Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lahti tuo kansan käyttöön kaupunkisukset – lainavälineillä voi ottaa tuntumaa hiihtoon vaikka torin laidalla

Runsas lumi on saanut jopa helsinkiläiset hiihtämään keskellä kaupunkia. Lahti tekee keskustaan latujakin.

Muistatko, kun koulun liikuntatunneilla oli opeteltava kymmeniä urheilulajeja? Nyt pakollisia lajeja on enää yksi

Liikunnan opettaja on huomannut, että lasten hiihto-ja luistelutaidot ovat rapistuneet, kun lunta ei ole useaan viime vuoteen ollut.

Turun kaupungin suksivuokraamo aukeaa etuajassa – lauantaina Impivaaran laduille vuokrattavissa 160 suksipakettia

Turun kaupungin liikuntapalvelujen suksivuokraamo toimii perinteisesti Impivaaran latujen vieressä säävarauksella.

Nato-maiden sotilaat pudotetaan reppu selässä ja sukset jalassa hyiseen avantoon Sodankylässä – Esikuntapäällikkö: "Jos avannosta ei pääse ensimmäisellä kerralla ylös, homma otetaan uusiksi"

Sodankylässä on parhaillaan viiden maan sotilaita harjoittelemassa talvisodankäyntiä. Kurssin alkupuolella pakkasta oli jopa 33-34 astetta.

Lunta tulee taivaan täydeltä ja suksikauppa käy kuin häkä – näistä syistä hiihtovälineet uhkaavat loppua kaupoista ennen maaliskuuta

Koko maahan tullut postikorttitalvi auttaa suksiteollisuuden elpymistä surkean talven jäljiltä.

Kävelitkö ladulla? Saatoit syyllistyä vahingontekoon – talvisilla liikuntapaikoilla on nyt tungosta ja säännöt välillä hukassa

Korona on sulkenut useimpin kuntien sisäliikuntapaikat ja ulkoliikuntapaikoilla tarvitaan tavallista enemmän toisten huomioimista.

Ruotsalaishiihtäjän mukellus pilasi Lauri Lepistön mahtihiihdon

Lauri Lepistö oli hiihtämässä taktisesti hyvää kisaa Val di Fiemmen sprintissä, mutta Ruotsin William Poromaan kaatuminen pilasi tämän.

Marja-Liisa Mankan lenkki päättyi kylmästi – jäille menoa ei Pirkanmaalla suositella

Pirkanmaan pelastuslaitos pelasti 8. tammikuuta kolme ihmistä jäistä. Tammikuun 2020 aikana tapauksia oli vain yksi.

Suksikauppa käy nyt niin liukkaasti, että monoista voi tulla jopa pula – ostajina konkarihiihtäjien lisäksi myös nuoret aikuiset

Hiihtohimot puretaan nyt ladulle lumettoman talven jälkeen. Myös korona ajaa ihmisiä ulos luontoon liikkumaan.

Krista Pärmäkoski on vielä piilotellut voimiaan Tour de Skillä – valmentaja uskoo tasonnostoon ja kertoo lupaavan tiedon MM-kisoja ajatellen

Matti Haavisto uskoo, että Krista Pärmäkoski pääsee Tour de Skillä taistelemaan vielä podium-sijoituksista.

Kommentti: FISin koronavilkusta patterit loppu – Suomen joukkueelle ei kerrottu Tour de Skin koronatapauksesta

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei tiedottanut Tour de Skin koronatapauksesta tarpeeksi hyvin, kirjoittaa Yle Urheilun Kimmo Porttila.

Suomalaiset vastustivat jääräpäisesti lähes kaikkea muutosta hiihtolajeissa – "Se oli sisäänajettu meihin suomalaisiin urheilijoihin"

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat viikonlopun Urheilustudiossa, miten he ovat vastustaneet hiihtolajien muutoksia.

Iivo Niskasen sukset voitelee nykyään ”Suomen kovin Metallica-fani” – hiihtomaajoukkueen orkesteria johtaa politiikasta oppeja huoltorekkaan kantava RKP:n mies

Hiihdon MM-kisat on tällä kaudella määrä käydä Heikki Alakärpän vanhan työnantajan kotimaastoissa Saksan Oberstdorfissa.

Tiistain lumisade ratkaisi Helsingin perinteisen ensilumikisan

Ensilumi katsotaan sataneeksi, kun vähintään kolme Staran kuudesta hoitopiiristä ryhtyy lumitöihin.

Lähes kahden vuoden tauon jälkeen maailmancupin pisteille laskenut Samu Torsti kertoo mokastaan, mikä ei tv-kuvissa näkynyt: "Vauhdit menivät nollille"

Alppihiihtäjä Samu Torsti iloitsee, että perusvauhti on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Näet Torstin toisen laskun klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Asiantuntija luottaa Iivo Niskasen vauhdin nousuun – "Krista Pärmäkosken sairastelu näkyi naisten tuloksissa erittäin raa'asti"

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi löysivät Rukan maailmancupin avausviikonlopusta paljon myönteistä, vaikka palkintosijat jäivät suomalaisista saavuttamatta.

Kiukkuinen ruotsalaistähti turhautui kyyneliin ja haukkui Rukan radan: "Täällä ei ole mitään väliä, millaisessa kunnossa on"

Ruotsalaisnaiset kokivat kovia Rukan 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa.

Hiihtäjät pääsivät odottelun piinasta, kun ensilumenlatu aukesi Oulun Sankivaarassa – Yle vieraili katsomassa, miten suksi luistaa

Kilometrin pituiseen latuun tarvittiin noin 400 kuorma-auton lavallista säilöttyä lunta.

Terveysongelmat ja kisojen vähyys mietityttävät kainuulaisseurojen naishiihtäjiä

Esimerkiksi nuorten MM-kisojen nelinkertaisen mitalistin Anita Korvan hiihtovauhti romahti viime kaudella.

Erika Pykäläisen nilkka murtui viikko ennen maailmancupkauden alkua

Riikka Honkanen on nostettu Erika Pykäläisen tilalle Söldenin mc-osakilpailuun.

Maastohiihdon fluorikielto viivästyy vuodella

Maastohiihdon fluorivoiteiden kielto tulee näillä näkymin voimaan kaudella 2021–22.

Dagbladet: Fluorikielto siirtyy vuodella – Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö kuuli huhuja jo viime viikolla: "Sama tieto on meilläkin"

Kansainvälisen hiihtoliiton pitäisi varmistaa asia perjantaina, kertoo norjalainen Dagbladet. Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Martin Norrgård pitäisi lykkäystä parhaana ratkaisuna.

18-vuotias Elisa Mattila kertoo, kuinka korona-aika sai hänet treenaamaan liikaa – unelma murskautui, kun selkä sanoi itsensä irti

Jyväskylän yliopiston mukaan reilu kolmasosa nuorista lisäsi liikuntaa koronan aiheuttamana poikkeusaikana ja suurin piirtein saman verran vähensi.

Hiihdon jättiuudistus lohkaisee jyväskyläläisperheen lompakosta liki tonnin – kansallisen tason konkarihiihtäjä: "Pitääkö mennä lähtöviivalle useamman suksen kanssa ja katsoa, mikä menee läpi testistä?"

Yle Urheilun haastattelema hiihtoväki ei halua fluorikieltoa kotimaan kisoihin ennen kuin testisysteemi on varma ja kisajärjestäjien käytössä.

Parjatun fluoritestin siirtyminen aiheuttaa Suomen hiihtohuollolle päänvaivaa – huoltopäällikkö: "Se olisi antanut meille ainakin osviittaa"

Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Martin Norrgård joutuu ottamaan huoltotiimin kanssa käyttöön suunnitelma B:n, koska FIS ei saanut fluoritestilaitettaan valmiiksi ajoissa.

Kohutun fluoritestin esittely viivästyy vaikka hiihtolajien kisakaudet lähestyvät – kansainvälisen hiihtoliiton lähettämä sähköposti oli suomalaisyrittäjälle viimeinen pisara

Kansainvälinen hiihtoliitto joutui lykkäämään kohutun fluoritestinsä esittelyä, koska testauslaite ei ole vielä valmis.

Suomen ykkösalppinisti Samu Torsti harjoittelee nyt Ruotsin maajoukkueen mukana – ”Kysyntä ja tarjonta kohtasivat”

Samu Torstin ensimmäinen lumileiri Ruotsin maajoukkueen mukana onnistui hyvin. Alppinisti vaihtoi myös suksi- ja monomerkkiä.

Näköispatsas vai nykytaidetta? Muistomerkeistä on riidelty vuosikymmenet, nyt kiistakapulana on Matti Nykäsen muistomerkki Jyväskylässä

Ratkaisu mäkikotka Matti Nykäsen kiistellystä muistomerkistä on viivästynyt koronan ja kesälomakauden vuoksi, mutta syyskuussa Jyväskylän kaupunginvaltuusto tekee päätöksen.

Haiseeko kaupassa käyttämäsi käsidesi pontikalle? Syynä on raaka-ainepulan vuoksi käytetty etanolin korvike

Käsidesin hurjan kysynnän vuoksi valmistuksessa on jouduttu käyttämään haiseviakin raaka-aineita.

Martin Norrgård on maastohiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö

Suomen hiihtomaajoukkueen uusi huoltopäällikkö on valittu. Tiimiä täydennetään vielä myöhemmin.

Harri Kirvesniemen yritys talousvaikeuksissa – Kiteen suksitehdas hakenut yrityssaneeraukseen

Harri Kirvesniemen vetämä yritys KSF Sport Oy on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen käräjäoikeuteen keskiviikkona.

Ampumahiihdon maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti ilmoitti lopettamisestaan

Itävaltalainen Dominik Landertinger, 32, on ilmoittanut lopettavansa menestyksekkään ampumahiihtouran.

Kansainvälisen hiihtoliiton päätös fluorivoiteiden kieltämisestä ihmetyttää paikallisia voidevalmistajia

Päijät-Hämeessä yritykset jatkavat myös fluoria sisältävien voiteiden valmistamista, mutta kaipaavat tarkempia tietoja uudesta säädöksestä.

Tero Seppälän kaksijakoinen kausi päättyi leveään hymyyn kirivoitosta – "Nyt jaksan ensi kesänä tehdä taas töitä, kun kaikki on kohdillaan"

Tero Seppälä saavutti tällä kaudella tavoitteensa päästä yhteislähtökisaan ja sijoittua kymmenen parhaan joukkoon, mutta MM-kisat jäivät harmittamaan.

Iivo Niskanen tavoitteli Holmenkollenilta maksimaalista pottia, mutta oliko taktiikka oikea? "Siihen eivät rahkeet riittäneet"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan urheilijan pitää pystyä yhteislähtökilpailuissa reagoimaan muiden taktiikoihin.

Holmenkollenin kuninkuusmatkalla tummunut Iivo Niskanen suunnitteli kolmen kierroksen kiriä, mutta toisin kävi – "Sen jälkeen ei lähtenyt enää mihinkään"

Iivo Niskanen haki Holmenkollenin 50 kilometrin perinteisen kisasta voittoa, mutta unelma tästä musertui viimeiseen kymmeneen kilometriin.

Bolshunov nousi loppukirillään jälleen Holmenkollenin valtiaaksi – Niskanen sippasi täysin: jäi lähes kaksi minuuttia kärjelle päätöskympillä

Aleksandr Bolshunov voitti Holmenkollenin 50 kilometrin perinteisen kilpailun toisen kerran peräkkäin. Iivo Niskanen oli 16:s.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle