Uusimmat artikkelit
Syö vähemmän mutta parempaa lihaa – 70-luvun lankkupihvi tekee comebackin kasvispainotteisena versiona
Tarjoile puhtaita makuja ja silmänruokaa.
Kotimainen valkosipuli hyötyy pitkästä valoisasta kesästä, mutta kasvattaminen on haasteellista
Kotimaiselle valkosipulille riittäisi kysyntää, mutta vielä toistaiseksi valkosipulin tuotanto ei pysty haastamaan tuontia. Pääasiassa Suomessa syödään Kiinassa ja Espanjassa kasvatettua valkosipulia.
Kotimainen valkosipuli on niin vaikea viljeltävä, että moni on lopettanut kesken – Juha Isokääntä on yksi harvoista onnistujista
Kotimainen valkosipuli on monille vielä tuntematon ja reilusti ulkomaista kalliimpaa vähäisen viljelyn vuoksi.
Kuivata ylijäävät vihannekset – hyvä tapa vähentää ruokahävikkiä
Kuivatus on kestävä tapa ottaa ylijäämä talteen.
Kokeile erästä caesarsalaatin muunnelmaa – ruusukaalit ja paahdetut kikherneet tekevät siitä kasvispitoista ja ihanaa
Tarjoa salaatti hapanleipäkrutonkien kera.
Kauppalista ensimmäisiin yhteiskokkailuihin – hanki nämä ainekset ennen sunnuntaita
Tule mukaan laittamaan viikon arkisafkat kerralla.
Anna arkiruoalle potkua uusilla mauilla – mausta bolognesekastikkeesi kardemummalla
Kardemummaa sopii myös suolaisiin ruokiin.
Anna kesäkurpitsalle uutta puhtia – grillaa se ja tarjoa ricottan ja tomaattitäytteen kanssa
Maukkaan kesäkurpitsan salaisuus on suolaliuos.
Kapellimestari Atso Almila pelkää jo musiikkielämän tulevia leikkauksia – Taiteilija koronakeväänä 2020
Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.
Kokkaa herkkuja sipulista – tässä viisi erilaista sipuliruokaa, jotka saavat vieraat yllättymään
Ota vaikkapa varaslähtö grillikauteen sipuliöljyllä.
Jos olisin peruna, ja muita kysymyksiä lääkäreille
Luonnon ihmeiden äärellä nöyränä on hän.

Valkosipulisirkat tulevat kauppoihin – Valmistaja: Sopivat salaattiin tai kaverin yllättämiseen, sirkkabuumi muuten hyytynyt
Kotisirkat tulevat suomalaisilta tuottajilta. Mielenkiinto sirkkatuotteisiin on vähentynyt alkuhuuman jälkeen.
Piristä popcornia – lapset ja kaikenikäiset aikuiset pitävät näistä kolmesta maustesekoituksesta
Yrtit kuten persilja, basilika ja rosmariini toimivat hyvin.

Kyllästyttävätkö jouluruoat? Kevennä ähkyä näillä kymmenellä korealaisella reseptillä
Supersuosittu korealainen ruoka on julistettu maailman terveellisimmäksi.
Kioski FOOD: Hyvän mielen herkkusienirisotto
Ihanan helppo risotto.

Antibiootteja maustekaapista: Kanelistako superbakteerien kukistaja?
Bakteerit aiheuttavat tulehduksia joukkovoimalla. Jos se estetään, yksinäisestä bakteerista ei ole vaaraa. Tuore tutkimus on nostanut kanelin hunajan ja valkosipulin rinnalle tulehdusten hillitsemisessä.
Kioski FOOD: Halloumipita -resepti
Kioskin uuden ruokakanavan FOODin toinen resepti.
Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti
Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

Curling sekoitti Etelä-Korean – jäänviileät "valkosipulitytöt" ovat olympialaisten suurin someilmiö
Sensaatiomaisesti olympialaisten curling-loppuotteluun edenneet korealaisnaiset ovat nousseet koko kansan sankareiksi.
Torjuuko valkosipuli flunssan? Lääkäri arvioi vanhan kansan parannuskeinot
Flunssa iskee aikuisiin 1-5 kertaa vuodessa
Miten hirvikärpäsistä pääsee eroon – lue Akuutin katsojien vinkit
Vinkkejä hirvikärpästen häätämiseen ja puremien hoitoon.

Mausta maltilla – perusasiat kuntoon ja sitten yrttien kimppuun
Vaikka mausteita löytyy niin sekoituksina kuin yksittäisinä makuina paljon, kannattaa luottaa perusjuttuihin.

Colapossua heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun
Aamu-tv:n kesäkokki Sami Garam valmisti heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun colapossua, grillibataatteja sekä chimichurria. Nappaa tästä reseptit ja kauppalappu talteen.

1970-luvun pitsassa valkosipulikin oli eksoottinen mauste
Ennakkoluuloton maustoi pitsansa valkosipulilla jo vuosikymmeniä sitten. Tänä päivänä pitsa tuntuu niin arkipäiväiseltä ja kotoisalta ruualta, että monikaan ei muista Italiasta Suomeen rantautuneen ruuan olleen jossain vaiheessa hyvinkin eksoottista herkkua.
Mies, jos haluat olla viehättävä, syö valkosipulia!
Valkosipulia syöneen miehen tuoksu oli miellyttävin

Maailman kesäkeittiö: Rooman kesä kypsyttää pasta alla checcan
Pasta alla checca on nimenomaan roomalainen kesäruoka. Se voidaan nauttia joko kylmänä tai lämpimänä, roomalaiset tosin syövät sen useimmiten kylmänä. Maailman kesäkeittiö esittelee klassisen italialaisreseptin.

Valkosipulilla eroon liljakukoista – haju sotkee tuholaisten suunnitelmat
Liljojen pieni tuholainen on viheliäinen riesa. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi kannustaa kokeilemaan halpaa konstia ja suihkuttamaan liljat valkosipulivedellä.

Valkosipulin viljely haastaa kokeneenkin viljelijän – Viikarin tila Nakkilassa jo pitkällä
Tuore kotimainen valkosipuli on edelleen harvinainen herkku kauppojen hyllyllä. Suomessa valkosipulia viljellään ammattimaisesti vain noin 20 hehtaarin alalla. Valkosipulitiloja on harvassa, koska sitä pidetään varsin työläänä viljelykasvina.
Grilliribsit ovat helppo tehdä kokonaan itse – Marttojen ohjeella onnistut varmasti
Grilliribsit ovat olleet pari viime vuotta grillaamisen hittituote. Usein turvaudutaan kaupan valmiiksi marinoituun ja puolikypsään versioon. Martat neuvovat, kuinka grilliribsit voi tehdä alusta pitäen itse.

Kuinka keltainen keltuainen on? Munasta näkee, mitä kana on syönyt
Keltuaisen väristä näkee, kuinka paljon tuoretta ruokaa kana saa. Mitä syvempi väri keltuaisessa on, sen tuoreempaa ruokaa kana on syönyt. Kanaharrastaja kertoo reseptin, jonka avulla kesäkanat munivat parhaat kananmunat.
Martat ottivat varaslähdön juhannukseen – näin teet chorizomakkarapihvejä
Juhannnus ja makkara kuuluvat olennaisesti yhteen. Martat venyttävät makkaraa tänä juhannuksena hieman eri suuntaan. Chorizomakkarapihveissä yhdistyvät espanjalaiset maut ja suomalainen keskikesän juhla.

Vauvalle maistuisi valkosipuli – äidin ruokavalio luo "makumuistoja"
Kun ihmisiltä kysytään lapsuusmuistoja, professori Minna Huotilaisen mukaan varhaisimmat liittyvät yleensä 3–4 vuoden ikään. Monilla selkeitä mielikuvia on vasta koulun aloittamisesta. Vaikka varhaisia muistoja ei tunnu olevan, erilaiset hajut, maut ja äänet jättävät jälkiä jo sikiöön.

Trendikasvi yhdistää tomaatin ja perunan – osa hupikasveista juurtuu puutarhoihin pysyvästi
Pieneen tilaan mahtuva tomaattiperuna voi olla parvekeviljelijän pelastus, kuvernöörinkukasta taas innostuvat valkosipulinystävät. Hauskoista kasveista innostutaan nopeasti, ja osa jää suomalaisten puutarhoihin pysyvästi.

Erikoiskasvien suosio laskussa Pohjois-Karjalassa – ruokohelpin viljely romahtanut
Erikoiskasvien viljely on hiipunut maakunnassa merkittävästi. Etenkin porkkanan, kuminan ja ruokohelpin kasvattaminen on vähentynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Kaksi maustamistahnaa vedetään myynnistä
Tulli on todennut tutkimuksissaan, että Spice Up! Valkosipulitahnaan ja Spice Up! Korianteritahnaan on siirtynyt pakkausmateriaalia.

Ei muuta kuin kaulimet esiin - tässä tv-kokki Sara Chafakin MM-kisaresepti
Yle Urheilun kisastudion juontaja ja asiantuntijat saivat aiemmin tällä viikolla yllätyspitsaa kesken suoran lähetyksen. Studioväen puhe ja ajatus karkasivatkin tv-kokki ja malli Sara Chafakin tupsahdettua studioon jalkapallon sijasta kaulimiin. Nappaa resepti talteen!

Tehoavatko lukijoiden omat karkoitteet hyttysiin: asiantuntija vastaa
Kokosimme lukijoiden vinkit hyttysten karkoittamiseksi ja kysyimme Allergia- ja Ympäristöinstituutista, onko niissä mitään järkeä.

Miten sinä ehkäiset flunssaa?
Inkivääri, käsien peseminen, vitamiinit, konjakki, valkosipuli ja auringonhattu-uute. Ihmisillä on monia keinoja yrittää ehkäistä flunssaa. Miten sinä olet onnistunut pitämään flunssan loitolla?

Lama ei murskaa valkosipulibisnestä
Vihattu ja rakastettu valkosipuli on sitkeä menestyjä. Valkosipulin hullu vuosi 2011 ja sikainfluenssa kasvattivat valkosipulin kysynnän ennätykseen. Silloin mitattiin suomalaisen valkosipulijalostajan luottamukselliset välit espanjalaisiin sopimusviljelijöihin.

Kolumni: Kaaos keittyy lapsiperheen keittiössä
Lasten täytyy saada osallistua perheen puuhiin, vaaditaan. Mutta millainen soppa syntyy, kun perhe kokkaa yhdessä. Hanna Kopra kirjoittaa kolumnissaan keittiönsä hulabaloosta.

Valkosipulinen herkku kaataa aikuisen miehenkin
Venäläinen risotto plow tuo valkosipuli on maun lisäksi myös visuaalisessa roolissa. Kokonaisina kypsennetyt valkosipulit ja voimakas lihaliemi vie jalat alta, sanoo tunnettu keittiömestari.

Valkosipulilla maustettua haukea
Kesä on mahtavaa aikaa grillata. Hauki on upea suomalainen kala jolle valkosipuli on hyvä kaveri. Kalan kanssa voi nauttia öljyssä pyöräytettyjä nokkosia.
SOK vetää seitileikkeitä myynnistä
Rainbow Seitileikkeet valkosipulikastikkeella ja yrttikastikkeella on pakattu vääriin pakkauksiin.

Allotment gardens bring community spirit
Spring brings many citydwellers to community gardens – including growing numbers of immigrants.
Resepti: Munakoisorulla
Voita & Sokeria -jaksossa Santeri pyörittelee munakoisosta, mozzarellasta ja basilikasta rullia, jotka asetellaan maistuvalle tomaattikastikepedille. Santeri vinkkaa lisäämään tomaattikastikkeeseen ripauksen sokeria, joka tuo tomaatin luontaista makeutta paremmin esille.
Terveysruokareseptejä pantiin keittokirjaan jo 1100-luvulla
Durhamin yliopiston tutkijat tarjoilevat viikonloppuna aterian, jonka reseptit ovat vanhempia kuin mikään tähän asti tarkalleen tunnettu keskiaikainen ruoka.

Älä tapa karitsaa liialla maustamisella
Karitsanliha ei ole enää vain pääsiäisen sesonkituote. Harrastajalampuri suosittelee, että karitsanliha maustetaan hillitysti ja lihasta nautitaan roseena.

Lampaanlihan valmistus ei ole hätäisen hommaa
Kolmekin päivää kestävä, hidas suolaus on suotavaa, sillä silloin lammas suolautuu tasaisemmin. Myös hidas paistaminen tekee lihasta mureampaa, vihjaa Lappeenrannan kauppahallin lihakaupan yrittäjä.