Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hollannin asuntokriisi on ajanut ulkomaisia opiskelijoita jopa telttaleireihin – Tuukka Palonen löysi asunnon kulkemalla kadulla kyltti kädessä

Hollannissa pitkään jatkunut pula kohtuuhintaisista asunnoista näkyy muun muassa ulkomaisten korkeakouluopiskelijoiden arjessa. Maassa pohditaan jo ulkomaisten opiskelijoiden määrän rajaamista.

Ulkomaisten opiskelijoiden määrä kasvaa HAMKissa

Tavoitteena on, että vuonna 2030 Hamkissa olisi kirjoilla jopa 2 000 ulkolaista opiskelijaa. Ulkomaisen henkilökunnan osuutta lisätään vauhdilla. Uusin kansainvälinen koulutus on luotu HAMKin Mustialan kampukselle.

Vaasan yliopisto tarvitsee rutkasti lisää ulkomaalaisia opiskelijoita, jotta toiminta pysyy ennallaan: "Hyvin mittava kasvu tapahtumassa"

Ikäluokat pienenevät ja väestö ikääntyy. Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijoista 35 prosenttia on oltava ulkomaalaisia tämän vuosikymmenen lopussa, mikäli yliopiston toiminta halutaan pysyvän nykytasolla.

Jo 1 200 suomalaista opiskelee ulkomailla lääkäriksi – Lauri Toivari: "Haluan opiskella englanniksi kansainvälisessä ympäristössä"

Ulkomailla lääketiedettä opiskelevien suomalaisten määrä on moninkertaistunut kymmenessä vuodessa. Muualle lähdetään kansainvälisen ilmapiirin vuoksi tai siksi, ettei sisäänpääsy Suomessa onnistunut. Myös alanvaihtajat suuntaavat usein ulkomaille.

Rezanoor Chowdhury ja Joyanta Saha jäivät opiskeluseudulleen, ja heidän kaltaisiaan tarvitaan lisää pohjalaismaakunnissa – "Siinä on haastetta"

Keskipohjalainen Centria-ammattikorkeakoulu on maan kansainvälisin, ja Suomeen työllistyvien ulkomaisten opiskelijoiden osaltakin kärkiluokkaa. Omalle alueelle valmistuneita ei silti jää niin paljon kuin toivottaisiin.

Karelia-ammattikorkeakoulussa varaudutaan lisäämään lähiopetusta ja vastaanottamaan vaihto-opiskelijoita

Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa lähiopetukseen palataan "niin laajasti kuin se on mahdollista". Lähiopetusta painotetaan uusille opiskelijoille ja koronaepidemian aikana opintonsa aloittaneille.

Koronapandemia on vaikuttanut vain vähän Turun yliopiston vaihto-opiskelijamääriin – AMK:ssa vähennystä selittää lisäksi opiskelija-asuntojen puute

Turun yliopistosta arvioidaan, että etävaihto tulee yleistymään. Opiskelija on kirjoilla yliopistossa, mutta opiskelu tapahtuu kotimaassa. Turun Ammattikorkeakoulussa virtuaalivaihto ei ole herättänyt kiinnostusta opiskelijoissa.

LUT-yliopistoon tulee kansainvälisiä opiskelijoita, mutta vain tutkintoa suorittamaan – vaihto-opiskelijoiden puuttuminen lyhentää asuntojonoja

Vaihto-opiskelijoiden puuttuminen lyhentää syksyn asuntojonoja. On mahdollista, ettei tilapäismajoitusta tarvita syksyllä lainkaan.

Ulkomaille töihin tai opiskelemaan lähtevät pääkaupunkiseutulaiset pääsevät pian nopeammin tehosterokotukseen

Helsinki on linjannut, että toisen annoksen voi saada nopeutetusti vain, jos työkomennus tai opiskelu ulkomailla kestää kuukausia. Espoossa noudatetaan asiassa yksilöllistä harkintaa. Tampereella nopea jonotuslista on jo perustettu.

Helsinkiläinen Hameed teki Erasmus-vaihtonsa Peugeot'n autokorjaamolla Ranskassa – EU tuplaa Erasmus-ohjelman rahoituksen, ja kaikki ovat tyytyväisiä

Erasmus mielletään yliopistovaihdoksi, mutta vaihtoon lähtee yhä enemmän kokkeja ja autokorjaajia, ja nyt myös aikuisopiskelijoita.

Mäntän lukioon saadaan ulkomaalaisia opiskelijoita

Rahoituskuviot ovat kaupungin mukaan nyt selvät. Pari opiskelijaa tulee Vietnamista ja yhtä monta Uzbekistanista.

Vaihto-opiskelijoiden bileistä Vaasassa voi sataa kuraa syyttömienkin niskaan – "Henkisesti raskasta heille, joita tämä ei kosketa"

Poliisi on puuttunut monena viikonloppuna juhlintaan, joka on rikkonut kokoontumisrajoituksia.

Opiskelijabileiden tahti kiihtyy Pohjanmaalla – "metelikeikkoja" hoidettu jo monena viikonloppuna, enimmillään koolla 50 nuorta

Vaasassa juhlia järjestävät poliisin mukaan etupäässä ulkomaiset vaihto-opiskelijat.

”Kirjastoonkaan ei pääse lukemaan” – Yhdysvallat on menettänyt paljon ulkomaisia opiskelijoita koronan takia

Yliopistot toivovat voivansa palata normaaliin opetukseen ensi syksynä. Se helpottaisi myös ulkomaisten opiskelijoiden paluuta.

Korona on levinnyt lukuisissa vaihto-opiskelijoiden tapahtumissa – Opiskelijajärjestöt: "Englanninkielisen tiedon tarve on huutava"

Vaihto-opiskelijoiden mielenterveys on koetuksella pandemian aikana, ja epäselvä tiedotus lisää riskinottoa.

Vaihto-opiskelijoiden epäonnisen Lapin reissun järjestäjä: "Harmittaa vietävästi" – ketjussa jo parikymmentä tartuntaa

Matkan varanneille tiedotettiin, että matkan voi siirtää ja perua kuluitta, mutta siitä huolimatta moni halusi Lappiin.

Viiden ulkomaalaisen opiskelijan epäillään ylittäneen luvattomasti Venäjän rajan Kuusamon Pukarissa

Suomessa oleskelevat opiskelijat olivat päättänet Google Maps -sovellusta hyödyntäen käydä katsomassa myös Venäjän rajaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijoiden määrä pudonnut miltei kolmannekseen koronan aikana

XAMKista kerrotaan, että he eivät aio keskeyttää vaihto-opiskelua tänä keväänä.

Vaasan yliopisto keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen ulkomailta

Koronatilanteen takia vaihto-opiskelijat pääsevät Vaasaan opiskelemaan aikaisintaan toukokuussa.

Ulkomaalaisten vaihto-opiskelijoiden mukana kulki koronaan sairastuneita Lapissa viime viikolla – busseja kävi Inarissa ja pysähtyi myös Rovaniemellä

Bussissa olleista ainakin neljällä todettiin matkan jälkeen koronavirustartunta ja he ovat voineet tartuttaa virusta muihin.

Manushi Bashini on Oulussa, mutta kaikilla kansainvälisillä opiskelijoilla ei ole yhtä hyvä tilanne – moni heistä on jumissa kotimaassaan

Lukuvuosi on alkamassa, mutta monien ulkomaalaisten tutkinto- ja vaihto-opiskelijoiden Suomeen tulo takkuaa.

Finland’s new foreign students face tough choices with pandemic disrupting study plans

Travel restrictions have forced some international students to defer studies, choose distance-learning or give up their spots.

USA haluaa pois maasta ulkomaalaiset opiskelijat, jotka suorittavat kurssinsa verkossa

Yhdysvalloissa oli yli miljoona ulkomaalaista opiskelijaa lukuvuonna 2018-19.

Suomeen jääneet ulkomaalaiset opiskelijat hankalassa tilanteessa – sivutyöt lähtivät alta, nyt opiskelupaikka ja oleskelulupa ovat katkolla

Sivu- ja kesätöiden epävarmuus koronakriisin vuoksi vaarantaa ulkomaalaisten opiskelijoiden toimeentulon ja opiskelut.

Monet ulkomaiset vaihto-opiskelijat lähtivät Lappeenrannasta kotiin koronakriisin vuoksi – opinnot jatkuvat etäopintoina

Korkeakoulut selvittävät ulkomaisten vaihto-opiskelijoidensa sijainnin vielä myöhemmin keväällä, kun osalla heistä on edessään esimerkiksi oleskeluvan uusiminen. Tällä hetkellä tiedossa on, että moni vaihto-opiskelija tekee etäopintoja kotimaassaan.

Ylen aamu tänään: Koronavirus hämmentää taloyhtiössäkin – Pitääkö naapureille kertoa sairastumisesta? Katso lähetys tästä

Moni suomalainen oli ajatellut lomailla, työskennellä tai opiskella ulkomailla tämän talven. Pitääkö kaikkien nyt palata Suomeen?

Monen nuoren vaihtovuosi keskeytyy – AFS palauttaa kaikki kotimaihinsa

Pandemia sai Suomessa pisimpään vaihto-ohjelmia hoitaneen järjestön tekemään erittäin poikkeuksellisen päätöksen.

What's it like being an Erasmus exchange student in Finland?

Coming to chilly Finland to study may seem daunting but great things can happen when you get out of your comfort zone.

Suomalaisopiskelija tuskailee USA:ssa: "Kela peri tuet takaisin, kun stipendi onkin tuloa, mutta se ja pieni palkka eivät riitä opiskeluun ja elämiseen"

23-vuotias Henriikka Koivisto vetää taloutensa miten tiukalle tahansa, että valmistuu maisteriksi Yhdysvalloista.

Vaihtoon lähtee nyt ennätysvähän opiskelijoita – valmistumispaineet ja kiristetty opintotuki verottavat lähtijöitä

Vaihtoon lähtevien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä on alhaisin kymmeneen vuoteen. Työnantajat pitävät opiskelijan ulkomaan kokemusta usein etuna.

Increasing number of Finns studying medicine abroad

Sweden remains the most popular foreign destination for students, while Romania, Latvia and Ukraine are new favourites.

Ulkomailla lääkäriksi opiskelevien määrä on kasvanut selvästi

Romanian, Latvian ja Ukrainan suosio kasvaa, Venäjän laskee ja Ruotsi on vakaa ykkönen.

Britannia haluaa yhä houkutella "maailman parhaita lahjakkuuksia" ja pidentää ulkomaisten opiskelijoiden oikeutta jäädä maahan

Uusien sääntöjen mukaan opiskelijat voivat valmistumisensa jälkeen jäädä Britanniaan etsimään töitä kahdeksi vuodeksi.

All Points North #58: International students in Finland - obstacles and top tips

Immigration officials say staffing problems are behind a delay in processing students' residence permit applications.

Ulkomaisille opiskelijoille etsitään ystäväperheitä Lappeenrannassa – uudet ystävykset yhdistetään molempien toiveiden mukaan

Ulkomaisen opiskelijan ystäväperheeksi ryhtyvän ei tarvitse järjestää opiskelijalle erityistä ohjelmaa, vaan tärkeintä on aivan tavallinen yhdessäolo.

Onko välivuosi edessä? Nappaa tästä ideoita syksylle

Miten pääsee ulkomaille, mistä saa työpaikan ja voiko vielä päästä opiskelemaan? Mitä jos ei huvita tehdä mitään? Suunnitelma B -kone kertoo vaihtoehtosi, jos opiskelupaikkaa ei korkeakoulujen yhteishaussa irronnut.

Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Ylen toimittaja kävi Isis-leirillä, mestarivalmentajan salaisuus ja haaveena opinnot ulkomailla

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Linda Tervaniemi, 20, pääsi huippuyliopistoon – muuttaa Rovaniemeltä 26 miljoonan asukkaan kaupunkiin: "Apua, enkö pääse juoksemaan metsään"

NYU Shanghain lukuvuosimaksu on reilut 50 000 dollaria, mutta aina ulkomailla opiskelu ei vaadi paksua lompakkoa. Juttu on julkaistu toukokuussa 2019.

"Vitsi, jos tällainen koulu olisi ollut Suomessa!" – Yhä useampi suomalainen opiskelee tutkinnon muualla Euroopassa

Toisin kuin Suomessa, Ranskassa sirkusta voi opiskella yliopistossa. Anniina Peltovako saa opinnoistaan myös palkkaa.

Brexit tuo epävarmuutta ensi vuonna aloittaville suomalaisopiskelijoille – Erasmus ehkä uhattuna jo keväällä? Asiantuntijat vastasivat kysymyksiin

Opetushallituksen asiantuntijakolmikko vastasi yleisön kysymyksiin Britannian EU-eron vaikutuksista vaihto- ja tutkinto-opiskelijoihin.

Monday's papers: Jobs for immigrants, students abroad and fugitive on the run

Finnish papers cover immigrant employment, university students abroad and a suspected stabber evading capture.

Monday's papers: Profiting from foreign students, electric car dreams and road safety

Finland eyes untapped potential in the overseas student market, electric car dreams and drivers face heightened scrutiny this week.

Suomalaisilla on yli kolme miljardia euroa opintolainaa – määrä yli kaksinkertaistunut 10 vuodessa

Opintovelallisten määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa noin 43 prosenttia.

Opiskelu ulkomailla voi jäädä palkansaajalla haaveeksi – aikuiskoulutustuessa tiukka ehto

Moni palkansaaja törmää seinään etsiessään tukea ulkomailla opiskeluun. Aikuiskoulutustukea saa ulkomaille käytännössä vain, jos lähtee vaihto-opiskelijaksi.

Kansainväliset opiskelijat kaipaavat ystäväperheitä Lappeenrannassa ja Imatralla

Kansainvälisen opiskelijan ystäväperheeltä tai ystävältä odotetaan englannin perustaitoa, mutta muuten yhdessä tekemisen voi määritellä vapaasti.

Ulkomailla opiskelleiden taidot eivät riitä päivystyksessä – Etelä-Karjalan keskussairaalassa annettu lähtöpasseja keikkalääkäreille

Etelä-Karjalan keskussairaalan lääkärit ovat joutuneet tavallista kovempaan prässiin uudentyyppisen sairaalan päivystyksessä.

Severely disabled student wins right to assistant while studying abroad

The European Court ruled that the right to freedom of movement within the EU means that disabled persons are entitled to personal assistants while abroad.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle