Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miesratsastaja hypää esteitä ruskealla hevosella.

Esteratsastuskilpailu päätti viisipäiväisen hevostapahtuman – voiton vei virolainen Kullo Kender

Hevoset Bastionissa -tapahtuman aikana Haminan Bastioni ja keskusta täyttyivät monenlaisista hevosurheilukilpailuista. Esteratsastuksen pääluokkien voiton vei virolainen Kullo Kender hevosellaan Go For It.

Ratsukko esteillä.

Porin ravirata laajentaa tarjontaansa – maan huippuratsastajat kilpailevat esteillä

Esteratsastuskilpailuista aiotaan tehdä pysyvä tapahtuma Porin raviradalle.

Hamina Bastionin areenalle on tuotu hiekkaa esteratsastuskilpailuja varten. Kuvan taka-alalla näkyy kaksi pikkutraktoria, joiden avulla hiekkaa levitetään. Kuvassa näkyy myös katsomo.

Hevoset juoksevat kilpaa Haminan keskustassa tällä viikolla – uusi tapahtuma kerää hevosharrastajat ympyräkaupunkiin

Haminassa järjestetään uudenlainen hevostapahtuma, jossa kisataan esimerkiksi tavallisesta poikkeavissa raveissa.

Noora Forstén ylittää esteen hevosellaan Con Caya Helsinki International Horse Show'ssa vuonna 2019.

Huippuratsastaja Noora Forsténin uskomaton temppu, palasi kymmenen vuoden kisatauon jälkeen huipulle – vertaa lajiaan formuloihin

Noora Forstén, 40, kilpailee tällä viikolla Saksassa ratsastuksen maailmancupin finaaleissa. Edellinen suomalaisedustaja kisoissa oli hänen aviomiehensä Mikael Forstén.

Ratsastaja hyppää matalia esteitä valkoisen hevosen selässä hiekkakentällä.

Kainuuseen oma ratsastuscup: tavoitteena lisätä kiinnostusta ja kilpailuintoa seuratason kisoihin

Kainuu Cupissa kilpailevat omissa sarjoissaan juniori- ja seniori-ikäiset ratsastajat. Lajeina ovat koulu- ja esteratsastus, joissa molemmissa ratsastetaan neljä osakilpailua.

Finnderbyyn osallistuvat harjoittelevat kentillä ennen kisoja

Ypäjän Hevosopisto odottaa innokkaana tulevaa kesää

Siittolanmäelle on täksi vuodeksi suunniteltu parikymmentä ratsastuskilpailua. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailuja kahden vuoden tauon jälkeen ellei poikkeustilanteita jälleen tule.

Tiffani Jylhänniska nenäkkäin hevosen kanssa.

Uushenkisyyden kasvu on tuonut mukanaan eläinkommunikaation – Tiffani Jylhänniska uskoo kuulevansa hevosen ajatukset

Jos uskonnot ja tiede eivät enää tyydytä, ihmiset saattavat räätälöidä henkisen maailmankatsomuksensa itse. Yksilöllisessä uskomusjärjestelmässä ei ole väliä, mikä on totta ja mikä henkimaailmasta.

En modern byggnad på en solig dag. I framgrunden en bil.

Ratsastuskoulun hevosia pidettiin liian pienissä tiloissa, yksi suomenhevostamma oli heikolla hoidolla – kahdelle tuomio eläinsuojelurikoksesta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi Etelä-Espoon ratsastuskoulun vastuuhenkilöä ehdolliseen vankeuteen hevosten huonojen oltavien takia.

Nainen ratsastaa.

Hevosen ja ihmisen vuorovaikutuksesta tiedetään Suomessa vielä vähän – kolme tarinaa siitä, kuinka eläin auttoi voittamaan stressin ja pelon

Hevosen ja ihmisen vuorovaikutusta hyödynnetään muun muassa poistamaan stressiä. Juuri alkanut tutkimus kääntää asetelman uusiksi: mitä ihminen merkitsee hevoselle.

Kaisa Eriksson Vilja hevosen kanssa.

Nuoria houkutellaan pieniin lukioihin hevosilla – Kaisa Erikssonille, 18, valinta oli itsestäänselvyys

Erikoislinja voi keventää opiskelun kuormittavuutta, kun lukio-opintoihin voi yhdistää harrastuksen. Moni on valmis muuttamaan pienelle paikkakunnalle esimerkiksi ratsastuslinjan vuoksi.

Ypäjän orivarsoja laitumella

Ypäjän hevosopiston valmennuskeskuksen tukipotti nousi

Ypäjän hevosopisto tippui kaksi vuotta sitten pois valmennuskeskuksen rahoituksen piiristä, vaikka se sai tukea ainoana hevosalan keskuksena Suomessa.

Haminan Bastionin katos

Hevoset ja ponit hurmaavat kesäkuussa ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa Haminassa

Suuresta hevosjuhlasta halutaan vuosittainen kesätapahtuma, joka tuo ratsastuksen, raviurheilun ja kaikki muut hevosten ystävät yhteen.

Noora Forstén kuvassa

Kahden lapsen jälkeen huipulle palannut Noora Forstén ratsasti oivan sijoituksen Veronassa

Noora Forstén on palannut esteratsastuksen kansainväliselle kärkitasolle. Forstén ylsi 10. sijalle maailmancupissa Italian Veronassa.

Annika Schleu tävlar i modern femkamp.

Viisiottelun suomalaisurheilijoilta avoin kirje lajiliitolle – vetoavat ratsastuksen puolesta

Nykyaikaisen 5-ottelun suomalaiset kärkiurheilijat eivät hyväksy ratsastuksen poistamista lajista. Urheilijat vetoavat kotimaista lajiliittoa toimimaan asiassa.

Laura Salminen ute i naturen, december 2020

Tokion kohulajin suomalaishuippu ja olympiamitalisti antavat täyslaidallisen radikaalista muutoksesta – "Lajin surma", "täysi katastrofi"

Laura Salminen ja hänen valmentajaisänsä Veikko ovat tyrmistyneitä kansainvälisen lajiliiton suunnitelmista poistaa ratsastus nykyaikaisesta viisiottelusta.

Saksan Annika Schleu olympialaisten viisiottelussa hevosen selässä.

Ratsastus poistuu 5-ottelusta Pariisin olympialaisten jälkeen – lajiliiton mukaan syy muutokseen on muu kuin Tokion kohutapahtumat

Kansainvälinen 5-otteluliitto UIPM on tänään tiedottanut muutoksista nykyaikaiseen 5-otteluun. Ratsastuksen korvaavasta lajista ei ole vielä olemassa päätöstä, ehdotuksia on useita.

Chloe Reid, Codaro hevosellaan

Tukijat uskovat Helsinki Horse Show'hun, vaikka tapahtuma jää jälleen väliin – myös paikka maailmancupin kalenterissa pysyy

Kaikki tapahtuman yhteistyökumppanit ovat pysyneet tukijoukoissa ja uusiakin on löytynyt. Ensi vuoden tapahtumassa näkyvät jälleen kansainväliset tähdet sekä muun muassa Helsingin vuoden 1952 olympialaiset.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vakava ratsastusonnettomuus Kirkkonummella – alaikäinen ratsastaja lennätettiin sairaalaan

Esteratsastuksen seurakisoissa kilpaillut alaikäinen ratsastaja menetti radalla hypyn jälkeen tasapainonsa ja putosi hevosen selästä loukkaantuen vakavasti.

Elmo Jankari valjastaa hevosta

Hevosurheilijat mittelevät toistensa lajeissa – huipennus Forssan Kuninkuusraveissa

Lajit laitetaan vaihtoon Kultajousi Challenge -kilpailussa. Kyseessä on raviurheilun ja ratsastuksen ammattilaisten kilpailu, jossa vaihdetaan lajeja. Ratsastajat hyppäävät kärryille ja raviurheilijat hevosen selkään tulevaksi kuninkuusravivuodeksi.

henri Ruoste hevosensa Konstestro Db:n kanssa EM-kisojen finaalissa.

Henri Ruoste ylsi hienosti kuudenneksi kouluratsastuksen EM-kisoissa ja teki samalla oman ennätystuloksensa

Ruoste teki vapaaohjelmassa oman ennätystuloksensa ja kertoo olleensa tyytyväinen hevoseensa Kontestro Db:hen eli Konstaan.

Henri Ruoste ja Kontestro-hevonen huhtikuussa 2021.

Kontestro kävi kuumana jo verryttelyissä, mutta Ruoste hallitsi hevosen finaalipaikan arvoisesti

Ratsukon tulos 74,894 riitti vaikeuksista huolimatta finaaliin.

Henri Ruoste ja Kontestro-hevonen huhtikuussa 2021.

Suomen kouluratsastusjoukkue kuudes EM-kisoissa, Henri Ruoste karisti olympiapettymyksen mainiolla suorituksella

Kolme suomalaista ylsi 30 parhaan joukkoon ja eteni näin jatkoon EM-kisoissa Saksassa. Yle näyttää lauantaina henkilökohtaisen kisan finaalin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poni kuoli ratsastusonnettomuudessa Alahärmän Powerparkin raviradalla, läsnä olleille tarjolla keskusteluapua

Poni sai heti apua kilpailun eläinlääkäriltä, mutta se menehtyi välittömästi. Tilanteessa läsnä olleille on tarjolla keskusteluapua.

Suomalaiset lajiliitot ajavat yhdessä viisiotteluun  sääntömuutoksia

Hevosen piiskaustapaus Tokion olympialaisissa käynnisti keskustelun – suomalaiset lajiliitot ajavat yhdessä viisiottelun ratsastusosioon sääntömuutoksia

Suomen ratsastajainliitto ja Miekkailu- ja viisiotteluliitto alkavat ajaa yhdessä muutoksia nykyaikaisen viisiottelun ratsastusosuuden sääntöihin. Liittojen aloittamassa sääntökeskustelussa pyritään varmistamaan hevosten hyvinvointia kilpailuissa.

Ratsastus.

Suomessa tapahtui sunnuntaina hevosen kuolemaan johtanut onnettomuus – esteratsastuksen SM-kisojen tragedia oli todella harvinainen tapaus

Hevossairaalan sisätautieläinlääkäri Kati Niinistön mukaan hevosia kuolee esteratsastuskilpailuissa äärimmäisen harvoin. Niinistö avaa Yle Urheilulle, millaisissa tilanteissa kilpahevonen joudutaan lopettamaan.

hevonen, kuvituskuva

Hevosurheilu: Esteratsastuksen SM-kilpailut keskeytettiin hevosen kuoleman takia

Ville Kulkaan ratsu Nepton kaatui esteratsastuksen SM-kilpailuissa. Hevonen jouduttiin lopettamaan radalle.

Annika Schleu itkee viisiottelun epäonnistuneen ratsastuksen jälkeen Tokiossa.

Suomalainen lajipomo pelkää nykyaikaisen viisiottelun olympiastatuksen puolesta Tokion piiskauskohun myötä: "Koko lajin asema on uhattuna"

KOK on ilmoittanut arvioivansa Tokion nykyaikaisessa viisiottelussa nähtyjä tapahtumia. Suomessa keskustelua käydään nyt siitä, onko lajin ratasastusosuuden tämänhetkinen taso ylipäätään oikea.

Saksan Annika Schleu.

Suomen lajiliitto moittii viisiottelun tuomaritoimintaa hevosen piiskaustapauksessa Tokion olympialaisissa

Saksalaisottelijaa Annika Schleuta ja hänen valmentajaansa Kim Raisneria syytettiin eläinrääkkäyksestä Tokion olympialaisissa nähdystä hevosen piiskauksesta.

Laura Collett ja London 52 -hevonen Tokiossa.

Laura Collett jatkoi rakastamansa lajin parissa, vaikka se oli vähällä tappaa hänet – nyt hän on tuore olympiavoittaja

Ratsastaja Laura Collett selvisi kuuden päivän kooman ja oikean silmän sokeutumiseen johtaneesta onnettomuudesta. Nyt hän voitti olympiakultaa Tokiossa.

hevonen

Suonenjoella ja Tervossa kisataan viikonloppuna kenttäratsastuksen suomenmestaruudesta

Suomenmestaruuskisat käynnistyvät Suonenjoella lauantaina ja kilpailu jatkuu Tervossa sunnuntaina. SM-kilpailut ratkotaan kolmella osakokeella, ensin kouluratsastuksessa, sitten rataesteillä ja lopuksi maastoesteradalla.

Navetta on Kristiina Mäkelälle henkireikä: "Lehmät ovat kuin psykologeja"

"Lehmät ovat kuin psykologeja" – Kristiina Mäkelä saa rauhaa navetasta ja unelmoi jostain aivan muusta kuin arvokisamitalin voittamisesta

Kristiina Mäkelä kuuluu maailman parhaimpiin kolmiloikkaajiin, mutta unelmia hänellä on myös hiekkakuopan ulkopuolella. Kun urheilu sallii, Mäkelä karkaa lehmien luo.

Alisa Redman andalusianhevosensa kanssa Tuomarinkylän kartanon puistossa..

Alisa Redman sai kuulla olevansa hullu, kun osti netistä kymppitonnien hevosen – Suomessa eletään nyt hevosbuumia, ja hinnat ovat pilvissä

Hevoskauppa käy tällä hetkellä niin kuumana, ettei kaikille ostajille riitä hevosia. Korona-aika on lisännyt harraste- ja ratsastuskouluhevosten kysyntää, kun moni on palannut harrastuksen pariin.

Henri Ruosteen ja Konstan kouluratsastuksen olympiastartti sujui hermostuneissa merkeissä

Kouluratsastaja Henri Ruosteen Konsta-ratsu pelästyi ja olympiakisa meni pilalle – "Siitä ei ollut tietä enää oikeille raiteille"

Henri Ruosteen hevonen oli suorituksen aikana poissa tolaltaan ja parivaljakon pistepotti jäi hermoilun vuoksi todella vaatimattomaksi.

Matti Mattsson toukokuussa 2021 Budabestin EM-uinneissa.

Mattsson ja Ruoste avaavat olympialaisissa – katso lauantain kisaohjelma ja lähetykset

Matti Mattsson kilpailee 100 metrin rintauinnin alkuerissä ja kouluratsastaja Henri Ruoste debytoi olympialaisissa. Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjän lentopallojoukkue kohtaa Argentiinan aamulla.

Kuolaimet roikkuvat ratsastajan kädestä.

Kajaanissa ratkotaan viikonloppuna ratsukoiden paremmuutta kansallisen ja aluetason kilpailuissa

Kainuulaisia ratsukoita on mukana erityisesti perjantain alueluokissa, mutta myös viikonlopun kansallisissa luokissa.

Pimu ja Hobi ovat suomenhevosia, joiden kesätyö on kantaa univormupukuisia sotilaita ja vanhaa perinnettä

Kun tuhannet hevoset juoksivat läpi veristen taisteluiden, pelkäävät niiden jälkeläiset nyt ilmapalloja ja potkulautoja: "Jännittäviä kokemuksia"

Rakuunaratsuilla on tänä vuonna uusi talli Lappeenrannan linnoituksessa. Perinteet ja historia pysyvät ihmisten mielissä, kun kadulla vastaan tulee suomenhevonen, joka kantaa sotilaspukuista ratsastajaa.

Steve Guerdat ja Alamo

Koronapandemia perui Helsinki Horse Show'n myös tältä vuodelta

Seuraava Helsinki Horse Show -tapahtuma on määrä järjestää lokakuussa 2022.

Olli Kinnunen suutelee hevostaan

Olli Kinnunen asui yksiössä Helsingissä – sitten kolme miestä löi hynttyyt yhteen ja muutti maalle: "Me elämme tällaista ällöttävää maalaisromantiikkaa"

Kun korona pysäytti elämän Helsingissä, Olli Kinnunen päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa maallemuutosta. Yhteisöasuminen teki unelmista totta. Nyt hän laukkaa auringonlaskuun maatilallaan Mäntsälässä.

Monteohjastaja Nelly Korpikoski työpaikallaan, eli hevosen selässä.

Yksi Suomen parhaista raviratsastajista kerkesi jo kerran naulata kilpasatulan olohuoneen seinään, vauhti ja kilpailuvietti vetivät takaisin

Kajaanislaislähtöiselle Monté-lähdöissä kilpailevalle Nelly-Janiika Korpikoskelle on luontevaa olla hevosen selässä, koska sieltä aistii eläimen parhaiten. Korpikosken tie yhdeksi Suomen huipuista on ollut erikoinen siinä suhteessa, että suurin osa raviratsastajista on etelästä.

Meeri Huovila ja Aino Heinonen keppihevoskerhossa

Lukiolaistytöt perustivat kepparikerhon lapsille 350 eurolla – monet nuoret ryhtyvät nyt kesäyrittäjiksi: "Kirjanpito ja laskut ovat vähän tylsiä juttuja"

Korona-aika on saanut useat nuoret koettamaan kesäyrittäjyyttä. Kotka myönsi seitsemälle eri liikeidealle 350 euron kesäyrittäjyystuen. Kaupunkien lisäksi nuoret voivat saada yritystukea myös 4H-kerhoilta.

Kavioista irrotetut hevosenkengät

Ratsastajainliitto naantalilaistallin rikosepäilyistä: "Palkkatyö on palkkatyötä, ja on asia erikseen, jos omaksi huvikseen haluaa autella"

Hevostenhoito talleilla on aina koulutetun henkilökunnan vastuulla, korostaa Minna Peltonen Suomen ratsastajainliitosta. Työn teettäminen vastikkeeksi esimerkiksi ratsastustunneista ei ole suotavaa.

Heidi-Maria Viitanen ja Mio hevonen

Heidi-Maria Viitanen ei kelvannut hevosalan opiskelijaksi kuuroutensa vuoksi – nyt hän avustaa kuurosokeita ratsastuksessa

Heidi-Maria Viitanen ei saanut nuorena opiskelupaikkaa Hevosopistosta. Syyksi ilmoitettiin kuurous. Ennakkoluulot eivät kuitenkaan lannistaneet häntä. Nyt intohimoinen hevosharrastaja opiskelee sosiaalipedagogista hevostoimintaa.

Ravivalmentaja Iida Lantto hevosen vieressä.

Nuori ravivalmentaja Iida Lantto onnistui yhdistämään kolmivuorotyön, ravikisat ja menestyksekkään valmennuksen

Vuonna 2018 Lantto ratsasti Pohjoismaiden mestariksi. Nykyään hän valmentaa useita hevosia kotiseudullaan Torniossa. Aikaavievä harrastus kolmivuorotyön ohessa on mahdollista perheen tuen ja työpaikan joustojen ansiosta.

Kuolaimettomat suitset hevosella

Haavoja, ruhjeita ja asvaltti-ihottumaa – tutkimukset paljastavat, miten rumaa jälkeä ohjista kiskominen tekee hevosen suussa

Osaa kilpahevosia kiskotaan ohjista niin, että jälkeenpäin suusta paljastuu ruhjeita. Ravi- ja kenttäratsastushevosten suuvaurioita selvittäneissä suomalaistutkimuksissa valtaosalla tutkituista hevosista oli suussa tuoreita ihovaurioita.

Ruskea suomenhevonen syö heinää aitauksessa - lunta maassa

Hevosten koronatauti yleistyy – eläinlääkäri: "Jos se tulee talliin, se käy todennäköisesti kaikki hevoset läpi"

Suomessa pari vuotta sitten tunnistettu hevosten koronatauti on yleistynyt tänä talvena ja sen oireet ovat pahentuneet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle