Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi Pingviini tuuttijäätelöä. Maut ovat vanilja ja kuningatar.

VR poistaa Pingviini-jäätelöt myynnistä ”mahdollisimman nopeasti” – boikotin syynä Venäjän hyökkäyssota

Poliitikot eri puolueista vaativat Nestlén omistaman Fronerin jäätelöitä boikottiin. Fazer, K- ja S-ketjut sekä Lidl jatkavat kumppanuutta jäätelönvalmistajan kanssa.

Heikki Huotari,  3 kaverusta  jäätelötehdas,   jäätelötehdas, helsinki , jäätelö,  Heikki huotari on yksi omistajista,

”Kaupoissa odotettiin teinipoikia esittelemään jäätelöään” – kolme keski-ikäistä kaveria perustivat jäätelötehtaan ja rikastuivat

Suomen jäätelöistä valtaosan tekevät Froneri Finland ja Unileverin Ingman. Kummankin emoyhtiöitä syytetään tuesta Venäjälle. Suomessa on niiden lisäksi monia pieniä jäätelötehtaita, joista suurin on 3 Kaverin Jäätelö.

Sulanut jäätelötuutti verta muistuttavassa nesteessä.

Suomalaisten jäätelöiden suurtuottajat toimivat Venäjällä – kytkös lähes kaikkiin tuttuihin merkkeihin

Suomalaisjäätelöiden omistajat ovat Ukrainan mukaan sotasponsoreita. Suomessa on vaikea ostaa jäätelöä, jolla ei olisi kytköksiä hyökkäyssotaa käyvään Venäjään, ilmeni Ylen selvityksessä.

Aino-glassförpackning.

Aino-jäätelöä on markkinoitu harhaanjohtavalla tavalla

Kuluttaja-asiamies kiinnitti huomiota Aino-jäätelön markkinoinnissa erityisesti yleisiin väitteisiin vastuullisemmasta pakkauksesta.

Helsingin Jäätelötehtaan jäätelömestari Antti Laaninen esittelee Joe Biden jäätelöannoksen.

Jäätelöammattilainen suunnitteli pyynnöstämme Joe Bidenille nimikkojäätelöannoksen: ”Se on totta kai iso pallo”

Biden-jäätelö syntyi muun muassa tähtisateesta, hampurilaisesta ja Yhdysvaltain presidentin kahdesta lempimausta.

onkilahden kioskin terassia

Vaasan Onkilahden kahvilaan on löytynyt yrittäjä – haaveena liikuntavälineiden vuokraustoiminta sekä kansainväliset teemaviikot

Yrittäjäpari aikoo pyörittää Onkilahden kahvilaa ympäri vuoden. Aluksi toiminta käynnistyy perinteisten kahvilatuotteiden voimin, mutta jatkossa toimintaa on aikomus laajentaa.

Nainen syö jäätelöä

Jäätelöstä joutuu nyt maksamaan pahimmillaan melkein lounaan hinnan – katso, mistä saat jädeä halvimmalla

Vertailimme jäätelöpallojen hintoja keskeisissä suomalaisissa kaupungeissa.

Nainen jäätelökioskin edustalla.

Jäätelöpallosta on tullut arjen luksusta, johon kaikilla ei ole varaa: viisi euroa tuntuu sveitsiläisenkin kukkarossa

Raaka-aineiden hinnat ovat nousseet kauttaaltaan, ja se näkyy myös irtojäätelön hinnassa. ”Haasteita on”, sanoo jäätelömyyjä.

jäätelö kokki kaataa jäätelöä astiaan

Pieni jäätelötehdas kehitti kuluttajia kiinnostavan reseptin – jäätelön suosikkimaku on ja pysyy, vaikka mauissa olisi mistä valita

Vuosi sitten toimintansa aloittaneen Närpiön jäätelötehtaan alku on ollut vauhdikas. Sitä edelsi kuitenkin pitkä jäätelömakujen kehittäminen kokeilemalla ja maistelemalla.

Höyryävä asetelma, jossa jääteöä.

Kanada! Tiesivät kilpailijat ja sen kunniaksi maisteltiin pekonijäätelöä - Katso täältä miten teet talven parhaan jäätelöannoksen kotona!

Neljännessä Hengaillaan alkuerässä matkattiin kohti Kandan Vancouveria ja tietysti silloin piti puhua pekonista. Sen kunniaksi Kozeen Shiwan yllätti kaikki loihtimalla pekonisen jäätelöannoksen.

En glasskål med några kulor av brun glass i.

Jäätelön tekeminen ei ole hankalaa – siihen tarvitaan vain kookoskermaa ja sokeria

Maidoton ja kananmunaton jäätelö sopii myös allergikoille.

Jäätelötötterö kädessä jäätelökioskissa.

Jäätelön maailmassa on kolme globaalia päämakua: vanilja, mansikka ja suklaa – mutta Suomessa on neljäskin päämaku, paljastaa suurin valmistaja

Aurinko ja helle ovat jäätelönmyyjän parhaat myyntivaltit. Kesän sää ratkaisee, paljonko jää viivan alle niin isoille kuin pienillekin jäätelön valmistajille.

Mustaan kokkiasuun pukeutunut silmälasipäinen nainen hymyilee kameralle. Naisen vieressä teräksenvärinen jäätelönvalmistukseen käytettävä kone.

Kiteen Koivikolla tehtaillaan juhannusviikosta lähtien jäätelöä kilotolkulla – yritys kuuluisa vegaanipehmiksestään

Suonenjoelta Kiteelle muuttanut By Maitolan jäätelötehdas on tunnettu vegaanisesta pehmiksestään. Kiteellä jäätelöä valmistetaan myös paikallisesta luomumaidosta.

Maija Toivola kertoo miten uudet makuideat jäätelöihin syntyvät

Suolainen ja makea toimivat aina, mutta söisitkö pehmistä sipseillä? Jäätelömaailman pellepeloton on kokeillut tätäkin, sillä pelkkä vanilja ei riitä

Pohjanmaan maakunnissa jäätelöauto löytyy monelta levähdyspaikalta. Klassikomaut pitävät matkalaisten valinnoissa pintansa, mutta moni haluaa kokeilla joka kesä jotain uutta - ja siitähän kauhavalainen jätskiyrittäjä innostuu.

Jäätelötötterö.

Kiteellä alkaa huhtikuussa paikallisen luomujäätelön valmistus – jäätelöä ja pehmistä, maidosta ja kaurasta

Savolaisen MyIceD-nimellä myytävän jäätelön valmistus siirtyy kokonaisuudessaan Suonenjoelta Kiteelle. Tiloja jäätelötehtaalle remontoidaan parhaillaan.

Pehmisjäätelö

Viime kesänä Vaasan jäätelömyyntipaikoista kovimman hinnan maksanut yrittäjä piti kesää onnistuneena – positiivisella mielellä kohti uutta kautta

Sillankorvan yrttijuustot pääsi aloittamaan jäätelömyynnin vasta juhannuksen jälkeen. Siitä huolimatta kesä oli yrittäjä Jouko Pahkakankaan mielestä onnistunut.

Pehmisjäätelöitä

Jäätelönmyyntipaikat eivät tänä vuonna herättäneet suurta kiinnostusta Vaasassa

Viime vuonna kaupungin huutokaupassa suosituimpien kioskipaikkojen vuokrat kohosivat yli kymmeneen tuhanteen euroon. Nyt hinnat eivät ole nousseet paljon yli kolmentuhannen.

Jäätelönmyyjä tekee pehmistä.

Pehmis paikoin loppu myös Kuopion jäätelökioskeilta, kausimakua ei saa enää koko kesänä

Hellekesä on saanut suomalaiset syömään myös pehmytjäätelöä ennätysmäärin. Pehmismassasta on ollut Kuopiossakin pulaa jo useita viikkoja, ja lisätoimitukset ovat edelleen kysymysmerkki. Kinuskipehmistä ei enää saada koko kesänä.

Kuvassa on jäätelöallas Triplan Prismassa heinäkuussa 2020.

Juomahyllyillä tyhjää ja pakastealtailla paukkuvat ennätykset – pitkittynyt helle näkyy selvästi ruokakauppojen myynnissä

Yhä vain jatkuvat helteet näkyvät myös kauppojen hyllyillä. Esimerkiksi juomaosastolla on näkynyt tyhjiä aukkoja pullotettujen vesien kohdalla.

Siri Taalas kiinnittää kypsimiä lampaan utareisiin.

Bäätelö on käsityönä lampaanmaidosta tehtyä jäätelöä – harvinaista herkkua tekee enää vain yksi tila Suomessa

Hauholla tehdään artesaanijäätelöä lampaanmaidosta. Pekkolan tilalla lypsetään kesällä itäfriisiläisiä maitolampaita ja tuoreesta maidosta syntyy Bäätelöä. Muita lampaanmaidosta jäätelöä tekeviä tiloja ei Suomessa enää ole.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Hiljaisten miesten sauna, taakankantajanainen ja litteiden suoruuden mittaus

Kaunis kertomus B-luokan kansalaisten ystävyydestä.

Mikkelin Päämajakoulun 4M-luokka palkittiin Lukevin luokka tittelillä Mikkelin torilla.

Mikkelin Päämajakoulun 4M-luokka on Lukevin luokka – kirjoja luetaan vaikka vanhemmilta salaa peiton alla

Etelä-Savon Lukevimman luokan tittelistä kilpaili 17 luokkaa Mikkelistä, Pertunmaalta ja Puumalasta. Päämajakoulun 4M-luokka voitti 1167 pisteellä.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Tyhmä jo pienenä

Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu

Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.

Jäätelötötterö.

Vaasa sai mojovan vuokratuoton jäätelönmyyntipaikoistaan

Vuokra kohosi korkeimmaksi molemmilla Vankilanrannan myyntipaikoilla. Seuraavaksi suosituin oli Laivapuiston myyntipaikka.

tuutti

Vaasan jäätelömyyntipaikat ovat nyt huutokaupattavana

Huutokaupattavia myyntipaikkoja on yhteensä 11.

Jäätelönmyyjä pyörittelee jäätelöpalloa.

Vaasan jäätelökioskien myyntipaikkajupakka päätökseen – myyntipaikat huutokaupataan

Vaasassa on yhteensä kymmenen jäätelön myyntipaikkaa eri puolilla kaupunkia mm. uimarantojen yhteydessä.

Jäätelöpallo.

Miten jäätelökioskien paikat jaetaan? Vaasan kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan ja pohtii kiperää kysymystä seuraavaksi

Saako suositut myyntipaikat ensimmäinen varaaja vai huutokaupataanko paikat? Vaasan kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta jäätelökioskijupakassa asia tuodaan valmisteltuna kaupunginhallituksen kokoukseen

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Köyhällä meni hermot, kun koulussa kinutaan rahaa

Koulussa kerättävistä rahoista eivät voi sopia opettajat tai vanhemmat; niistä on säädetty perusopetuslaissa, kirjoittaa Auli Viitala.

Olli-Pekka Niskanen maistaa valmistamaansa jäätelöä.

Viisikymppinen Olli-Pekka Niskanen jätti uran politiikassa ja ryhtyi jäätelötehtailijaksi: "Muutoin olisin uupunut ja kyynistynyt"

Entinen kokoomuksen toiminnanjohtaja teki harrastuksesta ammatin, tavoitteenaan saada jäätelöstä kannattava myyntituote.

Proteiinipatukka.

Lisää rahkaa! Kuntosalilta tuttu buumi täytti kauppojen hyllyt – “Epäterveellisestä yritetään tehdä terveellistä”, sanoo dosentti proteiinipatukasta

Suomalaiset saavat proteiinia suositusten mukaan, mutta silti proteiinituotteiden kirjo ja myynti kasvavat huimaa vauhtia.

Brunbergin uusi suukkopakkaus.

Kun jäätelöpuikko tai suklaa vaihtaa nimensä, se herättää tunteita – asiantuntija: "20 vuoden päästä hämmästellään, että oho, millaista ennen oli"

Asiantuntijoiden mukaan on luonnollista, että yrityksissä seurataan yhteiskunnallista keskustelua ja reagoidaan siihen.

Kuvassa on Kruununhaassa sijaitseva lippakioski Tacos de Kuurna eli "Kiosquito".

Helsingin lippakioskit sisältävät mitä erilaisimpia ruokia ja ihmisiä – vanhat kiskat ihastuttavat ja uudistuvat edelleen

Lippa vinossa – Lippa vinossa – Näitä rakastettuja maamerkkejä on jäljellä enää parisen kymmentä: yksi näyttää sisältä päin italialaiselta minimarketilta, toinen avasi luukkunsa koronan keskelle Ruokakulttuuri elää mutta lippakioskit pysyvät. Helsingin keskustan alueella lippakioskeista saa muun muassa modernisoituja karjalanpiirakoita, jäätelöä italialaisittain sekä tacoja potulla. Helsingin lippakioskit sisältävät mitä erilaisimpia ruokia ja ihmisiä – vanhat kiskat ihastuttavat ja uudistuvat edelleen

Jäätelötötterö

Miten korona vaikutti jäätelöön? Entä tiedätkö, mikä on härtelö? Testaa tietosi jätskivisassa

Tämän kesän jäätelötrendejä ovat vegaanisuus ja proteiinijäätelöt, sekä vähemmän kaloreita sisältävät tuotteet.

gearddit, Aqqalu Berthelsen, Sunna Nousuniemi

Suomessa asuva grönlantilainen aktivisti: Kaikkien rasistisesti nimettyjen jäätelöiden ja tuotteiden nimi pitäisi muuttaa

Suomessa pohditaan Eskimo-jäätelön nimen muuttamista, vaikkakaan mitään varsinaista päätöstä tai suunnitelmaa nimen muuttamisesta ei ole.

kaksi eskimo-jäätelöä

Eskimo-branded ice cream may get name change in Finland

The treats are being re-branded in the US in an aim to combat discrimination, the brand's owners say.

lapsia keinukarusellissa

Suosi rantoja ja huvipuistojen ulkolaitteita sekä harkitse tarkkaan, järjestätkö lastenkutsut – asiantuntijoiden vinkit turvalliseen kesään

HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen muistuttaa, ettei koronavirus ole kadonnut keskuudestamme mihinkään.

Läheltä

Pakastin syttyi tuleen kaupassa Valkeakoskella – henkilökunta toimi ripeästi

Vahinkoja kärsivät vain pakastin ja sen sisältämät jäätelöt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle