Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pian saa laulaa ja tanssia koko maassa! Ravintolarajoitukset kevenevät perjantaina viimeisilläkin alueilla

Leviämisvaiheessa ei ole perjantaista alkaen enää yhtään maakuntaa. ”Tanssi- ja karaokekieltoa” ei ole siten enää missään maakunnassa, kertoo Valtioneuvosto.

Päijät-Häme palaa kiihtymisvaiheeseen: useita koronarajoituksia puretaan

Koronayhteistyöryhmän mukaan alueen tautitilanne on edennyt niin suotuisasti, että on mahdollista ottaa käyttöön kevyemmät rajoitukset. Yksi suurimmista muutoksista on kokoontumisrajoitusten poistuminen.

Kymenlaaksolaiset ravintolat iloitsevat laajemmista aukioloajoista: "Onhan tässä kärvistelty jo pidemmän aikaa noiden rajoitusten ikeessä"

Ravintolat saavat olla auki aamuviidestä yökahteen. Anniskelu on sallittu aamuseitsemästä kello yhteen yöllä. Pidemmät aukioloajat helpottavat jalkapallon EM-kilpailujen seuraamista kisakatsomoissa.

Ravintoloiden rajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa – uudet säännöt voimaan tänään

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Ravintolarajoitukset höllentyvät huomisesta alkaen Pirkanmaalla

Anniskelu on jatkossa sallittua kello 07–01 välisenä aikana ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki kello 05–02.

Uudenmaan koronaluokitus lieveni kiihtymisvaiheeseen, osa kunnista jo perustasolla – ravintolat saattavat olla auki kello 23 asti jo perjantaina

Pääkaupunkiseudulla siirrtytään leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Pääkaupunkiseutu on ollut leviämisvaiheessa marraskuusta lähtien. Hallitus päättää pääkaupunkiseudun ravintoloiden aukiolon pidentämisestä mahdollisesti jo tällä viikolla.

Muuttuvatko ruokaravintolat juottoloiksi koronan leviämisalueilla? Tästä päivästä alkaen ruokapaikat kaksi tuntia pidempään auki kuin baarit

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan ravintolat eivät voi eikä niiden tarvitse pakottaa asiakasta ostamaan ruokaa juoman kanssa. Olennaista on, että ruokaa on kuitenkin saatavilla ravintolan sulkeutumiseen asti.

Valomerkki tulee Etelä-Karjalan ravintoloissa tuntia myöhemmin kuin tähän asti

Asiakkaiden ei myöskään tarvitse sisätiloissa istua paikoillaan, joten tähän asti voimassa ollut tanssi- ja karaokekielto poistuu.

Ravitsemusliikkeiden rajoitukset kevenevät vihdoin – 9.6. alkaen myös Lapissa saa taas laulaa karaokea ja tanssia

Asiakkailla ei tarvitse perustason Lapissa olla myöskään pöytä- ja istumapaikkaa, jos he ovat ravintolan ulkoterassilla.

Ravintoloille uusia lievennyksiä ja erilaisten yleisötapahtumien järjestäminen helpottuu – katso, mikä muuttuu ja missä

Hallitus päätti tänään tiistaina pidentää epidemia-alueiden aukiolorajoituksia ja luopua istuma- ja pöytäpaikkavaatimuksesta ulkona. Myös karaoken laulaminen ja tanssiminen sallitaan suuressa osassa maata.

Ravintola-ala tarttuu rajuihin toimiin: kantelee hallituksen rajoituspäätöksistä oikeuskanslerille – "ravintolarajoitukset tartuntatautilain vastaisia"

Valtioneuvosto päätti tänään lieventää edelleen ravintolatoiminnan aukiolo- ja anniskelurajoituksia. Alan etujärjestön Maran mukaan leviämisvaiheen maakuntien ravintolarajoitukset ovat lieventämisen jälkeenkin lain vastaisia.

Rajoitukset poistuvat, mutta korona ei ole kadonnut Etelä-Pohjanmaalta – Lapualla useita tartuntaketjuja

Hallitus päättää tänään ravintoloita koskevien rajoitusten lieventämisestä. Samaan aikaan koronatapaukset ovat jälleen kasvussa. Etelä-Pohjanmaalla todettiin tänään neljä uutta tapausta. Lapualla on useita tartuntaketjuja.

Aitoon Kirkastusjuhlat pidetään poikkeusjärjestelyin vuoden tauon jälkeen

Juhlat toteutetaan K-18 -tapahtumana. Lisäksi siivousta tehostetaan ja palvelupisteitä on aiempaa enemmän. Festivaalialueelle otetaan puolet normaalisti sallitusta asiakasmäärästä.

Maran paikallispomo pitää ravintoloiden aukioloaikojen laajennusta pienenä parannuksena – eniten huolta aiheuttaa työntekijöiden hakeutuminen muille aloille

Ravintolayrittäjät ovat sitkeästi sinnitelleet koronarajoitusten kurimuksessa. Mittavaa konsurssiaaltoa ei ole alalla tapahtunut.

Ravintoloissa toivotaan jo lievempiä rajoituksia

Tapahtuma-alan rajoitukset purettiin perustason maakunnissa, mutta ravintola-alalla rajoitukset ovat toistaiseksi voimassa. Esimerkiksi kajaanilaisen ravintola Ranchin toimitusjohtaja Ari Heikkinen harmittelee rajoituksia Kainuun osalta, joka on ollut perustasolla ja tautitilanne on ollut hallinnassa.

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaina: anniskelu päättyy kello 24, auki saa olla yhteen asti yöllä

Asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan sisätiloissa edelleen. Terassillakin kaikille asiakkaille pitää löytyä istumapaikka.

Päätökset ravintolarajoitusten purkamisesta siirtyvät taas – koronatilanteen helpottuminen lieventää rajoituksia kuitenkin kolmella alueella

Hallitus päätti torstaina höllennyksistä kolmelle alueelle, mutta ne perustuvat aiempiin rajoituksiin. Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö moittii, että hallitus asettaa ravintola- ja tapahtuma-alat vastakkain.

Seinäjoen Kuninkuusravien järjestelyt ovat käynnissä, yleisömäärää ei tällä tietoa rajoiteta

Heinäkuun viimeisenä päivänä alkavan tapahtuman yleisömäärää rajoiteta. Kuninkuusravien yleisömäärä on perinteisesti noussut yli 50 000 kävijään. Järjestäjät uskovat, että tapahtuma pystytään järjestämään Seinäjoella suurellekin joukolle turvallisesti.

Ravintoloiden edunvalvoja toivoo alan rajoitukset nopeasti pois perustason maakunnista: Kriisi on vienyt kaikki uupumuksen partaalle

Matkailu- ja ravintolapalvelualan järjestön Maran mukaan ravintolat ovat nyt eriarvoisessa asemassa esimerkiksi yleisötapahtumiin verrattuna. Niissä on poistettu kokoontumisrajoituksia kokonaan koronaepidemian perustasolla olevilla alueilla.

Kannattaako suunnitella ulkomaanmatkaa, järjestetäänkö festareita, miten käy juhlien? 9 kysymystä ja vastausta toisesta koronakesästä

Yleisötilaisuuksien koronarajoituksia höllennetään. Mitä muuta kesällä voi tehdä? Selvitimme vastauksia siihen, millainen kesä meitä odottaa.

Etelä-Karjalan ravintolat voivat perjantaista lähtien olla auki kello 23:een – anniskeluaika päättyy tuntia aikaisemmin

Terasseilla saa täyttää kaikki asiakaspaikat. Sisätilojen asiakasmääriä rajoitetaan edelleen.

Ravintoloiden rajoitukset tiukkenevat vaikean koronatilanteen maakunnissa – Keski-Pohjanmaalla anniskelu loppuu kello 18

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla säädellään ravitsemusliikkeiden toimintaa. Monessa maakunnassa anniskeluaika on aiempaa pidempi, mutta esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla taas lyhyempi. Muun muassa pubeissa anniskellaan kello 7–18.

Jyväskylässä sataman jättiterassi aukeaa juhannusviikolla – katso lista ravintoloista

Jyväskylässä isoa terassialuetta Lutakonaukion laidassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa viime kesänä.

Kesä tuli eikä Helsingin Tokoinrannassa kaivata ravintoloihin, joiden ovet suljetaan jo alkuillasta: "Tässä ollaan loppuviikko tai jossain toisessa puistossa"

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin sekä asiakasmääriin on tulossa helatorstaina lievennyksiä. Uudellamaalla ovet sulkeutuvat kuitenkin edelleen viimeistään iltakahdeksalta. Kesäisiä iltoja vietetään siis todennäköisesti jatkossakin puistoissa.

Päijät-Hämeessä koronatartunnat laskussa, mutta sairaalassa eniten potilaita koko epidemian aikana – katso, mitä uudet rajoitukset koskevat

Päijät-Hämeessa koronaviruksen ilmaantuvuusluvut ovat valtakunnan korkeimmat. Päijät-Hämeen alueellinen koronayhteistyöryhmä päätti tänään sulkea kuntien hallinnoimia liikunta- ja harrastetiloja alueilla, joissa on eniten tartuntoja.

Ravintolarajoitukset kevenevät myös Päijät-Hämeessä

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin sekä asiakasmääriin on tulossa huomenna helatorstaina höllennyksiä koko maassa. Ne astuvat voimaan keskiyöllä.

Ravintolarajoitukset kevenevät helatorstaina ympäri maata – Uudellamaalla valomerkki joko klo 18 tai 19, perustasolla klo 00, ja terasseilla saa tanssia

Myös asiakaspaikkamäärät höllenevät. Ruokaravintolat voivat ottaa sisätiloihinsa kolme neljäsosaa ja anniskeluravintolat puolet maksimiasiakasmäärästä. Terasseja eivät asiakasmäärärajoitukset ja sisätilojen "tanssikielto" koske.

Sosterin alueen ravintolarajoitukset höllenivät – nyt koko maakunnassa on samat rajoitukset

Essoten ja Sosterin alueella anniskeluaika päättyy kello 22. Anniskeluravintoloiden sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa käytössä saa olla 75 prosenttia paikoissa. 

Mitä pääkaupunkiseudulla voi nyt tehdä ja mitä ei? Kokosimme tämänhetkiset rajoitukset ja tulevat muutokset yhteen juttuun

Kokosimme tämän hetken tärkeimmät rajoitukset pääkaupunkiseudun asukkaiden arkielämän kannalta sekä tiedot siitä, milloin rajoituksiin on luvassa mahdollisesti muutoksia.

Kymenlaakson ravintolarajoituksia höllennetään huomisesta lähtien – ruokaravintoloissa saa olla iltakahdeksaan

Kymenlaakso on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta tartunnat ovat laskemaan päin. Valtioneuvosto päättää viikottain rajoituksista. Nyt annetulla asetuksen muutoksella rajoitukset lieventyvät Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa.

Ravintolarajoitukset ovat kevenemässä asteittain – hallitus ratkoo ensi viikolla, miten käy muun muassa terassien ja ruokapaikkojen rajoituksille

Nopeimmillaan uudet rajoitukset voisivat tulla voimaan perjantaina 7. toukokuuta. Etenkin koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueilla, kuten Kymenlaaksossa tai Kanta-Hämeessä sijaitsevat ravintolat ovat tarkastelussa.

Ravintolarajoitusten höllennykset helpottavat, mutta tilanne on silti haastava – mikkeliläinen ravintoloitsija: "Aamuneljään on vielä matkaa"

Essoten alueella ravintolat saavat perjantaista eteenpäin olla auki iltayhteentoista ja tarjoilla alkoholia kymmeneen saakka.

Turun tuomiokirkkotorin yhteisterassille rakennuslupa

Museokeskus on suhtautunut kriittisesti Turun Tuomiokirkkopuiston alueella olevaan anniskelualueeseen.

Ravintoloiden rajoitukset lievenevät Keski-Suomessa

Anniskelu päättyy perjantaina klo 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille klo 23 asti. 

Ravintoloiden anniskelurajoituksiin pieniä helpotuksia Satakunnassa

Anniskeluaika päättyy huomisesta alkaen ja ravintolasta riippuen kello 18 tai 19.

Ravintolarajoituksia lievennetään Kanta-Hämeessä

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Ravintoloiden aukioloaikoihin lievennyksiä Essoten alueella vielä tällä viikolla

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin kuntien alueella käytössä ovat tiukemmat rajoitukset.

Tuomiokirkkotorin yhteisterassille esitetään viiden vuoden jatkoa – Museokeskus toivoo pienempää anniskelualuetta

Turun rakennus- ja lupalautakunnan käsittelyyn tuleva rakennuslupa olisi voimassa kesäkuukausina 1.4.–30.9. viiden vuoden ajan.

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista – osa ravintoloista avasi ovensa, seurasimme terassitunnelmia Lappeenrannassa

Lappeenrantalainen Pikku Pete avasi heti maanantaina. Esimerkiksi osa Eekoon paikoista on vielä kiinni.

Ravintolasulku päättyi Etelä-Savossa – mikkeliläinen yrittäjä: "Kaikki on paremmalla tuulella"

Pitkän sulun ja muiden rajoitusten aiheuttamia taloudellisia vaiktuuksia paikkaillaan vielä pitkään. 

Pirkanmaalla viikonloppuna yhteensä 37 koronatartuntaa: ravintolat avasivat tiukoin rajoituksin, viiden jälkeen ei viinaa

Pirkanmaan pandemiaryhmä kertoo tiistaina, voidaanko nuorten harrastuksia avata.

Etelä-Savon ravintolat auki maanantaina – anniskeluaika päättyy jo päivällisaikaan

Vaikka koronatilanne on osassa maakuntaa oikein hyvä, koskevat ravintolarajoitukset koko maakuntaa.

Ravintolat ja baarit avataan Kymenlaaksossa tiukin rajoituksin, ravintolayrittäjä: "Se paras myyntiaika on kokonaan kateissa"

Kymenlaakso kuuluu alueisiin, joissa epidemiatilanne on huono. Siksi rajoitukset ovat tiukat.

Ravintolat avataan maanantaina – Etelä-Karjalassa alkoholia saa anniskella kello 7–17

Ruokaravintolat on suljettava kello 19, baarit ja pubit tuntia aikaisemmin.

Myös Pirkanmaalle voimaan tiukat ravintolarajoitukset: viiden jälkeen ei viinaa

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi rajoituksista perjantaina aamulla.

Varsinais-Suomessa ruokaravintolat saisivat olla auki iltaseitsemään – turkulaisravintoloitsija: "Onko tämä joku vitsi?"

Varsinais-Suomessa ravintoloissa alkoholin anniskelu pitäisi lopettaa kello 17. Ruokaravintolat saavat olla auki kello 19 asti.

Ravintola-ala pöyristyi ravintoloiden avaamissuunnitelmista – "Ehkä lauantain brunssit saattavat onnistua – ei juuri muu"

MaRa arvioi, että suurin osa lounasravintoloista ja kahviloista aukeaa maanantaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle