Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sirojen kahvikuppien paluuta ei ole näkyvissä – kahvi halutaan juoda reilunkokoisista mukeista

Suomalaiset ovat kahvikansaa ja juovat kahvinsa yleisimmin useamman desin vetoisesta mukista. Mukit ovat syrjäyttäneet perinteiset kahvikupit ja -tassit kodeissa ainakin arkikäytössä.

Finnish recyclable food packaging innovation attracts worldwide interest

A Finnish paper mill is making inroads in the food packaging market with a new innovation, a moisture and grease-resistant disposable paperboard that is 100% renewable. Custom orders are already flooding in from, for example, Norwegian frozen fish companies and German chocolate makers.

Suomalainen yritys teki sen – kahvin, rasvan ja oluen kestävät muovittomat ihmepahvit lähtevät maailmalle: "Kiinnostus on valtavaa"

Kartonkia on jo tilattu esimerkiksi Norjaan pakastekalarasioiksi ja Saksaan suklaarasioiksi.

Pienistä kupeista juodaan kahvia enää juhlissa – "Maistuu paremmalta ja näyttää hyvältä"

Työpaikalla ja arkikäytössä kahvi juodaan mukista, jossa on maito- ja läikkymisvara. Juhlassa suomalaiset kattavat pöytään parhaan astiaston desin kokoisine kuppeineen.

"Vale, emävale, tilasto" – Tilastokeskuksen hintaindeksimies eläkkeelle: "Kavereilta tulee turpaan saunan lauteilla"

Tilastokeskuksen Ilkka Lehtinen tietää tarkasti mitä maito maksaa. Silti hän on aina väärässä.

Kerro, kerro, kahvikuppi – Turkissa rakkaushuolista avaudutaan ennustajalle jopa kännykän välityksellä

Rakastaako mies todella minua? Ennustamin en on Turkissa niin suosittua, että sillä tehdään bisnestä niin kahviloissa kuin mobiilisovellusten avulla.

Nainen lähti etsimään kahvikuppeja vieraita varten – hankkikin lähes 500 Arabian design-kuppia

Maija Laurinojan kokoelma kattaa noin 480 puhalluskoristeista kahvikuppia, joita Arabia tuotti 1950-1970-luvuilla. Alunperin työväelle suunniteltujen kuppien ja lautasten takaa löytyy huippunimiä, kuten keräilijän oma suosikki Kaj Franck.

Influenssa säilyy pinnoilla muutamia tunteja – kahvikupista virus ei tartu

Pesuaineet tappavat influenssavirukset tehokkaasti, mutta pesemättömiltä pinnoilta influenssa voi siirtyä ihmisestä toiseen. Käsien pesusta on siis syytä huolehtia.

Kahvikuppien klassikko lainasi nimensä filmitähdeltä

Joka kodin juhla-astiasto Myrna nousi suosionsa huipulle sotien jälkeen ja porskutti kukkakuvioisten kahvikuppien ykköskastissa monta vuosikymmentä. Myrnan kohtaloksi koitui kultareunus, joka piti maalata käsin.

Kuppikoko kasvaa – perinteinen pieni kahvi ei enää riitä

Jykevä muki on syrjäyttänyt siron kupin suomalaisten kahviastiana. Suosikkijuomaa pitää mahtua mukiin kerralla paljon, jotta se pysyy lämpimänä pitemmänkin juttutuokin ajan. Kahvilan kuppikokoelma ei saa kuitenkaan olla liian hieno.

Aarteenetsintä: Winterreise

Winterreise syntyi Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin yhteistyönä

Näkökulma: Kehitysvammaista ei perustuslaki suojele

Meillä kaikilla on teoriassa tiettyyn rajaan asti oikeus päättää omaa napaamme koskevista asioista. Sen sijaan kehitysvammaisella ei välttämättä ole oikeutta päättää mistä kahvikupista juo aamukahvinsa, muistuttaa Eero Mäntymaa.

600 eurolla Outokummun "kiinteistömoguliksi" – Tieto miljoonakiinteistöistä pysäytti: "Kahvikuppi tippui lattialle"

Kahvikuppi tippui lattialle, kun outokumpulainen Jukka Hartikainen sai verottajalta tiedon siitä, että hän omistaa valtavan kiinteistömassan kaupungista. Alkujärkytyksen jälkeen suupielet alkavat kääntyä hymyyn. Se on mukava vanhana muistella, että joskus omaisuutta on ollut, Hartikainen nauraa erikoiselle sekaannukselle.

Huono omatunto yllätti voron? Talven varastettuna seikkaillut pyörä teki paluun kotipihaan

Jokainen meistä tietää, miltä tuntuu menettää jotain tunnearvoltaan tärkeää. Olkoon se työpaikan kaapista hävinnyt kahvikuppi tai lapsena kadotettu nalle. Henni Ahvenlammen rakas polkupyörä seikkaili talven ja palautui kevään korvalla yllättäen kotiin.

#Arkihaaste ärsyttää – älä ainakaan kuvaa rakasta kahvimukiasi

Arjen kuvaaminen on saanut suuren suosion Facebookissa. Monia arkihaaste myös ärsyttää suunnattomasti. Arkihaasteen kuvat ovat nykypäivän sosiologiaa - arjen tallentaminen voi olla arvokasta myöhemmin, sanoo mediatutkija Maria Lassila-Merisalo. Hänen mielestään arkihaaste on paluuta Facebookin alkujuurille.

Oletko rikkonut työpaikkasi kirjoittamatonta sääntöä?

"Työpaikalla ei saa viheltää eikä työhuoneessa saa polttaa kynttilää!" "Vain valkoiset kahvikupit ovat kenen tahansa käytettävissä!" Yle kerää kertomuksia tärkeistä ja turhantarkoista kirjoittamattomista säännöistä työpaikoilla. Millaisista asioista sinun työpaikallasi on sovittu kirjoittamattomilla säännöillä?

Likaiset kahvikupit vai juoruaminen - mikä työpaikan kahvihuoneessa ärsyttää?

Liian vähän istumapaikkoja, puhtaiden astioiden puute ja niskaan hengittävä pomo ovat asioita, joita kukaan työpaikan kahvihuoneessa piipahtava ei toivo kohtaavansa.

Take away -kulttuurin karu seuraus – Suomessa Itämeren roskaisimmat rannat

Ensimmäinen Itämeren rantojen roskaantumista on selvittänyt tutkimus on valmistunut. Tulos on surullinen: Suomen rannat ovat selvästi roskaisempia kuin Ruotsissa, Virossa ja Latviassa. Suomen kaupunkirannoilta löytyi erityisen paljon muovia, kertakäyttöisiä kahvikuppeja ja ruokakääreitä.

Keräilijälle Arabian kahvikupissa maistuu lapsuus

Jos tietää varmasti, ettei mikään putoa hyppysistä, voi keräillä Arabian kuppeja. Rahallinen arvo kun menee heti ensimmäisestä säröstä. Oma arvonsa on toki siinäkin, että keräily yhdistää muistelijat. Tuula Kailajärven kahvikuppikokoelma on kasvanut jo niin suureksi, että osa esillä olevasta kokoelmasta lähtee näyttelyn jälkeen kirpputorille.

Porin kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja: "Oli karmeata kuunnella valtuustossa sitä olematonta lässytystä"

Ennen vanhaan päätöksenteko oli yksinkertaisempaa. Porin kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan Timo Koiviston mukaan hommat sovittiin kaupunginjohtajan kanssa kahvikupin ääressä. Hän näki päätöksenteon toimivana, kunhan "ei otettu liikaa troppia".

"Kahvikuppimurhasta" syytetty tennistuomari sai vapauttavan päätöksen

Miehensä murhasta syytetty Lois Goodman on vapautettu syytteistä. 80-vuotiaan aviomiehen uskotaan menehtyneen sydänkohtaukseen.

Astiasarjan kerääminen alkaa jo ristiäisissä

Astiasarjojen kerääminen aloitetaan nykyään yhä nuorempana. Kummit ostavat ensimmäiset astiat monelle jo ristiäislahjaksi ja sukulaiset vievät 10-vuotiaat lapset kauppoihin valitsemaan omaa astiastoaan. Nykyajan kapiot kerätäänkin usein posliinin muodossa.

Oma muki – tuo mainio työtoveri

Monet tuovat työpaikalle oman kuppinsa mieluummin kuin käyttävät työpaikan yleisiä mukeja. Joillekin oma muki on kuin työkaveri, joka seuraa työpaikasta toiseen. "Mukivarkaat" ärsyttävät. Toinen taas tyytyy pahviseen kertakäyttömukiin eikä ymmärrä työkaverin kimpaantumista. Mukipolitiikka heijastaa työpaikkakulttuuria laajemminkin.

Ei millään pahalla vaan hyvällä

Asioista on aina hyvä keskustella, mutta kun homma menee kokonaan piikittelevän sanataistelun puolelle, voisi pieni tauko olla paikallaan. Muuten voi moni hyvä asia jäädä elämässä huomaamatta, toteaa Sannimari Tuomola.

Nettikommentoijat kauhistelivat euroajan hintojen nousua

Valtiovarainministeriön huippuvirkamies ja Suomen Pankin ekonomisti saivat vastata kriittisiin kysymyksiin keskiviikkona eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestetyllä kansalaisten kyselytunnilla. Nettikommentoijat summasivat euron hyötyjä ja päivittelivät kahvikupin hinnan nousua.

Kulttikartan tekijä suhtautuu kuuluisuuteensa huumorilla

Turun Myllysillan notkahdus on synnyttänyt kaikenlaista pöhinää. Turun kaupungin nettisivuille viikonloppuna ilmestyneen tussilla piirretyn liikennekartan saama kulttisuosio on varmasti yksi yllättävimmistä ilmilöistä.

Loimaan Rompepäivillä vilskettä

Jopa 7 000 keräilijää kokoontuu lauantaina perinteisille Loimaan Rompepäiville. Myyjiä päiville saapuu aina Rovaniemeltä ja Ruotsista asti.

Mika Waltari kesähuvilallaan

Filmivälähdys Waltarien kesänvietosta 1958