Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pentti Lasanen

Jazzmuusikko ja säveltäjä Pentti Lasanen on kuollut

Saksofonistina ja klarinetistina tunnettu Lasanen esiintyi myös laulajana muun muassa Four Cats -yhtyeessä.

Teoskuvassa vanha höyrylaiva ja paljon väkeä

Laula sisko, laula on radioessee musiikillisesta pyhiinvaellusmatkasta New Orleansiin

Musiikillista pyhiinvaellusreissua suunniteltiin vuosia

Olli Soikkeli

Jazzkitaristi Olli Soikkeli tekee uraa New Yorkissa: Suomalainen jazzmuusikko on siellä erikoinen ilmestys

Mustalaisjazzia soittava kitaristi on soittanut ammatikseen New Yorkissa kaksi vuotta. Maailman jazz-pääkaupungissa kilpailu on kovaa, mutta 25-vuotiaalle suomalaiselle kitarataiturille on ollut kysyntää. Olli Soikkeli tekee vuodessa 250 keikkaa.

Ari-Jukka Luomaranta soittaa rakentamaansa matkakitaraa

Mustalaisjazz-kitaroita Django Reinhardtin hengessä – käsityöläinen löysi markkinaraon maailmalta

Ari-Jukka Luomarannan kotipihan verstaalta Kokkolasta lähtee maailmalle kysyttyjä mustalaisjazzkitaroita. Tyylin harrastajat ovat valmiita satsaamaan laadukkaaseen soittimeen, jopa soimattomaksi rakennettuun harjoituskitaraan.

Tanssijat tanssivat swingmusiikin tahtiin oululaisessa Cafe Roosterissa.

"Silmät kiinni ja anna mennä" – swing vie 1920-luvulle

Uusien lajien ohella myös perinteiset tanssilajit ovat hyvin suosittuja. Oulussa jalansijaa ovat saaneet swingtanssit, joiden lähes satavuotiset juuret näkyvät myös tanssijoiden tyylissä.

Yle Areena logo.

Swingin kuningas Benny Goodman innoitti UMOn ja Antti Sarpilan konserttia

Uuden Musiikin Orkesteri UMO ja Antti Sarpila konsertoivat Tampere-talolla marraskuussa 1992. Konsertti oli kunnianosoitus swingin kuninkaalle, klarinetisti Benny Goodmanille.

Caravan Palace yhtye

Elektroswingiä Pariisissa

Ranskalainen Caravan Palace yhdisti swingin ja elektron, kun se oli säveltämässä taustamusiikkia 20-luvun mykkään pornofilmiin.

Onni Gideonin yhtye lei-seppeleet kaulassa: seisaalla Mauri Mustonen, Erik Lindström, Wille Katz, edessä havaijikitaraa soittava Onni Gideon.

Onni Gideonin havaijinkitara vonkui varhaisrockiakin

Jazzmies teki Suomen ensimmäisen rocklevyn.

Kuvassa Joonas Haavisto pianon äärellä

Jazzpianisti kelpuutti poikasena isän levyistä vain Count Basien

Joonas Haavisto aloitti kuusivuotiaana retkensä musiikin maailmaan kontrabassoa soittamalla. Ajatus pianosta häälyi kuitenkin aina taustalla. Pianotuntien kautta tajuntaan ui myös jazzmusiikki. Pienenä poikana jazz ei suinkaan miellyttänyt. Isän levykokoelmasta kelpasivat kuunneltavaksi vain Count Basien kiekot.

Kuumalammen kävelysillat Kemijärvellä

Lapin kesä tarjoaa runsaasti tapahtumia paikallisille ja vieraille

Lapissa järjestetään runsaasti erilaisia kesätapahtumia. Luku sinänsä ovat maanlaajuisesti tunnetut juhlat ja festivaalit, mutta aina suosittuja ovat myös pienemmät kesäjuhlat tai juhlaviikot. Esimerkiksi Kemijärvellä on tarjolla tiistaina alkavat Kemijärvi-päivät.

Lahti Big Band.

Lahti Big Band kasvoi päiväkodin kellarista isojen lavojen swing-taituriksi

Lahti Big Band aloitti taipaleensa Martti Peipon johdolla 30 vuotta sitten. Tuolloin orkesterin harjoitustilana toimi päiväkodin kellari, jossa soittajat istuivat minikokoisilla lasten tuoleilla. Vuosien varrella orkesterin ympärille syntyi muun muassa koko kaupungin jazz-tapahtuma.

Jukka Poika

Kotimaiset tähdet valtaavat Imatran ensi kesänä

Imatra Big Band -festivaalin teltassa nähdään ensi kesänä muun muassa Jukkapoika, Krista Siegfrieds, Erin ja Stig. Etelä-Karjalan vanhin ja suurin musiikkitapahtuma palaa takaisin 80-luvulle vanhan logonsa myötä.

Michael Buble.

Michael Bublé palaa Suomeen helmikuussa

Miechael Bublé konsertoi Helsigin Areenalla 21. päivä helmikuuta. Kanadalaisartisti myi Areenan loppuun edellisellä keikallaan keväällä 2012.

Isokurun ruska

Ruskaswingillä 25. juhlavuosi

Ruskaswing-musiikkifestivaalit alkavat torstaina Kemijärvellä ja Pelkosenniemellä. Tapahtumalla on nyt juhlavuosi, swingit järjestetään 25. kertaa.

Yle Areena logo.

Kaupungin valot tuikkivat iskelmä-Suomen laitamilla

Jazzin rytmiä ja kosmopoliittista viihde-eleganssia.

Kuva on Esa Tarvaisen arkistoista.

Mies, joka pelasti Duke Ellingtonin keikan

Piru merrassa! Maailmankuulu Duke Ellington on saapunut konsertoimaan Helsinkiin. Maaliskuussa 1963 Kulttuuritalon sali on loppuunmyyty, mutta Sam Woodyardista ei ole rumpuihin. Tokko tajuaa edes olevansa Euroopassa. On löydettävä tuuraaja ja nopeasti.

Yle Areena logo.

Imatra Big Band -festivaali luottaa vanhoihin suosikkeihin

Toiminnanjohtaja Markku Pentikäinen aikoo saada festivaalin talouden kuntoon budjettikurilla.

Arja Havakka Perämeren rannalla, Kemin sisäsatamassa

45 vuotta taiteilijan taivalta

Laulaja Arja Havakka on paljon muutakin kuin Lokki-valssia, vaikka se tekikin hänestä valtakunnallisesti tunnetun vuonna 1995.

Antti Känsälä

Phil Harmonicin solisti löysi itsestään kantrimiehen

Suositun bilebändi Phil Harmonicin solisti ja omaa soolouraakin tekevä laulaja Anssi Känsälä on muusikko kantapäästä hatun lieriin. Hän on kaahlannut uransa aikana läpi iskelman ja pop-musiikin koko kirjon makustellen. Nyt yli 20 vuoden jälkeen hän tietää, mistä tarinankertoja itse on tehty.

Aamu-TV

Jazz-mestarit Erik Lindström ja Seppo Hovi puolustavat perinteistä jazzia

Vanhalla jatsilla on ollut vuosikymmeniä uskollinen kannattajakuntansa, mutta nyt Suomeen on saatu yhdistys turvaamaan swingin asemaa.

Swingstet Valveen lavalla.

Swingiä varttuneille Oulussa

Swingin kultaisten vuosien musiikkia kuultiin Oulussa kulttuuritalo Valveen salissa sunnuntaina. Swingstet solisteineen esiintyi täydelle salille.

Matti Heinivaho soittaa vibrafonia.

Matti Heinivaho haluaa jatkaa musiikin parissa

Musiikkiviihteen monitoimimiehen Matti Heinivahon 60-vuotista taiteilijauraa juhlistetaan tänään Tampereella. Tampere-talon lavalle kiipeää Heinivahon lisäksi lukuisa määrä miehen ystäviä ja työkavereita vuosikymmenten varrelta. Heinivaho muistetaan muun muassa hiteistään Lännen tie ja Tunturin juurella.

Festivaalin perjantain ohjelma

Perjantaina teltassa tarjoillaan Doctor Hurricane -konsertti. BB-kadulla ilmaiskonsertissa esiintyvät Big band Course ja Bad Ass Brass Band.

Mikael Konttinen laulaa mikrofoniin studiossa kuulokkeet korvillaan ja silmät kiinni. Taustallaan punertava kajo.

Festivaalin tiistain ohjelma

Tiistaina Imatralla esiintyvät mm. Mikael Konttinen ja Max Weinberg Experience.

Lavatanssit Helsingissä

Sota-ajan tanssikieltoa rikottiin salatansseilla

Tanssinhaluiset nuoret järjestivät ladoissa nurkkatansseja.

Doctor John

Dr. John Imatra Big Band-festivaaleille

New Orleans-legenda Dr. John on ensi kesän Imatra Big Bandin pääesiintyjä. Imatralla nähdään myös Conan O'Brien-yhteyksistään tuttu Max Weinberg.

Maarit Hurmerinta

Rajattomat rytmit raikaavat Imatralla

Populaarimusiikki soi Imatralla viikon ajan Rajaton Rytmi -tapahtumassa. Musiikkia on luvassa laidasta laitaan, kun esiintymislavoilla voi kuulla niin tangoa kuin maailmanmusiikkiakin.

Take That -yhtye jälleen koossa

Take Thatin albumi myy hurjasti Britanniassa

Take Thatin uusi albumi, Progress, on myynyt Britanniassa ensimmäisen viikon aikana yli puoli miljoonaa kappaletta. Robbie Williamsin paluun kokenut bändi on ensimmäinen 2000-luvulla, joka on pystynyt tällaiseen avaustulokseen Britanniassa.

Williams ja Barlow esiintyivät yhdessä vuosien jälkeen

Robbie Williams ja Gary Barlow esiintyivät sunnuntaina ensimmäistä kertaa yhdessä 15 vuoteen. He lauloivat uuden Shame-kappaleensa hyväntekeväisyyskonsertissa Lontoossa. Konsertilla kerättiin varoja haavoittuneille brittisotilaille.

Jarkko Kotilaine ja Kalle Pütter RuskaSwingeissä Kemijärvellä

RuskaSwingit takaisin Kemijärven kaduille

RuskaSwingien puheenjohtaja Jarkko Kotilaine haluaisi lisätä musiikkitapahtuman katunäkyvyyttä ja -kuuluvuutta Kemijärven keskustassa. Nyt Ruskaswingit painottuu Pelkosenniemelle Pyhätunturille.

Robbie Williams esiintyy Lontoossa 20.10.2009.

Robbie Williamsin paluu Take Thatiin väliaikaista

Take That ja sen riveihin palannut Robbie Williams suunnittelevat lähtevänsä kiertueelle ensi kesänä. Uuden albumin julkaiseva kokoonpanon mukaan yhtyeen uudelleen lämmittelystä tulee vain väliaikaista.

Take That -yhtye jälleen koossa

Robbie Williams palasi Take Thatin riveihin

Robbie Williams on palannut entisen bändinsä Take Thatin riveihin. Ryhmä ilmoitti torstaina nauhoittaneensa ensimmäisen albumin yhdessä 15 vuoteen.

The Great Helsinki Swing Big Band

Big band -kisan voitto Helsinkiin

The Great Helsinki Swing Big Band on voittanut Suomen big band -mestaruuskilpailun. Kisa käytiin viikonloppuna Imatralla. Orkesterin perusti vuonna 2005 trumpetisti Sami Pöyhönen.

The Great Helsinki Swing Big Band

Imatra Big Band kolmanneksi mestaruuskilpailussa

Mestaruuden vei The Great Helsinki Swing Big Band, joka kuittasi voitostaan 4 000 euron palkinnon.

Wentus Blues Bandin basisti Robban Hagnäs yhtyeen syntysijan, Villan koulun piharakennuksen edessä.

Wentus Blues Band valmistelee uutta levyä evakossa

Kokkolalainen Wentus Blues Band ei hellitä tahtia. Kesäkeikkojen jälkeen yhtye suuntaa Yhdysvaltoihin levyttämään. Syksyllä WBB kiertää Suomea Duke Robillardin kanssa.

Lappia-talo swengaa perjantaina

Lapin sotilassoittokunta ja Norrbotten Big Bandin -kouluttajat järjestävät yhteiskonsertin Lappia talossa ensi perjantaina. Tripute to Benny Goodman -konsertin solistina on Antti Sarpila.

Robbie Williams ja Gary Barlow levyttää yhdessä

Brittiläisen Take That -yhtyeen entiset bändikaverukset Robbie Williams ja Gary Barlow julkaisevat yhteisen singlen syksyllä. Shame-kappale on miesten ensimmäinen yhteinen levytys yli 15 vuoteen.

M. A. Numminen laulaa (1985).

M. A. Nummisen parhaita iskusäveliä

Valikoima baritonilaulajan tarttuvimmista lauluista.

M.A. Numminen

M. A. Numminen täyttää 70 vuotta

Monitoiminen muusikko M. A. Numminen täyttää tänään perjantaina 70 vuotta. Numminen on rakastettu lasten viihdyttäjä, swing-iskelmien tulkitsija, suomenkielisen rockin pioneeri ja avantgarden esitaistelija.

M. A. Numminen ja uusrahvaanomainen yhtye esiintyvät (1970).

M. A. Nummisen uusrahvaanomainen yhtye

Kohua herättänyttä swing-musiikkia 1970.

Rajattomat rytmit soivat Imatralla

Rajattomat rytmit tarjoaa rock'n rollia, kansanmusiikkia lasten ehdoilla, jazzia ja Glenn Miller -illan. Rajattomat rytmit tapahtumaa vietetään 16:a kertaa.

Hämeenlinnaan tuulahdus Broadwaylta

Musikaalimusiikki ja swing yhdistyvät uudella tavalla Sinfonia Lahden konsertissa Hämeenlinnassa. Kansainvälisen tason viihdettä lavalle tuovat Gary Williams ja Emma Kershaw, joka tunnetaan Celine Dionin ja Robbie Williamsin taustalaulajanakin.

Yle Areena logo.

Tuula Amberla laulaa Lulusta ja Lonasta

Turkulainen Tuula Amberla nousi koko Suomen kansan tietoisuuteen Jukka Alihangan jatsahtavalla Lulu-hitillä vuonna 1984.

Acre Kari (1970).

Tamperelaisjazzari Acre Kari oli dixielandin luonnonlapsi

Vetopasunistin muisto elää Tammerkosken rannoilla.

Robbie Williams keikalla Chilen Santiagossa 2006.

Pelko päihderiippuvuudesta siirtää Robbie Williamsin kiertuetta

Uuden albumin julkaissutta Robbie Williamsia ei nähdä kiertueella lähiaikoina. Brittilaulajan mukaan esteenä on hänen jo selättämänsä päihderiippuvuus, joka voi iskeä takaisin hetkenä minä hyvänsä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle