhlat pääsi kävijätavoitteeseensa, tapahtumalle luvassa jatkoa jo ensi kesäkuussa

Lähes mutkitta sujunut tapahtuma keräsi Kajaaniin viikonlopun aikana noin 10 000 festivaalivierasta. Apulanta joutui keskeyttämään keikkansa perjantaina turvallisuussyistä.

Kainuun musiikkijuhlien lavaa pystytetään 24.8.2022 Kajaanihallin parkkipaikalle.

Kainuun Musiikkijuhlien päälava on suurin Kajaanissa nähty esiintymislava – 32 metriä leveällä lavalla on esiintynyt aiemmin esimerkiksi Toto

Kyseisellä lavalla ovat esiintyneet myös Ellie Goulding, Zara Larsson ja Tomas Ledin. Artistien käyttämät lavasteet ja valot ovat aiempaa suurempia, mikä vaatii myös esiintymislavalta paljon.

Muutama ihminen katsomassa lavalla olevaa esitystä.

Lahen Lava on jälleen kauppatorilla tarjoamassa kesäistä ohjelmaa kaupunkilaisille

Elokuun ajaksi pystytetty lava tarjoaa runsaasti muun muassa musiikkiesityksiä. Halukkaat voivat ilmoittautua esiintymään lavalle matalalla kynnyksellä.

Tuhannet koululaiset istuvat katsomossa ja tuhatpäisen yleisön edessä.

Joensuun Laulurinteellä kajahti jälleen tuhansien koululaisten yhteislaulu – katso tunnelmat Suomen suven avauksesta

Suomen suven avaus järjestetään parin virtuaalisen vuoden jälkeen perjantaina 3. kesäkuuta jälleen Joensuun Laulurinteellä. Tapahtumassa on luvassa yhteislaulua, esityksiä ja artistivieras.

Tampereen musiikkiteatteri Palatsi, näkymä parvelta näyttämölle

Tampereen Palatsi-teatteri saa uudet isännät – Tampere-talo on mukana avaamassa Hämeenkadulle 1920-lukua henkivää tapahtumaravintolaa

Uudet yrittäjät uskovat, että ruokailuelämyksen ja taiteen yhdistävällä konseptilla on kysyntää. Ohjelmistoon tulee muun muassa stand up -keikkoja.

Finnkaraoke naisten yleisen sarjan 2021 voittanut imatralainen Pia Helveranta.

Opettaja kannusti Pia Helverannan laulukisoihin, joissa laulamisesta ei ollut tulla mitään – nyt hän on karaoken suomenmestari

Imatralainen Pia Helveranta voitti karaoken suomenmestaruuden. Samana viikonloppuna julkaistiin ensimmäinen oma kappale. Karaoke on tuonut elämään paljon uusia jänniä kokemuksia. Seuraavaksi tavoite on kilpailla ulkomailla.

Kasmir esiintymåsså, ihmisiä katsomassa.

Satama Open Airin toinen päivä avattiin leppoisissa tunnelmissa

Laajennettu festivaalialue mahdollisti ainakin alkuiltapäivästä musiikista nauttimisen väljästi.

Ursus Factoryn Jussi Pelkonen ja Aleksi Ripatti Tavastia-klubin lavalla 15.7.2021.

Aleksi ja Jussi kiersivät Eurooppaa katusoittajina, mutta heille nyrpistettiin nenää – Suomessa Ursus Factory on saanut maan parhaan livebändin maineen

Ursus Factory on yksi esimerkki rockin uudesta esiinmarssista räp-musiikin pitkän valtakauden jälkeen. Fanikunnan ydin on pari-kolmekymppisissä, mutta uutta kuulijakuntaa on löytynyt myös vanhemmista sukupolvista.

Sari Kaasinen

Harvinainen hetki: Sari Kaasinen palaa perustamansa Värttinän kanssa lavalle vuosikymmenten tauon jälkeen

Yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Sari Kaasinen liittyy maailmanmusiikkiyhtyeen riveihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996.

Benjamin Peltonen

Benjamin kertoi lavalla olevansa gay, eikä hän ole saanut mistään yhtä paljon palautetta – mutta miksi kaapista täytyy yhä erikseen tulla?

Helsinki Priden toiminnanjohtaja Aaro Horsma sanoo hetero-oletuksen olevan yhä vahva. Benjamin itse pohti julkista kaapista tulemista vuosia. Lopullinen päätös syntyi keikkaa edeltävänä iltana.

Laulaja-lauluntekijä Yona esiintyy Allas Sea Poolin konsertissa

Festarit ovat vain laastaria musiikkialan ahdinkoon – lavoille nousevat samat isot nimet, ja muut muusikot odottavat yhä pääsyä keikoille

Musiikkialalla oli ennen juhannusta vielä toiveikas olo, mutta jalkapallofanien koronatartunnat synkistivät tunnelman. Monella muusikolla on jo takana todella pitkä työttömyysputki.

Eve Kulmala ja Inka Valima Kiintiökoomikot-podcastista.

“Tietyistä koomikoista on varoiteltu etukäteen” – seksuaalinen häirintä puhuttaa Suomen stand up -piireissä, tällaisia kokemukset ovat

Koomikkopiireissä puuhataan turvallisen tilan käytäntöjä, joilla pyritään kitkemään alan seksuaalista häirintää. Ylen haastattelemat koomikot arvioivat, että takavuosina toimintatavat ovat olleet vielä rajumpia kuin nyt.

Blind Channel

Blind Channel teki kansainvälisen levytyssopimuksen, vaikka sitä odoteltiin vasta Euroviisujen jälkeen – yhtye ei aio himmailla viisulavalla

Blind Channel esittää torstaina Euroviisujen semifinaalissa kappaleensa Dark Side. Yle lähettää Euroviisujen toisen semifinaalin suorana TV1:ssä, Areenassa ja Radio Suomessa kello 22 alkaen.

Niko Vilhelm ja Joel Hokka

Blind Channel nousee Euroviisuissa tänään 3 500-päisen yleisön eteen, eikä kenelläkään ole maskeja – “Nälkäisinä sinne lavalle mennään”

Blind Channel kisaa tänään Euroviisujen toisessa semifinaalissa Rotterdamissa, ja tavoitteena on paikka lauantain finaalissa. Euroviisut ovat bändin mielestä osoittaneet sen, että yleisötapahtumia voidaan järjestää koronaturvallisesti.

Blind channel euroviisujen avajaisseremoniassa Rotterdamissa

Finland sends suicide ideation, red middle fingers to Eurovision Song Contest

The band Blind Channel has called its music style "violent pop." 

Karkkitehtuuria Hippaloilla

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään tänä vuonna syyskuussa

Viime kesänä Hippalot jouduttiin perumaan kokonaan koronaepidemian takia. Tänä vuonna viikonlopun kestävän festivaalin teemana on historia. Teema näkyy ja kuuluu työpajoissa ja esiintymislavoilla.

Hymyilevä Jonna Nummela istumassa sohvalla.

Mitä tapahtuu lavarunoilijalle, kun lava katoaa? Jonna Nummela eli Nihkee Akka pitää pandemiaa kulttuurin henkisenä lamana

Savonlinnalainen lavarunoilija Jonna Nummela sai apurahan, mutta haluaa puhua niistä, jotka eivät ole saaneet mitään tukea.

The Weeknd uppträder på Super Bowl.

The Weeknd laittoi miljoonia dollareita omaa rahaa Super Bowlin väliaikaohjelmaan – spektaakkelia ei kuitenkaan nähty

Esityksessä nähtiin valkoisiin siteiisiin naamansa käärineitä tanssijoita, joilla artisti kritisoi ulkonäkökeskisyyttä.

Juontaja Mikko Leppilampi (oik) haastatteli Live Nation Finlandin toimitusjohtaja Tomi Saarista ja Ilosaarirockin promoottori Panu Hattusta Eduskuntatalon portailla.

Live events industry stages Red Alert Day, demanding state support for Covid-hit sector

The sector, which employs close to 200,000 people, may lose half of its value this year.

Ed Sheeran esiintyi Helsingissä Malmin lentokentällä kesällä 2019.

Supertähtien kuvaaja Ralph Larmann: "Mikä voisi olla hienompaa, kuin matkustaa yhden maailman suosituimman bändin kanssa"

Katso AC/DC:n, Ed Sheeranin ja U2:n luottokuvaajan keikkakuvia ja kuuntele tarinoita niiden takana.

festariyleisöä saapumassa Ilosaarirockiin.

Isojen festivaalien järjestäjät turhautuivat hallituksen linjauksesta: "Ei helpottanut tuskaa, vaan pahensi sitä"

Elokuussa sallitaan yli 500 hengen tapahtumat, mutta on epäselvää, millä ehdoin. Festivaalijärjestäjät haluavat tiedon kesäkuun aikana.

Kesäravintola Tuulaakin ulkoseinää kunnostetaan.

Ravintola ratkoo live-esiintymisten pulmaa

20-vuotias joensuulainen kesäravintola Tuulaaki pohtii keinoja, millä tanssit ja live-esiintymiset paikassa järjestetään.

Kuvassa Lohtajan kirkko,

Osalle tapahtumista etsitään vaihtoehtoisia toteuttamistapoja: Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat suunnittelee striimikonsertteja

Myös Jaakon Päivät saatetaan kokea elokuussa jossain muodossa, jos kokoontumisrajoituksia höllennetään.

Heinäsirkka eli Anne Taskinen vuonna 2008.

Anne Taskinen oli yksi suomirockin uranuurtajista – Heinäsirkka nousi estoitta lavalle äijäporukan keskelle

Taskinen oli paitsi laulaja ja säveltäjä myös toimittaja ja kirjailija. Hän keräsi kansien väliin Suomen naispuoliset rockmuusikot ja tyttöbändit 1950-luvulta 2000-luvulle. Taskinen kuoli kotonaan 7. joulukuuta.

festariyleisöä saapumassa Ilosaarirockiin.

Ilosaarirockin ensi kesän ensimmäiset esiintyjät tiedossa

Laulurinteellä nähdään muun muassa lavoille paluun tekevä Tehosekotin.

Hassisen kone

Hassisen koneen Joensuun keikkojen liput myytiin hetkessä

Hassisen koneen paluu keikkalavalle sai ihmiset liikkeelle.

Seitsemän opiskelijaa poseeraa mikrofonien kanssa

Opiskelijoiden Abba-yhtye nousee lavalle Kajaanissa – KAO konservatorion suositut konsertit saavat jatkoa

Abba-konsertti saa ensi-iltansa perjantaina. Toinen esitys on lauantaina. Molemmat konsertit on lähes loppuunmyyty.

Antti Autio

Nuori Antti Autio ei halunnut, että kukaan kuulisi hänen esityksiään – nyt hän on suurlupaus ja matkalla alan ykköskaartiin

Esiintyjäksi päätyminen on Antti Autiolle mysteeri, vaikka perhetaustan perusteella voisi luulla toisin.

Teatteriesitys on saanut Tampereella aikaan hillittömän fanituksen: "pikkuhousuja lentää lavalle"

Tampereen Poikabändi-esityksestä syntynyt kuuma fanitusilmiö: "Pikkareita lentää lavalle"

Tampereen Työväen Teatterin Poikabändi-musikaali on saanut jo muutaman esityksen jälkeen aikaan kuuman fanitusilmiön. Lavalle lentävät alushousut voivat kuitenkin synnyttää myös turvallisuusriskin.

Satu Lemola meikkaa.

Näyttelijä Satu Lemola kärsii ujoudesta, mutta rakastaa esiintymistä – nyt hän on uransa huipulla Kouvolassa

Kouvolan teatteriin vastikään kiinnitetty näyttelijä Satu Lemola iloitsee voidessaan asettua hetkeksi aloilleen. Freelancer-näyttelijöiden tilanne on toinen, sillä työt koostuvat monista erillisistä keikoista.

Haemorrhage, Kaltenbach

Örinä, veri ja vessaharjat valtasivat laskettelukeskuksen Itävallassa – Tälläista on meno Kaltenbach-äärimetallifestivaalilla

Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Jussi Mankkinen kävi kokemassa Kaltenbach Open Airin. Raportti paikan päältä.

Yhdysvaltalainen Chrusher esiintymässä ilmakitaran MM-kisojen karsinnoissa

Ilmakitaristit ympäri maailman tulevat Ouluun – suomalaisia MM-kisat eivät kiinnosta

Tänä vuonna MM-finaalissa nähdään suomalainen edustaja. Se on ollut viime vuosina hyvin harvinaista.

Asap Rocky esiintyi perjantaina Tampereen Blockfestissä.

Fuck Sweden -huudot raikuivat Tampereen yössä, kun Asap Rocky astui lavalle Blockfestissä: "Asap on äijä, joka on tehnyt todella isoja asioita"

Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Jussi Mankkinen kävi katsomassa tämän kesän kohutuimman artistin keikan Tampereella.

Rammstein

Kerran Rammsteinin laulaja oli oikeasti tulessa, penistykki on keikoilla peruskauraa – tiedäthän ainakin nämä 5 asiaa saksalaisbändistä

Rammstein ei jätä kylmäksi, olipa kysymys kappaleiden sanoituksista tai lavashow'sta. Bändi esiintyy Tampereella perjantaina ja lauantaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle