Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pieksämäen kaupunginhallitus: Itärata-hankeyhtiöön 1,7 miljoonan rahoitus

Radieyhteyksiä nopeuttavan Itäradan suunnitteluun ollaan perustettu hankeyhtiö, johon jokainen vaikutusalueen kunta voi lähteä mukaan omalla rahoitusosuudella. Pieksämäellä mukaan ollaan lähtemässä 1,7 miljoonalla.

Valtio alkaa vihdoin selvittää rokotetuotannon kehittämistä – mutta kotimainen rokotehanke joutuu etsimään rahoja ulkomailta

Suomalaisen kororarokotteen jatkokehitys rahoitetaan todennäköisesti muulta kuin Suomesta, sanoo professori Kalle Saksela. Hallitus pyrkii nyt valmistautumaan tuleviin pandemioihin.

Sote-uudistus on pian valmis – Kymenlaakso jatkaa taistelua, jotta keskussairaala saisi laajan päivystyksen sairaalan aseman

Moni asia muuttuu sote-uudistuksen myötä Kymenlaakson sosiaali- ja terveydehuollossa ainakin päätöksenteon ja vastuunjaon suhteen. Rahoitus tulee valtiolta, ja se sidotaan asukaslukuun. Kymenlaakson asemaa tahdotaan vahvistaa edelleen.

EU:n tasa-arvokomissaari: Unkarille voi koitua taloudellisia sanktioita kiistellyn lain myötä

Unkarin parlamentti hyväksyi tiistaina lain, joka kieltää homoseksuaalisuutta "mainostavan" materiaalin levittämisen alaikäisille. EU:n tasa-arvokomissaariin mukaan EU voi asettaa jäsenmailleen sanktioita, jos jäsenvaltio ei noudata unionin yhteisiä periaatteita.

Itä-Suomen yliopiston ja THL:n yhteinen tutkimushanke Parkinsonin tautiin liittyen on saanut merkittävän kansainvälisen rahoituksen

Michael J. Fox -säätiö on myöntänyt vajaan 330 000 euron rahoituksen ilmansaasteiden ja Parkinsonin taudin yhteyttä selvittävälle tutkimukselle. Tutkimuksen toteuttavat Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Seinäjoen asemanseudulle halutaan julkista taidetta ja kokeillaan uutta rahoitusmallia

Seinäjoen asemanseudun kehittämisessä kokeillaan uudenlaista rahoitusmallia julkiselle taiteelle. Rakentajien maksama taideraha rahastoidaan ja ohjataan taidehankintoihin. Taiteilijahaku avataan syksyllä.

Sijoittamisesta innostuneet suomalaiset ostavat osakkeita jopa vauvoilleen: laskimme, voiko lapsilisät sijoittamalla tulla miljonääriksi

Valtaosa suomalaisista säästää lapsilleen yhä perinteisesti tilille, mutta osakkeiden ostaminen yleistyy. Jo kymmenillä tuhansilla alaikäisillä on arvo-osuustili. Asiantuntijat pitävät rahataitojen opettamista tärkeämpänä kuin sijoittamista.

Korvaako digieuro kohta setelit ja kolikot? Euromaiden keskuspankit pohtivat digitaalisen keskuspankkirahan liikkeeseen laskemista

Pohdintojen taustalla on monta syytä kuten käteisen käytön vähentyminen ja digitaalisten maksutapojen yleistyminen. Puuvillapaperisen setelin tilalle halutaan siis tarjota nykyaikainen vaihtoehto. Euroopan keskuspankin johtokunta päättää selvittelytyön jatkosta kesäkuussa.

Bitcoin romahti, pudotuksen käynnisti maailman toiseksi rikkain ihminen sekä Kiinan kansanpankki – romahduksen edellytykset rakentuivat viime kuukausina

Bitcoinin äkkipudostus on poikkeuksellisen suuri, vaikka jatkuva kurssivaihtelu on ominaista kryptovaluutoille. Romahduksen vauhtia kiihdytti velkavivuttaminen, jossa moni sijoittaja on menettänyt kaikki rahansa.

Yhtiö kehitti fossiilisia polttoaineita korvaavan lämpövaraston – Ilmastorahasto myönsi jo toisen rahoituksen Lappeenrantaan

Elstorin lämpövarastoa voivat hyödyntää esimerkiksi kaukolämpöyhtiöt ja elintarvikeyritykset. Yhtiö saa Ilmastorahastolta enintään neljän miljoonan euron pääomalainan. Ilmastorahaston ensimmäinenkin rahoitus tuli Lappeenrantaan.

Konkurssien määrä väheni selvästi – lakimuutokset ovat estäneet velkojia hakemasta rahojaan vaikeuksissa olevista yrityksistä

Konkurssien määrän laskusta huolimatta konkurssiin haetuissa yrityksissä oli jonkin verran enemmän työntekijöitä kuin vuosi sitten. Laki estää hakemasta lyhytaikaisten maksuvaikeusten takia yrityksiä konkurssiin lokakuun alkuun asti.

Kainuun Etu on konkurssissa: Kunnilla on saatavia yli 300 000 euroa, suurin velkoja on Kajaani

Kainuun kuntien entinen kehittämisyhtiö ilmoitti marraskuussa olevansa käytännössä varaton. Yhtiön hallitus päätti toukokuun alussa hakea konkurssia, koska tulos oli painunut puoli miljoonaa euroa pakkaselle. Kainuun Edulla on velkaa yli 600 000 euroa.

Forssa aikoo ottaa uutta lainaa 13 miljoonaa euroa

Kaupunki käyttää lainarahan uuden monitoimikeskuksen, eli Monikylän rakentamiseen. Myös rakennuksen varustamiseen kuluu runsaasti rahaa. Kaupunki ottaa lainat kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on jo nostettu.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto haluaa jatkossa kuulla kahdesti vuodessa, miten sijoitukset ovat poikineet

Sijoitusohjeita halutaan täsmentää, sillä kaupungin vuonna 2017 tekemistä riskisijoituksista koitui satojen tuhansien eurojen tappiot.

Analyysi: Miksi kotimainen rokotehanke ei näytä toteutuvan, vaikka kaikki oli lupaavaa? Taustalla on monta syytä

Suomalaisella koronarokotehankkeella on vaikeuksia löytää rahoitusta, koska rokotekehitys on monin verroin muuta lääkekehitystä riskialttiimpaa. Peliä ei ole kuitenkaan vielä menetetty, kirjoittaa taloustoimittaja Antti Parviala.

Forssalainen Jospak keräsi 3,5 miljoonaa euroa osakeannilla

Vuokapakkauksia valmistava Jospakin tavoitteena on olla johtava kiertotalouden edelläkävijä elintarvikepakkauksien tuottajana.

Suomalaisen koronarokotteen kehitys vaarantui – hanke on jäämässä ilman toivomaansa avustusta Business Finlandilta

Suomalainen nenäsumutteena annettava koronarokote ei ole saamassa valtiolta erityiskohtelua. Business Finlandin käsittelyssä olevasta hakemuksesta voi tulla lainaa maksimissaan muutamia miljoonia. Nyt koko rokotehanke on vaarassa.

Positiivinen luottotietorekisteri käyttöön ja maksuhäiriömerkintöjen säilytysajat lyhyemmiksi – näillä seitsemällä keinolla hallitus aikoo torjua ylivelkaantumista

Hallitus aikoo muun muassa helpottaa velkajärjestelyyn pääsyä, nopeuttaa yrittäjien uutta alkua ja lyhentää maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikoja.

Suomeen kaavailtu uusi ydinvoimala joutui huonoon valoon Venäjän voimapolitiikan tähden – tutkijasta hanke on Venäjälle keino sitoa Suomea itseensä

Fennovoiman omistajina on lukuisia suomalaisyhtiöitä ja -kuntia, mutta voimalaitoksen toimittaa ja paljolti rahoittaa Venäjä. Tutkijan mielestä Venäjällä on taloudellisia mutta myös poliittisia tavoitteita energiahankkeilleen.

Kemin teatterinjohtaja kannattaa yhteiskäyttöisen salitilan rakentamista lumilinnan yhteyteen

Kemi on joutunut muuttamaan suunnitelmia kulttuuritalon rakentamisesta yhteiskäyttöiseen salitilaan hankalan taloustilanteen vuoksi.

Julia Thurénin kolumni: Olen sijoittaja, pidän veroista

Sijoittaja voi kannattaa vahvaa hyvinvointivaltiota ja yritysten sääntelyä, kirjoittaa Thurén.

Myyntikojuja Lappeenrannan Marian aukiolle voi nyt hakea kaupungilta – 15 neliötä maksaa 800 euroa koko kesäksi

Lappeenrannan Marian aukion myyntikojut ovat nyt yrittäjien haettavissa. Kojun vuokran lisäksi vuokraaja vastaa myyntipaikkansa sähköstä ja vedestä, ja niihin liittyvistä kuluista sekä luvista.

Varman eläkesijoitukset ylsivät ennätystulokseen, Nesteen tulos heikkeni selvästi – Yle kokosi tulospäivän julkistukset yhteen

Moni suomalainen yhtiö on kertonut tänään alkuvuoden tuloksistaan. Tuloksensa ovat kertoneet muun muassa työeläkeyhtiö Varma, Neste, Valmet Automotive ja Posti.

Loimaalla mietitään, millä rahoituksella rakennetaan uusi päiväkoti Hirvikoskelle

Tilat piti ensin vuokrata rakentajalta. Tämä vaihtoehto on osoittautunut kalliiksi.

Perjantai 23.4.2021 (tv)

Kuntosalit. Vuokratalot. Ravintolat. Sää.

Pippon moottoriurheilukeskuksen kehittämiseksi käynnistetään uusi joukkorahoituskampanja

Viime vuoden joukkorahoituskampanja meni mönkään. Nyt markkinoitiin aiotaan panostaa enemmän.

Suomalaisen urheilun rahoitus saattaa kokea suuren mullistuksen – romahtaneiden veikkausvarojen tilalle tulossa uusi malli

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori vetoaa, että rahoitusmallista riippumatta liikunnan ja urheilun rahoituksen tason pitää pysyä entisellään.

Alkuvuonna pantiin vireille vajaat 700 konkurssia – 88 konkurssia vähemmän kuin vuotta aiemmin

Kyseessä on yli neljäntuhannen työpaikan menetys, vaikka konkurssien määrä väheni vuodentakaisesta. Tähän vaikuttaa laki, joka vaikeuttaa konkurssiin hakemista.

Aktia-pankki vähentää 75 työpaikkaa

Noin 50 työntekijälle tarjotaan mahdollisuus uusiin tehtäviin talon sisällä.

Etelä-Savossa Leader-rahaa ei jää käyttämättä – nyt jaossa 1,25 miljoonaa

Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnissa osataan hakea Leader-rahaa.

Maanantai 19.4.2021 (tv)

Ravintolat. Vuokrat. Kevät. Sääennuste.

Imatralle on tarkoitus rakentaa padelhalli – kaupunginhallitus ratkaisee rahoituksen

Imatralle suunnitteilla oleva padel-halli nousisi tämän vuoden aikana Ukonniemen nykyisen tennishallin ja ulkokenttien väliselle alueelle.

Suomalainen koronarokote lähellä toteutumista: Rahoitushakemus jätetty ja rahoitusmalli valmistunut – loppu on poliitikkojen käsissä

Suomalaisten rokote käyttää adenovirustekniikkaa sumutteena, Astra Zeneca ja Johnson & Johnson pistoksena.

Hallitus neuvotteli rokotuksista, koronarajoituksista ja ensi viikon riihestä – Haatainen: Ravintolasulku puri tartuntoihin

Myös Veikkauksen rahoista puhuttiin, sillä kehysriihestä odotetaan ratkaisua edunsaajien menettämiin rahapelituottojen kompensoimiseen.

Saarikassa avautui Keski-Suomen ensimmäinen Talousneuvola - mukana myös Ulosottolaitos

Talousneuvontaa saa Saarikassa kaksi kertaa kuukaudessa, koronan takia puhelinpalveluna.

Kolme haastatellaan Rovaniemen kaupungin talous- ja rahoitusjohtajan virkaan

Talous- ja rahoitusjohtajan valitsee kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio arviolta toukokuussa.

Päijäthämäläisillä yhä eniten maksuhäiriömerkintöjä

Verkkokaupan kasvu näkyy maksuhäiriöissä, sillä maksamattomien verkkokauppaostosten määrä on lisääntynyt.

Kymenlaakson liitolta paikallista tukea yli miljoonalla eurolla – puolet korkeakoulun hankkeisiin

Työ- ja elinkeinoministeriön alueellisilla määrärahoilla on tarkoitus tukea koronakriisistä elpymiseen liittyviä toimenpiteitä.

Olympiastadionin remonttibudjetti lähti täysin käsistä – Helsinki hyväksyi 40 miljoonan lisälaskun, mutta vaatii myös valtiota hätiin

Stadionin viisi vuotta kestäneestä ja reippaasti budjetin ylittäneestä peruskorjaushankkeesta käytiin kiivas keskustelu valtuustossa.

Jyväskylän yliopisto sai ennätyksellisen miljoonalahjoituksen sarjayrittäjältä – yliopistojen varainhankinta on kovaa kilpailua myös lahjoittajista

Jyväskylän yliopisto ei ole ollut suuria onnistujia lahjoitusrahojen haalimisessa. Nyt suunta tuntuu muuttuneen.

Kotimaisen koronarokotteen kehittäjä: "Rahoitus vaatii ison remontin"

VTT:n selvityksen mukaan lääketeollisuuden kasvun yksi pullonkaula on, että rahoittajat eivät tiedä miten lääke- ja rokotekehitys toimii.

Esedun opiskelijavaihtojen rahoitus on turvattuna vuosiksi eteenpäin

Esedulta lähtee vuosittain noin 60 opiskelijaa vaihtoon ulkomaille.

Velka-asiat huolestuttavat nuoria – Ulosottolaitos tarjoaa tietoa ja apua Jodelissa ja Twitterissä

Ulosottolaitos on läsnä keskiviikkona Jodelissa, jossa voi kysyä itseään askarruttavista velka- ja ulosottoasioista.

Ulosottolaitos rantautuu Mikkelin Jodeliin – asiantuntijalta voi kysyä neuvoa anonyymisti

Asiantuntijoilta voi kysyä esimerkiksi häädöstä, ulosotosta tai luottotiedoista.

Konkurssiaalto ei iskenyt Keski-Suomeen vielä

Tammi–helmikuussa konkurssien määrä väheni selvästi koko maassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle