Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ajatteita masennettuneille ja muille

Ylevöitettä ahistuksesta & mielen-harmaudesta kärsijille

Ajatuksilla iloa elämään

Flamingot onkin kai valkoisia. (Sei liity tähän mitenkään.)

Tarttuuko korona hedelmästä? Virologi: Tuskin, mutta kauppareissulla silti järki päähän

Esimerkiksi omenan pinta ei ole paras elinympäristö virukselle, Virologian dosentti Matti Jalasvuori sanoo.

Customs blocks 100 tons of pesticide-tainted Israeli oranges

More than 100,000 kg of oranges from Israel were rejected due to the presence of an EU-prohibited pesticide.

Tulli hylkäsi yli 100 000 kiloa israelilaisia appelsiineja kiellettyjen torjunta-ainejäämien takia

Appelsiineista löytyi EU:ssa kiellettyä punkkien torjuntaan tarkoitettua bromopropylaattia.

Tähtihetkiä suklaanhämmentäjän ammatissa

Mutta kauheinta suklaanhämmentäjän ammatissa on se, kun..

Miltä jongleeraus kuulostaisi työpaikan taukojumppana? Sirkustirehtööri painottaa lajin vaikutusta aivoille

Jongleerausta voi harrastaa vaikka heittelemällä appelsiineja, kertoo sirkuskoulu Woltin kouluttaja ja sirkustirehtööri Juha Ekorre.

Selvitimme, kuinka montaa hedelmää vitamiinipilleri vastaa

Monen ravintolisän C-vitamiinipitoisuudet ylittävät usein monikertaisesti vuorokausisuosituksen. Hyötyä isoista annoksista on vain aktiiviliikkujille.

Säilö sitrushedelmiä - makuiloa kuukausiksi

Sopii lisukkeeksi jäätelön tai juustojen kanssa.

Hyviä, ja hankalia

Huomatt. isoa appelsiinia ja 4D-kenkiä Kajo miettiipi.

Maailman hulluutta pakoon porometsään – Levyllinen uutta saamenkielistä folk-rockia

Vuotsolais-oululainen Ravggon-yhtye tekee saamenkielistä folk-rockia. Debyyttilevyllä pohditaan nykymaailman menoa, mutta päädytään usein ammentamaan viisautta ympäröivästä luonnosta.

Ranskan Calais'ssa pakolaiskriisi huolettaa Brexitiä enemmän

Ranskan Calais'ssa reilaava toimittaja Antti Kuronen kohtaa aution rantabulevardin ja pakolaisia. Britannian EU-ero ei olisi yhtä kova isku kaupungille kuin Eurotunnelin valmistuminen parikymmentä vuotta sitten, sanovat kaupunkilaiset.

Näin häädät kotiin tunkeutuvat kiusalliset muurahaiset

Pientalojen jokakeväinen riesa ovat talvihorroksestaan heräävät ja sisätiloihin lämpöä sekä ruokaa etsimään marssivat muurahaiset.

Kylmästä lämpimään: Euroopan rantakohteet matkailijoiden kestosuosikkeja

Suomalainen haluaa lomallaan rentoutua, syödä ja juoda hyvin. Kohteilta toivotaan aitoja elämyksiä ja hemmottelua. Matkailijoiden kestosuosikkeja ovat Espanja ja Kanaria, Kreikka sekä Turkki.

Kuusijuhlan jouluvinkit: joulusima

Vappusimaa joulun mauilla. Kokeile.

Porin tekojäärata aukeaa vihdoin – pikaluistelijat kärkkyvät jo vuoroaan

Porin tekojääradan aukeamista on odotettu malttamattomina yli sadan kilometrin säteellä. Kaupunkilaisten lisäksi jäälle pääsevät tänä viikonloppuna muun muassa huippuluistelijat Seinäjoelta.

Erikoinen sienisyksy sai maan tuikkimaan – oi, mikä sieni

Maatähdet ovat sienitutkija Jouni Issakaisen mukaan melko harvinaisia, ja niitä on ollut jonkin verran enemmän tänä syksynä kuin tavallisesti. Sieni on vaaraton, mutta sienitutkija ei suosittele syömistä.

Jo pieni pala naurista haastaa appelsiinin vitamiinit

Kotimaiset juurekset ovat varsinaisia superruoka-aineita ravintosisällöiltään. Sadonkorjuuajan juurekset, kuten lanttu ja nauris, sisältävät runsaasti mm. C-vitamiinia. Nauris on kuitenkin jäänyt viime aikoina muiden juuresten jalkoihin.

Ihmisen sukupuu täydentyy: Aiemmin tuntemattomalla sukulaisella oli kätevät kädet mutta pienet aivot

"Tähti-ihmisten" fossiileja löytyi Etelä-Afrikasta syvästä luolasta, jonka tutkijat uskovat olleen heidän hautapaikkansa. Tutkijat eivät toistaiseksi osaa sijoittaa tulokasta ihmisen monihaaraiseen sukupuuhun.

Appelsiineja virkamiehille junan vessan kyydissä – Pohjois-Korea näyttää turistille vain komeat kulissit

Harva paljonkaan matkustanut voi sanoa käyneensä Pohjois-Koreassa. Kaj ja Marianne Paajanen pääsivät ryhmämatkalle suljettuun maahan – ja löysivät yllättävän palasen Suomea.

Omenan voi pestä astianpesuaineella ja persikan upottaa kiehuvaan veteen – katso appelsiinin kuorimisniksi

Kotitalousopettaja Anneli Rantamäki vinkkaa, miten hedelmät kannattaa käsitellä ja kuoria. Hän kertoo myös, miten tehdään herkullinen vesimelonijuoma ja tarkistetaan avokadon ja mangon kypsyys.

Mikä saa sinut boikotoimaan kauppaa ja tuotteita?

Yksi ei poliittisista syistä osta israelilaisia appelsiineja, kun taas toinen ei suostunut ostamaan ulkomailla valmistettua Turun Sinappia. Nyt osaa kuohuttaa Magneettimedia ja siihen liitetty tavarataloyhtiö. Mikä saa sinut lopettamaan tiettyjen tuotteiden ostamisen tai tietyissä liikkeissä käymisen?

Pääsykokeissa ratkaisee asenne – "Iloisesti ja oikeanlaisella apinanraivolla"

Lukemisessa tärkeää on kertaaminen; yhdellä luvulla ei tietoa pysyvästi imaista. Lukeminen pitää myös tauottaa sopivasti. Yhtä auttaa kynä, toista ryhmän tuki. Olennaisinta pääsykokeissa onnistumista hakevalle on kuitenkin asenne, sanoo aiheesta oppaan kirjoittanut professori.

Sitruksista ja kahvista saa pika-apua ajoväsymykseen – unta ei silti korvaa mikään

Konstit ovat monet, kun väsyneet autonkuljettajat yrittävät pitää silmiään auki. Yksi hakee potkua kahvista ja sokerista, toinen käy happihyppelyllä tai työntää kasvonsa lumihankeen. Asiantuntijan mukaan unta ei voi korvata millään, mutta esimerkiksi sitrushedelmistä voi saada hetkellistä helpotusta.

Sananen – Hintasodan uhrit

Pelokkaita olemuksia. Orastavaa ahdistusta. Syvää epätietoisuutta. Mahtaisikohan johtua tästä maamme poikkeustilasta? Suomessa on sota. Hintasota.

Kaupan kyltti ei aina kerro hedelmän oikeaa kotimaata

Pietarsaaren seudulla tehty tarkastus osoittaa, että kuluttajan on usein vaikea tietää, mistä kaupassa myytävät hedelmät ovat peräisin. Merkinnät olivat täysin virheettömiä vain alle kolmanneksessa myymälöistä.

Veriappelsiini kuulostaa pahalta ruotsalaiskorviin – myydään "punaisena appelsiinina"

Kauppaketjut väittävät, että veriappelsiini menee paremmin kaupaksi punaisena appelsiinina.

Miten lapsen saa syömään kasviksia? – Lue ravitsemusterapeutin vinkit

Mikä neuvoksi, jos lapsi järjestelmällisesti kieltäytyy kasviksista? Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri, ravitsemusterapeutti Arja Lyytikäinen antoi seitsemän vinkkiä, joilla lasta voi totuttaa kasviksiin.

Marjoja ja hedelmiä syövät ovat terveempiä vanhoina

Paljon flavonoideja sisältävät ruoat voivat auttaa ehkäisemään sairauksia, uusi ranskalaistutkimus kertoo.

Tutkimus: Hedelmät ja kuidut pidentävät riskipotilaan elämää

Päivittäin yli 200 grammaa hedelmiä nauttivan riski kuolla kuuden vuoden seurannan aikana oli noin 40 prosenttia pienempi kuin vähemmän hedelmiä syövän.

Mies surmattiin appelsiineilla Etelä-Afrikassa

Kaksi miestä on pidätetty maatilalla työskennelleen miehen surmasta epäiltynä.

Kokeile rohkeasti hyötykäyttöä – pihlajat pullistelevat marjoista

Pihlajanmarjoista on tulossa hyvä sato. Kaunis puu tarjoaa punaista silmänruokaa, mutta pihlajanmarja tarjoaa myös aikamoisen c-vitamiinipommin hyödynnettäväksi ruokapöytään.

Sienihullun keittokirjasta löytyy suppelsiinihillon resepti

Innokkaan sieniharrastaja Timo Virolaisen ensimmäiset sieniruokamuistot ovat äidin tekemästä korvasienimuhennoksesta hapanleivän päällä. Aikuisena mies on tottunut lisäämään sieniä normiruokiin, mutta myös taivuttamaan niitä vaikka hilloksi.

Tutkija: Nestemäinen sokeri pahinta – litra appelsiinimehua ylittää suositukset nelinkertaisesti

Erityisesti lasten sokerinsaantiin olisi syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota. Pullien ja makeisten sijaan nestemäinen sokeri, kuten mehut ja limsat ovat elimistölle pahimpia.

Appelsiinien taistelu ja viikon muita uutiskuva

Yhdysvalloissa kilpailtiin viime viikolla pannukakkujuoksussa. Krimillä osoitettiin mieltä tosissaan, kun taas Italiassa muisteltiin keskiaikaista kansannousua heittelemällä appelsiineja. Kokosimme yhteen viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat.

Mensan jäsen: "Moni suhtautuu huippuälykkyyteen kuin vammaisuuteen"

Mensaan kuuluvat älykkäät ihmiset eivät ole yli-ihmisiä. Varsin usein heitä kuitenkin pidetään sellaisina. Kahteen prosenttiin väestöstä kuuluvat älyköt kohtaavat usein ennakkoluuloja niin arjessa kuin työelämässäkin.

Bioninen käsi tunnistaa jo muodon ja materiaalin

Testeissä keinotekoista kättä käyttänyt pystyi silmät peitettyinä erottamaan mandariinin, appelsiinin ja pallon toisistaan. Hän erotti myös, oliko kädessä pehmeä kangas vai kova puupala.

Muksis ryöpyytti Ylen toimittajia - "Sä näytät vähän pesukarhulta"

Yle Urheilun sympaattinen "asiantuntija" Muksis antoi tuomionsa Yle Urheilun toimittajille.

Asiakas osti ”kakkavedelle” tuoksuvia appelsiineja

Joensuulaisen mies osti paikallisesta marketista kreikkalaisia appelsiineja. Yllätys oli melkoinen, kun kotona appelsiineihin tutustuttiin tarkemmin: niistä lähti lannanhajuinen löyhkä.

Näkökulma: Miksen saanut kerätä peruskoulussa koirankarvoja?

En pääsisi peruskoulua läpi, jos aloittaisin sen nyt 23-vuotiaana. Pelkkä ajatus siitä, että pitäisi opetella ulkoa yli 20 kasvilajia, kerätä ja kuivattaa ne, litistää ja liimata kansioon, jonka jälkeen kirjata vielä jokaiselle oma latinankielinen nimi, tuntuu vaikealta.

Luistimen terän voi arvioida äänen perusteella

Kari Virpiö tunnistaa huonokuntoisen luistimen terän teroituskoneen surinasta.

Appelsiiniaurinko lämmitti lapsista taiteilijantaimia

Pietarsaaren Tupakkamakasiinilla on syntynyt syksyn mittaan liukuhihnalta vaikkapa paperikuninkaita, lankavyyhtipuita ja kangaskukkia. Sadat lasten työt ovat syntyneet taiteilija Anu Tuomisen näyttelyn innoittamana. Appelsiiniaurinko-porkkanamaa - näyttelyyn pohjaavassa lasten taidetapahtumassa on käynyt koululuokkia ennätykseksi asti.

Floridalainen Saini salamatkusti kuoriutumaan Rajamäelle

Floristiopiskelijat löysivät kukkalähetyksen mukana todennäköisesti Floridasta matkanneen toukan, josta kuoriutui näyttävä perhonen. On ihme, että toukka säilyi matkasta hengissä.

Siirtokuntatuotteiden boikotti jakoi keskustelijat - "Ostan jaffoja, jos hyviltä näyttävät"

Ajankohtainen kakkonen kysyi tiistaina, ostavatko suomalaiset Israelin miehittämiltä ns. siirtokunta-alueilta tulevia tuotteita vai boikotoivatko he niitä? Vastaajat jakaantuivat selkeästi kahteen leiriin: innokkaisiin ostajiin ja jyrkkiin boikotoijiin.

Mustikka, puolukka ja tyrni taistelivat - tasapeli tuli

Mustikka, puolukka ja tyrni ovat kaikki supermarjoja, jotka vahvistavat syöjänsä eri ominaisuuksia. Haluatko satsata näkökykyyn, vahvoihin kynsiin vai terveisiin virtsateihin?

Mämmi ja martat ne yhteen soppii

Muhevanmakuinen mämmi oli marttojen valtti Mikkelin torilla. Takataskusta Otavan iloinen marttaryhmä kaiveli mämmileipää, rahkapullia ja reseptejä.

Etelän hedelmä ei viihdy suomalaiskodissa

Kotiinsa voi yrittää hakea eksoottista tunnelmaa kasvattamalla trooppisia hedelmäpuita. Mehevän appelsiinin siemenet itävät nopeasti ikkunalaudalla, ja hento taimi aiheuttaa riemunkiljahduksia: kohta meillä syödään omia appelsiineja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle