Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi tuomionsa Cannonball-moottoripyöräkerhoon kytkeytyvässä rikosvyyhdessä

Käsiteltävänä oli rikoksia laittoman rahapelin järjestämisestä pontikan valmistamiseen ja välittämiseen.

Pesosen taposta tuomittua ei päästetä vapaalle jalalle

Hovioikeus ei ottanut vielä kantaa ilomantsilaismiehen tuomioon, vaan ainoastaan vangitsemisena pitämiseen.

Nahkatehtaasta rokkikommuuniksi – legendaarinen Limminranta opetti yhteisasumista 70-luvulla: "Yhteisöllisyys kasvattaa"

Kivitalo kuin Kaurismäen elokuvissa. Oululaisbändin yhteisöasumista esiteltiin nuorisolehti Suosikissa. Legendaarista rakennusta kuvataan myös Kauko Röyhkän kirjassa.

Nyrkkeily vaihtui pontikkaan – Juho Kuosmasen elokuvassa pulputtaa nyt viinapannu

Mainetta ja kunniaa niittäneen Hymyilevä mies -elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Juho Kuosmanen herättää henkiin ensimmäisen suomalaisen elokuvan, Salaviinanpolttajat.

Pontikan laillinen valmistus loppuu Kiteellä

Suomen Pontikkakeskus Oy on hakeutunut konkurssiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Police: 8,500 litres of booze that two men imported was not "for personal use"

Police in western Uusimaa say they are investigating two men who, over the course of about nine months, allegedly imported some 8,500 litres of alcoholic beverages from Estonia and sold some of it in Finland. Police say the men claim the drinks were intended for personal use.

Miehemme maailmalla: Pontikan ja mobiilitalojen Länsi-Virginiassa

Länsi-Virginiassa saa uuden omakotitalon halvemmalla kuin uuden auton. Miehemme maailmalla -radiosarjassa vieraillaan Keyserin pikkukaupungissa, missä suurin osa asukkaista valitsi siirrettävän omakotitalon, vaikka muitakin asuntoja olisi ollut tarjolla.

Harvinainen pontikan välitysrinki ja virolaisviinan välittäjä tuomiolla – myyjille vaaditaan ehdollista vankeutta

Syyttäjä vaatii harvinaisessa pontikanvälitysringissä myynnistä epäillylle nurmeslaiselle miehelle ehdollista vankeutta. Pontikan ostajille syyttäjä antaisi sakkorangaistukset. Samalla syyttäjä vaatii virolaisviinan myyjälle ja ostajille vankeus- ja sakkorangaistuksia.

Pontikkaa kotipoltettiin 1970-luvulla kerrostaloissa

Alkon lakko kasvatti tislauslaitteiden kysyntää.

"Jalasjärvellä pontikankeitto oli vähän sama kuin pesäpallo Vimpelissä"

Keskioluen tulo kauppoihin vähensi pontikankeittoa, mutta silti siihen törmättiin vielä 1970-luvullakin. Jalasjärvellä tuolloin poliisina toiminut Matti Käkelä muistaa, että pontikkatehtaita oli metsässä, tuvissa ja jopa saunalla.

Suosikkileivänpäällinen päätyy Australiassa pontikkaan – ministeri suosittelee myyntirajoituksia

Hiivauutteesta valmistettu Vegemite-levite on ministeri Nigel Scullionin mielestä kurjuuden esiaste.

Myrkylliseen viinaan kuollut ainakin 74 Mumbaissa

Sairaalahoidossa on vielä 21 ihmistä, ja poliisi uskoo, että kuolonuhrien määrä voi kasvaa.

Varakkaat venäläiset hurahtivat pontikankeittoon

Alkoholin myynti on Venäjällä vähentynyt, mutta samalla viinan tislauslaitteiden myynti on vuoden aikana kolminkertaistunut. Pontikankeittäjien joukkoon ovat nyt liittyneet myös monet varakkaat venäläiset, jotka epäilevät kauppojen myyvän huonolaatuista ja laitonta alkoholia.

Harvinainen pontikan välitysrinki paljastui Nurmeksessa

Poliisi on paljastanut harvinaisen laajan pontikan välitysringin Nurmeksen alueella. Perinteistä pontikkaa on tehtailtu ja myyty parin viime vuoden aikana noin 500 pulloa yli 20 eri ostajalle.

Kyläteatteri rakensi lavasteeksi jättimäisen paperikoneen

Tervakosken kylä Janakkalassa on osa harvinaista tarinaa Suomessa. Kylän ja sen keskellä olevan paperitehtaan yhteiselo on jatkunut jo lähes kaksisataa vuotta. Nyt Napialan Työväennäyttämö kertoo 110-vuotisjuhlanäytelmässään tarinaa kylän, sen asukkaiden ja tehtaan suhteesta. Näytelmä perustuu todellisiin tarinoihin ja henkilöihin tehtaan historiassa.

Miksi kenenkään ei pitäisi syödä perunaa?

1600-luvulla perunalla oli arveluttava maine.

Pontikka tippuu Kiteellä nyt laillisesti ja luomuna

Suomen legendaarisimmalla pontikkapaikkakunnalla Kiteellä laittomat keittomiehet ovat kuolleet lähes sukupuuttoon, mutta ilmiantajia elää yhä. Suomen Pontikkakeskus Oy:sta on tehty useita ilmiantoja valvovalle viranomaiselle Valviralle. Toiminta on kuitenkin laillista.

Kiteen Kirkkaan isä luopumassa pontikkapannuista

Kiteen Kirkkaan valmistaminen uhkaa loppua. Keittäminen saattaa päättyä, koska yrityksen omistaja eläköityy ja uutta jatkajaa ei ole löytynyt. Kiteen Pontikalta on 17 vuoden ajan lähtenyt lähtenyt miljoonia viinapulloja.

Miljoona euroa ja monta mahdollisuutta – "Tämä reissu tietää töitä"

Kainuu Helsingissä - tapahtuma nosti päätöspäivänään tyytyväisen hymyn monen kainuulaisen yrittäjän kasvoille. Valtava etukäteen ja paikan päällä tehty työ sai arvoisensa lopputuloksen, sillä torivieraat kiittelivät kilpaa kainuulaisia ihmisiä ja tuotteita. Senaatintorille tehdyn kolmen päivän täsmäiskun uskotaan näkyvän jatkossakin.

Koskenkorvan valmistajan myynnin pelätään johtavan työpaikkojen menetyksiin

Elintarviketyöläisten liitto on osoittanut mieltään valtion alkoholiyhtiön Altian myyntiaikeita vastaan eduskuntatalon edustalla. Hallitus pyytää lisäbudjettiesityksessään lupaa luopua Altian omistuksesta kokonaan.

Kymmeniä kuollut myrkkyviinaan Keniassa

Kotipolttoista viinaa tarjoavat piilobaarit ovat yleisiä eri puolilla Keniaa.

SVT: Metanolimojito tappoi ruotsalaisturistin Indonesiassa

Ruotsalaismies kuoli metanolimyrkytykseen Indonesiassa vuonna 2012. Huhtikuun alussa ruotsalaisviranomaiset ryhtyivät varoittamaan matkailijoita myrkyllisestä alkoholista.

Satojen kannabis-kasvien viljelystä kovat tuomiot Eurajoella

Eurajoella hamppukasveja kasvattanut pariskunta on saanut kovat tuomiot Satakunnan käräjäoikeudessa. Suuri marihuanamäärä ja pontikan valmistaminen toi päätekijälle kolmen vuoden tuomion.

Eurajoella paljastui suuri kannabisviljelmä

Kannabiksen viljelyn lisäksi pariskunnan miestä syytetään pontikankeitosta. Syyttäjän mukaan mies on keittänyt pontikkaa lähes 70 litraa.

Voimakas itsekuri edisti Etelä-Pohjanmaan kehitystä

Eteläpohjalaiset ovat eläneet kurissa ja nuhteessa jo ennen muita, toteaa tuore väitös. Kurista tuli vähitellen itsekuria, joka auttoi aluetta modernisoitumaan etuajassa. Myös tulevaisuuteen suuntautuneisuus, työn tehokkuusajattelu ja toisten arviointi edistivät asiaa.

Kiteellä keitetään taas pontikkaa

Kiteellä on ryhdytty valmistamaan katoavana kansanperinteenä pidettyä pontikkaa. Tällä kertaa ainetta tehdään ihan laillisesti, ja sitä aiotaan tarjota myös venäläisille.

Vangit keksivät Riihimäellä keinon tehdä tiukkaa pontikkaa

Riihimäen vankilassa joku keksi tehdä roskaämpäristä pontikantislauslaitteen. Lopputuloksena syntyi niin tiukkaa juomaa, että vangit menivät täysin sekaisin, kertoo Iltalehti.

Ensimmäinen pontikkapullo lähetetty Alkon testiin

Pontikkatuotanto on pyörähtänyt hiljalleen käyntiin Kiteellä. Suomen Pontikkakeskus Oy aloitti maaliskuussa. Tällä hetkellä kiteeläistä pontikkaa myydän kahdessa ravintolassa, seuraava tavoite on saada juoma Alkon valikoimaan.

Laittoman viinan myynti kadonnut maan alle

Pimeän viinan myynti on hävinnyt Joensuun katukuvasta. Laitonta viinaa kaupitellaan kuitenkin alaikäisille ja turhan jämäkästi vapaa-aikaan suuntautuneille, jotka eivät saa enää ostettua juomiaan laillisesti.

Poliisi löysi pontikankeittäjän

Kymenlaakson poliisi törmäsi sattumalta käynnissä olevaan pontikankeittoon hoitaessaa toista tehtävää Kouvolassa viime joulukuussa. Poliisin mukaan oli kivaa tutkia pitkästä aikaa perinteistä viinajuttua ja kuulustella herrasmiesmäisesti käyttäytyvää ”vanhan liiton ammattilaista”.

Pontikkaa ja luvaton ase Nurmeksessa

Poliisi on löytänyt pontikkaa ja luvattoman aseen Nurmeksessa. Poliisi sai käsiinsä Jokikylässä sijaitsevasta yksityisasunnosta pontikankeittovälineet ja valmista juomaa useita litroja.

Kuva-arvoitus ratkesi: Se on rumpuseula

Lapin Radion nettisivulla olevan kuvakilpailun voitto meni Jouni Liukkoselle Ivaloon. Onnea voittajalle, hänelle lähetetään Lapin Radion tuotepalkinto.

Puutarha voi kukoistaa metsässäkin

Puutarhat hehkuvat edelleen kesän runsaimmassa kukkaloistossaan. Kukkaloiston voi ulottaa myös metsään. Jalasjärven Hirvijärvellä lähes 80-vuotiaat Eila ja Arvo Latvala huolehtivat poikansa avustamana paitsi pihamaasta myös laajasta metsäpuutarhasta.

Pontikankeittäjä jäi kiinni kerrostalossa Riihimäellä

Riihimäkeläinen mies jäi kiinni pontikankeitosta Riihimäellä. Hellan päälle oli viritetty oikeaoppinen viinapannu. Poliisi ei ole pontikankeittoon Riihimäen seudulla törmännyt enää vuosiin.

Tyrnävän pontikkatehtailija tiputti vahvaa juomaa

Omaan käyttöönsä pontikkaa tiputellut tyrnäväläismies sai aikaan vahvaa juomaa. Poliisitutkimusten mukaan pontikka oli 55-prosenttista. Poliisi on nyt tuhonnut aineet ja välineet. Juttua puidaan aikanaan käräjäoikeudessa alkoholirikoksena.

Pontikankeittäjällä oli laadukkaat välineet

Kotitarpeeseen pontikkaa keittänyt tyrnäväläismies oli panostanut pontikankeittolaitteisiinsa. Poliisi löysi pontikkapannut Temmekseltä joulukuussa.

Pontikkaunelmat elävät yhä Kiteellä

Kiteellä elätellään yhä toiveita teollisen pontikantuotannon aloittamisesta ensi vuonna. Suomen Pontikkakeskuksen suunnitelmat aloittaa tuotanto Kiteen Meijerin tyhjissä tiloissa eivät ole edenneet. Pontikkakeskuksessa uskotaan kuitenkin, että koetuotanto voisi alkaa jo tammikuussa.

Pontikankeitin löytyi sulvalaismiehen hallusta

Poliisi teki sulvalaismiehen kotiin etsinnän muun tutkinnan yhteydessä. Etsinnässä löytyi kotipolttoisen alkoholin tekovälineet.

Meijerin tilat kiinnostavat Kiteen pontikantekijöitä

Kiteen Meijerin tyhjistä tiloista käydään neuvotteluja pontikan tuotantoon. Suomen Pontikkakeskus Oy on kiinnostunut tehdastiloista, joissa Kiteen Meijeri lopetti maitojauheen valmistuksen marraskuussa.

Pontikkaunelmat viriävät taas Kiteellä

Suunnitelmat pontikkaperinteen kääntämisestä liiketoiminnaksi ovat saaneet jälleen tuulta alleen Kiteellä. Tolosenmäkeen on perustettu viinanpolton historiasta kertova elämyskeskus, jonka yhtenä päätehtävänä on markkinoida jo vuosia suunnitellun pontikkatehtaan perustamista.

Tuhansia historiallisia valokuvia internetiin

Museovirasto tallentaa kymmeniätuhansia vanhoja valokuvia internetiin kaikkien katseltavaksi. Kuvia voi myös tilata omaan käyttöön ja jopa kaupallisiin tarkoituksiin.

Police Uncover Moonshine Liquor Operation

Police in the western coastal town of Rauma have uncovered a bootleg moonshine still operated by a middle-aged man. He is said to have distilled and sold the liquor for a number of years.

Poliisi paljasti pontikkatehtaan

Rauman seudulta kotoisin oleva keski-ikäinen mies valmisti huomattavan määrän pontikkaa useiden vuosien ajan.

Ryysyrannan Jooseppi valtaa Kajaanin kaupunginteatterin näyttämön

Kajaanissa lauantaina ensi-iltansa saava Ryysyrannan Jooseppi on säilynyt uskollisena Ilmari Kiannon romaanille.

Tuohtuneet naiset polttivat viinamajoja Intiassa

Toista sataa intialaista tappanut myrkkyviina on saanut naisväen raivoihinsa. Naisliike ryhtyi lauantaina omavaltaisesti taisteluun viinaparoneita vastaan ja poltti latoja, joissa kotipolttoista viinaa varastoitiin.

Kiteelle tulossa uusi pontikkakeskus

Kiteen keskustaan valmistuu ensi vuoden aikana Suomen Pontikkakeskus. Pontikan polton lisäksi keskukseen on tulossa pontikkamuseo, pienoisrautatie ja pubi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle