Uusimmat artikkelit
Näyttelijä Olga Temonen perustaa pitserian vanhaan kouluun Iittiin: "Jos ei onnistu, niin onpahan yritetty"
Uusi pitseria on tarkoitus saada auki tämän vuoden puolella.
Bioteknologi tahtoo uudet pohdinnat ruoan juupas–eipäs-keskustelun tilalle: onko soluista tehty nugetti vegaaninen, missä menee kannibalismin raja?
Pekonista ei tarvitse luopua tulevaisuudessakaan, uskoo biotekniikan tohtori Lauri Reuter.
Regina Raskin blogi: Mitä australialaisen kokkikokelaan romahdus kertoo itseluottamuksesta ja sen syistä?
Australian MasterChef-kilpailun ennakkosuosikkia kutsuttiin makujen kuningattareksi – sitten hänen taitonsa kummallisesti katosivat. Regina Rask kirjoittaa blogissaan tietävänsä miksi.
Viikon 24 vinkit: Victorian ja Kotikentän uudet kaudet alkavat!
Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 24.
Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun
Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.
Ylen kesä on täynnä vahvaa draamaa, herkullista komediaa, musiikkia, urheilua ja viihdettä!
Ylen kesäkauden ohjelmisto on julkaistu.
Vanamon ja Kolmosen joulu Teemalla 2018
Teemalla muistellaan edesmenneitä keittiömestareita
Asiallisia lahjoja Elävässä arkistossa ja Areenassa – Kerro mitä haluaisit nähdä seuraavaksi
Tätä kaikkea julkaisimme 2018, kerro toiveesi ensi vuodesta.
Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut
Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.
Maailman arvostetuimman Bocuse d'Or-kokkikilpailun finalisti Ismo Sipeläinen: Hyvässä tilanteessa huonompikin ruoka voi maistua
Ruualla ja ruualla on eroa, sen tietää jokainen, mutta harva niin perusteellisesti kuin arvostettuun Bocuse d´Or-kokkikilpailuun tiensä kokannut keittiömestari Ismo Sipeläinen.
Jyrki Sukula: Bourdain esitteli ihmisille uusia ruokagenrejä – "Hänellä on kiistaton vaikutus siihen, minne ihmiset ovat tehneet lomamatkoja"
Useista tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Jyrki Sukula kuvailee edesmennyttä kokkia ja kirjailijaa Anthony Bourdainia ruuan rakastajaksi.
Sam Yaffa muistaa Bourdainin ihmisenä, joka oli kiinnostunut kaikesta: "Hän rakasti Suomi-jakson tekemistä ja suomalaisten teeskentelemättömyyttä"
Muusikko Sam Yaffa tutustui edesmenneeseen ruokatoimittajaan Suomi-jakson kuvauksissa.
Maailmankuulu tv-kokki Anthony Bourdain on kuollut – "Lepää rauhassa mestari"
Maailmankuulu kirjailija ja kokki on kuollut 61-vuotiaana.
Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat
Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.
Kultainen Venla -gaala palkitsi vuoden televisiohuiput – Myrskyn jälkeen teki hattutempun
Televisioakatemia palkitsi tänä iltana viime vuoden parhaat ohjelmat ja tekijät. Seurasimme suoraa lähetystä gaalasta. Vain kaksi palkittua otti esiin seksuaalista häirintää vastustavan #metoo-kampanjan, vaikka siitä ennakoitiin illan puheiden teemaa.
Tv-kokkien luoman hohteen takaa paljastuikin rankka työ, huono palkka ja öykkäröiviä asiakkaita – ravintola-alalla valtava pula työntekijöistä
Monet nuoret työntekijät haluavat mennä ennemmin kavereidensa kanssa baariin viikonloppuisin kuin tulla töihin.
Otto oli 4-vuotiaana äidin apulainen keittiössä, nyt hän kisaa Junior MasterChefin parhaiden joukossa
Ruuanlaitosta innostunut kuopiolainen Otto Leskinen kisaa kuuden parhaan joukossa Nelosen Junior MasterChef -kilpailussa.
Kokki Kolmosen lihakirves heilui Riistakakkosessa
Vuosittainen ohjelma keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.
Kun silakka loppui Helsingistä
Animaatioon olisi tarvittu yksi silakka
Kokkikisa paljasti opiskelijoiden luovuuden salat
Turun ammatti-instituutin ja Yle Turun järjestämässä kisassa voiton vei peurasta valmistettu annos.
Suomi 100 vuotta -kokkikisa huipentuu yleisöäänestykseen
Valittavana on 12 talon tervehdystä ja 12 pääruokaa. Voittaja julkistetaan tiistaina 28. helmikuuta Turun ammatti-instituutissa.
Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta
Suosittu ruokapersoona kokkaa 10-osaisessa sarjassa.
Sushimestari Jiron unelma
Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.
Trump lähestyy Valkoista taloa – avaa hotellin lähellä presidentin virka-asuntoa
Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump tunnetaan useista näyttävistä nimikkorakennuksista New Yorkissa. Nyt hän avaa luksushotellin pääkaupunkiin Washingtoniin, mikä herättää myös vastustusta.
Jaakko Kolmonen oli Suomen ensimmäinen koko kansan tv-kokki
Kokki Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa ja valokuvissa.
Jyrki Sukula muistelee Kokki-Kolmosta: Puhui asioista, jotka ovat nyt trendin aallonharjalla
Tv-kokkina tunnettu Jyrki Sukula sanoo olevansa "höyhensarjalainen" Jaakko Kolmoseen verrattuna.
Legendaarinen tv-kokki Jaakko Kolmonen on kuollut
Jaakko "Kokki" Kolmonen tuli tunnetuksi useista tv-ohjelmista.
Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi
Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin
Tiskivuori odottaa nuorta mestarikokkia – "Sillä näytetään, onko sinusta oikeasti työhön"
Perunavannike ei onnistu aina, mutta Taitaja 2016-kilpailussa se onnistui. Niin onnistui muukin, sillä 19-vuotias Adele Kinnunen nappasi voiton ravintolakokki-sarjassa. Pian valmistuva kokki aloittaa kesäkuussa ravintolassa, jota ei vielä ole. Silti Kinnunen tietää jo, mitä kesäkuussa tekee: tiskaa.
Ruokaohjelmaa tekevä Ville Haapasalo: Marketkulttuuri ei toimi – ruuan arvostus pitää saada Suomessa kunniaan
Näyttelijä Ville Haapasalo on kokenut ikimuistoisia makuelämyksiä maailmalla. Parhaalta ruoka maistuu silti oman perheen kanssa, itse tehtynä.
Kiitos isien ja kokkiohjelmien, pojat ovat kiinnostuneet kotitaloudesta
Kotitaloudesta on tullut yksi yläluokkalaisten suosikkiaineista. Erityisesti pojat ovat viime vuosina innostuneet opettelemaan kokkaamista. Samalla yläkoulussa opitaan myös siivoamaan ja tiskaamaan. Yksi merkittävä tekijä poikien innostuksessa lienee television kokkiohjelmat ja niissä kokkaavat miehet.
Makupaloissa syntyy euroruokaa lenkkimakkarasta, mozzarellasta ja pestosta
Makupaloissa yhdistyi Italia ja härmäläinen makkara.
Syyllisyydentunne usein turha – herkut ovat mukana jopa ravintosuosituksissa
Ruoka ja herkut ovat nykyään esillä joka paikassa, mikä kannustaa ihmisiä herkuttelemaan yhä useammin. Sopivassa määrin herkuttelu on ravitsemusterapeutin mukaan kuitenkin terveellistä.
Katuruokamestari-kisa antaa vinkit loppukesän grillaajille
Yle Turku järjestää kesän kunniaksi historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan. Tavoite on antaa mahdollisuus kotikokeille näyttää taitonsa oman kylän ruokaohjelmassa. Viisi finalistia kisaa keskiviikkona 26.8.21015 sään armoilla Turun keskustassa.
Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa
Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.
Keitettyä mäyrää Patakakkosessa
Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.
Perheradion kotikokkien makumuistot vierailta mailta ja kotimaastakin
Perheradion kotikokit lomamatkalta saatiin
Savulihaa intiaaniteltassa ja pemmikaania retkievääksi
Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen kokkaavat 1988.
Kolmelle aamuketulle nimet
Ylen aamuketuille valitaan nimet yleisöaanestyksellä. Äänestys viidestä finalisti-ehdotuksesta on nyt päättynyt. Tulos kerrotaan aamu-tv:ssä tiistaina 23.6. kello 9 uutisten jälkeen.
Makwan Amirkhani uhoaa UFC-pomolle ottelun lähestyessä
Suomen tämän hetken kuumin vapaaottelunimi lupaa Berliinissä vastustajalleen lyhyttä iltapuhdetta, jonka on tarkoitus jäädä myös UFC-pomo Dana Whiten mieleen.
Some pelasti kuolevan television
Uusi teknologia ja sosiaalinen media ovat pelastaneet kuolevaksi mediaksi povatun television. Näin todetaan Turun yliopistossa tällä viikolla tarkastettavassa väitöskirjassa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yleisöstä on tullut yhä tärkeämpi osa television sisältöä. Samalla TV-kokemus on jakautunut useammalle ruudulle.
Kesäkeittiö: Grillijuhlat kerrostalon parvekkeella
Kesäkeittiön kokit valmistavat parvekkeella grilliruokaa
Välipaloja on saatava syödä yhdellä kädellä ja likaisin sormin
Kuluttajat suosivat mukaanotettavia välipaloja ja niiden kysyntä kasvaa. Välipaloilta vaaditaan kuitenkin paljon: niiden avaamisen ja säilyttämisen pitää olla helppoa, niitä ei tarvitse kuoria, eivätkä ne saa murustaa ja niitä pitää voida syödä myös likaisin sormin. Asiaa on tutkinut elintarvikealan kehittämiseen keskittynyt Foodwest Oy.
Nokkonen lyö laudalta kaikki muut luonnonyrtit
Jos luonnonkeruutuoteneuvojaan on uskominen niin nokkonen on superruokaa ylitse kaiken muun. Ainakin Suomessa. Nokkonen maistuu hyvältä ja on monikäyttöinen.
Puutarhaohjelmabuumi kuumimmillaan – "Some-nuoria ei nähdä kasvimaalla kykkimässä"
Lifestyle-ohjelmien buumi näkyy auringon pilkahtaessa ja lumien sulaessa puutarhaohjelmien laajassa valikoimassa. Syrjäyttävätkö kymmenet kasvimaiden ja puutarhojen saloihin tutustuttavat sarjat iäti suositut ruokaohjelmat?
TV-kokki tuunasi kouluruokaloiden kauhun uuteen uskoon – tässä tulos
Pyysimme tv:stäkin tuttua kokkia Anssi Kantelista rakentamaan oma versionsa Kuopion kouluruokaloiden "porkkanamössöstä" eli porkkanalihalaatikosta. Lopputuloksena syntyi lihapullia, porkkanapyreetä ja -sipsejä, puffattua riisiä ja friteerattuja sipulirenkaita.
Keinonurmea ja viherkattoja – rakentajamessuilla ei lama näy
Oulun Rakentajamessut avataan perjantaina Ouluhallissa. Halli on varattu täyteen. Laulajia ja tv-kokkeja ei messuilla nähdä.
Tosi-tv innostaa kokiksi nollatasolta – osa opiskelijoista ei ole koskaan käynyt ravintolassa
Television kokkiohjelmat vetävät nuoria kokkikouluihin. Opiskelijoiden taidot ovat usein kuitenkin vähäisiä, koska keittiötaitoja ei opetella kotona.
Keittiömestarit Kolmonen ja Vanamo lastenkutsuilla
Asia on pihvi: Lastenkutsut