Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yrittäjä Janne Koivunen

Porilaisravintolan pikkujoulusaldo: Puolet juhlijoista puuttuu, etenkin vanhemmat asiakkaat loistavat poissaolollaan

Vielä lokakuussa odotettu "kaikkien aikojen pikkujoulukausi" lässähti pannukakuksi myös Porissa.

Liukas piha.

Lauantai 11.12.2021 (radio)

Koronatartuntoja todetaan nyt lapsilla. Ravintolat uskovat, että pikkkujoulukaudesta tulee huono. Suomi kotiutti äidin ja lapset Syyriasta. Autot kolaroivat liukkaassa kelissä. Ajokeli on huono myös sunnuntaina.

Katettu ruokapöytä.

Pikkujouluja juhlitaan paikoin kuin koronaa ei olisikaan – Itä-Suomessa ravintoloiden myynti ollut ennätysmäisen hyvä

Korona-ajan patoutumat purkautuvat pikkujouluissa, joissa tarjoilu voi olla todella runsasta. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan mukaan monet ravintolat ovat silti pettyneet odotuksissaan.

Joulukuusen koristepalloja.

Pikkujouluja on siirretty tai peruttu Pohjois-Pohjanmaalla huonon koronatilanteen ja siihen liittyvien rajoitusten vuoksi

Oulussa Limingantullissa toimivan Tullisalin tapahtumista ainakin kolmannes oli jo marraskuun loppupuolella peruttu tai siirretty. Arinasta kerrotaan, että isoja tilaisuuksia on siirretty keväämmälle viime päivinä.

Viinilaseja ravintolassa.

Koronapassin takia peruttu lukuisia pikkujouluja pohjalaiskunnissa, mutta kolikolla on myös toinen puoli: "Ilman passia, ei olisi yhtään iltajuhlaa"

Myös heikentynyt koronatilanne on suitsinut juhlaintoa. Silti toive kohtuullisesta kaudesta vielä elää alalla ja tuleville viikoille on varauksia paikoin melko hyvin.

Katso videolta kuinka Jukka Rintala luonnostelee juhlapukua

Koronan uusi aalto ja perinteisten Linnan juhlien peruuntuminen iskivät keskelle sesonkia – "Viime vuonna ei tehty juhlapukuja, mutta nyt on ollut työntäyteistä", sanoo Jukka Rintala

Juhlapukeutumiseen, - meikkauksiin ja - kampauksiin erikoistuneissa yrityksissä syksyn juhlasesonki on ollut viime aikoihin asti jopa erittäin vilkas. Synkentyneet koronaluvut ja virusmuunnos ovat kuitenkin alkaneet jo näkyä asiakkaiden epäröintinä. Yksi iso isku alan yrittäjille on Linnan juhlien kutsuvierasvastaanoton peruuntuminen kokonaan.

Nainen laittaa papereita pöydälle Jyväskylän Paviljongissa. Pitkiä pöytiä on paljon.

Pikkujoulukausi käy kuumana Keski-Suomessa, vaikka koronatartuntoja on paljon – "Virus leviää nyt perheissä", sanoo tartuntataudesta vastaava lääkäri

Samaan aikaan, kun osassa Suomea tiukennetaan rajoituksia kohonneiden koronalukujen takia, Keski-Suomessa valmistaudutaan pikkujoulukauteen ilman erityisiä rajoituksia.

Joulukuu

Pikkujoulukausi on täällä – ihmiset odottavat juhlia innolla, mutta koronatilanne arveluttaa

Kysyimme pikkujoulujen järjestäjiltä ja osallistujilta, miltä alkava pikkujoulukausi näyttää.

Koronapassi puhelimen ruudulla.

Ylivieskassa kulttuurikeskus Akustiikassa käyttöön koronapassi

Akustiikan toiminta on vilkastunut, ja pikkujouluille on varattu useita tilaisuuksia.

ihminen kadulla

Keski-Pohjanmaalla koronatilanne hieman hellittämässä – viruksen ilmaantuvuus silti maan kärkeä, hoidossa 10 koronapotilasta

Taudin ilmaantuvuusluku ja tapausmäärät eivät nousseet enää viime viikolla. Sairaanhoitopiiri kehottaa silti esimerkiksi yksityisiä tapahtumajärjestäjiä ottamaan koronapassin käyttöön.

Käsihuuhdepullo baarin narikan pöydällä, taustalla näkyy baaritiski

Monissa ravintoloissa unohdettu koronasuunnitelmat ja asiakkaiden ohjeistus – kaikkia rajoituksia ei ole purettu Itä-Suomessa, muistuttaa avi

Ravintolat kertoivat aluehallintoviraston tarkastajille olevansa huolissaan syrjäseutujen asiakkaistaan, jotka eivät välttämättä saa yöllä taksikyytiä kotiin.

Kamera kuvaa kahta naista, jotka ohjaavat pikkujoulutapahtumaa verkossa.

THL urges caution as festive season approaches

At their weekly Covid briefing, health officials urged people to be cautious as the pre-Christmas party season approaches. 

Pikkujoulun juhlijoita ravintolasalissa, taustalla Twitter-seinä

Tiistai 9.11.2021 (tv)

Eläkeläiset työssä. Sää ja korona. Pikkujoulut. Sääennuste.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Ryntääkö väki messuille ja pikkujouluihin? Korona-aikana patoutunut juhlimispaine alkaa purkautua, arvioi Jyväskylän Messujen toimitusjohtaja

Ravintola- ja tapahtuma-aloilla vaivaa työvoimapula. Moni tekijä on ehtinyt koronan alla hakeutua muihin hommiin.

Taksikyltti auton katolla, taustalla muita takseja.

Pikkujoulukaudesta odotetaan piristysruisketta taksiliikenteeseen

Ravintolat ja palvelut ovat auki ja monet yritykset ovat järjestämässä pikkujouluja lähes perinteiseen tapaan.

Ihmisiä seisoo avarassa tilassa, yläpuolella punainen mainos, jossa lukee Lynx.

15 000 kävijän Kelekkamessut ei poikinut yhtäkään koronavirustartuntaa – korona katosi myös Rovaniemen jätevesistä

Rovaniemen jätevedestä löytyi niin vähän koronavirusta, että se jäi alle määritysrajan. Ohjeistusten noudattaminen ja vastuullinen toiminta on edelleen tärkeää ja kannattaa pitää mielessä myös pikkujoulukaudella, infektioylilääkäri Markku Broas sanoo.

Hoitaja ottaaa koronanäytettä autossa istuvalta ihmiseltä.

Koronatartuntojen määrä on edelleen kasvussa Soiten alueella – ilmaantuvuus kipuaa yhä korkeammalle

Viime viikon aikana todettiin 130 uutta tartuntaa ja edellisviikolla runsaat sata.

ilmapallo

Nyt juhlitaan! Ravintoloiden varauskirjat loppuvuodelle täyttyvät vauhdilla – "Kyllä tästä kaikkien aikojen pikkujoulut on tulossa"

Varsinkin isoille juhlille ja viikonlopun illoille voi olla jo vaikea löytää tilaa. Ravintolat odottavat juhlakaudesta vuoden 2019 veroista.

Förar- och passagerarsätet i en taxibil fotograferat från baksätet.

Pikkujoulukausi piristää myös taksialaa: "Pyhäinpäivänä palataan perinteiseen menoon"

Oulun taksiautoilijoiden puheenjohtajan Kari Häkkilän mukaan myös arkiajot ovat selvästi lisääntymässä, kun ihmiset palaavat etätyöstä työpaikoilleen.

Koronapassi älypuhelimen ruudulla.

Ravintolarajoitusten odotetaan astuvan voimaan vielä tällä viikolla – koronapassi tulossa käyttöön myös Kymenlaaksossa

Esimerkiksi Kymen Seudun Osuuskauppa aikoo ottaa koronapassin käyttöön myöhään yöhön auki olevissa ravintoloissaan.

Saunaravintola Kuuman myyntipäällikkö Henna-Riikka Rämö

Pikkujouluja varataan tänä vuonna viime tipassa – myyntipäällikkö: "En tiedä onko pikkujouluenergiaa, mutta energiaa on"

Pikkujoulukausi on jo käynnistynyt Pirkanmaalla. Tällä kaudella järjestettävissä juhlissa halutaan aiempaa enemmän yhdessäoloa ja ohjelmaa.

Kuohuviiniä laseissa.

Pikkujoulukaudesta ennakoidaan vilkasta – ravintola-ala kiittelee koronapassia ja tuskailee työvoimapulaa

Lokakuun puolivälissä käyttöön otettu koronapassi mahdollistaa myös Päijät-Hämeessä normaalit asiakasmäärät ja yöravintoloiden aukiolon. Ainoa jarruttava tekijä pikkujoulujen järjestämisessä on ravintola-alaa vaivaava työvoimapula.

Valkoinen höyrylaiva seilaa Kajaaninjoella.

Oulujärven risteilykausi jatkuu marraskuulle – karvahatturisteilyjä testattiin ensimmäisen kerran viime vuonna

Suomen pohjoisin matkustajahöyrylaiva Kouta aloitti risteilykauden vapulta ja jatkaa marraskuulle. Kesällä matkustajamäärät alkoivat olla jo samalla tasolla kuin ennen koronaa edeltävänä aikana.

Viinilaseja pöydällä.

Pikkujoulukausi käynnistyy varovaisesti pohjalaiskunnissa

Työpaikoilla seurataan tarkasti koronatilannetta mahdollisten rajoitusten osalta. Ravintoloissa ja tapahtumapaikoilla uskotaan, että viime hetken varauksia voi tulla, mutta paikat menevät nopeasti.

Kokkolan kaupunginteatterin sisätiloja

Maskit ja turvavälit käytössä, mutta katsomon saa myydä täyteen – teattereissa odotetaan pikkujouluja ja iloitaan jokaisesta rajoituksettomasta esityksestä

Juuri nyt teattereiden toimintaan pohjalaismaakunnissa ei kohdistu rajoituksia. Teattereissa tiedetään kuitenkin, että tilanne saattaa muuttua nopeastikin.

Himoksen alue vetää tasaisesti matkailijoita sekä kesällä että talvella.

"Tupa ei ole täynnä, mutta kivasti on porukkaa" – syyslomalaisia on liikkeellä melkein normaaliaikojen tapaan

Jämsän Himoksella ja Jyväskylän seudulla on syyslomailijoita huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten. Yritykset tekevät nyt varauksia selvästi aiempaa vilkkaammin.

Tiernapoikapatsas Oulussa, jonka hahmoille on laitettu kasvomaskit

Tiernapoikien kasvojen mustaaminen kiellettiin, jotta perinne voi jatkua – osa kritisoi muutosta, asiantuntijasta esitykseen olisi pitänyt puuttua aiemmin

Tiernasäätiön päätös on herättänyt paljon keskustelua Oulussa puolesta ja vastaan. Kaupungin monikulttuurisen työn koordinaattori sanoo, ettei se antaisi Suomesta hyvää kuvaa, jos blackface-ilmiö hyväksyttäisiin.

Joensuun Teatteriravintolan ravintoloitsija Karina Sälting seisoo myyntitiskin takana.

Pikkujoulukauteen on ladattu ravintoloissa poikkeuksellisen kovat odotukset – paikoin varauksia tehty ennätysmäärä

Ravintoloissa odotetaan pikkujoulukautta kaksijakoisin mielin. Alan etujärjestön kyselyssä noin 40 prosenttia uskoo ennätykselliseen vilkkauteen. Itä-Suomessa tilat ovat jo vähissä isoille ryhmille.

Vihreään toppatakkiin ja vaaleaan huiviin pukeutunut nainen istuu kahvilan terassilla edessään kahvikuppi ja syksyinen kukka.

Ella Tepponen ja muut artistit ovat päässeet palailemaan keikkalavoille ja live-musiikkia kaipaavien eteen – "Syksy on yllättävän kiireinen"

Syyskuussa aluehallintovirasto purki kokoontumisrajoitukset. Viime vuotta vilkkaampi pikkujoulukausi näkyy myös Ella Tepposen keikkakalenterissa, joka on alkanut syksyllä täyttymään.

En röd julgranskula.

Pikkujoulujen varaaminen alkoi Pohjois-Pohjanmaalla heti ravintolarajoitusten poistumisen myötä

Ravintolayrittäjien mukaan ihmisillä on patoutunutta juhlimisen ja yhdessäolon tarvetta. Pikkujouluvarauksia on nyt tehty aiempaa aiemmin. Suunnitteilla on isojakin kokoontumisia.

Samppanjapulloja ravintolan kaapissa.

Nyt kastetaan isoja vauvoja ja ravintoloissa juodaan kalliita juomia – nämä merkit kertovat, että ihmiset haluavat jo juhlia

Koronarajoitusten lieventyminen näkyy nyt ihmisten tarpeena päästä juhlimaan. Esimerkiksi muotikaupoilla ja seurakunnissa on huomattu väen lähteneen liikkeelle. Myös ravintola-ala luottaa pikkujoulukauden onnistumiseen.

Haloo Helsingin Elli soittaa bassoa Tavastian lavalla.

Koronapassi pelastaa pikkujoulutkin, hehkuttaa maan suurimman rock-klubin ohjelmavastaava Merimaa: "Varmasti tulee lisää keikkoja loppuvuoteen"

Myös jääkiekkopiireissä ollaan tyytyväisiä siihen, että hallituksen esitys koronapassista etenee vihdoin eduskunnan käsittelyyn. Koronapassi takaa sen, että otteluihin voidaan ottaa yleisöä silloinkin kun pandemiatilanne pahenee.

Lumen painamia puita ja matalalla paistava Aurinko.

Posio tarjoaa uusille kuntalaisille kuntosalikortin, lahjakortin kansalaisopistoon ja Posio-Suomi -sanakirjan

Lisäksi muuttajille järjestetään muun muassa hiihtoretki, ruskaretki ja pikkujoulut.

Lopen kunnantalo.

Lopen kunta nosti henkilöstön hyvinvoinnin määrärahaa

Kunta haluaa tällä tavalla kiittää työntekijöitään korona-aikana tehdystä hyvästä työstä.

Joulupukkiveljekset Jouni ja Ilkka Räisänen Lapissa.

Koronajoulu on joulupukeille katastrofi, mutta vantaalaiskaksoset tekivät hitin – pukin tervehdystä katsotaan Qatarissa asti

Pukkien videotervehdykset saattavat tulevaisuudessa yltää jopa uudeksi vientituotteeksi.

Olutravintola Kukko

Koronarajoitukset ja pikkujoulujen peruminen syövät Lapin ravintoloiden tulosta

Meri-Lapissa ravintoloitsijat harmittelevat koko maakunnan kattavia tiukkoja koronarajoituksia.

Koskenkorva-pulloja Alkossa.

Valtuutettu Välimäki vaatii Poria käymään läpi eettiset ohjeensa YH-asuntojen pikkujoulu-uutisoinnin takia

Satakunnan Kansan tietojen mukaan YH-asuntojen pikkujouluihin on pyydetty alkoholilahjoituksia yhteistyökumppaneilta.

Tavaroita pulpetilla.

Ylihärmässä ei uusia tartuntoja – yläkoulu palaa lähiopetukseen

Jäljitystyö on ollut Kaksineuvoisen alueella ripeää, eikä uusia tartuntoja ole ilmennyt.

Kamera kuvaa kahta naista, jotka ohjaavat pikkujoulutapahtumaa verkossa.

Glögiä, pullaa ja piparia etäyhteydellä – Katso, millaista meno on leivontapikkujouluissa

Tamperelaisfirma kokeili leivontapikkujouluja. Kävimme katsomassa, saatiinko pullat kohoamaan osallistujan keittiössä.

Olutravintola Kukko

Pikkujoulukauden peruuntuminen iskee lujaa Etelä-Savon ravintoloihin

Pikkujoulukausi on ravintola-alalle merkittävä sesonki.

Olutravintola Kukko

"Bileet siirtyvät tiloihin, joita ei valvota mitenkään" - Yhä suurempi joukko ravintoloita joutui tiukempien rajoitusten piiriin

Yhä useammassa ravintolassa tili on tehtävä lähiviikkoina entistä niukemmissa aukiolo-, anniskelu- ja asiakasmäärärajoissa.

Pojan hiustenleikkuu.

Konkurssi uhkaa yhä useampaa yritystä pääkaupunkiseudulla

Varsinkin palvelualalla näkymät ovat synkkenemässä syksyn ennusteista.

Faneja Antti Tuiskun keikalle.

Koronarokote on ensi kesään valmistautuvien festivaalijärjestäjien oljenkorsi – "Siitä lähdetään, että silloin festareilla raikaa"

Festivaalijärjestäjät suhtautuvat ensi kesään luottavaisesti. Artistitkin ovat jo toinen jalka keikkalavalla.

Mari Liimatainen, kampaaja, Kampaamo Simonetta.

Kun korona tyhjentää kalenterin, parturikampaaja suhahtaa kaupungista maalle hoivatöihin – "Nyt roikutaan taas löyhässä hirressä"

Hiusalan yrittäjät pelkäävät konkurssiaaltoa. Takana on jo vaikea kevät, ja nyt vuoden huippusesonki, pikkujoulut, on peruttu.

Kirsi Keskinen Gastrobar3:ssa

Korona-aika laittoi yrittäjät keksimään uutta, ravintoloitsija hommasi pihalleen kylmäkontin kotisohvan pikkujoulueväille

Koronatuet ja muun muassa verojen maksun siirtämiset ovat auttaneet yrityksiä osaltaan pahimman yli, mutta hankaluuksiakin voi olla edessä.

poliisi puhalluttaa

Poliisi valvoi pikkujoululiikennettä Lounais-Suomessa – 30 kuskia jäi kiinni rattijuopumuksesta

Lounais-Suomen poliisi valvoi tehostetusti liikennettä marraskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle