Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ravintola Meri. Vasa 03.05.2023

Saunaravintola Meri sai lisäaikaa ensi kevääseen asti – Mäki: Etenemme varmoin askelin

Rakennuskohteen vuokrasopimus umpeutui kesällä. Tommi Mäen arvion mukaan laudoitustyöt ulkopuolella saadaan valmiiksi muutaman viikon sisällä.

Kuopion torin yhteisterassi kesällä 2021.

Kuopion toreille halutaan lisää anniskelualueita

Kuopion Kauppatorin anniskelualuetta halutaan laajentaa tulevana vuonna lähes kolminkertaiseksi. Myös Satamatoriin halutaan anniskelualue.

Kaksi oluttuoppia kolahtaa yhteen.

Kävimme läpi Suomen kaikki yli 6 000 kesäterassia: raviradat yllättivät – tästä knoppitietoa iltaan naapurustosi anniskelualueista

Viikonlopun sääennuste lupaa terassikansalle aurinkoa ja lämpöä. Katso tästä, missä ovat Suomen tiheimmät terassikeskittymät ja missä suurimmat anniskelualueet.

Ravintola Päämajan baaritiski tyhjillään.

Vastuullinen anniskelu toteutuu vaihtelevasti Etelä-Karjalassa – selvästi päihtyneille henkilöille anniskeltiin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin mukaan selvästi päihtyneille henkilöille anniskeluun tulee jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Pyörre folkfest- musiikkitapahtuman tuottaja Juuso Sipiläinen Pyörteen maatilalla Kajaanissa kesäkuussa 2022

Kajaanin festarikesä starttaa viikonloppuna Pyörre Folkfestillä

Pyörteen tilalla Kajaaninjoen varressa pidettävä festivaali jouduttiin viime vuonna siirtämään koronaepidemian takia lokakuulle, mutta nyt festivaali järjestetään oikealla paikallaan kesäkuun alussa.

Iisalmen kauppahalli ja tori.

Iisalmen torille kesän ajaksi terassiravintola

Uusi ravintolayritys on saanut luvan 50–100 -paikkaisen terassiravintolan perustamiseksi. Se voi olla toiminnassa toukokuun lopulta syyskuun puoliväliin.

Nuoria naisia tanssimassa Hercules-yökerhossa.

Karaoke raikasi ja tanssilattia veti puoleensa, kun ravintolarajoitukset poistuivat – näin Helsingissä juhlittiin yöllä

Ravintolat ja yökerhot saavat taas pitää ovensa auki vapaasti. Kuvatarina näyttää, miten vapautumista juhlistettin Helsingin yössä.

Mikkeliläisen ravintola Bar Domin yrittäjä Juha Parkkinen.

Ravintolarajoitukset poistuvat tänään, mutta yrittäjien haasteet jäivät – mikkeliläisen yrittäjän mukaan alalla on huutava pula työntekijöstä

Noin kaksi vuotta jatkuneen koronapandemian on arvioitu nakertaneen rajusti majoitus- ja ravintola-alan liikevaihtoa. Huolta herättää edelleen se, ettei epidemia ole päättynyt. Myös alan työntekijöistä on pulaa.

Baaritiski, jonka päässä näkyy asiakas ja häntä palveleva työntekijä.

Ravintolat saavat olla ensi maanantaista alkaen auki puoleenyöhön – alkoholin tarjoilu on sallittua kello 23:en

Jos tautitilanne pysyy nykyisellään, kaikista ravintolarajoituksista luovutaan maaliskuun alussa.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.

Koronakapinoinut ravintola Pieksämäellä menetti anniskeluluvat kahdeksi viikoksi – tällä kertaa syynä alkoholilain rikkomukset

Ylitarkastaja Tuomo Wallén Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että tuore päätös anniskeluluvan peruuttamisesta perustuu alkoholilakiin.

Ravintolan pöytä, taustalla näkyy ravintolan työntekijä epäselvänä hahmona.

Lisäaika helpottaa pohjalaisia ravintoloita jonkin verran, mutta enemmänkin kaivattiin – ruokaravintolan määritteleminen hankalaa

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara on tekemässä kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle tuoreimman päätöksen lainmukaisuuden selvittämiseksi. 

Terassilla sai vielä anniskelun jälkeen polttaa sikaria kun ravintola suljettiin uudenvuodenaattona 31. joulukuuta 2021.

STM vastaa ravintola-alan kritiikkiin: Rajoituksia puretaan hallitusti, koska epidemiatilanne vaihtelee alueittain

Hallituksen koronaministeriryhmä päätti pidentää ruokaravintoloiden aukioloaikaa. Ravintola-ala kaipaa höllennyksiä myös anniskeluaikoihin. Vastuuministeriön mukaan rajoituksia ei voida vielä purkaa tämän enempää.

Cine Atlaksen ovessa kyltti, jossa lukee, että elokuvateatteri on suljettu 4.2. asti.

Koronanyrkki väläytti rajoitusten purkua Pirkanmaalla: katso 7 kohdan lista, nämä ovat alueen nykyiset rajoitukset ja suositukset

Jääkiekko-otteluihin ei saa ottaa yleisöä, uimahallit ja yleiset saunat ovat kiinni ja ravintolat sulkeutuvat viimeistään klo 21. Muun muassa näitä ovat Pirkanmaan nykyiset rajoitukset.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.

Rikosoikeuden professori: Pieksämäellä koronarajoituksia vastaan kapinoivassa ravintolassa ainekset ennakkotapaukseksi

Julkisuudessa ravintolayrittäjien koronakapinointi on kulminoitunut kahteen ravintolaan, joista toinen sijaitsee Turussa ja toinen Pieksämäellä. Suomessa yhdellekään ravintolalle ei tiettävästi vielä ole langetettu rikosoikeudellisia seuraamuksia koronakapinoinnista.

kock i restaurangkök

Ravintolarajoitukset voimaan – Pohjalaiset ravintoloitsijat arvostelevat nopeita nykäyksiä

Uusi aukiolorajoitus on voimassa tammikuun loppuun. Rajoitus koskee myös ruokaravintoloita.

Koronarokotteita kaarimaljassa

Omikron jatkaa leviämistään – tilannekuvaryhmä vetoaa eteläkarjalaisiin: ota koronarokotteet ja jää flunssaoireisena kotiin

Etelä-Karjalan koronaviruksen tilannekuvaryhmä ei esitä uusia rajoituksia maakuntaan. Sen sijaan ravintolarajoitukset tiukkenevat Etelä-Karjalassa valtioneuvoksen asetuksen mukaisesti.

Suljettu ravintola.

Kaikki ravintolat, kahvilat ja pikaruokalat on suljettava kello 18 keskiviikosta alkaen myös Pirkanmaalla

Rajoitus koskee myös ravintoloita, joissa ei myydä alkoholia. Tällaisia ovat esimerkiksi kahvilat ja pikaruokalat. Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Pieksämäellä sijaitseva Ravintola Kiila kuvattuna tammikuussa 2022 talvisessa maisemassa.

Pieksämäellä ravintoloitsija kapinoi koronarajoituksia vastaan – poliisi tutkii, onko kyseessä terveydensuojelurikkomus

Ravintola on pitänyt oviaan auki viranomaisen kiellosta huolimatta. Poliisi kävi sulkemassa sen viikonloppuna useaan otteeseen.

Poliisiauto talvella

Ravintoloitsija kapinoi rajoituksia vastaan Pieksämäellä – suljettavaksi määrätty baari työllisti poliisia viikonloppuna

Aluehallintovirasto oli määrännyt viime viikolla Kiilan Kuppilan suljettavaksi kahden viikon määräajaksi korona-ajan rajoitusten rikkomusten vuoksi.

Maran toimitusjohtaja Timo Lappi yhdistyksen tilaisuudessa 8. joulukuuta.

Ravintola-alan mielestä hallitus ei uskalla puuttua rokottamattomuuteen – aukiolorajoitusten sijaan etujärjestö vaatii tiukennusta koronapassiin

Ravintoloille on tulossa jälleen uusia rajoituksia, ja myös täyssulkua on väläytetty. Alan edunvalvojan mukaan tilanne on täysin kestämätön.

Tappara ja Ilves vastakkain Tampereen areenalla

Tappara ja Ilves pelaavat seuraavat kotiottelunsa tyhjille katsomoille, mutta uuden areenan katsomoravintola ja aitiot ovat auki

Tampereen areenassa olevat katsomoravintola ja aitiot ovat auki, koska niitä koskevat eri säädökset kuin tapahtumia.

Ravintolan baaritiskin oluthanoja.

Koronamääräyksiä rikkonut ravintola määrättiin kahdeksi viikoksi kiinni Pieksämäellä

Avi on määrännyt Kiilan Kuppilan suljettavaksi kahden viikon määräajaksi koronatilanteesta johtuvien anniskelu- ja aukioloaikarajoitusten rikkomusten vuoksi.

La Famiglia ravintolan ravintolapöytä Flamingossa.

Lapin yrittäjät arvostelee valtioneuvoston ravintolarajoituksia: majoitusasiakkaiden anniskelua halutaan jatkaa kello 23 asti

Yrittäjäjärjestö esittää, että omia majoitusasiakkaitaan palvelevat ravintolat voisivat jatkaa anniskelua ruokailun yhteydessä kello 23 saakka.

Vuodenvaihteen lähestyessä Helsingin Senaatintorilla paukuteltiin runsaasti ilotulitteita, vaikka alueella se on kielletty.

Uutta vuotta juhlitaan useissa salakapakoissa, ennakoi poliisi – vain naapureille häiriötä aiheuttavat laittomat ravintolat paljastuvat

Laitonta ravintolatoimintaa on harjoitettu poliisin mukaan koko pandemian ajan. Salaravintolan pyörittämisestä määrätään yleensä sakkoja.

Henkilö näyttää suoraan kameralle puhelintaan, jossa näkyy koronatodistus.

Koronapassin käyttö poistuu kolmeksi viikoksi esimerkiksi Lapissa: uusi tiukennus ei kuitenkaan koske ravintoloita

Torstaista alkaen esimerkiksi teattereissa, elokuvateattereissa, uimahalleissa, kuntosaleissa sekä muissa liikunta- ja ryhmäharrastusten tiloissa koronapassi poistuu käytöstä kolmeksi viikoksi.

Lasi baaritiskillä.

Koronarajoitukset: ravintoloiden anniskelu päättyy aiemmin, Ruotsi vaatii negatiivista koronatestiä, Suomi palauttaa sisärajatarkastukset

Aluehallintoviraston yleisörajoituksista voi isolta osin kuitenkin vapautua koronapassilla.

Henkilökuva juvalaisesta baariyrittäjä Antti Halosesta.

Juvalainen baariyrittäjä turhautui uusiin koronarajoituksiin ja joutuu sulkemaan ravintolansa toistaiseksi vuoden alusta: "Onko tässä mitään järkeä enää?"

Juvalainen ravintola-alan yrittäjä Antti Halonen kertoo, että hän joutuu lomauttamaan henkilökuntansa kokonaan uusien rajoitusten myötä.

Pataässässä laulettiin 15. lokakuuta.

Ravintolarajoitukset iskevät taas – jo kerran henkiin herätetty ähtäriläinen klubi on jälleen vaikeassa tilanteessa

Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloajat kiristyvät jälleen. Hallitus päätti, että rajoitukset tulevat voimaan jo jouluaattona ja kiristyvät edelleen ensi viikon tiistaina. Nopea aikataulu yllätti ravintolat.

Drinkki hotellin baaritiskillä.

Aluehallintoviraston määräämät koronarajoitukset pysyvät ennallaan Itä-Suomessa

Hallituksen uudet rajoitukset eivät muuta Itä-Suomen aluehallintoviraston eilen määräämiä rajoituksia yleisötilaisuuksien suhteen. Pohjois-Savossa astuvat voimaan hallituksen uudet leviämisvaiheiden ravintolarajoitukset.

Sosterin logo kyltissä Savonlinnan keskussairaalalla.

Avi tiukensi kokoontumisrajoituksia Sosterin alueella: yli 50 yleisötilaisuudet kielletään

Rajoitukset voi kiertää koronapassilla. Vastaava määräys on voimassa myös Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten kuntien alueella.

Sanna Marin.

Ylen tiedot: Hallitus on tiukentamassa ravintolarajoituksia ja panemassa koronapassin jäähylle

Hallitus neuvottelee lisärajoituksista tiistaina illasta. Sote-ministerityöryhmän pitäisi tuoda hallitukselle käsiteltäväksi esitys uusista rajoituksista.

Kaksi tilastografiikkaa koronaviruksesta.

Suomen koronatilanne pahenee ja päättäjiä patistetaan toimimaan nopeasti – ainakin nämä keinot hallituksella on käytössään

Hallitus päättää uusista koronatoimista tiistaina. Pääministeri Sanna Marin (sd.) on nostanut esiin muun muassa koronapassin väliaikaisen hyllyttämisen.

Hana Kuokkalan kartanon baaritiskillä

Kolarissa anniskelu loppuu lauantaiyöstä alkaen kello 17 – rajoituksia ei tule, jos ravintola edellyttää asiakkailta koronapassia

Kolari ottaa perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 00 käyttöön leviämisalueen kokoontumis- ja ravintolarajoitukset.

Koronapassia näytetään ravintolassa.

Koronapassia tarkistetaan jatkuvasti väärin – “Valituksia tulee joka päivä”

Koronapassien tarkistamisesta tulee aville jatkuvasti ilmoituksia. Yleensä valitukset tulevat ravintoloiden asiakkailta. Yhtäkään ravintolaa ei ole jouduttu vielä kuitenkaan sulkemaan koronapassiin liittyvien ongelmien vuoksi.

Lahtelaisen ravintola Las Palmasin tiski, oluthanoja, laseja tiskillä.

Koronatilanne heikkenee nopeasti Rovaniemellä, Broas toivoo lisää testaamista – ravintolarajoitukset astuvat voimaan jo ensi yönä

Samat rajoitukset ovat jo voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä. Lapin sairaanhoitopiirissä ne koskevat vain Rovaniemeä.

Kaveriporukka pelaa Afrikan tähteä helsinkiläisessä Pubissa.

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan Etelä-Karjalan ravintolojen sisätiloissa lauantaista lähtien

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Käsihuuhdepullo baarin narikan pöydällä, taustalla näkyy baaritiski

Koronarajoitukset kiristyvät Keski-Suomessa – koronapassi käyttöön ravintoloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintolatoimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön tulevana viikonloppuna Keski-Suomessa ja Rovaniemen kaupungissa.

Tarjoilija asettaa lautasliinaa pitkälle pöydälle. Taustalla silmänkantamattomiin lisää pöytiä.

Jyväskylässä valmistaudutaan koronapassiin – messuilla ja monissa ravintoloissa heti käyttöön, jos rajoituksia tulee

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto linjaa todennäköisesti vielä tämän viikon aikana uusista kokoontumisrajoituksista. Myös ravintolarajoituksista odotetaan valtioneuvoston päätöstä.

keltainen drinkkilasi ja pilli

Ravintolarajoitukset eivät ulotu Aurora Botnian baariin – varustamo kuitenkin suosittelee koronapassin käyttämistä matkustaessa

Vaikka drinkin saakin laivalla ilman koronapassia myös kello 17 jälkeen, suosittelee Wasaline koronapassilla matkustamista. Kohdemaan rajoitusten tarkistaminen on matkustajan vastuulla.

Naurava nainen ja mies mikrofonit kädessä. Heidän takanaan istuva mies soittaa urkuja.

Lappeenrannan kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri ottavat käyttöön koronapassin – "Ravintolatoimintoja on mahdoton erottaa muusta liikkumisesta"

Ravintolarajoituksien perusteella anniskelualueen tilaan pääsyyn vaaditaan koronatodistus, vaikka olisi tulossa katsomaan vain esitystä.

Yleisöä konserttisalin katsomossa

Sibeliustalolla valmius koronapassin käytön laajentumiseen – harjoitusta saatu jo ravintolarajoituksista

Isoihin yleisötapahtumiin on tulossa tiukkoja rajoituksia, joilta voi välttyä koronapassia hyödyntämällä.

Lahtelainen Kirsikka Lyhteilä katsoo kameraan. Seisoo Lanun aukiolla.

Ravintolat ja asiakkaat valmistautuvat koronapassin laajentumiseen Päijät-Hämeessä – muutos tapahtuu sunnuntaina

Ravintola-alan etujärjestön mukaan koronapassivaatimuksen laajentaminen on tilanteeseen nähden paras ratkaisu.

Digitaalinen koronapassi ja puhelin baaritiskillä.

Tiukemmat ravintolarajoitukset astuvat voimaan sunnuntaina, ellei ravintola edellytä asiakkailtaan koronapassia

Samat tiukennetut rajoitukset astuvat voimaan suuressa osassa Suomea, mukaanlukien kaikki pohjalaismaakunnat. Ravintoloitsija toivoo koronapassin selventävän toimintatapoja jatkossa.

Koronanäytteenottoa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa 21.7.2021.

Pirkanmaalla 139 uutta koronatapausta: toiseksi korkein lukema epidemian aikana

Ravintoloihin on tulossa tiukkoja rajoituksia. Ilman koronapassia ei saa myydä alkoholia kello viiden jälkeen. 

Näin ajateltiin koronapassin laajennetusta käytöstä Helsingissä

"Tämä vaikuttaa meidän toimintaamme musertavasti" – näin ravintola-ala ottaa vastaan uudet rajoitukset

Matkailu- ja ravintolapalveluiden etujärjestö pitää rajoituksia odotettua kovempina. Palvelualojen ammattiliitto kuvailee alan tuntemuksia raskaiksi. Videolla helsinkiläiset asiakkaat kertovat näkemyksensä tiukkenevista rajoituksista.

teatterin sisäänkäynti

Ravintoloiden koronarajoituksiin tulossa kiristyksiä – Kouvolan Teatteri ottaa koronapassin käyttöön

Ravintolarajoitukset kiristyvät tulevana viikonloppuna koronaepideamian leviämisalueilla kautta linjan. Anniskelu täytyy lopettaa kello 17, jos käytössä ei ole koronapassia.

Koronapassi puhelimen ruudulla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle uusia ravintolarajoituksia

Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Kuvassa on ylilääkäri Asko Järvinen, joka kuvattiin Meilahden sairaala-alueella heinäkuussa 2020.

HUS varautuu avaamaan lisää tehohoitopaikkoja koronapotilaille – tehohoidon kantokyvyn raja lähes saavutettu

Maanantaina HUSissa tehohoidossa oli 13 potilasta. Tehohoitoon päätyy tällä hetkellä pääasiassa rokottamattomia ihmisiä.

Porispere vuonna 2021.

Porispere laajenee ensi kesänä – käyttöön kaksi uutta lavaa, festivaali muuttuu ikärajalliseksi

Porispere järjestetään ensi kesänä 11. kerran. Tapahtuma-alue laajenee huomattavasti ja jatkossa festivaaleille on 18 vuoden ikäraja. Ensi kesän artistibudjetti on myös suurempi kuin koskaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle