Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olli Hiidensalo gapar.

Olli Hiidensalo ampui yhden ohi ja sivusi uransa parasta Kontiolahdella – Kaisa Mäkäräinen tuloslistasta: ”Ei kerro koko totuutta”

Yle Urheilun asiantuntija Kaisa Mäkäräisen mukaan suomalaisten ampumasuoritukset olivat plusmerkkisiä, mutta lopputuloksiin ei tule tuudittautua liikaa.

Tero Seppälä fixar sina stavar.

Järjestäjät odottavat Kontiolahden maailmancupiin yli 10 000 kävijää

Kontiolahti on vakiinnuttanut asemansa ampumahiihdon maailmancupien järjestäjänä.

Mari Eder.

Mari Eder toivoi kesällä, että lopettaminen hiipisi mieleen, mutta nyt hän on taas viivalla – ampumahiihtokauden avausviikko Ylen kanavilla

Ampumahiihdon maailmancup alkaa Kontiolahdella. Tiistaina ohjelmassa on miesten normaalimatka, jossa suomalaiskatseet kohdistuvat ennen kaikkea Tero Seppälään.

Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu Röiseland hiihtämässä peräkkäin olympialaisissa.

Asiantuntijoilta tiukkaa kommenttia Norjan naisten ampumahiihtomaajoukkueen tilanteesta: ”Ensi kaudella on vaikeaa olla paras maa”

Viime kauden loputtua Norjan naisten ampumahiihtomaajoukkueen tähdet ovat kärsineet terveyshuolista. Maailmancupin kausi alkaa marraskuun lopussa, eikä kaikkien urheilijoiden kunnosta ole varmuutta.

Mari Eder Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa.

Mari Eder jatkaa uraansa uudelta pohjalta – oma yritys on tuonut kiireitä, mutta antaa myös vapautta

Mari Eder pohti kesän aikana uransa jatkoa ja päätti jatkaa. Samalla hän on miehensä kanssa aloittanut yritystoimintaa.

Krista Pärmäkoski hyppää ilmaan maalialueella Lahden Salpausselällä.

Nämä talvilajien maailmancupin kisat Yle näyttää kanavillaan

Talvi tulee taas ja samalla Ylen kanavat täyttyvät lumilajeista. Tänä talvena nähdään totutun kattavasti niin maailmancupin kisoja kuin MM-kilpailujakin.

Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen.

Tässä ovat Ylen Urheilustudion uudet asiantuntijat – Ville Nousiainen ja Petter Kukkonen hyppäävät uuteen rooliin

Yhdistetyn maajoukkueen entinen päävalmentaja Petter Kukkonen ja entinen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen vahvistavat Urheilustudion jo ennestään vahvaa asiantuntijatiimiä.

Ampumahiihtäjiä naisten viestissä Kontiolahdella.

Kontiolahti hävisi ampumahiihdon MM-haun – vuoden 2027 kisat Viroon

Ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailuja havitellaan Kontiolahdelle nyt vuodelle 2028 tai 2029.

Venäjän olympiakomitean joukkue vaihtoaition edustalla Pekingin jääkiekkofinaalissa Suomea vastaan 2022.

KOK:n suomalaisjäsen paljastaa, että Venäjän paluusta huippu-urheiluun käydään kulisseissa keskusteluja – osa urheilijoista haluaa venäläiset takaisin

Kansainvälisessä olympiakomiteassa keskustellaan ehdoista, joilla venäläiset urheilijat voisivat kenties palata kansainvälisille areenoille. Suomalaisjäsen Emma Terho kertoo kysymyksistä, joihin KOK:ssa on pohdittu ratkaisuita.

Kaisa Mäkäräinen småler och ser lite frusen ut.

Kaisa Mäkäräinen urheiluyhdistyksen puheenjohtajistoon

Entinen ampumahiihtäjä auttaa huipulle pyrkiviä nuoria muun muassa omalla osaamisellaan.

Niko Anttola deltar i FM-lagsprint.

Imatralle suositellaan kansainväliset ampumahiihtokilpailut mahdollistavaa B-lisenssiä – päätös asiasta syksyllä

B-lisenssi mahdollistaa MM-kilpailuja ja maailmancupin osakilpailuja pienempien kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen järjestämisen.

Mari Eder kuvassa.

Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty – Eder, Rukajärvi ja Torsti puuttuvat listalta

Aiemmin Opetus- ja kulttuuriministeriön tukea saaneista nimekkäistä urheilijoista listalta puuttuvat Ederin lisäksi lumilautailija Enni Rukajärvi ja alppihiihtäjä Samu Torsti. Korkeimman 20 000 euron apurahan sai 12 urheilijaa.

Ampumahiihtäkä Arttu Heikkinen harjoittelemassa Heinjoen ampumaradalla Kuopiossa.

Luvaton ampumarata Laihian keskustassa suljettiin poliisiviranomaisen määräyksellä

Laihialla oltiin huolestuneita vanhan ampumaradan vastuukysymyksistä, joten hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja otti yhteyttä Poliisihallintoon.

Ampumahiihtäjä harjoittelee ampumista Kontiolahden ampumahiihtostadionilla.

Ampumahiihto saa oman valmennuskeskuksen Joensuun seudulle

Pohjois-Karjalassa käynnistyy ampumahiihdon kansainvälisen tason valmennustoiminta ensi syksynä. Valmennuksen ohella urheilijoiden kaksoisuraa halutaan tukea tarjoamalla mahdollisuus myös korkeakouluopintoihin.

Nainen osoittaa työmaa-alueella oikealla kädellään sivulle ja nauraa kameralle.

Vuokattiin vuosia suunniteltu huippustadion lykkääntyy – rakentamisen hinta on karkaamassa liian suureksi

Suunnitelmiin on kuulunut MM-tason kilpailukeskus, joka mahdollistaisi mäkihyppäämisen K110-mäestä sekä maastohiihdon ja ampumahiihdon. Kustannusarvio on noussut neljän vuoden takaisesta jo 10 miljoonalla eurolla.

Jonne Kähkönen, valmentaja,  ampumahiihto,  lahti

Ampumahiihtovalmentaja Jonne Kähkönen sai huippupestin seuraavien talviolympiakisojen isäntämaasta – Dorothea Wierer jatkaa uraansa

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja Jonne Kähkönen toimii seuraavat vuodet Italian naisten maajoukkueen valmennuksessa.

Tuomas Harjula

Tuomas Harjulan terveysongelmien syy yhä mysteeri – turhautunut ampumahiihtäjä sai motivaatiota kilpailutauosta: "En enää jaksanut hakata päätäni seinään"

Ampumahiihtäjä Tuomas Harjula puhalsi pelin poikki Pekingin olympialaisten jälkeen ja on kevään aikana ravannut lukuisissa testeissä. Selvää syytä hapenkuljetuksen ongelmiin ei ole kuitenkaan löytynyt.

Uusi Suomen ampumahiihdon päävalmentaja, norjalainen Erik Bartlett Kulstad.

Näistä syistä Erik Bartlett Kulstad valittiin Suomen ampumahiihdon päävalmentajaksi – kertoo, miksi oli mahtavaa työskennellä legenda Björndalenin apuna

Norjalainen Erik Bartlett Kulstad aloittaa Suomen ampumahiihdon päävalmentajana 1+3-vuotisella sopimuksella. Hän työskenteli edelliset kolme vuotta Kiinan valmennusryhmässä.

Kerttu Niskanen tuulettaa 5 kilometrin SM-kultaa Rovaniemellä 1.4.2022.

Niskasen sisarukset nappasivat SM-kullat, vaikka Iivon hiihtofiilis oli "huono ja painava" – ampumahiihtäjä Mari Eder päätti kautensa pronssiin

Rovaniemen SM-viikonloppu alkoi vapaan hiihtotavan väliaikalähdöillä. Niskasen sisarukset ottivat mestaruudet.

Mari Eder kuvassa.

Oulun Sankivaaran ampumahiihdon SM-kisat viikonloppuna huipentavat lajin kisakauden

Viikonlopun tapahtumasta odetetaan kovatasoista. Kilpailuihin ilmoittautuneista löytyy myös maajoukkueurheilijoita. Sankivaaran hiihtokeskuksen kaikki ladut on varattu ampumahiihdon SM-kisoille perjantaista sunnuntaihin.

Elvira Öberg säätää tähtäimiään.

Ruotsalaiselta jäi saamatta 10 000 euron palkintopotti, kun joukkuekaveri pyyhälsi viime metreillä ohi – "Olen enimmäkseen pettynyt itseeni"

Linn Persson ohitti Elvira Öbergin kirikamppailussa. Persson korosti kilpailun jälkeen sitä, että maajoukkuetoveritkin kamppailevat keskenään kisoissa.

Marte Olsbu Röiseland voitti kokonaiskilpailun

Norjan Marte Olsbu Röiseland varmisti kristallipallon voiton ja juhli yhdessä joukkuekaverin kanssa – "Olen kananlihalla"

Norjan Tiril Eckhoff voitti naisten ampumahiihdon takaa-ajon Holmenkollenilla. Parhaana suomalaisena Mari Eder oli 36:s.

Tervetuloa Suomeen, Erik Lesser! "Ehkä 12. sijalla on jotain työtä"

Ehdotus Suomen valmentamisesta sai kaksinkertaisen maailmanmestarin naureskelemaan – uran päätöskaudella mielenkiintoisia tempauksia

Saksalainen ampumahiihtotähti Erik Lesser lopettaa uransa tänä viikonloppuna. Lesserin päätöskevääseen mahtuu kekseliäs tempaus Ukrainan sotaan, mutta myös alkuvuonna apua venäläiselle kilpakumppanille.

Kaisa Mäkäräinen ja Tora Berger kauden 2013–2014 palkintojenjaossa kahdeksan vuotta myöhemmin.

Näin Kaisa Mäkäräinen jakoi maailmancupin kokonaisvoiton kahdeksan vuotta jälkikäteen – norjalaiselle syntymäpäiväsankarille kannustushuutoja

Ampumahiihdossa naisten maailmancupin kauden 2013–2014 kokonaiskilpailun voittojuhlallisuudet järjestettiin uudelleen kahdeksan vuoden jälkeen. Taustalla oli venäläisen Olga Zaitsevan dopingrikkeet.

Kaisa Mäkäräinen med pokal.

Kaisa Mäkäräisellä kristallipalloseremonia perjantaina Holmenkollenilla ja suorana Ylellä – katso tästä talvilajien lähetykset viikonloppuna

Kaisa Mäkäräinen saa kristallipallonsa kahdeksan vuoden takaa uudelleen, kun Mäkäräinen ja Tora Berger jakavat Olga Zaitsevan dopingrikkeen myötä kokonaiskilpailun voiton.

Ampumahiihtäkä Arttu Heikkinen harjoittelemassa Heinjoen ampumaradalla Kuopiossa.

Nuorten MM-kultaa voittanut ampumahiihtolupaus Arttu Heikkinen haluaa maailman huipulle – katse on jo vuoden 2026 olympialaisissa

Kuopiolainen ampumahiihtäjä Arttu Heikkinen on kiristänyt harjoitteluaan vuosi vuodelta. Vielä nuorten sarjoissa kilpaileva Heikkinen aikoo katsoa, mihin asti oma urheilijaura vie.

Otto Invenius näyttää nuorten MM-hopeamitaliaan.

Maailmancupissa debytoiva nuorten MM-mitalisti Otto Invenius ottaisi Ruotsista oppia – "Maajoukkueelta puuttuu yleinen ja yhteinen linja"

Otto Invenius on Suomen ampumahiihdon tulevaisuuden nimiä. Hän ei kuulu liiton valmennusrinkiin, mutta haluaisi maajoukkuevetoisempaa valmennussysteemiä.

Rosa Pohjolainen Levillä 21.11.2021.

Suomen joukkue valittu nuorten talviolympiapäiville: Vuokatti-Ruka urheiluakatemiasta runsaasti urheilijoita mukana

Kisoissa nähdään myös jo Pekingissä startanneita suomalaisia, kun alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen starttaa pujottelussa Vuokatissa reilun viikon päästä alkavissa kisoissa.

Ukrainalainen ampumahiihtäjä Julia Horodna kuvassa.

Sotaa paenneet ampumahiihtäjäsiskokset pääsevät toteuttamaan yhden unelmansa – "Toivomme, että suorituksemme antavat uskoa ja voimaa Ukrainassa oleville"

Sotaa paenneet ukrainalaissiskokset Julija ja Olena Horodna kiittävät saamastaan avusta ja tuesta. Kaksikko kilpailee perjantaina ensimmäistä kertaa ampumahiihdon maailmancupissa.

Olena Horodna  kilpailemassa ampumahiihdon maailmancupissa

Sotaa paenneet ukrainalaiset sisarukset kilpailevat ampumahiihdon maailmancupissa Otepäässä – "Ukrainaa ei voi rikkoa"

Ampumahiihtäjien Julia ja Olena Horodnan kotikaupunki ja harjoitusolosuhteet ovat tuhoutuneet venäläisten pommituksissa. He haluavat pitää kansakuntansa tilannetta esillä kilpailemalla.

Ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen kuvassa.

Suomen ampumahiihtomaajoukkueella ei ole jatkossa välttämättä päävalmentajaa – pestin jättävän Jonne Kähkösen mielestä edessä on iso remontti

Ampumahiihdon päävalmentaja Jonne Kähkönen haluaisi urheilijoiden tavoin perusteellista muutosta suomalaiseen valmennusjärjestelmään. Liiton puheenjohtajan mukaan muutosta valmennuksen rakenteeseen on työstetty jo vuoden ajan.

"No war please" -teksti näkyi selvästi Norjan naisten viestijoukkueen pannoissa.

Kaisa Mäkäräinen kuvaa, kuinka ampumahiihtoperhe seisoo yhtenäisenä ukrainalaisten tueksi – "Sota tulee eri tavalla lähelle"

Ampumahiihtäjät osoittavat Kontiolahden maailmancupissa tukea ukrainalaisille Ukrainan sodan takia. Kaisa Mäkäräinen on auttanut urheilijakomiteaa muun muassa Ukrainan lipun väristen teippien löytämisessä.

Mari Eder tulee maaliin Kontiolahden maailmancupissa

Mari Eder lähellä kauden parastaan Kontiolahden pikakilpailussa – olympiavoittaja Stina Nilsson nousi ensi kertaa palkintopallille ampumahiihdossa

Saksan Denise Herrmann voitti Kontiolahden pikakilpailun. Mari Eder jäi kärjestä 29 sekuntia ja oli kisan yhdeksäs.

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen.

Jonne Kähkönen jättää ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajan tehtävän – "En koe, että saisin olla nimeni mukaisesti valmentaja"

Jonne Kähkönen päätti jo ennen kilpailukauden alkua, ettei hän jatka Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana. Kähkösen mielestä suomalaista valmennusjärjestelmää pitäisi muuttaa maajoukkuevetoisemmaksi.

Ukrainalainen ampumahiihtäjä Bogdan Tsymbal kuvassa.

"Ukrainalaiset vetävät luotiliiviä päälle, kun itse makaa sohvalla" – ampumahiihtäjät järkyttyivät kilpakumppaniensa tilanteesta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttänyt monia ampumahiihtäjiä, sillä lajiyhteisö on varsin tiivis. Urheilijat aikovat näyttää Kontiolahdella tukensa ukrainalaisille.

Korona varjostaa Nuorten talviolympiapäivien järjestelyitä.

Euroopan Olympiakomitea linjasi: Venäjän ja Valko-Venäjän nuoret jätetään olympiapäivien ulkopuolelle

Venäjä oli yksi isoimmista joukkueista, joka on ilmoittautunut Vuokatin isännöimiin nuorten EYOF-kisoihin.

Ampumahiihdon vuoden 2019 takaa-ajon maailmanmestari Dmitri Pidrushni Pekingin olympialaisissa 2022.

Ampumahiihdon ukrainalaishuiput lähtivät sotimaan maansa puolesta – Kontiolahdella ei nähdä myöskään venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita

Ampumahiihdon maailmancupin osakilpailu Kontiolahdella kilpaillaan ilman venäläisiä, valkovenäläisiä ja ukrainalaisia urheilijoita.

Pekingin mitalisti, ampumahiihtäjä Svetlana Mironova olympialaisissa 2022

Rohkea esiintulo venäläiseltä Pekingin olympiamitalistilta – "Ei sodalle!"

Venäläinen ampumahiihtäjä Svetlana Mironova teki rohkean teon ja lähetti sosiaaliseen mediaan viestin rauhasta sekä rakkaudesta Ukrainan kansalle.

Sami Leinonen, tapahtumajohtaja, Kontiolahden Urheilijat

Ukrainan ampumahiihtäjät eivät osallistu Kontiolahden maailmancupiin

Ukrainan tilanne mietityttää kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäjää, mutta valmistelut jatkuvat kuitenkin normaalisti.

Yleisöä Kontiolahden ampumahiihdon MM-kilpailujen miesten normaalimatkan aikaan.

Kontiolahdelle havitellaan ampumahiihdon vuoden 2027 MM-kisoja

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Kontiolahden Urheilijat ovat käynnistämässä hakuprosessia.

Kerttu Niskanen och Iivo Niskanen.

Kerttu ja Iivo Niskanen saavuttivat puolet Suomen olympiamitaleista Pekingissä – onko menestys liikaa yhden perheen varassa, Mika Lehtimäki?

Kaikki Suomen mitalit tulivat maastohiidosta ja jääkiekosta. Yhdistetyssä ja lumilautailussa päästiin pistesijoille. Mika Lehtimäen mukaan kilpaurheilua harrastavien nuorten määrää pitäisi saada kasvatettua, jotta menestystä tulisi myös jatkossa.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä Pekingin olympialaisten pikakisassa.

Tero Seppälä ampumahiihdon yhteislähdössä – katso perjantain lähetystiedot

Suomen ja Slovakian välinen olympiavälierä kuullaan suorana Yle Puheessa kello 06.10 alkaen. Ampumahiihdossa perjantain suomalaisnimi on Tero Seppälä.

Mari Eder bästa finländare i sprinten.

Ruotsi olympiakultaan naisten ampumahiihtoviestissä, Suomi 16:s – "Luokatonta tekemistä"

Suomi ampui kaksi sakkoa kolmannella osuudella. Ankkuri Nastassia Kinnunen otettiin kierroksella kiinni ja liputettiin radalta. Suomen joukkueen loppusijoitus oli 16:s.

Michelle Karvinen kuvassa.

Mitalitaistelua hiihdon parisprinteissä, Naisleijonat pronssiottelussa – katso tästä keskiviikon superpäivän suomalaiset ja lähetystiedot

Keskiviikkona suomalaisia nähdään hiihdon parisprinteissä, ampumahiihdon naisten viestissä ja kahdessa jääkiekkopelissä, kun Naisleijonat pelaa pronssista ja miesten joukkue pääsystä välieriin.

Ilkka Herola ser nöjd ut efter sitt hopp i normalbacken i OS.

Katso tiistain suomalaiset ja lähetystiedot

Tiistaina suomalaisia nähdään freestylessä, yhdistetyssä, ampumahiihdossa ja taitoluistelussa.

Hiihtäjiä lokakuun puoluvälissä Kontiolahdessa

Lumityöt vievät kymmeniä henkilötyöpäiviä Kontiolahden ampumahiihtoradalla – lunta on laduilla paikoin puoli metriä liikaa

Lumi vaikeuttaa järjestelyjä myös pysäköintialueilla, katsomoissa ja tilapäisrakenteiden pystyttämisessä.

Ampumahiihto: Norjalaistähti sammui dramaattisesti

Ampumahiihdon takaa-ajossa draamaa: Selostamossakin yllätyttiin, kun Tandrevold hyytyi mitalitaistosta – norjalaistähteä hoidettiin maalissa

Ingrid Landmark Tandrevold uupui viimeisellä hiihto-osuudella täysin. Katso video pääkuvaa klikkaamalla. Norja pääsi silti juhlimaan kahta mitalia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle