Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matti Riitakorpi katsoo vasemmalle.

Yleisradion yleisnörtti on kesän viihdyttävin ja vaivaannuttavin satiiri – Yle Areenassa 20.6.

Yleisradion yleisnörtti on kaikkien aikojen ensimmäinen TikTok-tilistä johdettu tv-sarja! Ensisilmäyksellä se näyttää tavalliselta tv-ohjelmalta, mutta kyseessä on parodia popkulttuurimakasiinista.

James Gunn raapii partaista leukaansa.

Marvel-ohjaaja oli joutua canceloiduksi ja loikkasi pahimman kilpailijan leiriin – joutsenlauluna syntyi Guardians of the Galaxyn päätösosa

Ohjaaja-käsikirjoittaja James Gunn siirtyi viime vuoden lopulla Marvelilta DC:n palvelukseen. Hollywoodin supersankarielokuvien muotoon laajalti vaikuttanut elokuvantekijä oli menettää kaiken vuonna 2018.

Kolme ihmistä hymyilee kameralle ja esittelee haalarimerkkejä

Opiskelijat tekivät koko kansan tuntemasta politiikan tutkijasta haalarimerkin

Jokisopulin esikuva pitää sopulia sympaattisena otuksena. Varsinkin vaalien aikaan tv-uutisista ja A-studiosta tuttu Markku Jokisipilä on mielissään hauskasta huomionosoituksesta.

Komediasarjojen hahmoja yhteiskuvassa, muiden muassa Mauno Ahonen, karjakko, Lloyd Libiso, Borat ja Amy Schumer.

Tunnistatko hahmot? Suuri huumorivisa testaa, onko hauskuus hallussa

Apuuva! Yli 70 kysymystä huumorista. Vain kaikkein sitkeimmät jaksavat kahlata tämän visajöötin läpi. Vaikeusastekin on kova. Onko sinusta huumoritietäjäksi?

Heath Ledgerin esittämä Jokeri virnistää ja näyttää pelikorttia, jossa on jokerin kuva.

Nauroitko väärässä paikassa? Huumorintutkija kertoo, mitä hyötyä on mustasta huumorista

Filosofi Jarno Hietalahtea kiinnostaa naurun varjopuoli, jota edustaa esimerkiksi Jokeri, Batmanin arkkivihollinen.

Pilapiirtäjä Ville Ranta.

Pilapiirtäjäkentällä kuohuu: naiset ovat näkymättömissä ja yleisökin on vääränlaista

Pilapiirros voi lajina huonosti, koska pilapiirtäjä Ville Rannan mukaan yleisön maku on kapea-alaista. Sosiaalisessa mediassa myös kohahti, kun pohdittiin, onko alalla naisia.

Toimittaja J. P. Pulkkinen

Miksi päästämme sosiopaatit olohuoneisiimme ja vielä maksamme siitä?

Televisiosarjojen peruskivinä ovat ihmiset, ylpeät, onnettomat, kehnot ja kunnialliset. Haluamme seurata heidän touhujaan. Me jopa maksamme siitä, että saamme heidät olohuoneisiimme.

Kolme puista nukketeatterihahmoa. Vasemmalla lyhyempi mieshahmo, keskellä nutturapäinen, mustiin pukeutunut nainen ja oikealla Suomi-verkkareihin pukeutunut pojan näköinen hahmo.

Sanna Narina kohtaa Petteri Urpon – Kuninkaallinen Nukketeatteri tekee harvinaista poliittista satiiria

Nukketeatterin avulla tehtiin ivaa vallitsijoista jo keskiajalla. Kun lavalla oli nukke, näyttelijää ei mestattu. Kuninkaallinen Nukketeatteri on nauranut Suomen poliitikoille jo kymmenen vuotta.

Jukka Lindström hymyilee niin että hampaat näkyy.

Jukka Lindström palaa ajankohtaissatiirin pariin: Kovan viikon ilta alkaa 15.4.

Koomikko ja toimittaja Jukka Lindström perkaa viikon kiinnostavimmat uutiset 15.4. alkaen loppukevään lauantai-illoissa klo 21.00.

Nainen kuvaa toisen naisen kädessä olevaa jäätelöannosta

Perinteiset työpaikkailmoitukset eivät enää riitä – huomion saa huumorilla ja erilaisuudella

Tiktokin rekry-videot muuttavat työnhakuilmoittelua viihteellisemmäksi. Kokkolalaisen liikenneaseman ilmoituksessa näkökulma käännettiin niin, että työntekijät hakevat joukkoonsa samanhenkistä osaajaa.

Pohjoismaiden liput liehuvat saloissa.

Pohjoismaihin liitetyt stereotypiat naurattavat somessa – näin suomalaisista vitsaillaan Norjassa ja Tanskassa

Pohjoismaalaiset ovat iän kaiken vitsailleet toistensa kustannuksella, mutta sosiaalisen median aikakaudella sillä on aivan uusi alusta.

Kaksikerroksisen, parakkimaisen moduulirakennuksen sini-harmaa julkisivu, jossa ikkunoita. Keskellä sisäänkäynti, jossa joku menossa sisään. Sisäänkäynnin yläpuolella kyltissä lukee Nastolan sosiaali- ja terveyskeskus.

Heidi Aitta-Ahon kuukautiset olivat jatkuneet kaksi viikkoa, kun mieshoitaja ehdotti tulppaa alapäähän

Lahden seudun terveyskeskuksia pyörittävän Harjun terveyden sairaanhoitaja vitsaili soittajan intiimivaivoista. Voit kertoa meille oman kokemuksesi huonosta tai epäasiallisesta kohtelusta tämän jutun kyselyssä.

Mika Räinä, Ulla Ruonansuu ja Marko Talli seisovat Jope ite-elokuvan banderollin edessä.

Jope Ruonansuun läheiset näkivät kansantaiteilijasta kertovan elokuvan ennakkoon: “Kyllä tässä pitää vähän nieleskellä”

Jopen sisarukset liikuttuivat veljestään kertovan dokumenttielokuvan ennakkoesityksessä Kemissä. Jope ite -elokuva tulee teattereihin perjantaina.

Riihimäen kaupungin mainosmuki, jonka punakeltaisella pohjalla Janne Katajan esittämä Sisäänheittäjä.

Joonas Nordmanin hahmo sai kilpailijan Janne Katajasta, sillä kunnat haalivat nyt huumorilla asukkaita

Huumori tekee paluuta markkinointiin, arvioi kuntamarkkinointia paljon tehnyt markkinointitoimisto. Esimerkiksi Riihimäki ja Pori nostavat itseään esille huumorin keinoin.

Somevaikuttaja Koiraluu (Phuc Luu) kolmesta kuvasta koostetussa kombossa.

“Arvoni ovat muuttuneet yhdeksän vuoden aikana” – pelkän hauskuuttajan rooli on liian kapea, sanoo somevaikuttaja Phuc Luu

Sketsivideoita tekevä somevaikuttaja Phuc Luu on oikeassa elämässäkin hauska heppu. Joskus pelkkä hassuttelurooli tuntuu ahtaalta - etenkin, kun seuraajat odottavat häneltä iloista roolia myös somen ulkopuolella.

Ylen kolumnisti Roope Lipasti henkilökuvassa.

Roope Lipastin kolumni: Kunnia sähköyhtiöille hintakorkeuksissaan ja maassa kylmä ihmisten kesken

Kirjailija Roope Lipasti vetää jouluvaihteen päälle. Tällainen on pilke silmäkulmassa kirjoitettu jouluevankeliumi, kun sen sovittaa nykyhetken uutistapahtumiin.

Pilapiirtäjä Ville Ranta.

Pilapiirtäjä Ville Rannan piirrokset johtivat rikostutkintaan – nyt hän pohtii, mihin suuntaan sananvapaus Suomessa on menossa

Kulttuurivieras Ville Ranta taiteilee sananvapauden kaltevalla pinnalla. Pilapiirtäjän moneen suuntaan osuvasta satiirista loukkaantuvat herkästi etenkin miehet.

Mikko Ranta-Huitti lukee navetassa lehmien keskellä Eeva Heilalan  ja Maarit Tastula Eeva Kilven runoja.

Ohjaajalta: Maatuskoja yössä ja runoja lehmille! Elin hetken toisten ihmisten arkea ja opin, että kiinnostavat ihmiset eivät ole täydellisiä eivätkä jaksa sellaisia esittääkään

Maarit Tastula lähtee uudessa ohjelmassaan toiseen Suomeen etsimään elämän tarkoitusta ilo ja huumori aseinaan. Hän konttaa umpihangessa, hiihtää poroaidalle, kesyttää kettua, keritsee lammasta ja valmistaa mykyrokkaa.

Christoffer Strandberg ulkona villapaidassa kädet auki.

Vuoden positiivisin suomalainen on näyttelijä-juontaja Christoffer Strandberg – ”Aiemmin tällainen huomionosoitus olisi ollut taakka”

Christoffer Strandberg tunnetaan ainakin Masked Singer Suomesta, Putouksesta ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. Hymyilevän hauskuuttajan rooli ei enää aiheuta paineita, mutta aiemmin on ollut toisin.

Punainen vegesaurushahmo kuljettaa narussa keltaista maissin näköistä vegesaurushahmoa.

Vegesaurukset ovat vähän erilaisia dinosauruksia!

Kaverukset Karo, Minttu, Verso ja Wasabi elelevät rehevässä ja vehreässä laaksossa, jonka kaikki asukkaat ovat vegesauruksia.

Kaksi naista seisoo vierekkäin ja kummallakin on kädessä taidekirja.

Pohjois-Savon ITE-taiteilijat on nyt kartoitettu – tuore kirja esittelee heistä merkittävimmät

Kaksi vuotta kestäneeseen ITE-taiteilijoiden kartoitukseen osallistettiin myös maakunnan asukkaita, jotka vinkkasivat yli 100 tietämäänsä taiteentekijää.

Juontajat Viki ja Köpi valkoisissa t-paidoissa ja sinisissä farkuissa poseeraavat kameralle vaaleilla portailla.

Tervetuloa Viki ja Köpi Show! Testaa, kuinka hyvin tunnet Vikin ja Köpin?

Testaa, kuinka hyvin tunnet Vikin ja Köpin.

Käsikirjoittaja Riku Suokas.

Tamperelainen Riku Suokas käsikirjoittaa ohjelmaa yhdessä Mies ja alaston ase ja Scary Movie -elokuvien luojien kanssa – tällaista se on

Pohjoismaiselle nordic noir -elokuvatyypille irvailevaa uutta komediasarjaa valmistellaan Tampereella. Rahoitus puuttuu vielä.

Pyrkijöitä luentosalissa odottamassa kokeen alkua.

Lääketieteen opiskelijoille tehtiin raakaa pilaa Tampereella – kymmenelle ilmoitettiin luennolla, että opiskelupaikka on peruttu

Kyseessä oli perinteinen fukseille järjestetty jäynä, joka jäi kuitenkin etänä luennolle osallistuneille todellisuudeksi.

Ukrainalainen stand-up-koomikko kerää rahaa armeijalle

Ukrainassa koomikon haasteena on löytää uusi näkökulma venäläisvitseihin: "Venäjän naapurissa elämme hetkessä, koska saattaa olla vain hetki elää"

Sodan syttyessä ukrainalaiset koomikot joutuivat pohtimaan, onko nyt sopivaa vitsailla. Kysyntää kuitenkin oli, ja stand-up elää Ukrainassa nousukautta. Lipputulot ohjataan usein Ukrainan armeijalle.

Jarno Hietalahti

Ukrainassa syntyy huumoria pommisuojissa, juoksuhaudoissa ja metroasemilla – tutkijan mukaan se on merkki toivon löytymisestä

Ukrainan sodan jatkuttua jo kuukausia näyttää siltä, että ukrainalaiset kaipaavat jaettuja viihtymistilanteita. Stand up -keikoille on nyt kova kysyntä.

Puolangan pessimismitalo

Puolangan pessimistit ehdolla Euroopan parhaaksi hankkeeksi

Puolangan pessimistit tekivät hankkeessa somevideoita Puolangasta. Niissä käsiteltiin huumorin varjolla kipeitäkin asioita, kuten maaseudun autioitumista.

Puolangan pessimistit hiovat musikaalitaitojaan

Puolangan pessimismit valmistautuvat tuottamaan pettymyksiä musikaalissa

Puolangalla koetetaan löytää parhaillaan torjuntakeinoja pessimismin pesää uhkaavaan positiivisuuden puuskaan. Apuun on tulossa Pessimies, Puolangan oma supersankari.

Annukka Vesan luoma hahmo talliukko remontoi autotallissa.

Vaikea koulutausta ja omat epäonnistumiset auttavat nuorten kohtaamisessa – erityisopettaja ja TikTok-tähti Annukka Vesa uskoo huumorin voimaan

Annukka Vesan mukaan nuori ei värkkää tai pelleile oppiakseen, mutta nuori voi oppia värkkäämällä ja pelleilemällä. Kouluissa pitäisi myös ymmärtää paremmin erilaisuutta.

Eve Kulmala istuu kaupungintalon aulan portaikossa.

“Mä oon Eve ja mä oon autisti!” – Somekoomikko Eve Kulmala haastaa käsityksen siitä, että autisti ei ymmärtäisi huumoria

Kulttuurivieras, koomikko Eve Kulmala on saanut nopeasti nimeä suosituilla Instagram-sketseillään. Hän näkee paljon yhtymäkohtia komiikan lahjakkuuden ja autismikirjon piirteiden välillä.

Meemikollaasi. Meemeissä käsitellään Venäjän ja Suomen suhdetta ja Venäjän uhkailua Natoon liittymisestä.

Hevipaitaan puettu Sanna Marin valloitti internetin, ja se on sotaprofessorista iso asia: "Putin on jäänyt James Bond -puvussaan nuhjuiseksi"

Meemeillä käydään aktiivista informaatiosotaa Venäjää vastaan internetissä. Nyt mukana ovat myös Suomi ja pääministeri Sanna Marin, jotka ovat liittyneet meemien joukkoon Nato-keskustelun kautta.

Oulun rakenteilla olevan torihotellin paikalle on kuvassa piirretty siili.

Nousisiko Oulun keskustaan torihotellin tilalle siilikakku? Uros-miljonäärin hotellihankkeen pysähtyminen innoitti oululaiset pilailemaan

Oululaisen sarjakuvataiteilijan mukaan oli odotettua, että torihotellin vaiheet kirvoittavat huumoria ja ironiaa. Keskeisellä paikalla sijaitsevan tontin käyttö on kaupunkilaisten yhteinen asia.

Toimittaja Tuukka Pasanen osoittaa pilkallisesti kuvan ulkopuolelle.

Viikon Tuukka: Komedian rajat – missä ne menevät?

Komedian rajoja piirretään jatkuvasti uudelleen.

Markus Kajo estradilla edessään mikrofoni.

Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

Markus Kajo estradilla edessään mikrofoni.

Markus Kajo: Asiaa naisten pulista

Hyvyys, pahuus palkitaan vain saduissa?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle