Uusimmat artikkelit
Lahti haluaa järjestää TE-palvelut itse
Työllisyyspalveluiden uudistus siirtää tehtäviä kunnille vuoden 2025. Lahti käy omalla työllisyysalueellaan muun muassa sitkeän rakennetyöttömyyden kimppuun.
Lahti tuo uuden rekrytointipalkkion työllistämisestä syntyviin palkkauskustannuksiin
Tarkoitus on parantaa vaikeammin työllistyvien lahtelaisten polkua työhön tai oppisopimukseen. Kolmen tuhannen euron palkkion myöntämisperusteet tulevat voimaan kesäkuun alussa.
Juuso Joonan kolumni: Maatalous tarjoaisi mahdollisuuden maahantulijoiden kotoutumiseen
Maatilallamme on työskennellyt vuosikymmenten saatossa vaikeasti työllistyviä pitkäaikaistyöttömiä, turvapaikanhakijoita sekä vanhoja isäntiä ja emäntiä. Kaikki ovat hyötyneet, mutta helppoa työllistäminen ei ole ollut.
Laura Tapanila valmistui maisteriksi, mutta vietti vuoden työttömänä: "Tunsin jääneeni tyhjän päälle" – Tampere hakee ratkaisuja uudella kokeilulla
Nopeasti töihin -hankkeeseen osallistunut Laura Tapanila olisi toivonut enemmän tukea työllistymiseensä jo opintojen aikana.
Kuopiolaisyrittäjä löysi henkisen kodin Nepalista – Teija Hiekkalahti työllistää 50 paikallista ja myy tuotteet Suomessa
Kauppaa voi käydä myös kehittyvän maan kanssa ja työllistämistä myös tuetaan. Kuopiolaisyrittäjä myy Nepalissa tehtyjä tuotteita pop up -myymälöissä ja verkkokaupassa.
Hämeen TE-toimistoon "työnyrkki" edistämään ukrainalaisten työllistymistä
Ryhmä tekee yhteistyötä kauppakamarin ja yrittäjäjärjestöjen kanssa.
Näkövammainen Heli Kiimalainen haluaa tehdä työtä vaikka on eläkkeellä – 47-vuotiaan elämän ensimmäinen työ löytyi lopulta leipomosta
Työnhakijoissa on työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan noin 65 000 osatyökykyistä ihmistä. Myös hallitus pyrkii helpottamaan heidän työllistymistään.
Työpaikka mahdollistaa vammaiselle itsenäisen ja sisällökkään elämän sekä työyhteisön tuen
Sisujengin tuotantotiimissä harjoittelee cp-vammainen Heljä.
Työtä taitajille
Entinen liikemies perusti autisteja työllistävän yhtiön.
Töitä kaikille oman kylän nuorille
Huittisten kaupunki onnistui puolittamaan nuorisotyöttömyytensä parissa kuukaudessa vuonna 2011. Kivikylän Kotipalvaamo oli yksi nuorille paljon töitä tarjonnut paikallinen yritys.
McDonald’s lupaa kutsua työhaastatteluihin kokemattomia
McDonald’s kutsuu työhaastatteluihin viitisenkymmentä sellaista nuorta, joilla ei ole aiempaa työkokemusta.
Yhden naisen yritys palkkasi toisen työntekijän
Nokialainen yhden naisen yritys, koiratrimmaamo Dogtrim palkkasi työntekijän ja tuplasi samalla firmansa työntekijämäärän. Yrittäjä Anne Kaski haastaa muut pienet yritykset tekemään saman.
Telakkaperhe Turusta
Seuraamme turkulaisen Kinnusen perheen arkea vuonna 1982.
Nuoret eivät tunne Sanssi-korttia
Sanssi-kortti on tarkoitettu apuvälineeksi nuoren työllistämiseen, mutta läheskään kaikki nuoret eivät tunne sitä.
Lauri Ihalainen, oliko nuorisotakuun lupaus liian suuri?
Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle tarjotaan työkokeilu-, opiskelu- tai työpaikkaa kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Näin Suomen hallitus lupasi nuorisotakuussaan, joka tuli voimaan vuoden 2013 alussa. Oliko tavoite liian kova, työministeri Lauri Ihalainen?
Yli neljätuhatta paikkaa tarjolla
Tähän mennessä luvattu 3378 työ- ja harjoittelupaikkaa Kaikille nuorille töitä -sivustolla. Nuorille töitä. Nyt! -tv-ohjelmassa annettujen haasteiden kautta on lisäksi luvattu 680 paikkaa, yhteensä siis 4058.
Urpo Leppänen työministerinä
Suomen maaseudun puolue lupasi poistaa työttömyyden kuudessa kuukaudessa. Niin ei käynyt, mutta Urpo Leppäsen nimeä kantava työllisyyslaki syntyi vuonna 1987.
Työpaikkojen kierrätyskeskus: käsikirjoitus
Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.
Työpaikkojen kierrätyskeskus
Tehtaiden sulkeminen koettelee Suomen teollisuuspaikkakuntia. Kun suuri työnantaja lähtee, valtiovalta tulee apuun.
Aktivointia vai orjatyötä?
Työttömät puhuvat ”loispummiyrityksistä”.