Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jos olisin peruna, ja muita kysymyksiä lääkäreille

Luonnon ihmeiden äärellä nöyränä on hän.

Valkosipulisirkat tulevat kauppoihin – Valmistaja: Sopivat salaattiin tai kaverin yllättämiseen, sirkkabuumi muuten hyytynyt

Kotisirkat tulevat suomalaisilta tuottajilta. Mielenkiinto sirkkatuotteisiin on vähentynyt alkuhuuman jälkeen.

Kyllästyttävätkö jouluruoat? Kevennä ähkyä näillä kymmenellä korealaisella reseptillä

Supersuosittu korealainen ruoka on julistettu maailman terveellisimmäksi.

Antibiootteja maustekaapista: Kanelistako superbakteerien kukistaja?

Bakteerit aiheuttavat tulehduksia joukkovoimalla. Jos se estetään, yksinäisestä bakteerista ei ole vaaraa. Tuore tutkimus on nostanut kanelin hunajan ja valkosipulin rinnalle tulehdusten hillitsemisessä.

Kioski FOOD: Halloumipita -resepti

Kioskin uuden ruokakanavan FOODin toinen resepti.

Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

Curling sekoitti Etelä-Korean – jäänviileät "valkosipulitytöt" ovat olympialaisten suurin someilmiö

Sensaatiomaisesti olympialaisten curling-loppuotteluun edenneet korealaisnaiset ovat nousseet koko kansan sankareiksi.

Miten hirvikärpäsistä pääsee eroon – lue Akuutin katsojien vinkit

Vinkkejä hirvikärpästen häätämiseen ja puremien hoitoon.

Mausta maltilla – perusasiat kuntoon ja sitten yrttien kimppuun

Vaikka mausteita löytyy niin sekoituksina kuin yksittäisinä makuina paljon, kannattaa luottaa perusjuttuihin.

Colapossua heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun

Aamu-tv:n kesäkokki Sami Garam valmisti heinäkuun viimeiseen grilliviikonloppuun colapossua, grillibataatteja sekä chimichurria. Nappaa tästä reseptit ja kauppalappu talteen.

1970-luvun pitsassa valkosipulikin oli eksoottinen mauste

Ennakkoluuloton maustoi pitsansa valkosipulilla jo vuosikymmeniä sitten. Tänä päivänä pitsa tuntuu niin arkipäiväiseltä ja kotoisalta ruualta, että monikaan ei muista Italiasta Suomeen rantautuneen ruuan olleen jossain vaiheessa hyvinkin eksoottista herkkua.

Mies, jos haluat olla viehättävä, syö valkosipulia!

Valkosipulia syöneen miehen tuoksu oli miellyttävin

Maailman kesäkeittiö: Rooman kesä kypsyttää pasta alla checcan

Pasta alla checca on nimenomaan roomalainen kesäruoka. Se voidaan nauttia joko kylmänä tai lämpimänä, roomalaiset tosin syövät sen useimmiten kylmänä. Maailman kesäkeittiö esittelee klassisen italialaisreseptin.

Valkosipulilla eroon liljakukoista – haju sotkee tuholaisten suunnitelmat

Liljojen pieni tuholainen on viheliäinen riesa. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi kannustaa kokeilemaan halpaa konstia ja suihkuttamaan liljat valkosipulivedellä.

Valkosipulin viljely haastaa kokeneenkin viljelijän – Viikarin tila Nakkilassa jo pitkällä

Tuore kotimainen valkosipuli on edelleen harvinainen herkku kauppojen hyllyllä. Suomessa valkosipulia viljellään ammattimaisesti vain noin 20 hehtaarin alalla. Valkosipulitiloja on harvassa, koska sitä pidetään varsin työläänä viljelykasvina.

Grilliribsit ovat helppo tehdä kokonaan itse – Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Grilliribsit ovat olleet pari viime vuotta grillaamisen hittituote. Usein turvaudutaan kaupan valmiiksi marinoituun ja puolikypsään versioon. Martat neuvovat, kuinka grilliribsit voi tehdä alusta pitäen itse.

Kuinka keltainen keltuainen on? Munasta näkee, mitä kana on syönyt

Keltuaisen väristä näkee, kuinka paljon tuoretta ruokaa kana saa. Mitä syvempi väri keltuaisessa on, sen tuoreempaa ruokaa kana on syönyt. Kanaharrastaja kertoo reseptin, jonka avulla kesäkanat munivat parhaat kananmunat.

Martat ottivat varaslähdön juhannukseen – näin teet chorizomakkarapihvejä

Juhannnus ja makkara kuuluvat olennaisesti yhteen. Martat venyttävät makkaraa tänä juhannuksena hieman eri suuntaan. Chorizomakkarapihveissä yhdistyvät espanjalaiset maut ja suomalainen keskikesän juhla.

Vauvalle maistuisi valkosipuli – äidin ruokavalio luo "makumuistoja"

Kun ihmisiltä kysytään lapsuusmuistoja, professori Minna Huotilaisen mukaan varhaisimmat liittyvät yleensä 3–4 vuoden ikään. Monilla selkeitä mielikuvia on vasta koulun aloittamisesta. Vaikka varhaisia muistoja ei tunnu olevan, erilaiset hajut, maut ja äänet jättävät jälkiä jo sikiöön.

Trendikasvi yhdistää tomaatin ja perunan – osa hupikasveista juurtuu puutarhoihin pysyvästi

Pieneen tilaan mahtuva tomaattiperuna voi olla parvekeviljelijän pelastus, kuvernöörinkukasta taas innostuvat valkosipulinystävät. Hauskoista kasveista innostutaan nopeasti, ja osa jää suomalaisten puutarhoihin pysyvästi.

Erikoiskasvien suosio laskussa Pohjois-Karjalassa – ruokohelpin viljely romahtanut

Erikoiskasvien viljely on hiipunut maakunnassa merkittävästi. Etenkin porkkanan, kuminan ja ruokohelpin kasvattaminen on vähentynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Kaksi maustamistahnaa vedetään myynnistä

Tulli on todennut tutkimuksissaan, että Spice Up! Valkosipulitahnaan ja Spice Up! Korianteritahnaan on siirtynyt pakkausmateriaalia.

Ei muuta kuin kaulimet esiin - tässä tv-kokki Sara Chafakin MM-kisaresepti

Yle Urheilun kisastudion juontaja ja asiantuntijat saivat aiemmin tällä viikolla yllätyspitsaa kesken suoran lähetyksen. Studioväen puhe ja ajatus karkasivatkin tv-kokki ja malli Sara Chafakin tupsahdettua studioon jalkapallon sijasta kaulimiin. Nappaa resepti talteen!

Tehoavatko lukijoiden omat karkoitteet hyttysiin: asiantuntija vastaa

Kokosimme lukijoiden vinkit hyttysten karkoittamiseksi ja kysyimme Allergia- ja Ympäristöinstituutista, onko niissä mitään järkeä.

Miten sinä ehkäiset flunssaa?

Inkivääri, käsien peseminen, vitamiinit, konjakki, valkosipuli ja auringonhattu-uute. Ihmisillä on monia keinoja yrittää ehkäistä flunssaa. Miten sinä olet onnistunut pitämään flunssan loitolla?

Lama ei murskaa valkosipulibisnestä

Vihattu ja rakastettu valkosipuli on sitkeä menestyjä. Valkosipulin hullu vuosi 2011 ja sikainfluenssa kasvattivat valkosipulin kysynnän ennätykseen. Silloin mitattiin suomalaisen valkosipulijalostajan luottamukselliset välit espanjalaisiin sopimusviljelijöihin.

Kolumni: Kaaos keittyy lapsiperheen keittiössä

Lasten täytyy saada osallistua perheen puuhiin, vaaditaan. Mutta millainen soppa syntyy, kun perhe kokkaa yhdessä. Hanna Kopra kirjoittaa kolumnissaan keittiönsä hulabaloosta.

Valkosipulinen herkku kaataa aikuisen miehenkin

Venäläinen risotto plow tuo valkosipuli on maun lisäksi myös visuaalisessa roolissa. Kokonaisina kypsennetyt valkosipulit ja voimakas lihaliemi vie jalat alta, sanoo tunnettu keittiömestari.

Valkosipulilla maustettua haukea

Kesä on mahtavaa aikaa grillata. Hauki on upea suomalainen kala jolle valkosipuli on hyvä kaveri. Kalan kanssa voi nauttia öljyssä pyöräytettyjä nokkosia.

SOK vetää seitileikkeitä myynnistä

Rainbow Seitileikkeet valkosipulikastikkeella ja yrttikastikkeella on pakattu vääriin pakkauksiin.

Allotment gardens bring community spirit

Spring brings many citydwellers to community gardens – including growing numbers of immigrants.

Terveysruokareseptejä pantiin keittokirjaan jo 1100-luvulla

Durhamin yliopiston tutkijat tarjoilevat viikonloppuna aterian, jonka reseptit ovat vanhempia kuin mikään tähän asti tarkalleen tunnettu keskiaikainen ruoka.

Älä tapa karitsaa liialla maustamisella

Karitsanliha ei ole enää vain pääsiäisen sesonkituote. Harrastajalampuri suosittelee, että karitsanliha maustetaan hillitysti ja lihasta nautitaan roseena.

Lampaanlihan valmistus ei ole hätäisen hommaa

Kolmekin päivää kestävä, hidas suolaus on suotavaa, sillä silloin lammas suolautuu tasaisemmin. Myös hidas paistaminen tekee lihasta mureampaa, vihjaa Lappeenrannan kauppahallin lihakaupan yrittäjä.

Hyvä ruoka - paremmat karvat

Kevätaurinko paljastaa lattioilla lymyilevät villakoirat ja lattioita koristavat karvakasat. Parasta aikaa lukuisissa kotitalouksissa vietetään karvanvaihtokuukautta.

Mikä tainnuttaa taudin - vai annatko periksi? Kerro vinkkejä!

Moni makaa flunssan tai vatsataudin kourissa näinä aikoina. Mitä keinoja sinulla on flunssaa ja talven virustauteja vastaan?

Kiinankaalia Liperistä

Puromäen Puutarha Liperissä kasvattaa ainoana tilana Pohjois-Karjalassa kiinankaalia. Yrittäjien Jukka ja Hanne Kinnusen valikoimista löytyy myös muita erikoiskasveja kuten parsaa, palsternakkaa ja valkosipulia.

Näin syntyy välipäiväkäristys

Lanttulaatikko alkaa tulla korvista ulos. Kinkku maistuu vanhalle kengänpohjalle. Palaneet piparit ovat lentäneet jo lintulaudalle. On aika vaihtaa ruokavaliota. Välipäiväkäristys palauttaa uskon ihmiskuntaan.

Erilaista kalaa joulupöytään

Joulupöytään kuuluu ehdottomasti kala. Silakka taittuu moneksi. Kalan marinointitavoissa vain taivas on rajana. Sinappisilakka on tuttu ja turvallinen valinta. Valkosipulisilakka on hieman rohkeamman jouluherkuttelijan valinta.

Valkosipulin löyhkässä on eri sävyjä

Valkosipuli tuoksuu tyystin erilaiselta syömisen jälkeen, kuin ennen sen nauttimista. Siinä missä raaka valkosipuli karkottaa vampyyrit ja flunssan, häätää valkosipulilta haiseva ihminen kaikki muutkin ympäriltään.

Aioli-tuotteita vedetään myynnistä - allergiavaara

Kahdessa aioli-tuotteessa on havaittu puutteellisia merkintöjä ainesosaluetteloissa. Sellerille allergiset eivät saa tarvitsemaansa tietoa, että tuotteiden syöminen voi aiheuttaa allergisen reaktion.

Syysmarkkinoilla kauppa käy

Oulun syysmarkkinoilla rinkelit, metrilakut ja syysomenat vaihtavat omistajia. Markkinoihin ollaan tyytyväisiä, mutta muitakin tapahtumia kaivattaisiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle