Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

How to prepare for life as a pensioner

A new online coaching service aims to help people retiring over the next five to 10 years better plan for their future.

Springtime blues and how to keep them at bay

While the days stretch longer and light increases, a harsh bout of spring fatigue can wear you out. Here are a few tips to avoid the springtime blues.

Kärsitkö koulustressistä? Ota talteen ainakin nämä uutisluokkalaisten viisi vinkkiä stressaantuneelle viivyttelijälle!

Kevät voi olla monelle oppilaalle ja opiskelijalle stressaavaa aikaa esimerkiksi kerääntyvien koulutöiden takia. Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun uutisluokkalaiset kokosivat parhaat niksit viivyttelevän opiskelijan avuksi.

Mikähän tuli päähän yhtäkkiä, kun...

Askartelua ja presidentillinen kirje

Kehity supervääntäjäksi Puoli seiskan vinkeillä!

Kädenväännössä on muutama niksi, jotka on hyvä hallita.

Sukkahousuille on 285 käyttöniksiä – "Toki osa on kehitetty pilke silmäkulmassa"

Niksibussikiertue etsii uusia arjen helpotuksia. Sukkahousuvinkit ovat perinteisesti olleet suosiossa.

Paketointihaaste: Näin paketoit luovasti kaapista löytyvillä tarvikkeilla

Luova paketoija säästyy kauppareissulta ja rahanmenolta.

Vanhojen talojen historia velvoittaa sen omistajaa – arkkitehdin mukaan talon luotettavin kuntokartoittaja olisi koira

Viikonloppuna järjestetty Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma avasi yli 100-vuotiaiden talojen ovet vieraille. Vanhoista taloista etsitään niksejä perinnerakentamiseen, sisustukseen ja peruskorjaukseen. Usein vanhan talon remontti vaatii aikaa, rahaa ja pitkää pinnaa, ja projektin laajuus voi tulla talonomistajalle yllätyksenä. Arkkitehdin mukaan kuntokartoituksessa kannattaisi hyödyntää koiran tarkkaa nenää.

Matkavalokuviakin voi ottaa paremmin: Jalat ovat paras zoomi – "Mene lähemmäs"

Pitääkö hyvässä matkakuvassa aina olla ihminen? Yle Tampereen toimittaja lähti etsimään vastausta kysymykseen kokeneelta matkavalokuvauksen harrastajalta.

Niksit kesäiseen pilvibongaukseen: Muista sadetakki ja katsele myös yötaivasta

Elokuun lopulle saakka voi bongata myös valaisevia yöpilviä, jotka killuvat melkein avaruudessa.

Repimistä, ryystämistä ja sottaista askartelua – katso videolta, kuinka syöt ravun oikeaoppisesti

Laita elävä rapu pataan, heitä mukaan suolaa ja loraus olutta, ja anna kiehua. Tärkeää on myös hankkia pöydän ympärille hyvää seuraa nauttimaan saksiniekoista. Katso videosta niksit, jotta osaat toimia oikein rapujuhlissa.

17-vuotias huipputaikuri kulkee keikoille isän tai äidin kyydillä – taskussa on jo yksi Pohjoismaiden mestaruus

Yhden tempun opettelemiseen voi mennä pari–kolmekin vuotta. Varsinaisesti taikuutta ei voi edes opiskella missään, vaan kaikki tieto tulee muilta tekijöitä.

Kakkubloggari opastaa ruusujen maailmaan terälehti kerrallaan

Kansainvälistäkin suosiota osakseen saanut kakkubloggari Emma Iivanainen kiertää ruusuiset niksit matkassaan Suomea ja kurssittaa aikuisia kakunkoristelun saloihin. Joensuun kakkupäivässä kuultiin kaksi kakkukirjaa laatineen koristelijan pahin oma kakkukatastrofi ja saatiin itsetehdyt ruusut kotimatkalle mukaan.

Näin pidät ampiaiset loitolla – kotitekoinen karkotin syntyy minuutissa

Tarvitset suodatinpusseja ja talouspaperia. Asiantuntijakin uskoo, että kuningatarampiaista voi huijata tällä askartelulla.

Grillin puhdistamiseen löytyy kikkakuutosia, mutta perinteinen teräsharja toimii aina

Grillin puhdistukseen löytyy monia konsteja, jos vaivannäkö ei houkuttele vaan haluaa päästä helpolla. Sipuli, etikka tai alumiinifolio ovat kikkakuutosia, joilla vaivaa pitäisi säästyä. Asiantuntija suosittelee kuitenkin perinteistä grilliharjaa.

Video: Suomalaisuimarit saaneet niksejä huippuvalmentajalta – "En anna valmiita vastauksia"

Suomalaisuimarit ja uintivalmentajat ovat saaneet valmennus- ja harjoitteluniksejä maailman huippuvalmentajalta. Suomessa vierailleen brittivalmentaja Jon Ruddin johtama valmennuskeskus Englannissa vilisee maailman ykkösuimareita, yli 20 eri kansallisuudesta. Katso Urheiluruudun juttu kuvaa klikkaamalla.

Kommentti: Onko Leppävuoresta kurssin kääntäjäksi?

Antti Leppävuoren valinta ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi oli yllätys. Kokeneen hiihtomiehen on otettava homma haltuun nopeasti ja jämäkästi, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Eskola.

Puolen miljoonan pöntön rajapyykki rikki – Ylen kampanja hurjassa vauhdissa

Äkäslompolon lumihangilla esitetty hullu idea miljoonasta linnunpöntöstä on saanut siivet alleen. Rekisteröityjä pönttöjä löytyy nyt kaikista Manner-Suomen kunnista.

Viekas kettu jää vain viekkaamman ketunpyytäjän ansaan

Ketunpyynti jalkanarulla on harvojen harrastajien taitolaji. Nuoria ketunpyytäjiä on harvassa ja siksi osa vanhemmista pyyntimiehistä haluaa innostaa nuoria ja opettaa heille ketunpyynnin niksejä.

Kuppausta, viinaa ja hanhenrasvaa – lue eri maiden parhaat niksit flunssan karkotukseen

Venäläiset syövät tuttujen ylijäämälääkkeet, Kreikassa purskutellaan oliiviöljyllä, Virossa jalkaan vedetään viinasukat. Lue Ylen toimittajien eri maista kokoamat niksit talviflunssan torjuntaan ja siitä toipumiseen.

Teatterin flirttikurssi opettaa valloittamisen niksejä – heila voi löytyä harrastuksenkin kautta

Jorma Styng ja Päivi Kangasniemi flirttailevat Oulun työväen näyttämön uudessa näytelmässä Flirttikurssi 55+. He ehtivät hetkeä ennen ensi-iltaa pohtia keinoja, joilla keski-ikäinen voisi löytää kumppanin sekä flirttailukonsteja.

Mitta, vatupassi ja sarjanumero säästävät tapetoijan kirosanoilta – katso vinkkivideo

EM-kisoissa Suomea edustava tapetoijamestari vinkaa, että kotitapiseeraaja voi välttää poimut ja kurtut muutamalla yksinkertaisella niksillä.

Näillä vinkeillä joulukuusi säilyy kunnossa

Joulupuuseuran puheenjohtajan Juha Ruuskan niksien avulla kuusi ei varise ennenaikaisesti.

Kevyen yrittäjyyden katoaminen vaikeuttaa itsensä työllistämistä – myös maahanmuuttajien kohdalla

Maahanmuuttajat työllistyvät usein ensin osuuskuntien kautta kevytyrittäjinä. Harva on valmis palkkaamaan maahanmuuttajaa ennen kuin tämä on osoittanut hallitsevansa työn niksit. Valmisteilla olevan lakiuudistuksen pelätään hankaloittavan tätä kautta työllistymistä entisestään.

Shortseissa pakkaskelillä liikkuvat turvapaikanhakijat huolestuttivat yliopiston tutkijat

Tutkijat jakavat Oulussa tietoa kylmän vaikutuksista turvapaikanhakijoille. Uuteen ilmastoon tottuminen ei ole vielä onnistunut kaikilta.

Tiukat ajat saavat kansan neuvokkaaksi – niksejä kehittävät eniten nuoret naiset

Ensimmäiset niksit julkaistiin Pirkka-lehdessä vuonna 1974. Yli 40 vuotta ja 100 000 niksiä myöhemmin arkielämää helpottavia kikkoja lähetetään toimitukseen edelleen tuhansia vuodessa. Sukkahousut ovat yhä monipuolisin niksien innoittaja.

Usko tai älä – hirvikärpästenkin kanssa voi oppia elämään

Moni kammoksuu hirvikärpäsiä niin, että jättää menemättä syksyiseen metsään. Se on turhaa, koska hirvikärpästen kanssa voi oppia elämään. Vaikka hirvikärpästen torjuminen on vaikeaa, jopa mahdotonta, kannattaa silti pitää mielessä muutamia niksejä. Pukeutumisella ja retkimaaston valinnalla on merkitystä.

Laitoshuoltaja ei käytä kotiniksejä – "Lian irrottamiseen tarvitaan mekaniikkaa, kemiaa, aikaa ja lämpöä"

Suomalaiset ovat innovatiivista kansaa, ja osa tuosta kekseliäisyydestä näkyy erilaisten siivousniksien muodossa. Puhdistuspalvelujen opettajan mukaan laitoshuoltajat eivät kuitenkaan noihin nikseihin turvaudu, vaan luottavat ammattivälineisiin ja -aineisiin.

Tomaatin kanssa suutelua, vihkisormukset leipäpussinsulkijoista – Suosikkiniksit vuosien varrelta

Pirkka-lehden niksipalstaa toimittava Anssi Orrenmaa kokosi suosikkiniksinsä. Niksit ovat ilmestyneet Pirkka-lehdessä 2000-luvun aikana sekä Orrenmaan toimittamassa Pirkan kielletyt niksit - X-files -kirjassa.

Kelvottomat niksit ovat suomalaisten suosikkeja – "Ensiksi keksitään ja vasta sitten otetaan itsekritiikkiä mukaan"

Pirkka-lehti on kerännyt suomalaisten niksejä yli 40 vuotta. Vuosikymmenten saatossa yhteiskunta on muuttunut – ja niin ovat niksitkin. Nuukailusta ollaan siirrytty kohti nauttimista ja aineettomia niksejä.

Kauppiaspari pitää kiinni palveluperinteestä – "Lähinnä on tietysti kyselty, että kannattaako tämä"

Lihan käsittely ja pakkaus ovat nykyään käytännössä vain isojen kauppojen työtä, sillä pienissä tyydytään valmispakkauksiin. Sääntöön löytyy tietysti aina poikkeuksia.

Nuoria pelottaa mokata kavereiden edessä – "Voi sanoa ääneen, että jännittää"

Jännittäminen on normaali asia, joka kuuluu esimerkiksi sosiaalisiin tilanteisiin. Teini-ikäisillä jännitys saattaa olla pahempaa kuin aikuisilla, mutta on olemassa erilaisia keinoja lieventää perhosten lentelyä vatsassa.

Nuorille opetetaan vetouistelun niksejä Koitereella

Nuorten uistelukoulu on Koitereen kalastuskunnan talkooponnistus. Päivän mittaisella kurssilla Ilomantsissa nuoret saavat teoriaoppia ja pääsevät päiväksi uistelemaan.

Juha Kankkunen muistuttaa lajin huipulle aikovia: "Rallimiestenkin pitää osata asfaltti"

Juha Kankkunen näkee kiistattoman hyödyn siinä, että ajoharjoittelusta tulee monipuolista jo nuorella iällä.

Saalisvarma kolminieluinen katiska syntyy rovaniemeläisessa autotallissa – tulevaisuus uhattuna

Rovaniemeläisen kalastusharrastajan kehittämä erikoinen katiska antaa saalista kokemattomallekin kalastajalle. Katiskaa ei tarvitse asetella tarkasti tiettyyn suuntaan, koska katiskassa on kolme erillistä nielua eri suuntiin. Katiskaa ei ole saatavissa kaupoista ja sen teko on loppumassa kokonaan, ellei uutta tekijää löydy.

Ohjeita aamulla räjähtäneen näköisille naisille

Miten karu on aamu-nainen, kuinka selviää aamuhässäkästä hän

Yllätysvieraita tulossa? Puutarhurin viisi vinkkiä pihan pikakunnostukseen

Jos piha näyttää epäsiistiltä, etkä millään ehdi käyttää aikaa puutarhatöihin (koska kotikin pitää siivota), niin eipä hätää: radiopuutarhuri Timo Koskinen antaa helpot ja nopeat niksit kotipihan pikaehostukseen.

Tuleeko yllätysvieraita? Näin siivoat nopeasti!

Siisti koti ei tarkoita perusteellista suursiivousta. Yllätysvieraiden tullessa kodin saa helposti näyttämään siistiltä ja kodikkaalta kolmella pienellä niksillä.

Siivousinspiraatio löytyy netistä – ekologisuus ja perinteet purevat kotisiivoojaan

Siivoamisestakin saa kiinnostavan etsimällä uusia keinoja vanhojen tilalle. Internetin ihmemaassa vastassa on lähinnä runsauden pula.

Partiolaisten taidoilla sinihomejuustostakin tulee hyvää eräevästä

Vaeltaminen vaatii kunnon eväät, että jaksaa. Partiolaiset taitavat vaeltamisen jalon taidon ja eräeväiden niksit. Hämeenlinnassa Syöksynsuun leirikeskuksessa opetellaan viikonlopun ajan erilaisia erätaitoja. Eräeväät syntyvät kuivaamalla.

Amatöörivalokuvaaja luottaa usein tuuriin – taitoakin on helppo kehittää

Valokuvaus kuuluu yhä useamman harrastuksiin. Kännykkä on etenkin nuoremmalla väellä aktiivisessa kuvauskäytössä, mutta myös järjestelmäkameroiden suosio kasvaa. Yllättävän moni kalliinkin kameran omistaja tyytyy automaattiasetuksiin. Ohjekirjan opiskelu ei innosta ja toisaalta on niinkin, että termistö ei vasta-alkajalle avaudu, arvelee monet kuvauskurssit vetänyt ammattilainen Marko Koivuporras.

Business leader's tips to spur economic growth

The leader of Finland's heavyweight business lobby organisation the Confederation of Finnish Industries (EK), Matti Alahuhta, says that Finland needs to get exports moving to drive economic growth. In a discussion on Yle's TV1 on Saturday morning he offered a Top-5 list of measures that need to be taken to spur the economy forward.

Masentuneen puhelinmyyjän avaus: "Jos teillä on kiire, niin voidaan lopettaa tähän" – millainen myyntipuhe on jäänyt sinulle mieleen?

Puhelinmyyjillä on monenlaisia niksejä, joilla he yrittävät saada tuotettaan kaupaksi. Kerro meille, millainen keskustelu puhelinmyyjän kanssa on jäänyt sinulle mieleen.

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen antaa piutpaut kasvatusvinkeille 

Opaskirjat ja niksit voi nakata nurkkaan. Jokainen lapsi on ainutkertainen. Se mikä sopii yhdelle, voi olla liikaa toiselle, sanoo lastenpsykiatri.

"Nämä eivät ole mikään yhden illan juttu" – Mestarileipurin niksit piparitaikinan hallintaan

Kajaanilainen Sari Juntunen suhtautuu piparinleivontaan rennosti, mutta järjestelmällisesti. Tuore piparinleivonnan Suomen mestari tekee huolellisesti pohjatyöt, paistaa pienen pienet osat tarkasti uunia seuraten ja koristelee piparit ennen kokoamista. Piparista voi naisen mukaan tehdä mitä vain.

Hiihdon huolto käy näkymätöntä kädenvääntöä – "Uusia niksejä kehitellään koko aika"

Suomen hiihtohuolto painaa pitkää päivää vuodesta toiseen. Uuden huoltopäällikön Matti Haaviston mukaan Sotshi-projektista saatiin hyviä tuloksia ja samaa aiotaan jatkaa tulevinakin kausina. Jotain uutta on jälleen kehitelty, mutta siitä Haavisto on vielä vaitonainen. Katso juttu hiihdon huollosta kuvaa klikkaamalla.

Tretjak nappasi Urpo Ylösen mailan – "Nimeni oli pyyhitty pois"

Urpo Ylösen niksit jättivät jälkensä maalivahtipelaamiseen myös idässä. Neuvostoliiton legendaarinen maalivahti Vladislav Tretjak hyödynsi turkulaisen omaperäistä mailaratkaisua.

Mökkimurtomiehille ähäkutti, kun muistat nämä niksit

Pimentyneet illat ja yöt tarjoavat murtomiehille tilaisuuksia luvattomiin touhuihin kesämökeillä. Omaisuutensa suojaamiseksi varmin keino on itse viedä mökeiltä arvokkaimmat esineet pois. Mökkiänsä voi suojata myös valvontalaitteilla. Myös naapuruston tarkkaavaisuus voi johtaa voron jäljille.

Hirvitalosta ei luovuttaisi ilman kahleita

Nykytaiteen keskus kokoaa kansaa keittopadan ja taiteen ääreen Pispalassa.

Maalitykki Palola paljastaa maalinteon niksit

Tapparassa maaleja takova Olli Palola on oikea mies kertomaan, mikä maalinteossa on tärkeintä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle