Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän valmistelut etenevät – kunnilta siirtyviä sopimuksia on yli tuhat

Kuntayhtymän hallitus päätti kokouksessaan 25.10. ottaa kunnilta siirtyvät sopimukset ja niihin liittyvät vastuut kuntayhtymän vastuulle vuoden vaihteesta alkaen.

Stubb Ylen uutuussarjassa: Kokoomus halusi halata perussuomalaiset "kuoliaaksi" hallitusneuvotteluissa 2015 – “Ajattelimme, että se on tässä”

Keskusta otti perussuomalaiset samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa kevään eduskuntavaalien jälkeen 2015. Kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo, että puolue pyrki "halaamaan perussuomalaiset hallituksessa kuoliaaksi".

Hallitus selvitti perussuomalaisten välikysymyksen maahanmuutosta – eduskunnalta luottamus äänin 89–68

Perussuomalaiset ja Liike Nyt kyseenalaistivat hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja sen, onko Suomella varaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Hallitus selviytyi välikysymyksestä odotetusti.

Uuden valtionyhtiön on tarkoitus työllistää 1  000 osatyökykyistä – hallitus antoi esityksensä eduskunnalle

Tarkoituksena on työllistää työnhakijoita, joiden on esimerkiksi sairauden tai vamman takia vaikea saada työtä avoimilla työmarkkinoilla. Yhtiön nimeksi on tulossa Työkanava Oy.

Saarikko myöntää, että talouspoliittinen keskustelu on ollut hallituksessa hyvin vaikeaa – kyselytunnilla ihmeteltiin talouslinjaa

Perussuomalaiset kysyivät vanhusten hoivan ongelmista. Ministeri Kiuru puolusti vanhusten hoivan hoitajamitoitusta ja lupasi hallituksen puuttuvan kotihoidon ongelmiin.

Kun koronavirus valtasi planeetan ja Suomen, meiltä puuttui B-suunnitelma – parhaat asiantuntijat kertovat, mitkä yhdeksän asiaa pandemiasta on opittava

Koko maailma oli huonosti varautunut, ja Suomen kriisijohtaminen paljastui jäykäksi. Rajoitusten kokonaisvaikutuksia on arvioitu liian vähän. Pandemiaa pitäisi hallita kohdennetummin, asiantuntijat sanovat.

Ohisalo kiistää, että Suomi olisi irtautumassa eurooppalaisesta maahanmuuttolinjasta – perussuomalaiset esitti epäluottamusta

Välikysymys kyseenalaisti erityisesti suunnitelmat perheenyhdistämisen ehtojen helpottamisesta. Hallituksen esitys on kuitenkin vielä kesken ja annetaan eduskunnalle myöhemmin syksyllä.

Turvapaikan saaneen alaikäisen mahdollisuus tuoda perheensä Suomeen paranemassa – perussuomalaiset tivaa vastauksia

Keskustajohtoinen hallitus kiristi viime kaudella suojelua saaneiden perheenyhdistämisen ehtoja. Nyt päätös saatetaan pyörtää. Hallituksen esitystä odotetaan syyskaudella.

Miksi urheiluyhteisö ei noussut barrikaadeille 11,9 miljoonan euron menetyksen edessä? "Ei sattunut olemaan pääministerin bileitä alla"

Jälkihien urheiluasiantuntijoiden mukaan urheiluväki ei reagoinut riittävän nopeasti ja näyttävästi, kun Sanna Marinin hallitus oli leikkaamassa urheilun tukirahoja.

Analyysi: Hallitus sai kiistansa sovittua, mutta ongelma kulttuurin rahoituksesta ei kadonnut mihinkään

Jos uusia päätöksiä ei tehdä, alkaa ensi syksynä jälleen some-kuohunta kulttuuria kurittavista leikkauksista, arvioi Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Venezuelan hallituksen epäilty rahanpesijä karkotettiin Yhdysvaltoihin – Neuvottelut opposition kanssa jäihin

Kolumbialainen liikemies Alex Saab on ollut pidätettynä Kap Verdessä viime vuoden kesäkuusta asti.

Asiantuntija kaipaa isoja askeleita kannustinloukkujen poistamiseksi – ministeri lupaa tällä vaalikaudella pieniä parannuksia

Taloustieteilijä Mauri Kotamäen mukaan kannustinloukussa on noin joka kymmenes työtön. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen sanoo, että nykyhallitus aikoo helpottaa ainakin työkyvyttömyyseläkkeellä olevien henkilöiden tilannetta.

Saksassa demarit, vihreät ja liberaalit alustavaan sopuun hallituksesta, hiilestä aiotaan luopua vuoteen 2030 mennessä

Nyt alkavat viralliset hallitusneuvottelut. Alustavaan sopuun sisältyy kunnianhimoinen energiapolitiikan linjaus.

Marin: Hallituksen Veikkaus-kiista on sovittu, edunsaajien leikkaukset perutaan "sataprosenttisesti"

Hallituspuolueet SDP ja keskusta ovat riidelleet leikkauksista julkisesti. Keskustan Antti Kurvinen kuvaili lopputulosta helpotukseksi.

Veikkaus-leikkaukset noin 30 miljoonaa sosiaali- ja terveysministeriössä – ministeri Sarkkisen mukaan tuet tai rahoituskohteet voivat vähentyä

Sarkkinen ei ota kantaa siihen, tulisiko tukipotin pieneneminen hyvittää. Sarkkisen mukaan on tärkeää, että sote-alan järjestöt eivät joudu kohtuuttomasti kärsimään Veikkauksen tuottojen alenemisesta.

Marin arvostelee ministeri Kurvista leikkauslistojen julkistamisesta – Saarikko: ”Olen yrittänyt ymmärtää, mitä pääministeri haluaa”

Viikon mittaan vellonut keskustelu Veikkauksen edunsaajia uhkaavista leikkauksista on saanut hallituspuolueet syyttelemään toisiaan. Hallituspuolueiden johtoviisikko neuvottelee rahoituksen korjaamisesta huomenna.

Hallituksen kiistely Veikkaus-rahoista ihmetytti kyselytunnilla – kokoomuksen Autto: “Tarvitaanko täällä oppositiota ollenkaan?“

Hallituspuolueet ovat riidelleet julkisesti Veikkauksen kutistuneiden rahapelituottojen aiheuttamien menetysten korvaamisesta kulttuurille, liikunnalle ja tieteelle. Oppositio on hämmästellyt hallituksen poukkoilua.

Analyysi: Johtavat poliitikot ajautuivat outoon huutokauppaan rahapelirahoista – ensin hallitus leikkasi avustuksia ja nyt peruu aikeitaan

Pääministeri Sanna Marinin uskottavuus kärsii, jos viime hetken lupaus tarkastella järjestöjen rahoitusta ei johda avustusleikkausten pienentämiseen, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Tiistai 12.10.2021 (tv)

Vihreiden ministerit. Kehitysvammaisten työt. Tuftaus. Sää.

Ministeriautoja suhaa vielä vuosia bensalla ja dieselillä, vuodenvaihteessa tulossa lisää lataushybridejä

Valtioneuvoston tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Ministeriautojen päästöpuolitus käynnistyi kolme vuotta sitten.

HS: Ohisalo esittää Emma Karia ministerin sijaiseksi, Kari ja Harjanne ennakkosuosikit

Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän kokous päättää maanantaina, kenet se valitsee sijaiseksi sisäministeri Maria Ohisalolle. Vihreät saattaa kierrättää ministereitä myös laajemmin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitukseen valittu Heikki Hietanen: "Ihmiset luottavat, että olen reilu ja avoin ihminen ja toimin samalla tavalla jatkossakin"

Hämeenlinnalainen Heikki Hietanen valittiin vastikään Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitukseen ja hän toimii myös tulevien jääkiekon MM-kisojen pääsihteerinä. Heikki Hietanen pitää tärkeänä, että Suomella on jatkossakin hallituspaikka Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa.

Pandoran papereiden paljastukset varjostavat Tšekin vaaleja – miljardööri Andrej Babišin puolueen johto kaventunut ennen h-hetkeä

Tšekissä äänestetään parlamenttivaaleissa perjantaina ja lauantaina. Pääoppositiopuolueet ovat ilmoittaneet, että ne eivät tee yhteistyötä nykyisen pääministeri Babišin kanssa.

Valtio korvaa kunnille koronaepidemiasta aiheutuneet kustannukset

Valtionavustusten ansiosta kunnille ei pitäisi aiheutua koronakustannuksista alijäämää. Esimerkiksi Tampere on ollut huolissaan korvausten tasosta.

Kymsoten hallitus on nyt tasa-arvolain mukainen – jäseneksi valittiin perussuomalaisten Tiina Mikkonen

Kymsoten hallituksen kokoonpanoa jouduttiin korjaamaan, koska jäseninä oli liikaa miehiä. Yksi miesjäsen vaihdettiin naisjäseneksi, jotta tasa-arvolain kiintiö toteutuu.

Analyysi: Vihreät putosi kannatuskuoppaan – puoluekokouksen kannabis-liputus ei lisännyt suosiota

Maria Ohisalon puheenjohtajakaudella vihreiden kannatuksesta on sulanut lähes kolmannes. Alle kymmenen prosentin lukemia vihreille mitattiin viimeksi ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja.

Kansanedustajana, ministerinä ja Kelan johtajana toiminut ministeri Matti Puhakka on kuollut

Puhakka toimi SDP:n kansanedustajana yhteensä 17 vuotta, ministerinä liki kahdeksan vuotta ja 14 vuotta Kansaneläkelaitoksen johtajana.

Uusi mutka koronapassin tiellä – koskevatko rajoitukset alle 12-vuotiaita, jotka eivät voi rokotusta ja koronapassia saada?

Eduskunta pähkäilee, vedetäänkö koronapassin käytön raja 12 vai 16 ikävuoteen. Uusi perustuslaillinen pulma on, miten suhtaudutaan alle 12-vuotiaiden rajoituksiin, jos paikallisia tartuntaryppäitä vastaisuudessa tulee.

Poliisi välttää yt-neuvottelut: hallitus esittää poliisille 30 miljoonaa euroa lisärahaa – poliisien määrä ensi vuonna 7 500

Poliisi peruu suunnitelmansa yt-neuvotteluista, joissa olisi päätetty 200-250 poliisin vähennyksistä. Poliisihallitus ilmoitti asiasta kun valtiovarainministeriö julkisti lisäbudjettiehdotuksensa.

Pääministeri Marin kertoo Ylelle, miksi hallitus ohitti THL:n näkemyksen ravintoloista: "Rokotetuilla on täysi oikeus normaalimpaan elämään"

Sanna Marin myöntää, että ravintoloita koskevien koronarajoitusten reipas lieventäminen voi näkyä tautitapausten kasvuna. Hän ei kuitenkaan pidä koronatilannetta niin huonona, että entisille rajoituksille olisi perusteita.

Essoten koronatiimi valittiin Vuoden positiivisimmaksi mikkeliläiseksi – pandemiapäällikkö Hans Gärdström: "Mennään kunnialla maaliin"

Mikkelin nuorkauppakamarin äänestyksessä pandemiapäällikkö Hans Gärdström ja terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä saivat noin puolet annetuista äänistä. Kaksikko on tunnustuksesta nöyrästi kiitollinen.

Koronatukia on jaettu jo miljardeja suomalaisfirmoille – tarkastusviraston tyly arvio: Tukea meni yrityksille, jotka eivät olisi tukea tarvinneet

Kustannustuen neljännen ja toistaiseksi viimeisen kierroksen haku päättyi syyskuun lopussa. Kaikkiaan suoria koronatukia on maksettu yrityksille viime ja tänä vuonna noin 2,4 miljardilla eurolla. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan koronatukien kohdentamisessa ei onnistuttu erityisen hyvin. VTV katsoo, että nyt olisi aika katsoa myös muitakin yritystukia kriittisesti.

Naisten ja miesten kiintiöt unohtuivat päättäjiltä – sote-yhtymän luottamuspaikkajako menee uusiksi

Tasa-arvolaki vaatii, että naisia ja miehiä olisi molempia vähintään 40 prosenttia. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymän hallituksen kokoonpanoa joudutaan vaihtamaan, koska hallituksessa on kuusi miestä ja kolme naista. Tilanne huomattiin vasta luottamuspaikkojen vahvistamisen jälkeen.

Sosterin kuntayhtymäjohtajaksi Saara Tavi – myös valtuusto ja hallitus saivat uudet vetäjät

Itä-Savonn sairanhoitopiiri Sosterin uusi valtuusto valitsi uudet ihmiset piikkipaikoille.

Keski-Suomen kuntien ja sairaanhoitopiirin välit tulehtuivat Aster-jupakassa – sairaanhoitopiirin hallitus ei toivo johtaja Juha Kinnusen eroa

Keskisuomalaisten kuntien johtajat sekä hallitusten ja valtuustojen puheenjohtaja ovat vaatineet sairaanhoitopiiriä aloittamaan toimenpiteet, joilla omistajakuntien luottamus sairaanhoitopiirin palautetaan. Sairaanhoitopiirin johto ei nauti kuntien luottamusta.

Suurten pörssiyritysten hallituspalkkiot ovat nousseet 4,7 prosenttia vuodessa kolmen vuoden ajan

Mandatum pitää nousua maltillisena. Suurten yhtiöiden hallitusten puheenjohtajien palkkiot ovat keskimäärin 131 500 euroa vuodessa.

Tunisia sai ensimmäisen naispääministerin – Najla Bouden Romdhanen virkakausi alkaa kriisin keskellä

Tunisian demokratia on ahdingossa presidentin keskitettyä valtaa itselleen ja taloudella menee huonosti.

Saksassa tunnustellaan jo hallitusta: Vihreät ja liberaalit keskustelivat mahdollisuuksistaan yhteistyöhön

SPD:n liittokansleriehdokas Olaf Scholz aikoo keskustella hallituksesta vihreiden ja FPD:n kanssa tällä viikolla. Pienpuolueet halusivat ennen sitä tunnustella kahdestaan yhteistyön mahdollisuuksia.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa Itäradan hankeyhtiön perustamista – suunnittelukulut 79 miljoonaa euroa

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta otti tiistaina kantaa itäisen Suomen ratalinjaukseen. Ministerivaliokunnan mukaan Itäradan puoltaminen ei sulje pois muiden idän suunnan liikenneyhteyksien kehittämistä tulevaisuudessa.

Eduskunta väittelee talouspolitiikasta: Oppositio moittii velan kasvua, hallituspuolueet vaativat oppositiolta listaa menojen leikkauksista

Valtion ensi vuoden talousarvion käsittely alkaa eduskunnassa koko viikon kestävällä lähetekeskustelulla. Oikeisto-oppositio on arvostellut hallitusta menojen holtittomasta lisäämisestä.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn valittiin LUT-yliopiston hallitukseen: "LUT on suurten ratkaisujen yliopisto"

LUT-yliopiston hallitukseen on valittu kaksi uutta jäsentä: Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja Ilmastorahaston johtaja Pia Erkinheimo.

Annika Saarikko luottaa Saksan maltillisen talouslinjan jatkumiseen, Maria Ohisalo riemuitsee vihreiden menestyksestä

Valtiovarainministeri Annika Saarikko arvioi, että Saksan vaalivoittajan, sosiaalidemokraattien Olaf Scholzin maltilliset uudistukset ja vakaa talouspolitiikan linja "kuulostaa Suomen näkökulmasta hyvältä".

Kokoomuksen Orpo lyttää valtiovarainministeri Saarikon veronalennuspuheet: "Näen tämän falskina temppuna"

Ykkösaamussa vieraillut kokoomuksen Petteri Orpo ei vakuuttunut valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) ansiotuloverojen keventämistä koskevasta avauksesta. Piristyneestä talouskasvusta Orpo kiittelee edellisen hallituksen toimia.

Petteri Orpo tulee Ylen Ykkösaamuun – mitä haluat kysyä kokoomusjohtajalta?

Joko Suomeen rakennetaan uutta hallitusta? Entä onko uusi hallitusohjelmakin jo valmisteilla? TV1:n Ykkösaamun vieraana on kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo.

Saarikko esittää palkkojen veroalea: ”Voisi sopia tämänkin hallituksen pöydälle” – SDP ja vasemmistoliitto peruisivat ensin tiedeleikkaukset

Keskuskauppakamari esittää ansiotuloverotuksen keventämistä kahdella prosenttiyksiköllä ensi vaalikaudella. Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) mielestä asiaa voitaisiin harkita jo ennen vaaleja.

Eduskunta väitteli sisäisen turvallisuuden uhista – oppositio moitti selontekoa ”sosiaalipoliittiseksi”

Oppositiopuolueiden mielestä toukokuussa valmistunut sisäisen turvallisuuden selonteko ei vastannut vuoden 2017 tehtävänantoon. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan selonteon painotuksiin vaikutti edellisen hallituskauden keskustelu.

Puolustusministeri Kaikkonen EU:n puolustusyhteistyöstä: "Ehkäpä reipas askel on näköpiirissä ensi keväänä"

Eduskunnassa keskusteltiin uudesta puolustusselonteosta. Kansanedustajia kiinnosti erityisesti EU:n puolustusyhteistyön mahdollinen tiivistyminen, jonka EU-komission puheenjohtaja nosti esiin eilisessä puheessaan.

Onko Afganistanissa noussut valtaan vanha kaarti vai "uusi Taliban"? Tutkijan mukaan viestit Afganistanista ovat ristiriitaisia

Afganistanin väliaikaisen hallituksen kokoonpanon on nähty todistavan vanhoillisten paluusta valtaan. Tutkija Olli Ruohomäki muistuttaa kuitenkin, että julkisivun takana kytee Talibanin poliittisen johdon ja sotapäälliköiden erimielisyys maan suunnasta.

Hallitus haluaa puuttua naisiin kohdistuvaan väkivaltaan – esittää uutta riippumatonta tehtävää

Perheväkivallan osalta raportoijan tehtävät kattaisivat myös esimerkiksi miehiin ja poikiin kohdistuvan väkivallan. Lain on tarkoitus tulla voimaan jo vuoden 2022 alussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle