Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viisi vinkkiä Teeman elokuvafestivaalilta – Mitä Thelma ja Louise kertoo feminismistä?

Keskiviikkona alkavilla Teeman elokuvafestivaaleilla esiin nousevat naissankarit, kulttielokuvat ja klassikot.

Naisten huijari Kreivi ei ollut kyläsonni vaan lipevä hurmuri

Naissankari loistaa omana itsenään von Baghin filmisissä.

Maria Petterssonin kolumni: Antakaa pikkutytöille kompleksisia erakkoja ja piereviä virtahepoja

Lapsille suunnattu kulttuuri pelaa ikivanhoilla roolimalleilla. Aikuiset näyttävät pikkutytöille prinsessasatuja, koska aikuisetkin on kasvatettu aikanaan samalla romanttisella hutulla, kirjoittaa Maria Pettersson.

Leea Klemola: ”Eikö me voitaisi olla armollisempia itseämme ja toisiamme kohtaan!”

Leea Klemola: Eikö me voitaisi olla armollisempia itsellemme

Bertat tarjoavat teatterielämyksen vaikka vanhainkodin ruokasalissa

Matkalaukkuteatteri Bertat on uusi torniolainen teatteriyhdistys, jonka ajatuksena on viedä teatteria sinne, missä sitä muuten ei ole tarjolla. Esitykset rakennetaan niin, että tilaa ei tarvita juuri kuin näyttelijöiden verran.

Pyllyposeerauksesta ja sen sensuroinnista kiistellään – videopelin naishahmon takamuksesta nousi kohu

Maailman suurimpiin videopelien kehittäjiin kuuluva yhdysvaltalainen Blizzard-yhtiö sensuroi tulevasta Overwatch-pelistään takamuksen saatuaan palautetta naishahmon liian seksikkäästä poseerauksesta. Sensuroinnista on väitelty kiihkeästi sosiaalisessa mediassa.

"Kyllä, kiitos" – Päivä, jona Ruotsi lupasi ottaa vastaan 100 000 suomalaista pakolaista

Ruotsiin pakeni 56 000 suomalaista syys- ja lokakuun aikana 1944.

Muslimeja, homoja ja tavallisia tallaajia – supersankariudessa puhaltavat nyt uudet tuulet

Yksiviivaisten supersankareiden joukkoon on viime aikoina ilmestynyt myös hieman erikoisempia hahmoja. Supersankareita on syntynyt ei-länsimaisissa kulttuureissa ja uusin trendi on tavissankari.

"Auervaara" napsii naisen toisensa perään – huijatut kertovat tarinansa

Viisi naista kertoi Ylelle, kuinka he kaikki tulivat saman miehen huijaamiksi. Karilla on ollut noin kymmenen vuoden aikana ainakin 12 eri naisystävää. Usein naisystäviä on ollut yhtä aikaa kaksi tai kolmekin. Kari on myös uhkaillut ja vainonnut kumppaneitaan.

Aleksis Kivi oli naistenmies – Petteri Summanen ohjasi kynämiehestä komediaa

Viihteen monitoimimies Petteri Summanen ei kerro Kuopion kaupunginteatterille ohjaamassaan esityksessä Aleksis Kiven lohdutonta henkilöhistoriaa. Hän kertoo Kiven veijarimaisesta puolesta, rakkaudesta luontoon, kaipuusta ja koomisista naisseikkailuista.

Nettihuijausten määrä räjähti käsiin - tökeröimmät yritykset poliisin virkapostiin

Tälle ilmiölle ei loppua ole näkyvissä. Tyypillisessä nettihuijauksessa "rakkaussuhde" sosiaalisen median kautta johtaa rahanpyyntöihin, jotka vain kasvavat ja kasvavat. Tökeröimmissä tapauksissa huijausviestejä lähetellään jopa poliisin virkapostiin.

Näkökulma: Miksi ihmisen jymäyttäminen on helppoa?

Nettiä voi kutsua hyvällä syyllä petosten pelloksi. Sieltä petkuttajat korjaavat hyväuskoisilta rahaa, toteaa toimittaja Risto Lasila kolumnissaan.

Historialliset viihderomaanit suomalaisten suosiossa

Historialliset viihderomaanit sijoittuvat Suomessa vuodesta toiseen myyntilistojen kärkipäähän. Pitkän linjan kirjailijoiden lisäksi alalle tulee myös uusia tekijöitä, mikä kertoo kasvavasta kiinnostuksesta lajityyppiä kohtaan.

Kvartetti etenee leppoisasti kohtauksesta toiseen

Beecham House on eläkeikään ehtineiden muusikkojen asuttama vanhainkoti. Talossa asuvat muun muassa elämäniloinen, alati pahenevista muistikatkoksista kärsivä Cissy, ikuinen naistennaurattaja Wilf ja surumielinen Reggie.

Jyväskylän seudun mainosmies kiistää olevansa häntäheikki

Naiskoordinaattori Heikki Heikkinen on vain vaahtosammuttimen kokoinen. Mainosmiehen pesti on kuitenkin massiivinen. - Tehtäväni on houkutella ihania naisia Jyväskylän seudulle, Heikki Heikkinen sanoo vatsastapuhuja Minna Tuomasen polvella.

Anna Karenina on huikea teatterileikki

Venäläiseen ylimystöön kuuluva Anna Karenina on naimisissa säntillisen ja kiltin pietarilaisen virkamiehen Aleksei Kareninin kanssa. Elämäänsä miehensä ja lapsensa kanssa tyytyväinen seurapiirirouva huomaa itselleenkin yllätykseksi rakastuvansa intohimoisesti komeaan naistennaurattajaan, kreivi Vronskiin. Vaikka salasuhteet Pietarin sosieteen piirissä ovatkin sallittuja, on tämän parin julkinen intohimo liikaa ja asiasta nousee ennennäkemätön skandaali, jonka seuraukset ovat traagiset.

Egypti haastaa Muhammed-videon tekijät - uhkana jopa kuolemantuomio

Seitsemää egyptiläistaustaista koptikristittyjä ja floridalaispastoria vastaan on nostettu syytteet. Egypti vaatii heitä luovutettavaksi oikeuteen.

Kaunis Ahveninen on Pielisen elävä kylä

Yle Pohjois-Karjalan Viikon kylä-vierailulla Ahvenisella kävi selväksi, että Pielisen rantamaisemien koristelema kylä on asukkailleen rakas ja kesällä vilkas.

EM-menestys yhdistää kriisissä kärvistelevää Espanjaa

Espanjassa talouskriisi koettelee myös maan ylpeydenaihetta jalkapalloa. Juuri jalkapallo tuo silti piristystä kurjuuden keskelle.

Naistennaurattaja ja ailahteleva keijukuningatar hurmaavat kesäteatterissa

William Shakespearen klassikkonäytelmä Kesäyön unelma saa nykyaikaisen sovituksen kesäteatterissa Lahdessa. Luvassa on isoa, rehellistä komediaa, ohjaaja Satu Säävälä lupaa.

Dark Shadows on visuaalisesti komea satu

Barnabas Collins on 1700-luvun lopulla elävä menestynyt liike- ja naistenmies. Eräänä päivänä hän tekee elämänsä suuriman virheen torjumalla häneen rakastuneen noidan, Angeliquen lähentely yritykset.

Perhe on poliitikoille syy ja tekosyy

Politiikan tutkijoiden mukaan poliitikoilla on omat tarkoitusperänsä, kun he perustelevat uransa kannalta tärkeitä valintoja perheeseen liittyvillä syillä.

Keinoja kaihtamatta on sisällöltään tyhjä elokuva

Ohjaus: McG Alkuperäinen nimi: This Means War Pääosissa: Tom Hardy, Chris Pine, Reese Witherspoon K-12

Kun suomalaiset innostuivat iltajumppaamaan

Iltajumppa oli myös miesten mieleen.

Sinkkuelämän säännöt on puettu road-movien muotoon

Ohjaus: Tonislav Hristov Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Tonislav Hristov, Kiril Jovchev, Hristiyan Dimov, Zoran Atanasov S

Auervaaran muotokuva

Ruben Oskar Auervaara huijasi rahat kymmeniltä naisilta.

Mitä yhteistä on Auervaaralla, Aino Kassisella ja Elias Simojoella?

Karismaattinen henkilö osoittaa luottamuksensa ja usein myös oman haavoittuvaisuutensa ihmiselle, joka on itse jollain tapaa heikossa ja haavoittuvaisessa tilanteessa. Tällaisisista yhtälöistä syntyvät niin romanttisten valehtelijoiden, vihaa lietsovien poliittisten liikkeiden kuin itsetuohoisten uskonlahkojenkin tarinat, kertoo Hannu Lauerma.

Ennen illan oopperaa: Karita Mattila

Karita Mattila antaa haastattelun Emilie-oopperan jälkeen.

Oulun kaupunginteatterin katsojaluvut reippaassa nousussa

Katsojamäärät nousivat yli 71 000:n erityisesti kevätnäytäntökauden suosikkien ansiosta. Kultalampi pyöri koko kauden täysille katsomoille, lähes samaan ylsi Junnu Vainioon liittyvä Albatrossi ja Heiskanen. Syksyllä tarjotaan neljä ensi-iltaa, mm. Joni Skiftesvikin uutuuskomedia Katsastus. Yleisön suosikki Ruusunen säilyy ohjelmistossa.

Oulun teatteri lakossa

Oulun kaupunginteatterin kaikki lauantain näytökset perutaan näyttelijäliiton valtakunnallisen työnseisauksen johdosta. Teatterinjohtaja Ahti Ahonen on tilanteesta pahoillaan. - Tämmöinen toimenpide ei ole paras mahdollinen yksittäisen teatterin kannalta.

Oulun teatteri perui näytöksiä

Oulun kaupunginteatteri on peruuttanut kuun lopussa uhkaavan näyttelijöiden työnseisauksen takia kolme näytöstä.

Casanovan muistelmat digitoidaan internetiin

Ranska on ostanut saksalaiselta kustantamolta maailmanhistorian kuuluisimman naistenmiehen Giacomo Casanovan alkuperäiset muistelmat. Käsikirjoitusta on säilytetty toisesta maailmansodasta saakka pankkiholvissa Wiesbadenissa. Käsikirjoitus pannaan ensi vuonna esille Ranskan kansalliskirjastoon Pariisiin, ja digitoituina se julkaistaan myös internetissä.

Simpsoneiden uusi hahmo on naistenmies Bomba

Simpsonit-tv-sarjan tekijöiden julistama kilpailu uuden hahmon saamiseksi sarjaan on ratkennut. Uudeksi hahmoksi valittiin espanjalaisella aksentilla puhuva naistenmies Ricardo Bomba.

Naistenmies Don Giovanni palaa Poriin alkuperäiskielellä

Lokakuun alussa ensi-iltaan tuleva ooppera esitetään Porissa jo toista kertaa. Legendaarisen naistenmiehen seikkailuun pohjautuva tarina on voimienkoetus talousvaikeuksissa painivalle Porin Oopperalle.

Sallisen Punainen viiva Oulussa

Oulun kaupunginteatterin syyyskaudella on neljä ensi-iltaa: Syyskuussa Naistenhurmaajat-komedia, Punainen viiva -ooppera ja ja Kaaos sekä lokakuussa Sotaturistit.

Britannia vapautti tarunhohtoisen junaryöstäjän

Britannia on armahtanut maan rikoshistorian kuuluisimpiin nimiin lukeutuvan Ronnie Biggsin. Biggs vapautettiin vankilasta heikon terveydentilan vuoksi ja siirrettiin suoraan sairaalaan. Biggs tuli tunnetuksi vuonna 1963 Lontoon lähellä tehdystä suuresta junaryöstöstä.

Oulun kaupunginteatterin syyskauden liput myynnissä

Oulun kaupunginteatterin ensi syksyn liput ovat nyt myynnissä. Syksyn ohjelmistossa uusia näytelmiä ovat Naistenhurmaajat, Punainen viiva -ooppera, Kaaos sekä Sotaturistit.

Tulen ja jään tapahtuman vetonaulana Jäätikkaat

Taidetapahtuman esittelyn ja siihen liittyvän retkiluistelun odotetaan kokoavan Savitaipaleelle viikonvaihteessa jopa pari tuhatta ihmistä.

Tähtivalokuvaaja Capasta suunnitellaan elokuvaa

Pierce Brosnanin tuotantoyhtiö suunnittelee elokuvaa unkarilaissyntyisestä tähtivalokuvaajasta Robert Capasta. Brosnanin Irish Dream Time – tuotantoyhtiöillä on tiettävästi elokuvasta alustava sopimus MGM-studion kanssa.

Naistenkaatajan blogi päätyy valkokankaalle

Blogina aluperin ilmestynyt 100 naista -teos päätyy valkokankaalle. Tuotantoyhtiö Solar Films ja blogin kirjoittaja allekirjoittivat elokuvasopimuksen maanantaina.

Suomen kansallisbiografia esittelee kansanparantajia ja presidenttejä

Kymmenosainen Suomen kansallisbiografia on valmistunut, viimeinen osa ilmestyi viikonvaihteessa. Kansallisbiografiassa on kuuluisuuksien rinnalla tilaa myös tuntemattomille ja tavallisille. Mukana on murhamiehiä ja varkaita, kapinallisia kansanjohtajia ja toisinajattelijoita. Laaja bibliografia sisältää 6 000 pienoiselämäkertaa, joita on ollut kirjoittamassa yli 700 tutkijaa.

”Kreivi” Lindgren suosii kotimaisia naisia

Pertti Ylermi Lindgren nousi ulkisuuteen uutena Auervaarana

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle