Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maailmankuulu huilisti vetää mestarikurssia Jalasjärvellä

Mestarikurssi päättyy suoratoistona lähetettävään konserttiin, jossa huilutaiteilija Sami Junnonen on mukana arvosoittimensa kera.

Kiteen Ruskatrööttä todisti taas: Musiikkiharrasteen aloittamiselle ei ole ikärajaa

Soitin ei kysy soittajansa ikää. Musiikkiharrasteen voi aloittaa aivan pienenä, tai vaikka oloneuvoksena. Jo kahdettakymmenettä kertaa järjestetty trööttä vetää vuosi vuodelta enemmän mukaan aikuisena soittamisen aloittaneita.

Ruokopillillä voi lurauttaa sulosäveliä

Miten tehdään kansansoitin?

Artist puts Japanese stamp on Finnish forest scenes

A new exhibition of prints in Vantaa showcases images of Finland's nature using Japanese techniques - and is providing ways for local schoolkids to get up close and learn more about the artworks.

50-vuotias Pori Jazz tilaa uusia jazz-teoksia suomalaisilta säveltäjiltä

Pori Jazz juhlii viidettäkymmenettä festivaaliaan. Sen kunniaksi festivaali tilaa Juhani Aaltoselta, Verneri Pohjolalta ja Jukka Perkolta uutuusteokset.

Taiteellinen Trio johtamaan Seinäjoen kaupunginorkesteria

Seinäjoen kaupunginorkesterin taiteellisesta ohjelmistosta kantaa tulevaisuudessa vastuun kolmen hengen taiteellinen tiimi. Muusikkojäsenet tiimiin valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja vakituisesti mukana on orkesterin intendentti. Tavoite on tarjota orkesterilaisille entistä enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa toimintaan.

UMO svengaa pikkujoulutunnelmissa

Jouluista jazzia 80-luvun Pikkujoulusvengit-tv-lähetyksissä

Vesa-Matti Loirin joululauluna Paimenpoika

Klassikkokappale tv-esityksessä 1976.

Naiset rokkaavat ilon kautta puheenaiheita

Kemi-Tornio -alueella perustettu ja nykyisin Oulussa vaikuttava Sutina soittaa omintakeista rockia. Neljän naisen orkesterilta on ilmestynyt ensimmäinen fyysinen äänite, neljän biisin EP "S".

Näin tehdään tuohihuilu

Kansansoittaja Teppo Repo teki tuohesta huilun.

Bändileirillä pääsee irrottelemaan

Puolangan perinteinen bändileiri järjestetään tänä kesänä yhdeksännen kerran. Yli kuusikymmentä musiikista kiinnostunutta nuorta ympäri Suomen ja ulkomailta ovat kokoontuneet Kainuuseen löytämään ystäviä, kehittämään taitojaan ja oppimaan muun muassa improvisaatiota.

Viitasaarella voi törmätä nykymusiikkiin - kirjaimellisesti

Viitasaarella tiistaina alkanut nykymusiikin festivaali Musiikin aika on pitänyt omalaatuisen linjansa. Tänä vuonna taiteilijat päätyvät kaupungin kaduille ja toreille.

Kälviän musiikkileirille ennätysmäinen innostus

Kälviän kansainväliselle musiikkileirille on tänä vuonna pyrkinyt ennätysmäärä soittajia. Kesäkuun alussa Kokkolan Kälviällä järjestettävälle perinteiselle leirille on hakenut noin 180 soittajaa, mikä on kolmisenkymmentä enemmän kuin aikaisempina vuosina keskimäärin. Viitisenkymmentä pyrkijää jää nyt ilman leiripaikkaa.

Ystävyys on kunnalle kulttuuria ja taloudellista hyötyä

Kuntaliitokset ja kiristyvä talous muuttavat ystävyyskuntatoimintaa. Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana on korostunut lasten ja nuorten urheilu- ja kulttuurivaihto. Nyt kiinalaiskuntien kanssa luoduissa suhteissa korostuu taloudellinen hyöty.

Perhe voitti intohimon sotilasmusiikkiin

Pohjanmaan Sotilassoittokunnalla on edessään ristiriitojen vuosi. Torstaina tasan 60-vuotta sitten silloinen Vaasan Varuskuntasoittokunta puhalsi ilmoille ensimmäiset tahdit. Juhlavuotta varjostaa kuitenkin tieto siitä, että soittokunta lakkaa olemasta vuoden vaihteessa. Vakituisille soittajille työtä on tarjottu, mutta monille muutto omasta kotikunnasta on liian raskas päätös.

Lapin kamariorkesteri Helsingin musiikkitaloon

Lapin kamariorkesteri esiintyy ensi viikolla ensi kertaa Helsingin Musiikkitalossa. Kapellimestari John Storgårds johtaa konsertin tiistaina 26. maaliskuuta musiikkitalossa ja keskiviikkona sekä torstaina Rovaniemen Korundissa. Solistina on maailmankuulu nokkahuilisti Piers Adams.

Joulu on sesonkia musiikkikriitikollekin

Joulunalusaika tarjoaa monia mielenkiintoisia konsertteja, joissa esiintyvät niin paikalliset kuin valtakunnallisetkin tähdet. Useimmiten yleisössä nähdään myös muistiinpanoja tekevä Esajuha Posti.

Jättikupla houkutteli turkulaiset jokirantaan

Turun Aurajoessa nähtiin perjantai-iltana kelluva jättikupla. Läpinäkyvän kuplan sisällä esiintyi englantilainen huilisti.

Huilisti Kaisa Kortelainen pääsi soittamaan RSO:n solistina

Nurmeslainen Kaisa Kortelainen on lahjakas huilisti. Hänet valittiin seitsämän muun lahjakkaan nuoren kanssa soittamaan Radion Sinfoniaorkesterin nuorten solistien konserttiin Finlandia-taloon. Kaisa valittiin solistiksi 68 koesoittajan joukosta.

Carola kohtaa Esa Pethmanin

Upea laulu-ura alkoi jazzbändissä 1960-luvun alussa.

Pyhän Patrickin päivää oululaisittain

Saint Patrick´s day on päivä, jolloin irlantilaiset juhlivat. Päivä on Irlannin kansallispäivä, jota vietetään vuosittain 17. maaliskuuta maan suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin muistoksi. Irlannin lisäksi päivää juhlitaan laajalti ympäri maailman. Oulussa Pyhää Patrickia juhlistetaan neljänä iltana.

Suomalaismuusikot kisaavat Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta

Arvostetusta Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnosta 2011 kilpailee 12 muusikkoa. Suomesta ehdokkaita on kaksi, jazzmuusikot Juhani Aaltonen ja Mikko Innanen.

Hämäläislauteet kuskataan Brysseliin

Hämeenlinnasta lähtee tuhat kutsua europarlamentaarikoille ensi viikolla. Local global eli hämäläistaiteilijoiden iso yhteistyöponnistus esittäytyy Brysselissä helmikuussa. Kaikki alkaa olla valmista lauteita ja vihtoja myöten.

Piirpauke rytmittää Koli Jazzin

Legendaarinen Piirpauke-yhtye soittaa käyntiin tänään Koli Jazz-tapahtuman. Yhtyeen Koli-albumi nousi viime syksynä ykköseksi eurooppalaisten musiikkitoimittajien maailmanmusiikkilistalla.

Ducksille takaisku - ykkössentterin naamassa murtumia

Jääkiekkoliiga NHL:ssä kiivaasti pudotuspelipaikasta taisteleva Anaheim Ducks sai huonoja uutisia, kun kiekon naamaansa saanut Ryan Getzlaf joutui sairaslistalle. Anaheimin ykkössentteri sai kiekon naamaansa alkuviikon ottelussa Phoenixiä vastaan ja kuvausten jälkeen selvisi, että Getzlafin kasvoissa on useita murtumia.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi Pietarissa

Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi lauantaina Pietarissa. Orkesteri esiintyy Pietarin pienessä filharmoniassa taiteellisen johtajansa Tibor Bogányin johdolla.

Jalas Chamberille kolmas vuosi kulttuurilähettiläänä

Jalasjärveläinen jousiorkesteri Jalas Chamber jatkaa kolmannenkin vuoden Suomen kulttuurilähettiläänä. Opetusministeriö on myöntänyt statuksen lisäksi orkesterin ensi vuoden toimintaan noin 7 500 euron tuen.

Sipooseen puuhataan kamariorkesteria

Musiikin saralla aktiiviset sipoolaiset ovat ryhtyneet kokoamaan kuntaan omaa kamariorkesteria. Tarkoitus on saada orkesteri kasaan jouluun mennessä, jolloin ryhmän on tarkoitus konsertoida ensimmäisen kerran.

Sipooseen puuhataan kamariorkesteria

Musiikin saralla aktiiviset sipoolaiset ovat ryhtyneet kokoamaan kunnan omaa kamariorkesteria. Tarkoitus on saada orkesteri kasaan jouluun mennessä, jolloin tavoitteena on järjestää ensimmäinen konsertti.

Maestron huilu soi Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginorkesteri kantaesittää torstai-iltana orkesterille tehdyn tilaustyön. Autrefois-huilukonserton on säveltänyt Paavo Heininen. Teoksen solistina soittaa huilutaiteilija Mikael Helasvuo.

Aivojen sähkökäyrät muuttuvat tietokoneen avulla musiikiksi

Helsingissä toimiva aivomusiikkilaboratoriossa yleisö pääsee muusikoiden kanssa improvisoimaan aivomusiikkia. Aivojen sähköimpulssien ja muusikoiden yhteistyöstä syntyy aivomusiikkikaraokea.

Tule Joulu Kultainen - tapahtuma Joensuun jäähallissa.

Koko perheen tapahtuman musiikista vastaavat bassobaritoni Antti Soininen, pianotaiteilija Kemal Achourbekov, viuluvirtuoosi Vasile Pantir, harmonikkataiteilija Pasi Hirvonen ja huilisti Emma Anttila. Mukana ovat myös Joensuun konservatorion nuoret viulistit.

Vaasan kaupunginorkesteri voitti Pähkinänsärkijä-kisan

Pähkinänsärkijä-musiikkitietokilpailun voitto on mennyt Vaasan kaupunginorkesterille. YLE Radio 1:n järjestämän kisan finaali oli länsirannikon kamppailu, sillä Vaasasta mittaa ottamassa oli Pori Sinfonietta.

Länsirannikon musiikkitietäjät Pähkinänsärkijän finaalissa

Mukana on myös Pori Sinfonietta, jota kisassa edustavat huilisti Jukka-Pekka Lehto ja vs.intendentti/kontrabasisti Eila Saikkonen. Finaalista muodostuu länsirannikon kamppailu, sillä Pori saa vastaansa Vaasan kaupunginorkesterin. Finaali kuullaan YLE Radio 1:llä lauantaina 14.11. klo 19.03 alkaen.

Avantin 24. Suvisoitto-festivaalilla Porvoossa kuullaan uutta ja vanhaa musiikkia

Avanti!-orkesteri on päässyt rakentamaan mieleisensä ohjelman keskiviikkona alkavaan Porvoon Suvisoittoon. Tänä vuonna nelihenkinen työryhmä korvasi taiteellisen johtajan ohjelmiston suunnittelussa.

Jukka-Pekka Lehdolle sävellysvoitto

Porilainen huilisti ja säveltäjä Jukka-Pekka Lehto on voittanut teoksellaan "Cur?"Espanjassa kansainvälisen puhallinmusiikin sävellyskilpailun "Ciutat de Beteran". Ensimmäistä kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui säveltäjiä eri puolilta maailmaa.

Kalevi Kiviniemelle valtionpalkinto

Lahtelainen urkujen velho saa valtion säveltaidetoimikunnalta kiitosta ja 7 500 euroa. Toinen palkittu on saksofonisti, huilisti Juhani "Junnu" Aaltonen Vantaalta.

Juhani Aaltonen ja Kalevi Kiviniemi saivat säveltaiteen valtionpalkinnot

Saksofonisti-huilisti Juhani "Junnu" Altonen ja urkutaitelija Kalevi Kiviniemi ovat saaneet valtion tämänvuotiset säveltaidepalkinnot. Palkinnoilla halutaan nostaa esiin suomalaisten säveltaiteilijoiden merkittäviä saavutuksia ja ansiokasta elämäntyötä.

Huiluseura haluaa sytyttää nuorissa soittokipinän

Suomen Huiluseuran 25-vuotisjuhlaviikonloppua vietetään Jyväskylässä huomisesta lähtien. Juhlinnan ja huilukonserttien ohessa viikonlopulla on suurempikin tavoite. Tapahtuman toivotaan nimittäin innostavan lisää nuoria huiluharrastuksen pariin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle