Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Siilifolk alkaa tänään – tavoitteena jopa 15 000 kävijää

Tapahtuman päiväohjelmat ovat maksuttomia ennen iltakuutta.

Eräänä päivänä suomalainen moottoripyöräilijä avasi hunajapurkin ja vihelsi yli vuorokauden putkeen – katso video

Jukka Parkkinen Kouvolasta teki viheltämisen maailmanennätyksen ylittämällä edellisen ajan kymmenellä minuutilla.

Kansanmusiikkia kansan suusta kansan makuun – Kalevauva.fi nousi monen suosikiksi

Sen piti olla vain kesän 2016 projekti. Vauva.fi-foorumin keskustelupalstojen kommenteista kootut laulut löysivät kuitenkin laajan yleisön.

"Päivää, mun nimi on Jaakko Teppo" – lähes ujon oloinen trubaduuri avautuu esiintymisestä arkistohelmessä vuodelta 1981

Kuplettilaulun kaksinkertainen suomenmestari Jaakko Teppo kävi Ylen studiossa esittämässä klassikoksi nousseen Hilman ja Onnin vuoden 1981 kesällä. Tuolloin vielä suhteellisen tuntematon Teppo kertoi muun muassa, mitä virkaa hänen reikäisillä pussihousuillaan on.

Ex-tenavatähti Konsta Hietanen ei lähtisi enää laulukisaan

Ex-tenavatähti Konsta Hietanen ei lähtisi enää laulukisaan

Moni karaokelaulaja ei tiedä mitä tekee – yllätyshyvää tiedossa

Karaoke on parhaimmillaan terapiaa, jossa voi näyttää pitkää nenää huonoille kokemuksille koulun laulukokeista tai huutaa pois tuskan parisuhteen särkymisestä. Pahimmillaan karaoken positiivisuus kääntyy harkinnan pettäessä mitä julmimmaksi pilkaksi.

Edu Kettunen: En itsekään aina tiedä mistä lauluni kertovat

Taitavana tarinankertojana tunnettu laulaja, lauluntekijä Edu Kettunen jättää sanoituksissaan paljon asioita auki, jotta kuulija saa rakentaa laulun loppuun. Kettunen lauluineen on parhaillaan pitkällä trubaduurikiertueella. Keikkamatkoilla hän kuuntelee lähinnä autoaan.

Petri Hohenthalin iltalauluna balladi Davy Crockettista

Musiikkituokio trubaduurin seurassa 1981.

20 vuotta trubaduurina – Leena Pyylammilla harvinainen ammatti

Jyväskyläläinen Leena Pyylampi kuuluu muutaman kymmenen suomalaisen trubaduurin joukkoon. Ammatin sisältö ei vajaassa tuhannessa vuodessa ole juuri muuttunut. Trubaduuri kiertää, laulaa ja kertoo tarinoita.

Puikoissa Matti Hautamäki, kipinämikkona Anssi Kela – kisajuna toi fanit Salpausselälle

Salpausselän legendaarinen kisajuna puksutti jälleen Lahden stadionille. Veturi oli vuosimallia -65 ja vaunut vuosimallia -50, veturinkuljettajan apurina entinen maajoukkueen mäkihyppääjä Matti Hautamäki ja kipinämikkona ja kiertävänä trubaduurina Anssi Kela.

Joutsenon-päivät käynnistyy tänään

Joutsenon kotiseutupäivillä on tänäkin vuonna tarjolla monipuolista ohjelmaa. Pääjuhla on lauantaina Joutsenon torilla.

"Keskiaikaisessa elämässä on parasta ajan hidastuminen"

Keskiaikaharrastus villitsee naisia ja miehiä ympäri Eurooppaa. Intohimo satojen vuosien takaiseen ajanjaksoon saa harrastajat järjestämään vaikka keskiaikamarkkinat kaikelle kansalle.

Ooppera alkaa etsiä rahaa velkojen maksuun

Lahden Oopperan uusi hallitus on urakan edessä. Se alkaa haalia varoja kymmenien tuhansien eurojen velkapotin hoitamiseen.

Jukka Takalo teki kesäistä suomipoppia c-kasetille

Entisen Aknestik-yhtyeen keulakuvan kolmas soololevy Kahden hengen disko on täytetty kesäfiiliksillä. Takalo julkaisee uutuutensa myös c-kasettina.

Veli-Matti Kosonen siirtyi trubaduuriksi

Veli-Matti Kosonen teki vuosia sitten lauluvihkosen, jonka lauluja hän on laulattanut monissa tilaisuuksissa. Suosituimmat laulut ovat nyt siirtyneet levylle.

Vuoden 2012 hämäläinen on hyväntekijä Pentti Pikku-Pena Nyholm

Hämeenlinnalaista Pentti Pikku-Pena Nyholmia voi sanoa tuhannen toimen hyväntekijäksi. Suuret tempaukset tuottavat kerralla tuhansia euroja mm. lapsipotilaille. Toinen tämän hetken sydämenasia on saattohoitokoti Koivikkokoti. Kun kutsu käy, Pikku-Pena vaikka lähtee matkaan trubaduurina.

Trubaduuri Salo tarjoaa pärpättävää sooloilua

Turenkilainen muusikko ja trubaduuri Karri Salo on julkaissut kolmannen soololevynsä. Monipuolinen paketti tarjoaa syvällisiä elämän tosiasioita, haikeutta, vaikeutta - mutta myös elämän huolettomuutta.

Suomenruotsalaista musiikin juhlaa Turussa

Tuhannet suomenruotsalaiset musiikin ystävät kokoontuvat viikonvaihteessa suurtapahtumaan Turkuun. Laulu- ja musiikkijuhla Ta i Ton järjestetään viiden vuoden välein.

Hallikauppiaat vaativat Hakaniementorin elävöittämistä

Hallikauppiaiden mukaan Helsinki laiminlyö Hakaniementoria. Yli satavuotias tori on keskeinen paikka Helsingin työväen historiassa.

Muiden musiikkia ei saa versioida luvatta

Tyypillinen tarina on vaikka tällainen: Paikallinen trubaduuri haluaisi palavasti sanoittaa uudelleen Hectorin Asfalttiprinssin, esittää sitä julkisesti ja levyttää sen omakustannelevylle. Ilman lupaa ei tällaiseen kuitenkaan kannata ryhtyä, muistuttaa tekijänoikeuksia valvova Teosto.

Jonotetaan!

Antti Korhonen on huomannut, että jonottaminen on nuorisolaji.

Trubaduuri on aina yksin laulujensa kanssa

Trubaduuri Harry Kiianen uskoo, että akustisella ilmaisulla pääsee parhaiten käsiksi laulun ytimeen. Työtä ja keikkoja kaihtamaton soittaja saa parhaimmillaan tai pahimmillaan varautua jopa tuntien soittourakkaan.

Jaakko Teppo -kupletintekijä taas haussa

Jaakko Teppo -kuplettikilpailuun haetaan jälleen musiikintekijöitä. Joensuussa ensimmäisen kerran vuonna 2008 järjestetty kisa saavutti suuren suosion - osallistujia oli peräti 53.

Meripäivät hamuaa paikallisia taideharrastajia

Kotkan kulttuuriasiainkeskus hakee paikallisia harrastajia esiintymään ensi kesäksi Kotkan Meripäiville.

Pohjalaiset keräsivät Nenäpäivänä yli 1500 euroa! Kiitos!

Pelastakaa Lapset Ry, YLE Pohjanmaa ja Epstori tempaisivat yhdessä kehitysmaiden lasten hyväksi. Iloiset ilmeet ja auttamisen halu täyttivät kauppakeskuksen Nenäpäivänä 6.11.

J. Alfred Tanner poimi lauluja ulkomailta

Ensimmäinen laaja elämäkerta 1900-luvun alun suosituimmasta lauluntekijästä J. Alfred Tannerista paljastaa hänen tekemikseen väitettyjen laulujen ulkomaisen alkuperän. Laulujen lainaaminen ei kuitenkaan ollut Tannerin aikana mitenkään epätavallista, elämänkerturi sanoo. Monipuolinen Tanner loi perustan suomalaiselle viihteelle.

Jaakko Teppo, Ruikonperän multakurkku

Kuplettilaulun kaksinkertainen suomenmestari livenä.

Samuli Putroa jännittää esiintyä Turussa

Zen Café -yhtyeestä irtioton tehnyt Samuli Putro esiintyy Åbo Svenska Teaterissa keskiviikkona ja torstaina. Juhlava keikkapaikka sopii trubaduurin mukaan näyttämöteokseen.

Buena Vistan Faustino Oramas on kuollut

Kuubalainen muusikko Faustino Oramas on kuollut. Oramas oli yksi maailmankuuluun Buena Vista Social Club -ryhmän jäseniä. Oramas kuoli syöpään kotikaupungissaan Holguinissa 95-vuotiaana, kertoo Kuuban radio.

New Book Reveals Radio Disc Censorship

The reasons for banning certain records from the airwaves in times past are unearthed in the third book in a series covering the history of Finnish popular music.