Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Väkeä jonottamassa pikakoronatestiin.

Hallitus on valmiudessa vetää hätäjarrusta koronatilanteen pahentuessa jo ennen joulua – hätäjarru voisi sulkea kuntosalit, rajoittaa teattereita ja pistää koronapassinkin jäihin

Seuraavat kaksi viikkoa näyttävät, ottaako hallitus niin sanotun hätäjarruasetuksen käyttöön. Sen turvin ministeriö voisi ohjeistaa koko maan yhteneväisiin rajoituksiin. HUSin johtajan mukaan hätäjarru on huonosti valmisteltu ja toteutuessaan liian kankea koronaa hillitsemään.

Testitikku hoitajan kädessä.

"Meille tuli korona" – tartunnasta kerrotaan nyt avoimesti somessa: Normalisoitumisessa on myös vaaransa, sanoo psykologi

Ihmiset ovat yhä avoimempia koronatartunnoistaan. Filosofian tohtori, psykologi Ville Ojanen tarkastelee asiaa käyttäytymistieteiden kautta.

Nainen kävelyttää koiraa lumisessa maisemassa Ivalossa 26. marraskuuta.

Lauantai 4.12.2021 (radio)

Koronaviruksen omikronmuunnos. Koronarokotuksella vähän haittoja. Terrorismiepäily. Ruuan hinta. Pakkanen.

Anonyymina haastateltu henkilö katselemassa ikkunan edessä lumista talvimaisemaa.

Isoäiti kuoli koronaan, jonka tartutti todennäköisesti rokottamaton hoitaja – lapsenlapsi: "On tyrmistyttävä ajatus, että tartunta tulee hoitajan kautta"

Rokottamattomien sote-alan työntekijöiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Erään arvion mukaan jopa 10 prosenttia heistä ei ole ottanut rokotetta.

Testitikku hoitajan kädessä.

Suomessa nyt kaikkiaan seitsemän omikronin aiheuttamaa tartuntaa – liittyvät samaan ketjuun

Tapauksia on todettu yksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, neljä Varsinais-Suomessa sekä kaksi Pohjois-Savossa.

Rokotettavaa ainetta laitetaan ruiskun sisään.

THL suosittaa kolmatta koronarokotetta yli puolelle miljoonalle suomalaiselle – taudin sairastaneille tehosterokotteesta ei ole merkittävää lisähyötyä

Koronan sairastaneille on suositeltu tehosterokotteen ottamista 6 kuukautta sairastumisesta. Nyt rokotteen voi saada jo 2 kuukauden jälkeen sairastumisesta, THL:n tutkimuspäällikkö Merit Melin kertoo.

Yleisöä Pakkahuoneella

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät tuntuvasti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla

Sisätilojen kokoontumisrajoitukset kiristyvät tuntuvasti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Tähän mennessä aluehallintovirasto on sallinut alle 100 henkilön yleisötilaisuudet, mutta ensi maanantaista lähtien raja on 50.

Koronarokotus

Koronatartunnat kasvussa Essoten alueella – kolmansia rokotteita annetaan nyt kaikille täysi-ikäisille

Kolmas rokotuskierros laajennettiin koskemaan kaikkia täysi-ikäisiä. Etelä-Savossa ryhdyttiin välittömästi toimeen.

Juha Paloneva katsoo kameraan.

"Rokotusmäärät tulevat kasvamaan aika voimakkaasti", sanoo johtajaylilääkäri – koronapassi ajaa ensimmäisille piikeille, aikuisille kolmansia annoksia

Riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita päästään rokottamaan ennen joulua, mikäli lasten rokotteet saapuvat Suomeen ajallaan.

Iisalmen Terveyskampus-alueen uudisrakennuksessa sijaitseva Laboratorio näytteenotto tila.

Omikronia ei vielä löytynyt Etelä-Pohjanmaalta, mutta päiväkohtainen tartuntaennätys rikkoontui

Etelä-Pohjanmaalta lähetettiin alkuviikosta tutkittavaksi epäily uudesta omikron-variantista. Se osoittautui negatiiviseksi, kertoo sairaanhoitopiiri.

Nainen menossa Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalaan marraskuussa 2021

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvaa Meri-Lapissa – keskussairaalan teholla useampi koronapotilas, sairaalassa 8

Keskussairaalaan jouduttiin jo perustamaan erillinen teho-osasto koronapotilaille.

Lähikuva pyörätuolissa istuvan, valkoiseen huppariin ja uhreilutrikoisiin pukeutuneen ihmisen kädestä ja pyörtuolin käsinojasta.

Vammaisjärjestöt toivovat, että ylilyönneistä on opittu – oikeuksien toteutumisessa on ollut puutteita korona-aikana

Kansainvälistä vammaisten ihmisten päivää vietetään 3. joulukuuta jo 29:ttä kertaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Ylä-Kainuun koronatapauksissa ei viitteitä ulkomaisista tartunnanlähteistä tai koronamuunnoksista

Tällä hetkellä tiedetään, että yhteensä kymmenen positiivista tapausta liittyvät toisiinsa. Tartunnanjäljitys jatkuu tänään perjantaina. Mahdollisesti altistuneita on useita kymmeniä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pohjois-Pohjanmaalla laajennetaan koronapassin käyttöä – kokoontumisrajoitus ilman passia koskee nyt yli 20 henkilön tilaisuuksia

Koronapassin käyttöä pyritään laajentamaan yhä useampaan tilaan Pohjois-Pohjanmaalla. Tänään aluehallintovirastolta odotetaan päätöksiä, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi sisäliikuntatilojen käyttöön.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kainuussa 22 uutta koronatartuntaa – Hyrynsalmen ja Suomussalmen kouluissa poikkeusjärjestelyjä

Varotoimenpiteenä Hyrynsalmen yhtenäiskoulu ja Moisiovaaran koulu ovat etäopetuksessa ensi viikon puoliväliin saakka. Suomussalmen lukion lakkiaisjuhlassa noudatetaan tänään erityisiä varotoimia.

Lauri Tykkyläinen lapsenlapsensa kanssa leikkipuistossa Hakaniemessä.

Pienten lasten rokottaminen jakaa vanhempien mielipiteitä Helsingissä: "9-vuotiaan rokottaisin samantien, 5-vuotiaan kohdalla olen vielä epävarma"

Lapsiasiavaltuutettu vaatii myös pienten lasten tahdon kuulemista ennen rokotuspäätöstä. Huoltajan rooli on hänen mukaansa tukea lasta päätöksenteossa.

Rokottaja painaa paperilla rokotuskohtaa olkapäässä.

Koronarokotteita suositellaan lapsille ja kolmansia rokotuksia kaikille aikuisille – Essoten terveyspalvelujen johtaja: "Resursseja koettelee, mutta homma kyllä hoidetaan"

THL:n ohjeiden mukaan rokotuksia voi nyt antaa entistä suuremmalle joukolle suomalaisia. Etelä-Savon sairaanhoitopiireissä ollaan valmiita antamaan rokote kaikille halukkaille.

Rokottaja laittaa laastaria henkilön rokotuskohtaan olkapäähän.

Ärhäkkä koronaepidemia sulki Uudenkaupungin seudun koulut – sote-johtaja Sari Rantanen: "Tilanteemme on kriittinen"

Etenkin rokottamattomien alle 12-vuotiaiden keskuudessa nyt leviävää virusta yritetään suitsia Uudenkaupungin seudulla siirtämällä koulut etäopetukseen aina joululomaan saakka.

Johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä.

Sairaalahoidon kuormitus Oysissa jatkuu korkealla – tiukempien rajoitustoimien ja koronapassin laajempi käyttöönotto viivästyy Oulussa

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan tälle päivälle suunniteltu ylimääräinen kokous peruuntui. Kokouksessa oli tarkoitus käsitellä heikentyneen koronatilanteen vuoksi tartuntatautilain mahdollistamia toimia.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Koronaviruksen saanut henkilö on kuollut Kalajoella

Kaikkiaan koronatilanne on kaupungissa kuitenkin edelleen melko rauhallinen. Keskiviikkona uusia tartuntoja tilastoitiin Kalajoelle yksi.

Kuvallisia korona-ajan ohjeita Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Matkailija pääsee Suomeen ilman maahantuloilmoitusta – komissio vaatii linjan kiristämistä

EU-komissio antoi keskiviikkona jäsenmaille joukon koronasuosituksia. Suomi erottuu tilastoista myös alhaisen sekvensointimäärän takia. THL:n mukaan kyse on tilastoharhasta.

Helsinki-Vantaan uudistettu lentoasema kuvattu 24.11.2021.

Keskiviikko 1.12.2021 (radio)

Koronatartunnat. Koronarokotukset. Pääministeri Marin. Helsinki-Vantaan lentoasema. Konttikuljetukset. Sääennuste.

Kirsti Salonen esittelee tekemiään jouluisia käsitöitä myyjäispöydän takaa.

Koronapassi pelastaa pienetkin joulumyyjäiset – jo 120 000 suomalaista on ladannut passin tarkastukseen tarvittavan sovelluksen

Aluehallintovirastoissa pohditaan parhaillaan kokoontumisrajoitusten kiristämistä. Länsi- ja Sisä-Suomen alueella päätöksiä odotetaan perjantaina.

Messukeskuksen koronarokotuspisteellä oli jonoa 2. heinäkuuta.

Suomessa on joutunut sairaalahoitoon ensimmäistä kertaa kolme rokoteannosta saanut henkilö – Husin Järvinen: "Odotettu ilmiö"

Rokotuksista hyvin harva antaa 100-prosenttista suojaa, kun tautipaine on kova, sanoo HUSin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen. Sairaalahoidon tarve tehosteannoksen myötä kuitenkin Järvisen arvion mukaan vähenee.

Henkilö kävelee rokotusmainoksen edestä Saksassa.

Rokotuspakko ja yli miljoona rokotusta päivässä kenraalimajurin johdolla – Saksan uusi johto suunnittelee kovia koronatoimia

Tuleva liittokansleri haluaa rokotuspakon, samoin saksalaisten enemmistö. Sitä ennen rokottamattomille luvassa uusia rajoituksia.

Opastekylttejä Pihtiputaan terveysaseman ovella.

Pihtiputaan ja Viitasaaren koronatilanne muuta maakuntaa parempi – ei yhtään tartuntaa viime viikkoina

Wiitaunionin johtoryhmä ei tiistaina nähnyt syytä uusiin paikallisiin koronarajoituksiin.

Kyltti jossa kartta Kainuun keskussairaalasta, jossa lueteltu sairaalan osastot. Takana näkyy sairaalan sisäänkäynti.

Kainuussa koronatestimäärät ovat kasvaneet syksystä: testejä tehdään nyt yhtä paljon kuin alkuvuonna ja kesällä

Sotkamon terveyskeskuksen vuodeosasto on suljettu uudestaan uusilta potilailta ja vierailijoilta. Eilen iltapäivällä osastolla on todettu uusi tartunta, jonka johdosta sulkua joudutaan jatkamaan.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pohjois-Pohjanmaalla harkitaan kokoontumisrajoituksen tiukentamista jopa 20 henkilöön

Alueellinen koordinaatioryhmä on esittänyt Pohjois-Suomen aville rajoitusten tiukennuksia, ja tämä voisi olla yksi keino.

Ihmisiä kävelee kadulla kasvomaskeihin suojautuneina.

USA:ssa asiantuntijapaneeli suosittelee Merckin koronaviruspillerin käyttöä korkean riskin potilaille – Euroopassa lääke on jo hätäkäytössä

Tuki lääkkeelle meni Yhdysvaltojen paneelissa niukasti läpi. Merckin pillerin on osoitettu vähentävän sairaalahoitoa ja kuolemantapauksia ihmisillä, joilla on suuri riski saada vakava koronatartunta.

Anonyymi kuva koululaisista lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä.

Pandemiatilanne kiristyy ja tartunnat leviävät kouluissa – sulkeminen kuitenkin viimeinen vaihtoehto

Vaikka koronatilanne on pahentunut Päijät-Hämeessä, ei alakouluja olla herkästi sulkemassa. Lahden sivistysjohtajan Tiina Granqvistin mukaan etäopetukseen siirtymistä harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Kainuun keskussairaalan pääsisäänkäynti lumisella kelillä. Mustiin pukeutunut mies kävelee tien yli poispäin sairaalasta.

Muu maa kyntää koronan kanssa, mutta Kainuussa ollaan perustasolla – Pandemiapäällikkö: Maakunta on tullut ennenkin jälkijunassa

Suomen suurimmiksi pikkujouluiksi kutsutusta Winter Openista on nyt tiedossa vain yksi koronatartunta. Pandemiapäällikkö arvioi, että pikkujoulutartuntojen pitäisi näkyä jouluun mennessä.

Kasvomaskia käyttävä henkilö odottaa bussia.

Rokottamattomia suositellaan jättämään isot yleisötapahtumat välistä – koronavirusta on nyt liikkeellä runsaasti

Koronaepidemiatilanne on heikentynyt Etelä-Karjalassa ja sairaalahoidossa on nyt enemmän potilaita kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Koronaviruksen kotitestipaketteja apteekin hyllyssä.

Koronanyrkki: Pohjois-Pohjanmaalle tulee uusia maskisuosituksia, yksityistilaisuuksia tulisi järjestää vain pienimuotoisesti

Maakunnan alueella lähes on 40 koronapotilasta osastohoidossa. Tartuntoja todetaan paljon, eikä niiden kaikkien lähteitä saada tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen vuoksi luotettavasti selvitettyä. 

Lentokentän taululla näkyy peruuntuneita lentoja.

Suomalainen Antti neljättä päivää jumissa eteläisessä Afrikassa, kun omikron keskeytti lennot: "Koko tilanne on täysin avoin"

Johannesburgin lentokentältä tavoitettu Antti Blåfield kertoo, että paikallisilla on uusien matkustusrajoitusten myötä syvä huoli taloudellisesta pärjäämisestä.

A-studio. Huumeiden alaisuudessa tehdyt rikokset. Esimerkkikaupunkina Jyväskylä.

Kaikki pääkaupunkiseudun hiv-tartuntaryppäässä sairastuneet tavoitettu – huumeidenkäyttäjillä voi silti olla tartuntoja, joista kukaan ei tiedä

Reilu viikko sitten ilmi tulleet hiv-tapaukset löytyivät useamman pääkaupunkiseudun kunnan alueelta sekä vankiloista. Vaikka kaikki sairastuneet on tavoitettu, huoli viruksen leviämisestä on todellinen, sanoo infektiolääkäri Jussi Sutinen.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Kymenlaakson koronaluvut epidemian synkimmät – tartuntoja tänään 38, sairaalahoidossa 12 potilasta

Tartuntoja on ollut useampana päivänä yli 30. Tartuntojen määrä on selvimmässä nousussa Kouvolassa.

Liikeepäterävä henkilö kasvomaskiin suojautuneena.

Katarina, 23, uskoi salaliittoteorioita eikä ottanut koronarokotetta – sitten hetki kauppakeskuksessa sai hänet muuttamaan mielensä

Koronarokotustaan lykänneet kertovat Ylelle, miksi epäröivät rokottautumista ja miksi lopulta päättivät ottaa sen.

Ihmisiä jonottamassa koronarokotebussiin kauppakeskus Westerin pihassa.

Koronapassi lisäsi rokottautumisintoa vain osalla alueista – Tampereen rokotuspaikoilla tehtiin viikonloppuna kävijäennätyksiä

Sairaanhoitopiireistä hieman yli puolet on leviämisalueita, joissa voidaan käyttää koronapassia vaihtoehtona rajoituksille. Selvitimme, kuinka innokkaasti rokotteita nyt otetaan eri puolilla maata.

 Joe Biden tapaamassa kauppaketjujen johtajia.

Modernan toimitusjohtaja epäilee nykyisten rokotteiden tehoa omikronia vastaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo, että uusia rokotteita pystytään kehittämään tarvittaessa vauhdilla. Modernan johtajan kommentit aiheuttavat uutta epävakautta osakemarkkinoilla.

Hoitaja tarkkailee koronapotilasta lasin läpi.

Etelä-Karjalassa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 10 ihmistä – uusia tartuntoja 27

Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on jälleen kasvanut yhdellä.

Näyteputkia Messukeskuksen drive-in-testauspisteessä heinäkuussa.

Satakunnan koronatilanne pahempi kuin koskaan: "Pikkujoulujuhliin vain täysin terveenä"

Satakunnassa on todettu kahden viimeisen viikon aikana yli 250 uutta koronavirustartuntaa.

keltainen drinkkilasi ja pilli

Ravintolarajoitukset eivät ulotu Aurora Botnian baariin – varustamo kuitenkin suosittelee koronapassin käyttämistä matkustaessa

Vaikka drinkin saakin laivalla ilman koronapassia myös kello 17 jälkeen, suosittelee Wasaline koronapassilla matkustamista. Kohdemaan rajoitusten tarkistaminen on matkustajan vastuulla.

THL:n Mika Salminen: Virusmuunnosten leviämisen estäminen erittäin vaikeaa

THL:n Mika Salminen: Omikronmuunnoksen leviäminen Suomeen on vääjäämätöntä, paniikkiin ei silti ole syytä

Suomesta on toistaiseksi löytynyt kaksi koronavirustapausta, joissa epäillään olevan kyse omikronvirusmuunnoksesta. Varmistus saadaan muutaman päivän kuluessa, kun näytteet on tutkittu laboratoriossa.

Oulun kaupunginsairaalan kyltti

Kaksi koronatartunnan saanutta on kuollut Oulun seudulla viime viikolla – menehtyneet olivat hoidossa Oulun kaupunginsairaalassa ja iiläisessä hoitokodissa

Oulussa koronajäljitys on pahoin ruuhkautunut. Tartuntoja kaupungissa on ollut viime viikolla lähes neljännes edellistä viikkoa enemmän, yhteensä 698 henkilöllä.

Terveydenhoitaja antaa koronarokotuksen oppilaalle Jyskän koulussa

Koronarokotuksista eniten pistetään nyt kolmansia annoksia – silti Soiten alueella riittää yhä rokottamattomia

Soiten alueen annetuista koronarokotuksista suurin osa on kolmansia rokotteita. Moni hakee samaan aikaan myös influenssapiikin. Täysin tai vajaasti rokotettuja on alueella vielä runsaasti.

HUSin Lasse Lehtonen: Täydellistä suojaa rokotukset eivät tältäkään variantilta anna

HUSin Lasse Lehtonen: Uuden rokotteen kehitys omikronmuunnosta vastaan veisi puolesta vuodesta vuoteen

Lehtosen mukaan tiedossa on “joitakin tapauksia”, joissa omikronmuunnosta ovat muihin maihin tuoneet rokotetut henkilöt.

Puhelimeen tullut huijaustekstiviesti.

Maanantai 29.11.2021 (radio)

Koronatilanne huononee. Omikron virusmuunnosta voi olla myös Suomessa. Omikron huolettaa maailmalla. Ruotsi sai taas pääministerin. Huijausviestejä matkapuhelimissa. Sää on kylmää.

Helsinki-Vantaan lentokenttä.

Riskimaista saapuvia jäljitetään lentokentällä ja ohjataan pakolliseen testiin – Vantaan apulaiskaupunginjohtaja: Olemme kentällä vastassa

Helsinki-Vantaan lentokentälle on perustettu terveystarkastuspisteitä koronaviruksen omikronmuunnoksen riskimaista saapuville. Viranomaiset keräävät lentoyhtiöiltä tietoja, jotta eteläisestä Afrikasta saapuvat voidaan paikantaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle