Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimilla on taisteluharjoitus Mikkelissä ja Kouvolassa – reserviläisten harjoitus alkoi Mikkelin Rokkalassa viikonloppuna

Harjoitukseen osallistuu yli 600 reserviläistä. Reserviläiset siirtyvät alkuviikon aikana Mikkelistä Vekaranjärven ja Pahkajärven alueelle Kouvolaan. 

Toimiko Suomi liian myöhään Afganistanin evakuointioperaatiossa? Siinä voi varmaan harjoittaa jälkiviisautta, sanoo puolustusministeri Antti Kaikkonen

Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan Afganistanin kriisinhallinta-operaatiosta tullaan tekemään kattavat selvitykset. Arvio sotilaalliselta näkökulmalta tehdään loppusyksyn ja talven aikana. Kaikkonen oli lauantaina Ylen TV1:n Ykkösaamun vieraana.

Henkirikokseen syyllistyneet välttävät ase- tai siviilipalveluksen lähes varmasti – Koskelan surmaajat vapautuvat parikymppisinä

Käytännössä hyvin harva henkirikokseen syyllistynyt koskaan astuu ase- tai siviilipalvelukseen. Koskelan murhasta tuomitut istuvat tuomioistaan kolmanneksen.

Alokkaat kertovat koronatoimista Karjalan prikaatissa – Elli Tamminen eristettiin 3 viikoksi yhteen huoneeseen: "Vessaan ja suihkuun sai poistua"

Puolustusvoimat on lyhentänyt koronakaranteenien pituutta varuskunnissa. Tästä päivästä eteenpäin karanteeni on kahdeksan päivää aiemman 14 päivän sijasta.

Kaksi varusmiestä ajoi moottoripyörillä toisiaan päin – kolarin aiheuttamat vammat lieviä

Varusmiehet kolaroivat keskenään Karjalan prikaatin moottoripyöräkuljettajien harjoituksessa Vekaranjärvellä. Toinen varusmiehistä loukkasi törmäyksessä kätensä.

Uusien asevelvollisten kutsunnat alkoivat Lapissa

Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 2003 syntynyttä ikäluokkaa.

Armeija kutsuu noin tuhatta pohjoiskarjalaista – maakunnan kutsunnat alkavat ensimmäistä kertaa Heinävedeltä

Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 2003 syntynyttä ikäluokkaa. Erillisiä tilaisuuksia järjestetään maakunnassa 19 kappaletta, yhteensä 13 paikkakunnalla. Kutsunnat päättyvät 15. joulukuuta.

Kainuun prikaatissa telttamajoitukselle löytyy koronataistelussa ymmärrystä, mutta perutut lomat harmittavat

Kainuun prikaatin koronarypästä on taltutettu moninaisin majoitusjärjestelyin, jotta jatkotartunnat on saatu mahdollisimman vähäisiksi. Myös lomia on jouduttu perumaan. Karanteenit voidaan purkaa ehkä jo ensi viikolla.

Uudet varusmiehet vannovat sotilasvalansa Lapissa

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi sotilasvalatilaisuudet järjestetään ilman kutsuvieraita ja varusmiesten läheisiä. Tilaisuuksia voi seurata suorana netissä.

Panssariprikaati lähettää sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet suorana nettilähetyksenä

Hattulassa Panssariprikaati järjestää tänään perjantaina sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet ilman varuskunnan ulkopuolisia vierailijoita.

Pinna alkaa palaa varuskunnassa – Kouvolan Sanomien mukaan varusmiehet mieluummin sairastavat koronan kuin siirtyvät karanteeniin telttaan

Osa Karjalan prikaatin varusmiehistä on ollut koronan vuoksi maastossa karanteeniolosuhteissa elokuun alusta saakka. Vekaranjärvellä telttakaranteenissa on tällä hetkellä noin 50 koronavirukselle altistunutta varusmiestä.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa kolme koronapotilasta – yksi sairastuneista on teholla

Kanta-Hämeen terveyskeskusten vuodeosastoilla ei ole hoidossa yhtään koronapotilasta.

Kuuma kesä on ollut varusmiehille uuvuttava – katso video helteisestä taisteluharjoituksesta: "Mieluummin hellettä kuin räntäsadetta"

Kesän hellejakso oli varusmiehille uuvuttava, mutta harjoittelusta ei ole tingitty kuumuuden vuoksi. Komento veden juomisesta on tullut tänä kesänä tutuksi maastoharjoituksissa.

Karjalan prikaatissa yli 100 koronatartuntaa heinäkuussa – pääasiassa tartunnan saaneet varusmiehet ovat olleet hyväkuntoisia

Koronavirustartunnat lisääntyvät varuskunnissa. Karjalan prikaatissa on todettu heinäkuussa 101 tartuntaa. Kesäkuussa tartuntoja oli koko Puolustusvoimissa vain viisi.

Kainuussa 15 uutta koronatartuntaa: noin puolet prikaatilla

Osaa tapauksista vielä selvitetään, tartuntojen pääpaino Kajaanissa.

Kainuussa 18 uutta koronatartuntaa – kajaanilaisissa ravintoloissa lisää altistumisia

Eilen keskiviikkona todettiin uusia koronatartuntoja Kainuun prikaatilla, Kuhmossa ja Kajaanissa. Uusia karanteeneja tapauksista on määrätty lähes 50.

Kainuun prikaatin koronaryppäässä jo 19 tartuntaa: tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin altistumisketjuihin

Varushenkilöitä rokotetaan prikaatilla koronaa vastaan. Rokotusmäärät eivät ole tiedossa, mutta rokotteen ottamista suositellaan vahvasti.

Jääkäriprikaatin valmiusyksikkö marssii Itä-Lapissa

Marssi päättyy lauantaina Sallan Kuskoiva-tunturin huipulle, missä osallistujat saavat niin sanotun rajakasteen.

Keski-Pohjanmaalla yksi uusi koronatartunta

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu yhteensä kuusi koronavirustartuntaa.

Kainuun koronatilanne pahenee edelleen: maanantaina todettu 16 uutta koronatartuntaa

Uusia tartuntoja on kirjava joukko. Osa on ulkomailta saapuneilla henkilöillä. Myös Kajaanin lennolla on voinut altistua sunnuntaina. Koronanyrkki kokoontuu tiistaina heikentyvän koronatilanteen äärelle.

Aseistetut sotilaat voivat hätkähdyttää Tikkakosken ja Puuppolan kaduilla ensi viikolla – kyseessä on Ilmasotakoulun harjoitus

Ilmasotakoulun asutuskeskustaisteluharjoitus tuo maastopukuisia, rynnäkkökiväärein aseistettuja varusmiehiä Jyväskylän taajamiin.

Porin prikaatin varusmiehillä todettu uusia koronatartuntoja

Tällä hetkellä seitsemällätoista Porin prikaatin varusmiehillä on koronatartunta. Prikaati pitää terveet varusmiehet erillään oireilevista.

Porin prikaatissa todettiin loppuviikolla uusia koronatartuntoja

Porin prikaatissa todettiin viime viikolla 13 koronatartuntaa. Karanteenissa oli loppuviikolla 40 varusmiestä

Varuskunnissa yli 50 koronatartuntaa, ja puolet niistä todettu Karjalan prikaatissa – varusmiehiä siirretään telttamajoitukseen

Kesäkuussa varusmiehillä todettiin yhteensä 5 koronavirustartuntaa, mutta heinäkuussa on todettu jo yli 50. Karjalan prikaatissa todettiin näistä 26. Koronatoimenpiteitä on tehostettu muun muassa tilapäisillä telttamajoituksilla.

RUK:ssa maskipakko helteistä huolimatta – ainakin yksi varusmies pyörtynyt ja viety ambulanssilla sairaalaan

Varusmies osallistui tänään tulotilaisuuteen Haminassa Reserviupseerikoulun päärakennuksen edustalla olevalla kentällä ja pyörtyi. Hän käytti tilaisuudessa Maasotakoulun ohjeistuksen mukaisesti maskia.

Onttolassa kaikki uudet alokkaat saavat koronarokotuksen – 152 varusmiestä astuu palvelukseen erityisjärjestelyin

Kyseessä on neljäs saapumiserä, joka aloittaa asepalveluksensa erityisjärjestelyin. Varusmiehet osastoidaan tavallista pienempiin ryhmiin, minkä lisäksi vältetään isojen joukkojen siirtelyä ja yhtäaikaisia oppitunteja. Kiinni ollaan myös aiempaa pidempään. Puolustusvoimat kertoo rokottavansa kaikki uudet alokkaat koronaa vastaan.

Uudet varusmiehet astuvat palvelukseen Lapissa

Jääkäriprikaatissa palveluksensa aloittaa maanantaina noin 1 130 varusmiestä.

Uudet alokkaat astuvat palvelukseen Kainuun prikaatiin – halukkailla mahdollisuus ottaa koronarokote

Heinäkuun alussa Kainuun prikaatilla aloittaa palveluksensa 1 650 alokasta, joista 150 on naisia. Korona-ajan rajoitukset ovat vahvasti esillä palvelukseen astuvilla, sillä terveydenhuollon ammattilaiset haastattelevat jokaisen tulevan alokkaan.

Karjalan prikaati teki tutkintapyynnön poliisille Vekaranjärvellä tapahtuneesta pahoinpitelystä: "Vakava tapaus kurin ja järjestyksen kannalta"

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa. Karjalan prikaatin mukaan asia on tänään siirretty poliisille.

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa laskee – energiajuomasta tulossa rauhan ajan pervitiini

Munkkikahvin suosio sotilaskodeissa on uhattuna, sillä varusmiehet juovat entistä enemmän energiajuomia. Niillä torjutaan väsymystä metsäleireillä ja oppitunneilla.

Humalainen varusmies kävi toisen varusmiehen kimppuun Karjalan prikaatissa – molemmat ovat palanneet palvelukseen

Karjalan prikaati tutkii viime perjantaina Vekaranjärven varuskunnassa sattunutta pahoinpitelytapausta. Tapaus ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt poliisitutkintaan.

Ohi on! Porin prikaatista kotiutuvien varushenkilöiden poikkeuksellinen inttivuosi päättyy

Torstaina kotiutuvan saapumiserän asepalvelus oli karanteenien ja varotoimien värittämä.

Inttiin vapautui satoja aloituspaikkoja – Puolustusvoimat ehdottaa ilman kesätöitä jääneille nuorille äkkilähtöä armeijaan

Jäitkö ilman kesätöitä? Kiinnostaisiko aloittaa varusmiespalvelus jo 5.7.2021, kysyy Puolustusvoimat ja aloitti kampanjan saadakseen heinäkuun saapumiserän täyteen.

Ohi on monelta pohjoiskarjalaiselta

Kainuun prikaatista kotiutuu torstaina noin 1 400 varusmiestä ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta 125.

Ohi on! Varusmiehet vaihtuvat Kainuun prikaatissa – ensi kuussa alkavat myös koronarokotukset

Koronarokotukset alkavat heinäkuussa Kainuun prikaatissa sekä uusien alokkaiden että tammikuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesten osalta. Koronarokotus on vapaaehtoinen.

30 vuoden rankka odotus päättyi – seitsemän traagisesti kuollutta nuorta saivat lopulta herkän muistohetken

Koskaan aikaisemmin eivät Taipalsaarella menehtyneet varusmiehet olleet saaneet muistohetkeä onnettomuuspaikalla. He kuolivat, kun 13 tonnia painanut miehistönkuljetuspanssarivaunu upposi Saimaan syvyyksiin 30 vuotta sitten.

Keskiviikko 9.6.2021 (radio)

Korona-aika on vähentänyt sairastumisia. EU:n koronatodistus hyväksyttiin. Puolustusvoimat antaa koronarokotuksen varusmiehille. Autojen romutus on lisääntynyt paljon. Susia on Suomessa aiempaa enemmän. Sääennuste.

7 nuoren elämä päättyi, kun panssarivaunu upposi järveen – pelastuneiden painajainen on kestänyt 30 vuotta: "En ole puhunut tästä oikeastaan kenellekään"

Taipalsaarella 7 varusmiestä hukkui Puolustusvoimien rauhanajan pahimmassa onnettomuudessa 14.6.1991. Onnettomuudesta selvisivät hengissä toiset 7 miestä, jotka ovat eläneet tähän päivään saakka tuo traaginen ilta harteillaan.

Ryhmähenki nousi, kun naiset ja miehet sijoitettiin armeijassa samaan tupaan – "Ei vain niitä samoja kaljuja äijiä päivät pitkät"

Naisia houkutellaan varusmiespalvelukseen, koska yhä harvempi mies käy armeijan. Yhteistuvissa naiset kokevat kuuluvansa joukkoon. Puolustusvoimat haluaa, että ensi vuonna yhteismajoittuminen olisi mahdollista kaikissa joukko-osastoissa.

Lapin sairaanhoitopiiri ja Ylitornion kunta saavat Puolustusvoimilta pientä apua rajanylittäjien koronatestaukseen – Ylitorniolla tehty perjantaina jo sata testiä

Lapin sairaanhoitopiirille on luvattu ensi viikolla alkuunsa kaksi kantahenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä, jotka saavat tehdä koronatestejä. Ylitornio saa ensi viikolla kaksi varusmiestä toimistotöihin.

Puolustusvoimien yhteistuvissa majoittuneista enemmistöllä hyviä kokemuksia kokeilusta

Valtaosa yhteismajoitukseen osallistuneista ilmoitti myös viihtyvänsä hyvin tuvassaan. Yhteismajoituskokeilu alkoi Puolustusvoimissa viime vuoden toukokuussa.

Niinisalossa alkoi iso sotaharjoitus – joukkoja saapuu Kankaanpäähän etenkin lauantaina

Sunnuntaihin asti kestävä maavoimien Nuoli 21 -harjoitus on kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten päättöharjoitus. 

Jytiseekö teilläkin? Karjalan lennosto järjestää päättöharjoituksen myös Kajaanissa

Päättöharjoitukseen osallistuu Kajaanissa lähes 100 varusmiestä ja henkilökuntaan kuuluvaa. Harjoituksessa käytetään hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia heitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä. 

Uhkasi tappaa tupatoverinsa – varusmies tuomittiin käräjillä sakkorangaistukseen laittomasta uhkauksesta

Vaaralliseksi äitynyt tilanne sattui Porin prikaatissa Kankaanpään Niinisalossa viime syksynä. Tuvassa olleet viisi muuta varusmiestä pelkäsivät oman turvallisuutensa puolesta uhkauksen esittäneen varusmiehen puheiden ja epävakaan käytöksen vuoksi.

Koljonvirran vanhan sairaalan alueella voi näkyä maastopukuisia varusmiehiä rynnäkkökivääreineen – kyseessä Karjalan lennoston harjoitus

Karjalan lennoston suojausyksikkö harjoittelee tiistaina vanhassa Koljonvirran sairaalarakennuksessa Iisalmessa. Seuraava harjoitus on 18. kesäkuuta.

Rannikkolaivaston Turun Pansion tukikohdan koronarypäs rauhoittunut – tällä hetkellä sairaana kaksi varusmiestä

Koronaepidemia riehaantui Rannikkolaivaston Turun Pansion tukikohdassa ja noin 50 varusmiestä sairastui koronavirukseen.

Rannikkolaivaston Pansion tukikohdan koronatestit valmistuivat – neljä uutta tartuntaa

Rannikkolaivaston Pansion tukikohdassa on sairastunut yhdessä yksikössä nyt noin 50 varusmiestä. Tartuntarypäs tuli ilmi vajaa kaksi viikkoa sitten.

Kainuun prikaatin koronatilanne on rauhoittunut – tällä hetkellä varuskunnassa ei ole sairastuneita tai altistuneita

Ryppäässä sairastuneita oli 34 ja altistuneita yli 200. Kaikki varushenkilöt eivät olleet tyytyväisiä tilanteen hoitoon. Koronatartuntojen hoidosta tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Viimeisimmät tartunnat varuskunnassa todettiin yli kolme viikkoa sitten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle