Uusimmat artikkelit
”Have a good pullataikina!” – Makupalojen ohjeet piimävelliin ja laskiaispulliin löytyvät laskiaisen erikoisjaksosta
Tv-kokit Timo Nykyri ja Janne Pekkala valmistivat laskiaisena 2001 perinteisiä hillo-kermavaahto-pullia. Tuhdista taikinasta riitti vähän muihinkin leipomuksiin. Nisujen lisäksi kokkien keittiössä syntyi ihanan makea piimävelli. Lue reseptit artikkelista.
Makupaloista tuttu Timo Nykyri muistelee surullisenkuuluisaa kiivirahkaa: "Ainoa, joka söi rahkansa loppuun, oli ohjaaja"
Anekdootteja Makupaloista ja puhetta ruoanlaitosta.
Makupalojen kiivirahka oli karvas pettymys 1999 – tämä siinä ainakin meni pieleen
Teimme reseptin vegaanisena, lopputulos oli kelvollinen
Mitä tv-kokit tarjoilivat lastenkutsuilla 20 vuotta sitten? Tee perässä: nakkipiirakka à la Makupalat!
"Siin ois nyt sit nakit ja muusi vähän eri muodossa."
Viikon arkisafkat valmistuvat taas leppoisassa tunnelmassa Imanin ja Leenan seurassa
Tule mukaan kokkaamaan viikon arkiruoat kerralla.
“Välillä tuntuu, että aikuisuus on vain keittiössä olemista” – Ylen uusi ruokaohjelma suunniteltiin perheiden tarpeita kuunnellen
Haastattelututkimus tehtiin 500 henkilölle.
Kauppalista sunnuntain yhteiskokkailuun Imanin ja Leenan kanssa
Tule mukaan laittamaan viikon arkisafkat kerralla.
Tule mukaan kokkaamaan viikon arkiruoat kerralla!
Imanin ja Leenan kanssa kokataan viikon ruoat reaaliajassa.
Ruokarakkautta, keittiövinkkejä ja yhteiskokkausta – Iman ja Leena vetävät uudentyyppistä ohjelmaa, jossa valmistetaan arkiviikon annokset katsojien kanssa
Yhteiskokkausohjelma Areenassa sunnuntaisin klo 17.
Unohda arjen rasittava kokkausrumba – uudentyyppisen ruokaohjelman tahdissa valmistat tulevan viikon annokset kahdessa tunnissa
Liity mukaan Areenassa sunnuntaisin klo 17.
Tanskalaisille tv-katsojille esitellään Suomesta maivan paistoa ja kouluruokaa
Tanskalainen pitkään jatkunut tv-sarja Anne og Anders I Norden kiertää tuoreimmalla kaudellaan Pohjoismaissa. Suomesta esiin nousee paikallisten ruokien lisäksi myös ilmainen kouluruokailu, jonka lopettamista Tanskassa Anne Hjernøe pitää virheenä.
Tuomas Nevanlinna: Kamppailua kielletyn ja hekumallisen välissä – aikamme suuri filosofinen kysymys on, miten syödä oikein
Kun ruoka merkitsee kaikkea muuta paitsi ravintoa.
Näyttelijä Olga Temonen perustaa pitserian vanhaan kouluun Iittiin: "Jos ei onnistu, niin onpahan yritetty"
Uusi pitseria on tarkoitus saada auki tämän vuoden puolella.
Bioteknologi tahtoo uudet pohdinnat ruoan juupas–eipäs-keskustelun tilalle: onko soluista tehty nugetti vegaaninen, missä menee kannibalismin raja?
Pekonista ei tarvitse luopua tulevaisuudessakaan, uskoo biotekniikan tohtori Lauri Reuter.

Regina Raskin blogi: Mitä australialaisen kokkikokelaan romahdus kertoo itseluottamuksesta ja sen syistä?
Australian MasterChef-kilpailun ennakkosuosikkia kutsuttiin makujen kuningattareksi – sitten hänen taitonsa kummallisesti katosivat. Regina Rask kirjoittaa blogissaan tietävänsä miksi.
Viikon 24 vinkit: Victorian ja Kotikentän uudet kaudet alkavat!
Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 24.

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun
Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.
Ylen kesä on täynnä vahvaa draamaa, herkullista komediaa, musiikkia, urheilua ja viihdettä!
Ylen kesäkauden ohjelmisto on julkaistu.
Vanamon ja Kolmosen joulu Teemalla 2018
Teemalla muistellaan edesmenneitä keittiömestareita
Asiallisia lahjoja Elävässä arkistossa ja Areenassa – Kerro mitä haluaisit nähdä seuraavaksi
Tätä kaikkea julkaisimme 2018, kerro toiveesi ensi vuodesta.

Tv-kokki Veijo Vanamo on kuollut
Vanamo muistetaan muun muassa Ylen legendaarisesta ruokaohjelmasta Patakakkonen.

Maailman arvostetuimman Bocuse d'Or-kokkikilpailun finalisti Ismo Sipeläinen: Hyvässä tilanteessa huonompikin ruoka voi maistua
Ruualla ja ruualla on eroa, sen tietää jokainen, mutta harva niin perusteellisesti kuin arvostettuun Bocuse d´Or-kokkikilpailuun tiensä kokannut keittiömestari Ismo Sipeläinen.

Jyrki Sukula: Bourdain esitteli ihmisille uusia ruokagenrejä – "Hänellä on kiistaton vaikutus siihen, minne ihmiset ovat tehneet lomamatkoja"
Useista tv-ohjelmista tunnettu keittiömestari Jyrki Sukula kuvailee edesmennyttä kokkia ja kirjailijaa Anthony Bourdainia ruuan rakastajaksi.

Sam Yaffa muistaa Bourdainin ihmisenä, joka oli kiinnostunut kaikesta: "Hän rakasti Suomi-jakson tekemistä ja suomalaisten teeskentelemättömyyttä"
Muusikko Sam Yaffa tutustui edesmenneeseen ruokatoimittajaan Suomi-jakson kuvauksissa.

Maailmankuulu tv-kokki Anthony Bourdain on kuollut – "Lepää rauhassa mestari"
Maailmankuulu kirjailija ja kokki on kuollut 61-vuotiaana.
Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat
Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.

Kultainen Venla -gaala palkitsi vuoden televisiohuiput – Myrskyn jälkeen teki hattutempun
Televisioakatemia palkitsi tänä iltana viime vuoden parhaat ohjelmat ja tekijät. Seurasimme suoraa lähetystä gaalasta. Vain kaksi palkittua otti esiin seksuaalista häirintää vastustavan #metoo-kampanjan, vaikka siitä ennakoitiin illan puheiden teemaa.

Tv-kokkien luoman hohteen takaa paljastuikin rankka työ, huono palkka ja öykkäröiviä asiakkaita – ravintola-alalla valtava pula työntekijöistä
Monet nuoret työntekijät haluavat mennä ennemmin kavereidensa kanssa baariin viikonloppuisin kuin tulla töihin.

Otto oli 4-vuotiaana äidin apulainen keittiössä, nyt hän kisaa Junior MasterChefin parhaiden joukossa
Ruuanlaitosta innostunut kuopiolainen Otto Leskinen kisaa kuuden parhaan joukossa Nelosen Junior MasterChef -kilpailussa.
Kokki Kolmosen lihakirves heilui Riistakakkosessa
Vuosittainen ohjelma keskittyi metsästyksen erikoisuuksiin.
Kun silakka loppui Helsingistä
Animaatioon olisi tarvittu yksi silakka

Kokkikisa paljasti opiskelijoiden luovuuden salat
Turun ammatti-instituutin ja Yle Turun järjestämässä kisassa voiton vei peurasta valmistettu annos.

Suomi 100 vuotta -kokkikisa huipentuu yleisöäänestykseen
Valittavana on 12 talon tervehdystä ja 12 pääruokaa. Voittaja julkistetaan tiistaina 28. helmikuuta Turun ammatti-instituutissa.
Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta
Suosittu ruokapersoona kokkaa 10-osaisessa sarjassa.
Sushimestari Jiron unelma
Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.

Trump lähestyy Valkoista taloa – avaa hotellin lähellä presidentin virka-asuntoa
Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Donald Trump tunnetaan useista näyttävistä nimikkorakennuksista New Yorkissa. Nyt hän avaa luksushotellin pääkaupunkiin Washingtoniin, mikä herättää myös vastustusta.
Jaakko Kolmonen oli Suomen ensimmäinen koko kansan tv-kokki
Kokki Kolmonen Arto Nybergin haastattelussa ja valokuvissa.

Jyrki Sukula muistelee Kokki-Kolmosta: Puhui asioista, jotka ovat nyt trendin aallonharjalla
Tv-kokkina tunnettu Jyrki Sukula sanoo olevansa "höyhensarjalainen" Jaakko Kolmoseen verrattuna.

Legendaarinen tv-kokki Jaakko Kolmonen on kuollut
Jaakko "Kokki" Kolmonen tuli tunnetuksi useista tv-ohjelmista.
Jos synnyit 1930-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi
Ylen vuosikymmenet 1930-luvulla syntyneen ihmisen silmin

Tiskivuori odottaa nuorta mestarikokkia – "Sillä näytetään, onko sinusta oikeasti työhön"
Perunavannike ei onnistu aina, mutta Taitaja 2016-kilpailussa se onnistui. Niin onnistui muukin, sillä 19-vuotias Adele Kinnunen nappasi voiton ravintolakokki-sarjassa. Pian valmistuva kokki aloittaa kesäkuussa ravintolassa, jota ei vielä ole. Silti Kinnunen tietää jo, mitä kesäkuussa tekee: tiskaa.

Ruokaohjelmaa tekevä Ville Haapasalo: Marketkulttuuri ei toimi – ruuan arvostus pitää saada Suomessa kunniaan
Näyttelijä Ville Haapasalo on kokenut ikimuistoisia makuelämyksiä maailmalla. Parhaalta ruoka maistuu silti oman perheen kanssa, itse tehtynä.

Kiitos isien ja kokkiohjelmien, pojat ovat kiinnostuneet kotitaloudesta
Kotitaloudesta on tullut yksi yläluokkalaisten suosikkiaineista. Erityisesti pojat ovat viime vuosina innostuneet opettelemaan kokkaamista. Samalla yläkoulussa opitaan myös siivoamaan ja tiskaamaan. Yksi merkittävä tekijä poikien innostuksessa lienee television kokkiohjelmat ja niissä kokkaavat miehet.
Makupaloissa syntyy euroruokaa lenkkimakkarasta, mozzarellasta ja pestosta
Makupaloissa yhdistyi Italia ja härmäläinen makkara.

Syyllisyydentunne usein turha – herkut ovat mukana jopa ravintosuosituksissa
Ruoka ja herkut ovat nykyään esillä joka paikassa, mikä kannustaa ihmisiä herkuttelemaan yhä useammin. Sopivassa määrin herkuttelu on ravitsemusterapeutin mukaan kuitenkin terveellistä.

Katuruokamestari-kisa antaa vinkit loppukesän grillaajille
Yle Turku järjestää kesän kunniaksi historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan. Tavoite on antaa mahdollisuus kotikokeille näyttää taitonsa oman kylän ruokaohjelmassa. Viisi finalistia kisaa keskiviikkona 26.8.21015 sään armoilla Turun keskustassa.
Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa
Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.
Keitettyä mäyrää Patakakkosessa
Tehopari Kolmonen–Aaltonen metsäsian kimpussa.
Perheradion kotikokkien makumuistot vierailta mailta ja kotimaastakin
Perheradion kotikokit lomamatkalta saatiin