Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme tummiin pukeutunutta ihmistä kantaa laukkuja jonossa talvisessa maisemassa, jonon kummassakin päässä kävelee rajavartija.

Kuinka paljon turvapaikanhakua voi rajoittaa? Kaksi asiantuntijaa kertoo näkemyksensä

Suomalaiset asiantuntijat ovat eri mieltä turavapaikanhaun rajoittamisesta. Yhtä ainoaa tulkintaa ei löydy.

Inarilainen ravintolayrittäjä Issu Suoninen hymyilee Papana-ravintolansa tiskin takana ravintolarajoitusten päätyttyä.

Restrantträäʹjtõõzz poʹtte tän peeiʹv rääʹjest juõʹǩǩåʹrnn Lääʹddjânnmest – aanarlaž põõrgâsneǩ åskk juʹn takai puõʹttiäigga

Tän peeiʹv rääʹjest restraant jie taarbâž teänab jääʹǩǩted koronapandemia tuejjeem rääʹjtõõzzid. Alggeeʹjj rääʹjest Lääʹddjânnam restraantin lie ouddmiârkkân rääʹjtam äʹššneǩmieʹrid di alkohool kaaupšummuž.

Hana Kuokkalan kartanon baaritiskillä

MaRa: Risk that bar restrictions will prompt Covid spread at ski cabin parties

The hospitality lobby chief also characterised the government's plan as cosmetic and not enabling establishments to operate profitably.

Kiuru: Terveydenhuollon kantokyky voi pian romahtaa

Kiuru: Kouluihin palaaminen ei ole turvallista – pitkäkestoinen korona koskettaa jo suurta joukkoa suomalaisista

Jopa 10–20 prosenttia koronatartunnan saaneista aikuisista kärsii pitkittyneistä oireista eli long covidista. Pelkona on, että siitä tulee yksi suurimmista kansansairauksista Suomessa.

Kaisa Heikkinen seisoo oman yrityksensä tiloissa Oulussa. Hän nojaa hiustenpesu altaaseen.

Kaisa Heikkinen, 31, tarkistaa rajoitukset osana aamurutiinia, vaikka on monen muun tavoin kyllästynyt koronaan

Koronarajoitukset kiristyvät vuoden vaihteessa paikoin entisestään. Kysyimme, onko suhtautuminen koronaan muuttunut poikkeusaikana. Suurin osa kyselyymme vastanneista kertoi suhtautuvansa koronaan nyt eri tavoin kuin epidemian alussa.

Mailapeli padelin pelaamista suuressa hallissa.

Rajoitukset tarkentuivat Itä-Suomessa: iIotulitustapahtumat ja vaalitilaisuudet torilla kielletty, mutta kuntosalit pysyvät toistaiseksi auki

Aluehallintovirasto kuulee ensi viikolla sairaanhoitopiirejä koronatilanteen kehittymisestä. Mahdollista on, että rajoitukset tiukentuvat ja uusia tiloja suljetaan.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Valtioneuvosto asetti myös Pohjois-Karjalan koronan leviämisalueeksi – anniskelu lopetettava jo kello 17 uuden vuoden aattona

Myös kahvilat ja pikaruokapaikat ovat nyt rajoitusten piirissä. Koronapassi ei enää käy yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona rajoituksille.

Henkilö näyttää suoraan kameralle puhelintaan, jossa näkyy koronatodistus.

Updated Covid pass regulation confuses event organisers and policy makers alike

The new legislation, which enters into effect at midnight on Wednesday, prohibits the use of the Covid pass to circumvent regional restrictions but the blanket policy from the Chancellor of Justice surprised even government officials.

Lahden kaupunginkirjaston kirjahylly, palvelutiskillä asiakas ja kirjastonhoitaja, ihmisillä kasvomaskit.

Päijät-Hämeeseen odotetaan asiakas- ja yleisötilojen käyttörajoituksia ensi viikolla – uudet kokoontumisrajoitukset voimaan joulun jälkeen

Koronayhteistyöryhmän esitys aluehallintovirastolle tarkoittaisi myös koronapassin entistä laajempaa käyttöönottoa. Koronapassia ei voi kuitenkaan edellyttää esimerkiksi ruokakaupoissa ja apteekeissa.

Nainen laittaa papereita pöydälle Jyväskylän Paviljongissa. Pitkiä pöytiä on paljon.

Pikkujoulukausi käy kuumana Keski-Suomessa, vaikka koronatartuntoja on paljon – "Virus leviää nyt perheissä", sanoo tartuntataudesta vastaava lääkäri

Samaan aikaan, kun osassa Suomea tiukennetaan rajoituksia kohonneiden koronalukujen takia, Keski-Suomessa valmistaudutaan pikkujoulukauteen ilman erityisiä rajoituksia.

Joulurauhan julistus Turun Vanhalla Suurtorilla vuonna 2016.

Turku plans to allow crowds at Christmas Peace Declaration

Covid disrupted Finland's 700-year-old Christmas Peace tradition last year.

Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.

Minkä ikäinen lapsi saa päättää asioistaan? Koronarokotteiden kohdalla puhutaan 12-vuotiaista, mutta potilaslaissa kaikki ovat samalla viivalla

YK:n Lapsen oikeuksien sopimus painottaa lapsen oikeutta vaikuttaa ja ilmaista oma mielipiteensä kaikissa häntä koskevissa asioissa.

Ryhmä Hau

Osa vanhemmista ihmettelee Ryhmä Hau -elokuvan "liian korkeaa" ikärajaa, mutta se on ja pysyy – näin ikärajoista Suomessa päätetään

Ryhmä Hau -elokuva on Kavin päätöksen mukaan niin paljon jännittävämpi kuin suosittu televisiosarja, että se sai ikärajakseen K7. Suomalaiset pitävät tutkimusten mukaan ikärajoja tärkeinä ja noudattavat niitä melko tunnollisesti.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi kertoi toimittajille kommenttinsa poistuessaan valiokunnan kokouksesta Helsingissä 12. lokakuuta.

Koronapassin ikäraja nousee 16 vuoteen, ilmaiset koronatestit rokottamattomille 16- ja 17-vuotiaille, jos passi otetaan käyttöön

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan Markus Lohi ja Mia Laiho harmittelevat valiokunnan lopputulemaa, jonka mukaan ilman rokotustodistusta Suomeen matkustavilta edellytetään jatkossakin kahta koronatestiä.

Omakanta-palvelusta tulostettu koronatodistus rokotustietoineen.

Päivän nopeat – katso maanantain viisi kiinnostavinta uutista

THL on puhunut koronapassin ikärajan nostamisen puolesta, koska 12–15-vuotiaat sairastuvat harvoin vakavasti.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuudessa Helsingissä 17. kesäkuuta 2020.

Perustuslakivaliokunta hyväksyi koronapassin, mutta jätti auki, kuinka nuoret lapset voi velvoittaa käyttämään sitä – passi voi tulla käyttöön jo ensi viikolla

Perustuslakivaliokunta jätti päätäntävallan koronapassin ikärajasta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuusamoon otetaan tänä vuonna 30 kiintiöpakolaista

Vielä ei tiedetä mistä seuraavat kiintiöpakolaiset tulevat Kuusamoon. Kolmen viime vuoden aikana Kuusamoon on saapunut 80 kiintiöpakolaista Kongosta.

Sisäministeri Maria Ohisalo vieraili Ylen Aamussa 19. elokuuta.

Interior Ministry proposes doubling Finland's refugee quota

Interior Minister Maria Ohisalo told Yle taking quota refugees was the best way to help people fleeing the Taliban in Afghanistan.

Koronaan liittyviä ohjeita voimistelusalissa.

"Tämä näyttäytyy sekoiluna", jyrähtää Olympiakomitean toimitusjohtaja – Lasten ja nuorten harrastusten rajoittaminen kuumentaa tunteita

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan uudet, tiukat kokoontumisrajoitukset ovat perusteltuja voimakkaasta arvostelusta huolimatta. Urheiluseurat toivovat rajoituksiin lievennyksiä ja toisaalta nykyistä tarkempia ohjeistuksia.

Matkustajia rauatieasemalla.

Oletko lomasi jäljiltä pihalla koronarajoituksista? Kokosimme pahimpien korona-alueiden suositukset ja rajoitukset tähän artikkeliin

Kiihtymisvaiheen alueilla voimassa on muun muassa ravintolatoimintaa, yleisötilaisuuksia ja matkustusta koskevia rajoituksia ja suosituksia. Kunnat voivat alueellisen epidemiatilanteen perusteella tehdä myös itsenäisiä linjauksia.

Yleisöä Mikael Gabrielin keikalla Blockfesteillä.

Pirkanmaan siirtyminen kiihtymisvaiheeseen ei tuonut alueelle uusia kokoontumisrajoituksia – avi: "Ensi viikolla tilanne voi jo olla toinen"

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto käytti päätöksensä tueksi pandemiaohjausryhmän suositusta, jonka mukaan kokoontumisrajoituksista ei tällä hetkellä ole välttämätöntä hyötyä. Tilanne arvioidaan ensi viikolla uudestaan.

Ravihevonen Camri ja ravivalmentaja Jorma Konnu.

Camri-suomenhevonen Savonlinnasta teki ravihistoriaa vähän ennen eläköitymistään: kellotti viimeiset 500 metriä 13 kilometrisekuntiin

Voitto oli Camrin uran 40. ykkössija. Rahaa ori on juossut lähes 400 000 euroa. 15-vuotiaan Camrin ura päättyy ikärajan takia tähän kauteen.

Pullo käsidesiä pöydällä.

Rajoitukset helpottavat Kainuussa – pandemiapäällikkö arvioi, että noin puolet normaalista on sopiva yleisömäärä

Hygienian ja turvavälien takaaminen ovat ehtoina tapahtumien järjestämiselle. Aluehallintoviraston päätös tuo paikallisille viranomaisille valtaa ja vastuuta. Ravintoloiden rajoitukset ovat valtioneuvoston kanslian hyppysissä.

Kuvassa on maahan piirtyviä varjoja Helsingin keskustassa elokuussa 2020.

Ylen kysely kansanedustajille: Suurin osa vastaajista ei laskisi nuorten rikosvastuun ikärajaa – "Eivät väkivallan syyt poistu sillä"

Nuorten väkivalta on puhuttanut pitkin vuotta. Ylen kyselyssä kansanedustajille vastuuikärajan alentaminen nykyisestä 15 vuodesta ei saa hallituspuolueissa juurikaan kannatusta. Perussuomalaisissa sen sijaan on siihen halua. Katso, mitä mieltä oma kansanedustajasi on.

Rovaniemen kaupungin rokotuspaikka kaupungintalolla ulkoapäin kuvattuna.

Rovaniemi laski koronarokotuksen ikärajan 50 vuoteen

Rokotusaikoja voi varata puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta.

Tia Laakkonen

Tia sinnittelee lomautusten välillä, Tiina sai jo potkut – hallituksen koronatukipaketit turhauttavat rajoituksista kärsivillä aloilla

Yritykset ovat kriisin aikana saaneet paljon enemmän kehitystukea kuin rahaa kustannustensa kattamiseen. Lomautukset ovat olleet koronatukia parempi puskuri, mikä tuntuu matalapalkkaisten työntekijöiden kukkaroissa.

Ihmisiä bussipysäkillä Malmin asemalla.

Liikkumisrajoitukset ajoivat seinään, mutta baareja, keikkoja, busseja ja lähiopiskelua koskevat yhä nämä rajoitukset

Liikkumisrajoitukset eivät tule käyttöön, mutta monta muuta ihmisten elämään iskevää rajoitusta on yhä voimassa.

Assembly 2017, pelaaja

Viranomaistulkinta ikärajoista uhkaa e-urheilun nuorisotoimintaa, lajiliitto ymmällään – "Pelaajat pakotetaan pois ohjatusta toiminnasta"

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ikärajaohjeistus yllätti Suomen e-urheilukentän.

Kreeta Karhumaa ja koira.

Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia liikkumisrajoituksista – miten käy pihatöiden, kastejuhlien ja kunnanrajat ylittävien juoksulenkkien?

Hallituksen esitys liikkumisvapauden rajoittamisesta herättää kysymyksiä. Osaan on vaikeaa löytää selvää vastausta.

Kuvassa on poliisiauto, taustalla aurinko laskee.

Vähintään 800 poliisia tarvitaan valvomaan liikkumisrajoituksia – Poliisijohtaja: "Lähdemme siitä, että uskomme ihmisten sanaan"

Poliisijohtajan mukaan tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei alueiden rajoille tule poliisin valvontaa.

Oppilaat leikkivät välitunnilla.

Liikkumisrajoituksen hyödyt ja haitat eivät jakaudu tasaisesti – ei ole olemassa keskimääräistä suomalaista, jota rajoitukset koskevat

Hallitus on neuvotellut viime päivinä monen muun asian lisäksi liikkumisrajoituksista, jotka koskisivat pääkaupunkiseutua ja Turun seutua.

KORONA ULKOMAILLA – Miltä LOCKDOWN tuntuu?

Katso uusin Yle Mix: Lockdownin lapset Bangkokissa ja Berliinissä

Rumpusetti ja kebab auttavat suomalaislapsia ulkomaiden koronasuluissa.

Koskelan murhapaikka 17.2.2021, kun tapauksen oikeuskäsittely alkoi.

Koskelan murhasta syytettyjen puolustus selitti väkivaltaa vapaaottelun katsomisella – "Lajin seuraamisessa voisi olla 16 vuoden ikäraja", ehdottaa vapaaottelun ammattilainen

Koskelan murhasta syytettyjen käsitys ihmisen väkivallan kestokyvystä perustui vapaaotteluvideoihin, väittää puolustus.

Koronatestiä ottava sairaanhoitaja

Yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ovat lauantaista lähtien Lounais-Suomessa kiellettyjä

Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiukensi perjantaina kokoontumisrajoituksia.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Sosiaali- ja terveysministeriö näreissään Etelä-Suomen koronarajoituksista: "Paikat pitäisi panna kokonaan kiinni", sanoo osastopäällikkö

Aluehallintoviraston mukaan urheilutiloissa saa olla enintään 10 ihmistä samaan aikaan, kauppakeskuksissa oleskelutilat ovat pois käytöstä.

Pauliina Hukkanen.

Ravintoloitsija äimistelee kahden koronarajoituksen valtavaa eroa asiakasmäärässä: "Tarttuuko se korona herkemmin, jos paikalla on pianisti?"

Mikkeliläisen teatteriravintolan asiakasmäärää säätelee kaksi eri koronarajoitusta, ja niiden ero on iso.

saarikko

Ministeri Saarikko A-studiossa: Lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksista neuvotellaan perjantaina

Koronarajoitusten vaikutuksesta harrastustoimintaan keskustelivat A-studiossa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.), Helsingin pormestari ja Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori (kok.) ja HUSin ylilääkäri Asko Järvinen.

Mikkelin keskussairaala.

Nuorten harrastustoimintaa helpotetaan – Essote antoi uudet koronasuositukset

Koronanyrkki määrittelee Essoten alueen olevan yhä epidemian kiihtymisvaiheessa mutta höllentää hiukan koronarajoituksia.

Kanta-Hämeen keskussairaalan julkisivu hämärässä kuvattuna.

Kanta-Hämeessä leviämisvaiheen toimet jatkuvat koronan rajoittamiseksi – lue tarkennetut suositukset

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkaa leviämisvaiheen suosituksiaan 17.1.2021 asti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle