Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäki sai suomalaiset innostumaan räsymatoista – kotoilun huumassa moni kutoo matot jälleen itse

Perinnematon uudistaja Eija Rasinmäki juhlii tänä vuonna 50-vuotista taiteilija- ja yrittäjätaivaltaan. Tekstiilitaitelija sai ihmiset Yhdysvalloissa asti sisustamaan kotinsa räsymatoilla. Nyt hän toivoo löytävänsä työllensä jatkajan.

Varsinais-Suomen Yrittäjät huolissaan maakunnan ravintoloista – koronarajoitukset jatkuvat tiukkoina

Varsinais-Suomen Yrittäjien kannanotossa suomitaan sosiaali- ja terveysministeriön torstaina tekemää päätöstä, jossa koronarajoituksen Varsinais-Suomessa jatkuvat äärimmäisen tiukkoina.

Kokkola haluaa piristää kesäilmettään ketterillä kioskeilla

Kokkola tarjoaa kioskiyrittäjille 13 myyntipaikkaa, joihin voi ajaa päiväksi liikkuvan kesäkioskin. Paikan käyttöoikeuden saa yrittäjä, joka ehtii ensimmäisenä paikalle myyntipäivänä.

Autoilija Jussi Rahkonen: "Kaikki tähtää siihen, että saadaan luottamus palautettua" – uusi laki kiristi taksien sääntelyä ja koulutusvaatimuksia

Suomalainen asiakas haluaa luottaa siihen, että taksi palvelee sovitusti ja kyydin tuleminen on varmaa. Vappuna voimaan tullut uusi taksilaki tähtää siihen, että asiakkaiden luottamusta syöneitä epäkohtia saadaan korjatuksi.

Punttikset suljettiin, mutta oliko se perusteltua? Nyt HUS kertoo, kuinka paljon tartuntoja kuntosaleilta tuli

Kuntosaliyrittäjät ovat epätietoisia siitä, millaiseen tietoon salien isot taloudelliset tappiot aiheuttanut sulkupäätös perustui. Ainakin seitsemän yrittäjää on valittanut avien päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Kun Anu Markkanen huomasi The Guardianissa Suomi-maininnan, hän sai idean – pian alkavat Suomen ensimmäiset junaristeilyt

Junaristeily toimii samalla periaatteella kuin laivaristeilykin. MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo, että kotimaan matkailuinnostus on koronan myötä kasvanut ja tullut todennäköisesti jäädäkseen.

Kuukausi sitten kakkumestari Jenni Höijer itki autossa eikä ollut enää yrittäjä – konkurssin tehneiden tuki on hajallaan, mutta asiaan on tulossa muutos

Moni yrittäjä hakee apua liian myöhään taloudellisiin vaikeuksiin. Avuntarjoajat aikovat järjestäytyä verkostoksi tavoittaakseen heidät entistä paremmin. Päämääränä on myös, ettei kenenkään tarvitsisi Höijerin tavoin tuntea konkurssihäpeää.

Kauppakamarin koronakysely: yritysten luottamus talouteen elpyy

Suunnitellut liikkumisrajoitukset haittasivat kyselyn mukaan yrittäjien toimintaa. Luottamus kuitenkin paranee ja puolet vastannista arvioi liikevaihdon pysyvän ennallaan tai kasvavan seuraavan kahden kuukauden aikana.

Hallitus saa Keski-Suomen yrityksiltä sapiskaa poukkoilevasta koronaviestinnästä, melkein kaikki uskovat etätyön yleistyvän pysyvästi

Hallitus teki maaliskuussa yksityiskohtaisen esityksen ankarista liikkumisrajoituksista, mutta joutui vetämään sen takaisin perustuslakivaliokunnan täystyrmäyksen jälkeen. Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyrityksistä 52 prosenttia kertoo kyselyssä, että hallituksen suunnitelmat haittasivat liiketoimintaa.

Etelä-Savon yritysten näkymät kirkastuneet huomattavasti – kauppakamari: "Tämä on erinomainen signaali"

Entistä harvempi yrittäjä Etelä-Savossa ennakoi lomautuksia ja aiempaa useampi uskoo liikevaihdon kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan. Kolme neljästä arvioi, että etätyön lisääntyy pysyvästi.

Marjojen ja omenapuiden taimet loppuvat, kun koko Eurooppa ryntää puutarhaan – "Viime vuonna myytiin usean vuoden edestä", sanoo yrittäjä

Taimien kasvatus vie puolestatoista kahteen vuoteen. Siksi viime kesänä loppuun myytyjen varastojen täydennys ei onnistu hetkessä.

Yrittäjien Mikael Pentikäinen: "Yrittäjien suhde S-ryhmään on kaksijakoinen ja osittain tulehtunut, ABC ei kelpaa taukopaikaksi"

Lukuisat yrittäjät ovat suivaantuneet osuuskaupan vahvaan asemaan paikkakunnillaan. Samalla osuuskauppa on tärkeä yhteistyökumppani yrityksille.

Vihtiläiselle yrittäjälle 9 kuukauden ehdollinen vankeustuomio – läjitti jätemaata hiihtokeskuksensa rinteeseen pohjavesialueella

Syytteet jätemaan kuljettamisessa mukana ollutta kuljetusalan yritystä ja tämän vastuuhenkilöä vastaan hylättiin.

Ylivieskassa valmennetaan uusia nuoria teollisuusyrittäjiä – Centria ammattikorkeakoulun koulutukseen osallistuu myös 27-vuotias Juha Valkola

Alle 30-vuotiaille suunnatussa valmennuksessa kehitetään yrittäjyystaitoja sekä tutustutaan uusien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Mukana ovat myös alueen yrittäjät.

Pohjoissavolaisten yritysten kannattavuus on heikentynyt, mutta suurin osa uskoo koronakriisistä selviytymiseen

Savon Yrittäjien kyselyssä yrittäjät kertovat kahtiajakoisista tunnelmista: kannattavuus on heikentynyt, mutta toisaalta myynnin tulevaisuus ja yrittäjien henkinen hyvinvointi näyttävät entistä valoisammilta.

Paloniemen vanhalle sairaala-alueelle etsitään uutta käyttöä

Alueelle aiemmin kaavailtu mökkikylä kaatui yrittäjän talousvaikeuksiin.

Naisyrittäjät kaipaavat verkostoitumista – se toisi lisävirtaa liiketoimintaan

Kajaanissa tarpeeseen vastataan ammattikorkeakoulun järjestämässä valmennusohjelmassa. Ohjelma on kahden vuoden mittainen ja pyrkii saattamaan Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan naisyrittäjiä samoihin verkostoihin.

Pirkanmaan koneyrittäjät: turvealalle tarvitaan sopeutumisraha ja romutuspalkkiot

Pirkanmaan koneyrittäjät vaatii, että turvealan tukitoimia aletaan valmistella mahdollisimman pikaisesti. Keinoja olisivat sopeutumisraha, tuotantokaluston romutuspalkkiot ja turveaumojen lunastukset. Hallituksen puoliväliriihessä turvetuotannon tulevaisuus on yksi isoista kiistakysymyksistä.

Etelä-Karjalan yritysten tilanne on kohenemassa, mutta pula ammattitaitoisesta työvoimasta jarruttaa suunnitelmia

Etelä-Karjalan kauppakamarin tuoreen suhdannekyselyn perusteella yritykset odottavat suhdannenäkymien paranevan pitkään jatku­neen heikkenemisen jälkeen.

Kuopion sataman uusi aallonmurtaja tarjoaa hienot puitteet, nyt puuttuvat vain toimijat – "Maisemia katsellessa maistuisi kupponen kahvia"

Aallonmurtajalle saisi pystyttää vaikkapa kesäterassin, mutta tulijoita ei ole vielä ilmoittautunut.

Yritysten kustannustuen kolmas kierros on avattu – "Odotamme yksinyrittäjiltä yli 50 000:ta hakemusta", sanoo Valtiokonttorin palvelujohtaja

Valtiokonttori muistuttaa, että kustannustuen lisäksi yrittäjä on oikeutettu myös toukokuun puolella avautuvaan sulkukorvaukseen, jos kuului sulkumääräysten piiriin.

Isälle tuli kuuma, kun hän veti poikaa 30 kilometriä pyörän peräkärryssä — nyt hän tuunaa pajallaan sähköllä kulkevia härveleitä, jotka eivät sovi ujoille

Monenmoiset menopelit saavat uuden elämän, kun niitä kunnostetaan ja sähköistetään pajalla Lappeenrannassa.

Yrityksiä ajetaan nyt alas ja perustetaan uusia – "Yrityskentässä on käynnissä koronan kiihdyttämä luova tuho", sanoo ekonomisti

Koronakriisi on lyhentänyt yritysten elinkaarta. Yrityksiä on lopetettu kokonaan tai ajettu hallitusti alas ennen kuin konkurssi vie.

Kaksi Pikkuyrittäjät-finaalin voittoa Lappeenrantaan: Pulpin ja Kesämäen koulu ottivat yrittäjyydessä huomioon kiertotalouden

Yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja alakoululaisille opettavassa Pikkuyrittäjät-ohjelmassa pidetty finaali toi voiton kahdelle lappeenrantalaiskoululle.

Ysiluokkalaisen pyörittämä frisbeegolf-kiekkojen verkkokauppa toi suuren yrittäjäkilpailun voiton Jyväskylään

Tuomareiden mukaan isojenkaan yritysten lanseerauksissa harvoin näkee yhtä seikkaperäisiä suunnitelmia.

Avi vahvisti: Kuntosalit saavat avata ovensa lauantaina Kymenlaaksossa

Liikunta- ja virkistystilojen sulku päättyy, koska alueen koronatilanne on helpottunut.

AL: Jämsän Kaipolan tehdasalueelle on myönnetty koetoimintalupa

Lupa on myönnetty muoviöljyä valmistavalle Kaipola Recycling Oy:lle.

Ruotsi nimitti Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtajan uudeksi kunniakonsuliksi – Mika Peltonen seuraa tehtävässään Anneli Pirttilää

Etelä-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Mika Peltonen jatkaa eläkkeelle jääneen Anneli Pirttilän tehtävää Ruotsin kunniakonsulina. Kunniakonsulin tehtävänä on vastata kauppasuhteisiin ja kulttuuriin liittyvästä yhteistyöstä Ruotsin kanssa.

Suomi jakoi koronatukia yrityksille väärässä järjestyksessä – "Kriisin alussa olisi pitänyt panostaa suoriin tukiin", toteaa tutkijaryhmä

Yritystukien tutkimusjaoston mukaan yritykset olisivat tarvinneet kriisin alussa suoria tukia ja vasta myöhemmin kehittämisavustuksia.

Matkailuinto kasvaa myös Keski-Suomessa – alkukesä näyttää kuitenkin vielä hiljaiselta

Koronaepidemian lieventyminen saa ihmiset varaamaan kaukomatkoja, mutta kesällä kotimaa on vielä suosituin matkakohde.

Yrittäjistä iso osa ei kyselyn mukaan luota eläkejärjestelmään

Yrittäjistä yhtä suuri joukko kertoo joko tinkivänsä eläkemaksusta tai ei ole halukas maksamaan enempää tulevaa eläkettä varten.

Ravintolasulku päättyi Etelä-Savossa – mikkeliläinen yrittäjä: "Kaikki on paremmalla tuulella"

Pitkän sulun ja muiden rajoitusten aiheuttamia taloudellisia vaiktuuksia paikkaillaan vielä pitkään. 

Oulun Nuorkauppakamari on paras alallaan koko Suomessa, ykköspalkinto myös Oulun viime vuoden puheenjohtajalle

Palkinnonsaajat julkistettiin Suomen Nuorkauppakamareiden palkintogaalassa viikonloppuna.

Naantalissa katsotaan Nesteen jalostamon jälkeiseen elämään kehitysyhtiön kautta

Alueen tulevaisuuteen panostava kehitysyhtiö on tarkoitus perustaa tulevan kesän aikana.

Yritystukien käyttö on edelleen vähäistä Kaipolan jälkihoitoon keskittyvässä Jämsässä - "Tuet eivät taivu yritysten tarpeisiin"

Jämsäläisyrityksille elokuun loppuun saakka varattua yritystukea on käyttämättä vielä 2,5 miljoonaa euroa.

Eumer Finland on Satakunnan vuoden matkailuyritys

Yritys muun muassa järjestää elämyksellisiä kalastusmatkoja Merikarvialla.

Ravintoloiden koronasulku päättyy pian, Etelä-Savon Yrittäjät vaatii järkevämpiä rajoituksia

Etujärjestön mukaan tautitilanteen vaihtelua maakuntien sisällä ei oteta riittävästi huomioon.

Rovaniemellä yritysten korona-avustuksia myönnetty nyt 25 miljoonaa euroa – seuraava haku kahden viikon päästä

Business Rovaniemi on koonnut yhteenvedon, josta käy ilmi Rovaniemelle myönnettyjen korona-avustusten kokonaismäärä.

Kouvolan historiallisen Museokorttelin talot ovat käyneet vilkkaasti kaupaksi – hintahaitari 46 000–77 000 euroa

Kaupunki on myynyt Museokorttelista neljä rakennusta. Lisää on tulossa myyntiin.

Alavudelle suunnitellaan rallipainoitteisia opintoja

Järviseudun ammatti-instituutti, Alavuden kaupunki ja ralliyrittäjät keskustelevat uuden opintokokonaisuuden järjestämisestä.

Jyväskylä etsii taas ravintoloita Lutakon sataman terassialueelle - paikka tiedossa kuudelle yrittäjälle

Kaupunki toivoo kesäterasseille monipuolisesti ravintola-alan yrittäjiä, haku avautuu keskiviikkona.

Mikkelin ytimeen perustetaan uusi startup-yrityskeskus

Mikkeli Karageksi nimetyn tilan tavoitteena on lisätä uusien yritysten perustamista.

Savon Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto Peltolan Juustolalle

Yrittäjäystävällisin kunta on Leppävirta ja vuoden yksinyrittäjä kuopiolainen Leena Ståhlberg.

Yöpuu Yhtiön Katriina Pilppula ja Ari Pärnänen ovat Jyväskylän Vuoden Yrittäjät 2020

Yrittäjäpariskunta on toiminut yli 20 vuotta ravintola-alalla ja runsaat 15 vuotta hotellialalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle