Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaisen koronarokotteen kehitys vaarantui – hanke on jäämässä ilman toivomaansa avustusta Business Finlandilta

Suomalainen nenäsumutteena annettava koronarokote ei ole saamassa valtiolta erityiskohtelua. Business Finlandin käsittelyssä olevasta hakemuksesta voi tulla lainaa maksimissaan muutamia miljoonia. Nyt koko rokotehanke on vaarassa.

Yli 50-vuotiaiden koronarokotukset alkavat ensi viikolla Kymenlaaksossa – osa voi jo varata ajan

Kymsote avaa ajanvarauksen porrastetusti uudelle ikäryhmälle.

Suomessa lasten koronarokotukset saattavat käynnistyä koulujen alkaessa syksyllä – maailman ensimmäinen maa ilmotti jo sallivansa 12–15-vuotiaiden rokottamisen

Lapset sairastavat koronan pääsääntöisesti lievänä, mutta rokottamisesta voi olla silti heille hyötyä.

Keski-Pohjanmaa saa toisen joukkorokotuskeskuksen – Perhonjokilaakson piste aukeaa tänään

Vetelissa avautuvassa keskuksessa on tilaa 400 neliötä. Syynä uuden, isomman rokotuskeskuksen avaamiseen oli tilanpuute pienemmissä maakunnan rokotuspisteissä.

Rokotettujen määrän kasvu hidastuu, koska kakkosannoksia ryhdytään pistämään – THL: pidempää rokotusväliä harkitaan myös muualla Euroopassa

Toukokuussa yhä suurempi joukko saa toisen, niin sanotun tehosteannoksen koronarokotetta. Tämä hidastaa ensimmäisten annosten rokotustahtia hieman, vaikka rokotteita saadaan maahan kiihtyvällä tahdilla. Asiantuntija pitää Suomen pitkää rokotusväliä hyvänä ratkaisuna.

Lääkäri Anni Saukkola on tuttu monille Instagramin käyttäjille: "Mielestäni lääkärin pitää olla siellä, missä potilaidenkin"

Lääkäri-Annina Instagramissa esiintyvä lääketieteen lisensiaatti Anni Saukkola listaa vinkkejä, joiden avulla voi tunnistaa valheellisia terveysväittämiä. Terveyteen ja hyvinvointiin linkitettyä sisältöä löytyy sosiaalisesta mediasta valtavasti, mutta mistä tunnistaa, kenen terveysneuvoja kannatta kuunnella?

Rovaniemellä koronarokotuksiin pääsevät jo alle 60-vuotiaat

Nyt aletaan rokottaa myös kaikkia 55 vuotta täyttäneitä, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

Korkeakoulujen todistusvalinnan hitaus harmittaa hakijoita – katso, milloin yliopistojen kilpailtujen alojen valinnat valmistuvat

Yliopistoihin hakevat pänttäävät taas pääsykokeisiin vaikka valtaosa valitaan todistuksilla. Selvitimme, milloin todistusvalinnat valmistuvat aloilla, joissa opiskelupaikan saaminen on vaikeinta. Tieto voi tulla vain päivää ennen pääsykoetta.

Oulu alkaa rokottaa alle 60-vuotiaita – tällä viikolla jaossa on yli 8000 rokotetta

Joka neljäs oululainen on saanut koronarokotteen. Tulevina viikkoina vuoron saavat myös alle 60-vuotiaat, lisäksi Oulussa jatketaan riskiryhmään kuuluvien rokotuksia. Uusista tartunnoista suurin osa liittyy OYS:n ja kaupunginsairaalan ketjuihin.

Kemiläisiä kannustetaan varaamaan koronarokoteaikoja

Kuluvallakin viikolla Tervahallilla järjestetään joukkorokotuksia keskiviikkona ja torstaina. Kauppakadun vanhalla terveysasemalla rokotetaan joka päivä 65 vuotta täyttäneitä perusterveitä sekä riskiryhmiin kuuluvia.

Vain muutama virusmuunnos on pystynyt murtamaan rokotuksen antaman suojan Uudellamaalla – "Huojentavaa", sanoo HUSin diagnostiikkajohtaja

Uudellamaalla rokotettujen koronavirukseen sairastuneiden näytteissä virusmuunnosten osuus on alle 10 prosenttia. Eniten on esiintynyt brittivarianttia.

42 prosenttia posiolaisista on saanut ensimmäisen rokotteen

Ajan rokotukseen voivat varata nyt myös 50-59-vuotiaat.

Saila Suominen valmistui 47-vuotiaana ylioppilaaksi ja nyt lääkäriksi – poikkeuksellinen opintopolku tähtäsi uuteen uraan: "Pitää olla ala, missä voi työllistyä iäkkäämpänä"

Kun Suominen aloitti opintonsa, opiskelijoiden keski-ikä oli Oulun lääkiksessä lähes 24 vuotta. Viime vuonna se laski reilusti alle 22 vuoteen.

Sodankylässä rokotettavien joukko laajenee – maanantaista alkaen rokotusajan voivat varata 60 vuotta täyttäneet

Juuri nyt Sodankylässä rokotetaan yli 70-vuotiaita sekä riskiryhmiin kuuluvia yli 16-vuotiaita.

Jo 700 koronarokotetta lojuu varastossa – Neljännes laukaalaisista on alle 16-vuotiaita, mutta kunta saa jatkuvasti nuorilta kiellettyä Astra Zenecaa

Riskiryhmäläiset eivät ole saaneet varattua koronarokotusaikoja keskisuomalaisessa Laukaan kunnassa, vaikka naapurissa Jyväskylä rokottaa jo perusterveitä.

Koronavirukseen on kuollut Suomessa myös rokotuksen saaneita ihmisiä – HUSin lääkäri: "Tiedossa on hoivalaitoksissa menehtyneitä"

Tautiin menehtyneiden rokotettujen ihmisten tarkka määrä ei ole tiedossa, mutta HUSin infektiotautien apulaisylilääkärin mukaan heitä on alle kymmenen.

Rokotettujenkin on syytä pitää maskia – Hanna Nohynek kertoo, mitkä suojatoimet ovat yhä tärkeitä ja kuinka kauan

Tiukkoja rajoituksia lähdetään purkamaan vähitellen. Rokotukset eivät vielä suojaa tartunnoilta, kun vasta vajaa kolmannes väestöstä on rokotettu, muistuttaa asiantuntija.

Keski-Pohjanmaalla alle 30-vuotiaat saavat koronarokotteen heinäkuussa

Rokotusten eteneminen voi hidastua kesällä, kun lomakausi verottaa rokottajien määrää.

Kittilässä lähes kaikki yli 70-vuotiaat rokotettu – AstraZenecasta kieltäytyneet voivat nyt varata ajan toiseen rokotteeseen

Mikäli rokotteen ottaja on aiemmin kieltäytynyt AstraZenecan rokotteesta, voi hän varata rokotusaikaa nyt myös muille rokotevalmisteille.

Tiistai 27.4.2021 (tv)

Koronarokotukset. Hallitus. Turve. Kevät. Sää.

60-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Kymenlaaksossa – ensimmäiset rokotusajat tarjolla tällä viikolla

Sähköinen ajanvaraus alkaa tänään tiistaina kello 21. Puhelinajanvaraus alkaa keskiviikkoaamuna.

Noin kolmannes kainuulaisista saanut ensimmäisen koronarokotteen – yli 70-vuotiaista kymmenesosa rokottamatta

Kuntavaalien vaalitoimikuntien toimihenkilöt sekä kotiäänestyksestä huolehtivat henkilöt rokotetaan ennen muuta väestöä.

Riskiryhmäläinen ei saa rokotusaikaa Laukaassa, vaikka naapurissa Jyväskylä rokottaa jo perusterveitä – “Pitää jakaa tasapuolisesti”

Laukaassa on tällä hetkellä vapaita koronarokotusaikoja, sanotaan terveydenhoidosta vastaavasta kuntayhtymästä.

Kaikille suomalaisille tutuksi tullut THL:n Mika Salminen sai koronarokotteen: "Olin yllättynyt, että nyt jo tulin vuoroon"

Helsingissä noin joka neljäs on saanut koronarokotteen. Vantaalla rokotettujen osuus on noin 24 prosenttia ja Espoossa noin 22 prosenttia väestöstä.

Mehiläisen työterveyshuolto aloittaa koronarokotukset Jyväskylässä

Rokotukset annetaan THL:n määrittelemien valtakunnallisten kriteerien mukaisesti samoin kuin tähänkin asti.

Yllättävän moni pääsee oikeustieteelliseen ilman valmennuskurssia – Felicia ja Emilia Vinni puolestaan säästivät saadakseen valmennusta

Yleisesti luullaan, että valmennuskurssi on oikikseen tai lääkikseen hakevalle välttämättömyys. Tilastot kertovat muuta.

Siun sote avaa rokotusaikoja varattavaksi poikkeuksellisesti lauantaina

Ylimääräiset ajat avataan rokotteiden menekin varmistamiseksi.

Vaasassa maanantaina tulevat rokotusvuoroon yli 50-vuotiaat

Myös 16–49-vuotiaiden riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien koronarokotukset jatkuvat edelleen.

Kaksi suomalaista rokotetutkijaa sanoo, että Sputnikissa voi olla samoja harvinaisia ongelmia kuin Astra Zenecassa

– On nähdäkseni hyvin vaikea poissulkea mahdollisen harvinaisen haittavaikutuksen mahdollisuutta, Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet sanoo.

Iso päivä Jyväskylän koronarintamalla: työikäisten massarokotukset voivat alkaa

Rokotukset etenevät vanhemmista nuorempiin ikäluokkiin viiden tai kymmenen vuoden portaissa.

65–69-vuotiaat voivat jatkossa valita, minkä rokotteen ottavat – THL:n asiantuntija Astra Zenecan rokotteista: "Vielä ei tiedetä, mitä niille tapahtuu"

THL perustelee muutosta rokotteiden parantuneella saatavuudella. Uuden linjauksen jälkeen Astra Zenecalla rokotettavien määrä jää lähinnä vapaaehtoisten varaan.

Kittilässä tarjolla koronarokoteaikoja riskiryhmäläisille

Aikaa varatessa tarkistetaan, kuuluuko henkilö riskiryhmään.

Sadat kieltäytyneet Astra Zenecan rokotteesta Pohjois-Karjalassa – Siun sote: lääkehukkaa ei ole syntynyt

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiaisen mukaan kansalainen ei voi yleensä valita koronarokotteensa valmistajaa.

Pääseekö kesätapahtumiin koronapassin avulla? Tässä neljä kysymystä, jotka pitää vielä ratkaista

Koronapassin käyttöä muuallakin kuin rajaliikenteessä selvitetään parhaillaan.

Bidenin hallinto sallii abortoitujen sikiöiden käytön lääketieteelliseen tutkimukseen

Presidentti Trump oli kieltänyt tutkimukset, mutta hänen koronahoidossaan käytettiin lääkettä, joka oli kehitetty sikiötutkimusten avulla.

Työterveysyrityksille sovitellaan isoa roolia kesän koronarokotuksiin – rokotejakeluun toivotaan sujuvuutta ja selkeyttä

Kunnissa valmistellaan rokotussopimuksia suurimpien työterveysyritysten kanssa, mikä helpottaisi kuntien työtaakkaa.

Afrikassa rokotukset ovat lähteneet hitaasti käyntiin – Jakeluongelmien vuoksi vanhaksi menneitä rokotteita joudutaan tuhoamaan

Helmikuussa käynnistetty WHO:n johtama Covax-ohjelma pyrkii toimittamaan 600 miljoonaa koronavirusrokotetta Afrikkaan.

Perjantai 16.4.2021 (tv)

Rokotusjärjestys. Omaishoitovapaa. Kuier. Kuntavaalit. Sää.

"Vaikutus on huomattavasti pelättyä pienempi", toteaa johtajaylilääkäri koronarokotteiden kohdentamisesta pahimmille epidemia-aluelle

Hallitus kertoi tänään, että pahimmat epidemia-alueet saavat muita enemmän koronarokotteita.

Ministeri Krista Kiuru: Hallitus tähtää vapaampaan elämään jo kesäkuussa ja muuttaa siksi rokotusjärjestystä

Alueellista kohdentamista koskeva muutos on väliaikainen ja voimassa 31.5.2021 asti.

Rokotteiden kohdentaminen pahimmille tautialueille myöhästyi, sanoo johtajalääkäri: "Vaikutus olisi ollut selvästi suurempi pari kuukautta sitten"

Johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo, että pääkaupunkiseudun rokottaminen suojelisi myös maakuntien asukkaita ja estäisi virusvarianttien leviamistä.

Harva kieltäytyy rokotteesta, mutta jotkut peruvat saamansa ajan toisen valmisteen toivossa – ylilääkärin mukaan odotusaika voi käydä pitkäksi

Varausjärjestelmä saattaa tarjota useampia rokotevaihtoehtoja, mutta vain jos niitä on saatavilla samalle ikäryhmälle.

Lappi jäi jälkeen koronarokotteissa – infektioylilääkäri: "Rokotetoimituksia ei ole jaettu ihan tasapuolisesti"

Etenkin 70–75 -vuotiaita on rokotettu Lapissa vähemmän kuin muualla maassa.

Oulun kaupunki: rokotteiden alueellinen kohdentaminen voi olla kyseenalaista kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta

Oulun kaupunki tuo rokotusjärjestyksen mahdollisesta muutoksesta esille ongelmia, jotka liittyvät sen aikatauluun sekä tauti- että rokotetilanteen kehittymiseen.

Keskiviikko 14.4.2021 (tv)

Koronarokotteet. Matkailu. Kunnan tehtävät. Sää.

Suomalaisasiantuntijat pitävät Astra Zenecan rokotteen ikärajan ennallaan terveysriskien takia – annetaan vain yli 65-vuotialle

Astra Zenecan rokotteessa todettujen veritulppariskien takia rokotetta ei ole annettu alle 65-vuotialle moneen viikkoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle