Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

tallentava valvonta.jpg

Mystisen tarrailmiön takana on suomalainen suunnittelija – ajatus automatisoidusta kasvojentunnistusjärjestelmästä hirvittää ihmisiä

Helsingissä ja Espoossa on nähty tarroja, joissa väitetään, että alueella testataan automaattista kasvojentunnistusjärjestelmää. Tarrojen ulkoasun on tehnyt suunnittelija Ansver Oksman.

tallentava valvonta.jpg

Erikoinen pila hämmästytti Siilitien metroasemalla – seinätarrassa kerrottiin: "Testaamme automaattista kasvojentunnistusjärjestelmää"

Ilmeisesti pilailumielessä metroasemalle liimattu tarra tuli täytenä yllätyksenä myös Helsingin joukkoliikenneinfraa hallinnoivalle Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenteelle.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Mietteitä, ohjeita ja toivomuksia

Elämänlaatumme on viileäkaappien osalta laskenut 60-luvusta.

Pieruperse nauraa ihmisten tyhjyydelle

Instagramin supersuosittu Pieruperse nauraa ihmisten itsekeskeisyydelle, turhamaisuudelle ja tyhjyydelle: “Nauru on selvitymiskeino, minulla ei ole tabuja”

Kuka tämä post-it-lapuille piirtävä taiteilija oikein on? Pieruperse raotti sielunmaisemaansa Yle Perjantaille.

tarroja liimattuna autoon

Matilda liimasi autoonsa 3000 tarraa – "Ajattelin ensiksi vain testata lokasuojan"

Matilda Strömman päätyi erikoiseen ratkaisuun halutessaan peittää viallista maalipintaa. Auto sai maalin sijaan pinnoitteen värikkäillä tarroilla.

Anne-Mari Rajala

Näkökulma: Pääsin vahingossa käsiksi tuntemattoman naisen yksityiselämään

Sain puhelimeeni edelliselle omistajalle tarkoitettuja viestejä. Nyt tiedän hänestä tahtomattani liikaa. Saatamme luovuttaa itsestämme arkaluontoista tietoa, jos unohdamme ilmoittaa vaihtuneesta puhelinnumerosta. Harva kuitenkaan muistaa, mihin kaikkialle numero on tullut annettua.

Reikäisestä ikkunaluukusta valo tunkeutuu huoneeseen.

Pandoran lipas kiehtoo tutkijoita: Pahaenteinen arvoitus sumentaa järjen

Olemme valmiita uhraamaan hyvinvointimme hetken mielijohteesta, jotta saisimme tiedonjanomme tyydytettyä.

Kelmutettu työpöytä

Kelmutettuja työpöytiä ja teipattuja tietokoneita – paljasta paras toimistokällisi

Oletko joutunut toimistopilan kohteeksi tai itse tehnyt kepposia työkavereille? Osallistu keskusteluun ja jaa kuva källistäsi hashtagilla #ylenparastoimistopila.

Miksi ihmisellä on keräilyvimma?

Lähes jokainen kerää jotain. Onko keräilyhimolle mielestäsi joku selitys? Synnymmekö me hamstereiksi?

Ilmaveivisetti opettaa maalintekokikat

Suomessa markkinoille pyrkii vuosittain parituhatta uutta keksintöä. Niistä kuitenkin vain murto-osa etenee valmistukseen asti. Yksinkertaiseen tarranauhaan perustuva Ilmaveivi harjoittelu- ja pelisetti on yksi Viitasaaren keksintömessuilla esittelyssä olevista uusista suomalaiskeksinnöistä.

Pyllypallosta ja kuperkeikoista apua tasapaino-ongelmiin

Ikäihmisten tasapainohäiriöihin on kiinnitetty viime vuosina yhä enemmän huomiota - lonkkamurtumien hoito on kallista ja saattaa sitoa vanhuksen loppuelämäksi sairaalasänkyyn. Tasapainoa voi harjoitella varta vasten suunnitellulla aistiradalla.

Hintalapun jälki pilaa joulupaketin

Säntillinen joulupaketin tekijä törmää lahjakääröjä tehdessään ikävään ongelmaan. Hintalappu liimautuu usein niin tiukasti kiinni, että sitä on hankala poistaa tavarasta siististi. Ensiavuksi suositellaan öljyä, tussia ja tarroja.

Tero Saxman (Taisto Oksanen) antaa pääsäisen bisnesvinkkejä (1997).

Iltalypsyn Saxmanin pääsiäissetti

Iltalypsyssä aiheena pääsiäisen kaupalliset mahdollisuudet.