Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Regina Raskin blogi: Mitä australialaisen kokkikokelaan romahdus kertoo itseluottamuksesta ja sen syistä?

Australian MasterChef-kilpailun ennakkosuosikkia kutsuttiin makujen kuningattareksi – sitten hänen taitonsa kummallisesti katosivat. Regina Rask kirjoittaa blogissaan tietävänsä miksi.

Viikon 24 vinkit: Victorian ja Kotikentän uudet kaudet alkavat!

Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 24.

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun

Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.

Vanamon ja Kolmosen joulu Teemalla 2018

Teemalla muistellaan edesmenneitä keittiömestareita

Asiallisia lahjoja Elävässä arkistossa ja Areenassa – Kerro mitä haluaisit nähdä seuraavaksi

Tätä kaikkea julkaisimme 2018, kerro toiveesi ensi vuodesta.

Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut

Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.

Maailman arvostetuimman Bocuse d'Or-kokkikilpailun finalisti Ismo Sipeläinen: Hyvässä tilanteessa huonompikin ruoka voi maistua

Ruualla ja ruualla on eroa, sen tietää jokainen, mutta harva niin perusteellisesti kuin arvostettuun Bocuse d´Or-kokkikilpailuun tiensä kokannut keittiömestari Ismo Sipeläinen.

Jyrki Sukula: Bourdain esitteli ihmisille uusia ruokagenrejä – "Hänellä on kiistaton vaikutus siihen, minne ihmiset ovat tehneet lomamatkoja"

Useista tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Jyrki Sukula kuvailee edesmennyttä kokkia ja kirjailijaa Anthony Bourdainia ruuan rakastajaksi.

Maailmankuulu tv-kokki Anthony Bourdain on kuollut – "Lepää rauhassa mestari"

Maailmankuulu kirjailija ja kokki on kuollut 61-vuotiaana.

Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat

Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.

Kultainen Venla -gaala palkitsi vuoden televisiohuiput – Myrskyn jälkeen teki hattutempun

Televisioakatemia palkitsi tänä iltana viime vuoden parhaat ohjelmat ja tekijät. Seurasimme suoraa lähetystä gaalasta. Vain kaksi palkittua otti esiin seksuaalista häirintää vastustavan #metoo-kampanjan, vaikka siitä ennakoitiin illan puheiden teemaa.

Tv-kokkien luoman hohteen takaa paljastuikin rankka työ, huono palkka ja öykkäröiviä asiakkaita – ravintola-alalla valtava pula työntekijöistä

Monet nuoret työntekijät haluavat mennä ennemmin kavereidensa kanssa baariin viikonloppuisin kuin tulla töihin.

Otto oli 4-vuotiaana äidin apulainen keittiössä, nyt hän kisaa Junior MasterChefin parhaiden joukossa

Ruuanlaitosta innostunut kuopiolainen Otto Leskinen kisaa kuuden parhaan joukossa Nelosen Junior MasterChef -kilpailussa.

Kokki Kolmosen lihakirves heilui Riistakakkosessa

Vuosittainen ohjelma keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.

Kun silakka loppui Helsingistä

Animaatioon olisi tarvittu yksi silakka

Kokkikisa paljasti opiskelijoiden luovuuden salat

Turun ammatti-instituutin ja Yle Turun järjestämässä kisassa voiton vei peurasta valmistettu annos.

Suomi 100 vuotta -kokkikisa huipentuu yleisöäänestykseen

Valittavana on 12 talon tervehdystä ja 12 pääruokaa. Voittaja julkistetaan tiistaina 28. helmikuuta Turun ammatti-instituutissa.

Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta

Suosittu ruokapersoona kokkaa 10-osaisessa sarjassa.

Sushimestari Jiron unelma

Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.

Trump lähestyy Valkoista taloa – avaa hotellin lähellä presidentin virka-asuntoa

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump tunnetaan useista näyttävistä nimikkorakennuksista New Yorkissa. Nyt hän avaa luksushotellin pääkaupunkiin Washingtoniin, mikä herättää myös vastustusta.

Jaakko Kolmonen oli Suomen ensimmäinen koko kansan tv-kokki

Kokki Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa ja valokuvissa.

Jyrki Sukula muistelee Kokki-Kolmosta: Puhui asioista, jotka ovat nyt trendin aallonharjalla

Tv-kokkina tunnettu Jyrki Sukula sanoo olevansa "höyhensarjalainen" Jaakko Kolmoseen verrattuna.

Legendaarinen tv-kokki Jaakko Kolmonen on kuollut

Jaakko "Kokki" Kolmonen tuli tunnetuksi useista tv-ohjelmista.

Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin

Tiskivuori odottaa nuorta mestarikokkia – "Sillä näytetään, onko sinusta oikeasti työhön"

Perunavannike ei onnistu aina, mutta Taitaja 2016-kilpailussa se onnistui. Niin onnistui muukin, sillä 19-vuotias Adele Kinnunen nappasi voiton ravintolakokki-sarjassa. Pian valmistuva kokki aloittaa kesäkuussa ravintolassa, jota ei vielä ole. Silti Kinnunen tietää jo, mitä kesäkuussa tekee: tiskaa.

Ruokaohjelmaa tekevä Ville Haapasalo: Marketkulttuuri ei toimi – ruuan arvostus pitää saada Suomessa kunniaan

Näyttelijä Ville Haapasalo on kokenut ikimuistoisia makuelämyksiä maailmalla. Parhaalta ruoka maistuu silti oman perheen kanssa, itse tehtynä.

Kiitos isien ja kokkiohjelmien, pojat ovat kiinnostuneet kotitaloudesta

Kotitaloudesta on tullut yksi yläluokkalaisten suosikkiaineista. Erityisesti pojat ovat viime vuosina innostuneet opettelemaan kokkaamista. Samalla yläkoulussa opitaan myös siivoamaan ja tiskaamaan. Yksi merkittävä tekijä poikien innostuksessa lienee television kokkiohjelmat ja niissä kokkaavat miehet.

Makupaloissa syntyy euroruokaa lenkkimakkarasta, mozzarellasta ja pestosta

Makupaloissa yhdistyi Italia ja härmäläinen makkara.

Syyllisyydentunne usein turha – herkut ovat mukana jopa ravintosuosituksissa

Ruoka ja herkut ovat nykyään esillä joka paikassa, mikä kannustaa ihmisiä herkuttelemaan yhä useammin. Sopivassa määrin herkuttelu on ravitsemusterapeutin mukaan kuitenkin terveellistä.

Katuruokamestari-kisa antaa vinkit loppukesän grillaajille

Yle Turku järjestää kesän kunniaksi historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan. Tavoite on antaa mahdollisuus kotikokeille näyttää taitonsa oman kylän ruokaohjelmassa. Viisi finalistia kisaa keskiviikkona 26.8.21015 sään armoilla Turun keskustassa.

Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.

Keitettyä mäyrää Patakakkosessa

Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.

Savulihaa intiaaniteltassa ja pemmikaania retkievääksi

Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen kokkaavat 1988.

Kolmelle aamuketulle nimet

Ylen aamuketuille valitaan nimet yleisöaanestyksellä. Äänestys viidestä finalisti-ehdotuksesta on nyt päättynyt. Tulos kerrotaan aamu-tv:ssä tiistaina 23.6. kello 9 uutisten jälkeen.

Makwan Amirkhani uhoaa UFC-pomolle ottelun lähestyessä

Suomen tämän hetken kuumin vapaaottelunimi lupaa Berliinissä vastustajalleen lyhyttä iltapuhdetta, jonka on tarkoitus jäädä myös UFC-pomo Dana Whiten mieleen.

Some pelasti kuolevan television

Uusi teknologia ja sosiaalinen media ovat pelastaneet kuolevaksi mediaksi povatun television. Näin todetaan Turun yliopistossa tällä viikolla tarkastettavassa väitöskirjassa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yleisöstä on tullut yhä tärkeämpi osa television sisältöä. Samalla TV-kokemus on jakautunut useammalle ruudulle.

Kesäkeittiö: Grillijuhlat kerrostalon parvekkeella

Kesäkeittiön kokit valmistavat parvekkeella grilliruokaa

Välipaloja on saatava syödä yhdellä kädellä ja likaisin sormin

Kuluttajat suosivat mukaanotettavia välipaloja ja niiden kysyntä kasvaa. Välipaloilta vaaditaan kuitenkin paljon: niiden avaamisen ja säilyttämisen pitää olla helppoa, niitä ei tarvitse kuoria, eivätkä ne saa murustaa ja niitä pitää voida syödä myös likaisin sormin. Asiaa on tutkinut elintarvikealan kehittämiseen keskittynyt Foodwest Oy.

Nokkonen lyö laudalta kaikki muut luonnonyrtit

Jos luonnonkeruutuoteneuvojaan on uskominen niin nokkonen on superruokaa ylitse kaiken muun. Ainakin Suomessa. Nokkonen maistuu hyvältä ja on monikäyttöinen.

Puutarhaohjelmabuumi kuumimmillaan – "Some-nuoria ei nähdä kasvimaalla kykkimässä"

Lifestyle-ohjelmien buumi näkyy auringon pilkahtaessa ja lumien sulaessa puutarhaohjelmien laajassa valikoimassa. Syrjäyttävätkö kymmenet kasvimaiden ja puutarhojen saloihin tutustuttavat sarjat iäti suositut ruokaohjelmat?

TV-kokki tuunasi kouluruokaloiden kauhun uuteen uskoon – tässä tulos

Pyysimme tv:stäkin tuttua kokkia Anssi Kantelista rakentamaan oma versionsa Kuopion kouluruokaloiden "porkkanamössöstä" eli porkkanalihalaatikosta. Lopputuloksena syntyi lihapullia, porkkanapyreetä ja -sipsejä, puffattua riisiä ja friteerattuja sipulirenkaita.

Keinonurmea ja viherkattoja – rakentajamessuilla ei lama näy

Oulun Rakentajamessut avataan perjantaina Ouluhallissa. Halli on varattu täyteen. Laulajia ja tv-kokkeja ei messuilla nähdä.

Tosi-tv innostaa kokiksi nollatasolta – osa opiskelijoista ei ole koskaan käynyt ravintolassa

Television kokkiohjelmat vetävät nuoria kokkikouluihin. Opiskelijoiden taidot ovat usein kuitenkin vähäisiä, koska keittiötaitoja ei opetella kotona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle