Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lasiovessa lukee Helsingin kaupungin asunnot oy, Heka.

Helsingin vuokra-asuntoyhtiön työntekijä raiskasi 18-vuotiaan harjoittelijan työaikana – sai jatkaa tehtävässään

Raiskauksesta tuomittu mies ei ole enää työsuhteessa Hekaan. Toukokuussa annettu tuomio ei ole lainvoimainen.

Ari Järvinen.

Ylen tv-uutisten pitkäaikainen johtaja Ari Järvinen on kuollut – puolusti toimitusta presidentti Koivistoon liittyvässä kiistassa

Ohjelmajohtaja Ari Järvinen oli arvostettu journalisti, joka tunsi erittäin hyvin yhteiskunnalliset asiat ja johti uutisjoukkojaan edestä.

Nainen ja mies ovat ovensuussa. Oven yläpuolella lukee Winnova.

Kuusi vinkkiä työnjohdolle: Sote-ammattilaiset kertovat, miten työpaikan arki rullaa sujuvammin

Työntekijöiden jaksaminen on ikuisuusaihe sosiaali- ja terveydenhuollossa. Onkin terveellistä välillä kuunnella työstään tykkääviä esihenkilöitä, joilla on paloa myös jatkuvaan oppimiseen.

Pieksämäen kaupungin tekninen johtaja Jari Nykänen.

Pieksämäen valtuusto irtisanoi teknisen johtajan toisella yrittämällä – ”Nyt alkaa vasta play offit”, sanoo Jari Nykänen

Pieksämäen kaupunginvaltuusto on irtisanonut teknisen johtajan. Heinäkuussa he antoivat Jari Nykäsen jatkaa tehtävässään yhden äänen enemmistöllä.

Georgi Angelov katsoo, kun Teea Pietilä esittelee jotain kannettavan tietokoneen näytöltä.

Pohjalaisnuoret tutustuvat tällä viikolla johtajan työhön – Georgi Angelov oli päivän Kokkolan matkailujohtajan työkaverina

Pohjalaisnuoret ovat seuranneet johtajien, esihenkilöiden ja asiantuntijoiden työtä yhden päivän ajan. Kyseessä on viidettä kertaa järjestettävä One Day Contract -tapahtuma.

Oulun kaupungintalo

Oulun kaupunginjohtajan haku on täynnä kysymyksiä ja yllätyksiä – tämä kaikki hakuprosessista tiedetään nyt

Oulun kaupunginjohtajahaun etenemisestä odotettiin linjausta maanantaina, mutta yhteistä näkemystä ei siitä löytynyt. Kaupunginhallituksella on kolme vaihtoehtoa, joista yksi on se, että tehtävä täytetään suostumuksella.

Aluevaltuuston kokous 5/2022

Lapin hyvinvointialueen virantäyttöruljanssi voi viedä päällikköaseman – tilalle katsotaan tehtävä koulutuksen mukaan

Tähän mennessä virkoihin on nimitetty 120 henkilöä. Tehtäviä on täytetty ylimmältä tasolta lähtien. Nimityskierroksen jälkeen loput sote-työntekijät siirtyvät hyvinvointialueelle.

Ilmakuva Pietarsaaren Snellmanin tehtaasta.

Työntekijän sormesta irtosi palanen – Snellmanin Lihajalostuksen esimiehille sakkorangaistus työsuojelurikoksesta

Silloinen yhtiö, jossa laiminlyönti tapahtui, tuomittiin maksamaan 10 000 euroa sakkoa. Tuomio hylättiin, sillä kyseistä yhtiötä ei enää fuusioitumisen jälkeen ole.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylihoitaja uuden sairaalan käytävällä.

Hyvinvointialueen johtajapestien valinnat jatkuvat: hakijoiden joukossa samoja nimiä kuin toimialajohtajan haussa

Strategiajohtajan paikkaa tavoittelee 19 ja palvelutuotannon tukipalvelujen johtajan virkaa 13 hakijaa.

Kuvassa kolumnisti Pekka Seppänen.

Pekka Seppäsen kolumni: Johtajia on ainakin kahtakymmentä eri lajia 

Uuden johtajan palkkaaminen on vakiintunut ja huono keino saattaa ongelmat pois päiväjärjestyksestä, kirjoittaa Seppänen.

Oulun kaupungin konsernihallinnon toimipisteen kyltti Isokatu 9:n seinällä..

Oulun henkilöstöjohtajan valinta etenee – haastatteluun kutsutaan kolme hakijaa

Uusi henkilöstöjohtaja vastaa Oulun kaupungin strategisesta henkilöstöjohtamisesta sekä työhyvinvointi- ja työsuhdeasioista sekä riskienhallinnasta.

Kainuun keskussairaala kesäkuussa 2022.

Kainuun hyvinvointialueen viiteen toimialuejohtajan paikkaan tuli yhteensä 50 hakemusta

Hakemuksia tuli kautta Suomen. Seuraavaksi rekrytointi etenee haastatteluvalintoihin. Toimialajohtajat valitaan syyskuun toisella viikolla.

JL-Rakentajien toimitusjohtaja Jari Nykänen.

Saako Pieksämäen tekninen johtaja kenkää? Asianajajan tekemä selvitys kertoo häirinnästä ja perusteettomista korruptioväitteistä

Pieksämäen kaupunginhallitus päättää tiistaina, erottaako se kaupungin teknisen johtajan.

Suuri kallioleikkaus rakenteilla olevan Kirri-Tikkakoski -moottorien varressa

"En haluaisi sanoa, että tilanne on karmea", toteaa alan konkari – JAMK vastaa infra-alan huutavaan rakennusmestaripulaan

Infra-alan rakennusmestarikoulutus käynnistyy Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tammikuussa. Alalta poistuu koko maassa vuosittain noin 150 rakennusmestaria ja uusia valmistuu 20–30.

Nainen juhlasalissa.

Keskiviikko 6.4.2022 (tv)

Suomen puolustus. Rakennusalan työnjohtajat. Espoon Vuoden yrittäjä. Sääennuste.

Työnjohtaja Pinja Paananen Niiralan koulun työmaalla Kuopiossa.

Vilkas rakentaminen on luonut Suomeen työnjohtajapulan – Pinja Paananen, 27, valmistuu alalle Kuopiossa, jossa vaje on erityisen suurta

Ammattibarometrin mukaan Suomessa on eniten pulaa sairaanhoitajista ja lähihoitajista, mutta uutena ammattiryhmänä listauksessa ovat tauon jälkeen rakennusalan työnjohtajat. Pohjois-Savossa työvoimapula painottuu kasvukeskus Kuopioon.

Siun soten logo auton ovessa.

Siun sote korottaa johtajien palkkoja 10 prosentilla

Yhtymähallitus on päättänyt korottaa johtajien kokonaispalkkoja määräaikaisesti huhtikuun alusta alkaen, koska heidän vastuunsa ovat lisääntyneet merkittävästi.

Ulla Järvi

Ulla Järven kolumni: Voisiko lähiesihenkilö yksinkertaisesti olla vaan johtaja?

Sukupuolineutraaleista ammattinimikkeistä ehkä kankeimmin arkiseen kielenkäyttöön taipuva on lähiesihenkilö. Esimies-nimike edustaa vanhaa maailmaa, mutta eikö voitaisi puhua vain lähijohtajasta? kysyy Järvi.

Etelä-Savon käräjäoikeuden sisäänkäynnistä kuva.

Metsäliitto Osuuskunnalle 40 000 euron yhteisösakko työturvallisuusrikoksesta

Metsäliitto on tuomittu työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon kaksi kertaa aikaisemmin. Vuonna 2020 tuomittu yhteisösakko oli 30 000 euroa ja vuonna 2016 tuomitun yhteisösakon määrä oli 100 000 euroa.

Potilas ja hoitaja.

Työntekijöiden irtisanoutumiset Oulun kaupungilta ovat lisääntyneet merkittävästi – lähihoitaja väsyi korona-aikana: "Esimiehiltä ei tullut tukea"

Oulun kaupunginhallitus tukee valtuustoaloitetta, jossa jokaiselle irtisanoutuneelle kaupungin työntekijälle lähetetään anonyymi kysely lähdön syistä.

Laura Kupari

Laura Kupari istui baarissa ja mietti, voiko pomon tarjoamasta shotista kieltäytyä – työpaikkojen alkoholikulttuuri voi ajaa ikäviin tilanteisiin

Työyhteisön alkoholikulttuurilla voi olla epäsuotuisia vaikutuksia ihmisiin, jotka eivät halua käyttää alkoholia tai joille alkoholin käyttö on ongelma.

Vy över Vasa sett från Sandö.

Vaasan kaupungin kuntatekniikan uudesta organisaatiorakenteesta on päätetty – osa-alueiden esimiehet sisäiseen hakuun

Organisaatiorakenteen uudistuksella haetaan parempaa asiakaspalvelua sekä nopeampaa prosessien läpivientiä. Uudistus koskee noin 130 Vaasan kaupungin kuntatekniikan työntekijää.

En beväring som står med armarna i kors.

Syyttäjä vaatii rangaistusta kriisinhallintajoukon henkilöstöpäällikölle, joka nimitti naispuolisia alaisia "kapakkahuoraksi", "pikku missiksi" ja "**tun idiootiksi"

Kahta upseeria syytetään palvelusrikoksista, jotka ovat tapahtuneet suomalaisessa kriisinhallintajoukossa Irakissa. Asiaan liittyy erityisesti naisiin kohdistuvaa epäasiallista käytöstä.

Vasa stads logo nere vid vattnet.

Vaasa saa ensimmäisen riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikön joulukuussa – Vaasan kaupunki on ollut asian kanssa jälkijunassa

Vaasan uusi riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Marjo Lindgren aloittaa työt joulukuussa. Hän toimii tällä hetkellä Riihimäen varautumis- ja turvallisuuspäällikkönä.

Jessica Lubrano

Swappien entinen työntekijä: Pomoni kertoi minulle usein seksielämästään – Missä menee epäasiallisen kielenkäytön ja seksuaalisen häirinnän raja?

Jéssica Lubranon työsuhde Swappiella päättyi kaksi päivää ennen koeajan päättymistä. Lubrano uskoo sen johtuvan siitä, että hän oli ilmoittanut kokeneensa seksuaalista häirintää. Lubrano on valmis menemään asiassa oikeuteen asti.

Iida Kajula.

Haitko tänä syksynä korkeakouluun? Katso Ylen yhteishakukoneesta, kuinka moni kilpailee kanssasi samasta opiskelupaikasta

Viime syksyn yhteishakuun verrattuna hakijoita oli tänä vuonna lähes 4 000 vähemmän. Yksi tämän syksyn hakijoista on Iida Kajula, joka pyrkii tradenomikoulutukseen.

Tohtorikoulutettava Johanna Wiisak kotonaan.

Potilasta lyötiin, mutta esimies kielsi asiasta puhumisen – tutkimus: vain joka toinen hoitaja uskaltaa puuttua kollegan väärinkäytöksiin

Hoitajilla on korkea kynnys paljastaa väärinkäytöksiä työpaikalla, selviää väitöstutkimuksesta. Syy vaikenemiseen on usein pelko itselle koituvista seurauksista. Tehyn mukaan työpaikoilla pitäisi olla selkeät toimintaohjeet puuttumista varten.

Rantalainen Oy:n Katja Nousiainen

Pomoja laitetaan etäjohtamisen kursseille ja työpaikoilla tehtaillaan oppaita "sosiaalisen liiman" rakentamiseen – yli kolmasosa työntekijöistä haluaa tehdä enemmän etätöitä

Yli kolmasosa työntekijöistä haluaa Ylen kyselyn mukaan tehdä koronaolojen jälkeen aiempaa enemmän etätöitä. Toisaalta melkein yhtä moni ei ole innokas lisäämään etätöitä. Etätyötä tehneistä yli kolmasosa haluaisi tehdä etätyötä vähintään puolet työajasta. Etätyön johtamiseen kaivataan monissa firmoissa koulutusta.

Kotkan kaupunginpuutarhuri Marko Pesu pyökkimetsässä.

Kotkan kaupunginpuutarhuri sai potkut koeajalla – päätöksestä jätettiin kaksi oikaisuvaatimusta

Kotkan entinen kaupunginpuutarhuri Marko Pesu irtisanottiin kesäkuussa koeajalla. Hän on toinen oikaisuvaatimuksen jättäneistä ja vaatii irtisanomispäätöksen kumoamista.

Ilkka Salmi.

Finnish official appointed EU Counter-Terrorism Coordinator

Ilkka Salmi has previously served as chief of staff at the Interior Ministry as well as head of the Finnish Security Intelligence Service.

Kallion virastotalo.

Tartunnanjäljityksen tarve romahti Helsingissä – työntekijöitä on siirretty "kiireavuksi" puutteellisella perehdytyksellä ja tiukalla aikataululla

Helsingissä on enää tarvetta vain noin 50 tartunnanjäljittäjälle päivässä. Tehyn kehittämispäällikön mukaan siirtojen tulee pysyä alle kahdeksan viikon mitassa eikä potilastyöhön saa siirtää ihmistä, jolla ei siihen ole koulutusta.

Tyhjä neukkari fläppitauluineen

Etätyön yksinäisyys nakertaa jaksamista ja haastaa johtamisen – "Ennen näki naamasta, jos jollain alkoi työ painaa", sanoo henkilöstöpäällikkö

Koronapandemian vuoksi pitkään jatkuneesta etätyöstä on tullut rutiinia, ja sen huonot puolet alkavat korostua. – Vasta nyt pystymme arvioimaan, onko etätyö paras tapa työskennellä, jos se on pitkällä aikavälillä ainoa tapa, sanoo tutkija.

Reeta Kivihalme

Reeta Kivihalme Ylen ajankohtaistoimituksen uudeksi päälliköksi

Reeta Kivihalme on nimitetty Ylen ajankohtaistoimituksen päälliköksi 28.5.2021 alkaen, jolloin nykyinen päällikkö Riitta Pihlajamäki jää eläkkeelle.

Läheltä

Mikkeli kysyy asukkaiden mielipiteitä kaupungista – vastaukset toimivat pohjana uudelle valtuustostrategialle

Mikkelin kaupungin nettisivuille avattuun kyselyyn voi vastata asukkaana, päättäjänä tai vaikka yrittäjänä. Vastaukset käydään läpi tarkasti uuden valtuustostrategian valmistelun yhteydessä.

Veikko Niemi.

Kouvolan uusi sivistysjohtaja on Veikko Niemi – aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa

Veikko Niemi työskentelee nykyisin Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtajana. Sivistysjohtajan viran perustaminen liittyy Kouvolan kaupungin organisaatiomuutokseen.

Lähikuva kannettavasta tietokoneesta ja älypuhelimesta.

Naisyrittäjät kaipaavat verkostoitumista – se toisi lisävirtaa liiketoimintaan

Kajaanissa tarpeeseen vastataan ammattikorkeakoulun järjestämässä valmennusohjelmassa. Ohjelma on kahden vuoden mittainen ja pyrkii saattamaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjiä samoihin verkostoihin.

Läheltä

Mäntyharjun tekninen johtaja jättää tehtävänsä – paikka tarkoitus laittaa hakuun lähiaikoina

Mäntyharjun kunnan tiedotteen mukaan asiaan ei liity "mitään draamaa".

MOT:n haastattelema anonyymi lähde.

MOT selvitti: Monta upseeria tuomittu seksuaalisesta häirinnästä ja työsyrjinnästä – everstiluutnantin mukaan "asiat pyritään hoitamaan poikien kesken"

Entiset ja nykyiset työntekijät kertovat ongelmista Puolustusvoimien sisällä. Puolustusvoimat kiistää väitteet.

A-talkissa vieraana olivat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.), STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen ja Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Taneli Puumalainen on nimitetty sosiaali- ja terveysministeriön turvallisuus ja terveys -osaston päälliköksi

Puumalainen siirtyy tehtävään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, jossa hän toimii ylilääkärinä ja yksikön päällikkönä.

Ylen Talous toimittaja Pekka Pantsua Team-palaverissa hänen työpisteessä. 18.3.2021.

Etäkokousapatia yleistyy työpaikoilla – Kannattaako kamera pitää päällä vai kiinni? Näillä asiantuntijan vinkeillä henki pysyy yllä etäpalavereissa

Miljoona suomalaista on puurtanut jo vuoden etätöissä koronan takia. Etätyöväsymys on nyt vallannut alaa.

Elina Ravantti.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja siirtyy Sitraan

Elina Ravantti korvasi viime vuonna ministeriön viestintätehtävässä Jouni Mölsän.

Ruuhka Joensuun lentoasemalla.

Joensuun lentoasema saa uuden päällikön

Huhtikuun alusta lähtien Joensuun lentoasemaa johtaa Heikki Tanninen, jolla on pitkä kokemus lentoasematoiminnasta.

Läheltä

Etelä-Savon yrittäjien aluejohtaja vaihtui – tehtävissä aloittaa Heidi Loukiainen

Edellinen aluejohtaja Niina Kuuva siirtyy Puumalan kunnanjohtajaksi huhtikuun lopulla.

Sauvakävelijä.

Thursday's papers: Nationwide price-fixing cartel, effects of the pandemic, biogas-powered milk vans

Papers report on a large-scale price-fixing arrangement among housing companies.

Tekstiä täynnä oleva paperiarkki pöydällä

Vaasan kaupunki jatkoi anonyymia rekrytointia viime vuonna – anonyymihaku lisääntyi edellisvuodesta

Anonyymissä rekrytoinnissa hakijan henkilötiedot eivät näy hakemuksessa esimiehelle siinä vaiheessa, jossa käydään läpi ehdokkaita haastattelua varten.

kuvakombo etätyö

Vuosi etätöissä mullisti elämän: pomoja katosi, mutta sitten osa oppi, että työntekijöitä ei tarvitse aina vahtia kello kädessä

Yle kysyi lukijoiden kokemuksia etätöistä: osa koki jääneensä täysin yksin. Moni taas nauttii, kun pomot ja hankalat työkaverit eivät häiritse.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle