Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Urbaani pumptrack valtaa Suomea jo maaseutukunnissakin – nopeasti kasvavaa trendilajia verrataan skeittaukseen

Suomen Pumptrack-ratojen määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa. Omaehtoisessa lajissa ei toistaiseksi kilpailla kansallisesti lainkaan. Pohjois-Karjala sai tänä vuonna kaksi ensimmäistä rataansa – kummankin niistä maaseutukuntaan.

Vähävaraisissa perheissä on nyt pulaa lämpimistä talvijalkineista – Hope Kokkolan lahjoitushylly on tyhjä

Hope Kokkola on tänä vuonna tukenut vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista sekä kerännyt lapsille koulureppuja ennen syyslukukauden alkua. Nyt lahjoituksia toivottaisiin lasten ja nuorten talvivaatteista ja varsinkin kengistä.

Poliisi on alkanut ratkoa rikoksia sähköpotkulautojen käytöstä kertyvien tietojen avulla – tuorein tapaus epäilty lasten ahdistelu Tampereella

Sähköpotkulautojen käyttäjistä kertyvät tiedot auttavat poliisia tutkinnassa. Poliisi on käyttänyt tietoja jo joidenkin tapausten tutkinnassa, mutta asia on vielä Suomessa varsin uusi. Tampereella tietojen avulla yritetään ratkoa epäiltyä lasten ahdistelua.

Oulussa sähköpotkulaudoilla voi huristella leutona syksynä marraskuulle asti – laudat halutaan Ouluun myös ensi kesänä

Lautoja vuokraavan Lime Suomen mukaan Oulun kaupungin kanssa on sovittu lokakuun loppuun päättyvästä kaudesta, mutta sitä on mahdollista jatkaa marraskuulle, jos syksy on riittävän leuto.

Alaikäinen poika kaahasi sähköpotkulaudalla lähes 70 kilometrin tuntivauhtia pyörätiellä kaveri kyydissään Lohjalla

Yli 25 kilometriä tunnissa kulkeva sähköpotkulauta tulee rekisteröidä, ja sen ajaminen vaatii vähintään kevytmoottoripyörän ajokortin. Poliisi kehottaa vanhempia olemaan ostamatta turhan nopeita sähköpotkulautoja lapsilleen.

Sähköpotkulautoja vuokraavat TIER, Voi ja Lime laskevat lautojensa yöllisiä nopeyksia 15 kilometriin tunnissa myös Tampereella ja Nokialla

Yhtiöt tiedottivat vuoden loppuun kestävästä kokeilusta perjantaina. Pirkanmaalla sähköpotkulautoja on vuokrattava Tampereella ja Nokialla.

Turku neuvottelee sähköpotkulautoja vuokraavien firmojen kanssa pelisäännöistä syyskuun lopulla

Tapaamisessa on määrä neuvotella ainakin lautojen nopeusrajoituksesta ja pysäköimisestä.

Jokirannan väylät tukkeutuvat – uusia reittejä kaivataan pyöräilijöille Turussa

Miljoonainvestoinnit uusiin pyöräväyliin ja liittymäkohtiin kasvattaisi polkijoiden määrää. Siitä kiittäisi myös ilmasto.

Sähköpotkulautojen nopeuksia lasketaan pysyvästi – firmat valmiita poistamaan laudat baarien läheltä, yöllinen ajokielto ei innosta

Sähköpotkulautayritykset eivät innostu yöllisestä ajokiellosta. Yrityksistä Voi kehittää ensi kesäksi tekniikkaa, jossa lauta alkaisi “vinkua” käyttäjälleen, jos tämä törttöilee liikenteessä.

Henkilöauto törmäsi potkulautailijaan Lappeenrannan keskustassa

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Sunnuntai 8.8.2021

Koronatartunnat. Mekka. Sähköpotkulaudat. Olympialaiset. Sää.

Sähköpotkulaudoilla loukkaannutaan etenkin yöaikaan humalassa – Lääkärit toivovat viikonloppukieltoja: "Tämä tulee yhteiskunnalle kalliiksi"

Noin 70 prosenttia kesän aikaisista HUSin Meilahden pientraumayksikön hoitamista sähköpotkulautaonnettomuuksista on tapahtunut yöaikaan. Osastoylilääkäri toivoo, että laudat eivät olisi käytössä viikonloppuöisin.

Vuokrattavien sähköpotkulautojen käyttö ei ole ainakaan vielä johtanut päivystysvierailuihin Oulussa

Loukkaantuneita sähköpotkulautailijoita on paikattu yhteispäivystyksessä jo ennen kuin amerikkalainen sähköpotkulautoja vuokraava yhtiö aloitti toimintansa Oulussa kaksi viikkoa sitten. Sähköpotkulautoja on ollut myynnissä jo pitkään.

Keskiviikko 4.8.2021

Koronatartunnat. Opettajat. Sähköpotkulaudan onnettomuus. Välimeren palot. Sää.

Sähköpotkulautojen käyttöehtojen muutos sai ison joukon ihmisiä ottamaan yhteyttä Kilpailu- ja kuluttajavirastoon – Yritys: "Olemme pahoillamme harmista"

Ilmoituksia Kilpailu- ja kuluttajavirastoon on tehty heinäkuun aikana jo lähes kolmekymmentä. Asiakkaat ovat kokeneet laitteiden mainonnan, jossa on luvattu kiinteällä maksulla rajoittamaton käyttöoikeus laitteisiin, johtaneen kuluttajia harhaan.

Sähköpotkulaudat rantautuivat Ouluunkin – aluksi lautoja on pari sataa, mutta määrä voi kasvaa

Amerikkalainen sähköpotkulautoja vuokraava Lime on aloittanut toimintansa Oulussa. Sähköpotkulautoja ilmestyy kaduille perjantaina. Katso videolta kaupunkilaisten ajatuksia uusista kulkuvälineistä.

Keho tärisi ja kampaus meni sekaisin – kokeilimme, miten sähköpotkulauta kulkee Lappeenrannan mukulakivitiellä

Lappeenrannassa sähköpotkulautailijalle on tarjolla kaikenlaisia ja -laatuisia teitä. Näin niistä selvisi ensikertalainen.

Sähköpotkulauta kuukausimaksulla? Suomalaisyrityksen palvelua käytetään jo viidessa maassa – haasteena kova kysyntä ja maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet

Seinäjokelainen yritys kehitti palvelun, jolla saa oman sähköpotkulaudan käyttöönsä kuukausimaksulla. Toimitukset viivästyivät rahtiliikenteen ongelmien vuoksi. Viime viikolla jonoa saatiin purettua.

Oslo rajoittaa kovin ottein sähköpotkulautojen käyttöä

Sähköpotkulautoja ei saa käyttää lainkaan öisin, ja osa laudoista poistetaan liikenteestä. Oslossa on sattunut tänä vuonna jo lähes 860 vammoihin johtanutta potkulautaonnettomuutta.

Suurimmat sähköpotkulautayritykset rajoittavat laitteiden nopeuksia kaikissa kaupungeissa – öisin laudoilla pääsee 15 kilometriä tunnissa

Ensi viikon lopulla voimaan astuvia uusia nopeusrajoituksia kokeillaan arvion mukaan elokuun loppuun saakka. TIER-Suomen kaupallinen johtaja Elina Bürkland kertoo, että kokeilun tuloksia käydään läpi ministeriön kanssa ensi kuussa.

Lahdessa sähköpotkulaudat aiheuttaneet vähän onnettomuuksia, nopeusrajoituksia harkitaan silti

Sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet Lahdessa vähemmän ongelmia kuin muissa suurissa kaupungeissa. Sähköiset menopelit eivät näy suurena piikkinä ensiavussa tai poliisin rikosilmoituksissa.

Päivän nopeat – viisi kiinnostavaa uutista tänään

Ministeriltä vauvauutisia, kaapista tuleminen nousi keskusteluun ja sähköpotkulaudoille nopeusrajoituksia. Kokeile Ylen uutta uutiskoostetta ja anna palautetta jutun lopussa!

Sähköpotkulautojen nopeutta aletaan rajoittaa Helsingissä – Liikenneministeri Timo Harakka: Tulemme näkemään merkittävän parannuksen saman tien

Sähköpotkulautojen nopeuksia ja saatavuutta ravintolakeskittymissä aiotaan rajoittaa. Liikenneministeri Timo Harakan mukaan nopeusrajoituksia tehdään hyvin pian. Voi toivoo alkoholirajoituksia ajajille.

Sähköpotkulaudat rantautuvat Kokkolaan mahdollisesti vielä tänä kesänä – Kalajoella ne ovat jo saavuttaneet suuren suosion

Sähköpotkulaudat ovat viime vuosien aikana vakiintuneet jo isojen kaupunkien katukuvaan. Nyt niitä voi nähdä jo pienimmissäkin kaupungeissa kuten Kalajoella.

Sähköpotkulautoja vuokraava yritys sai kirjeen, jossa sitä pyydettiin alentamaan nopeuksia – alkoi heti toimeen: "Lieveilmiöistä on yhteinen huoli"

Vielä kaksi vuotta sitten Lappeenrannan kaupunki ei halunnut ottaa sähköpotkulautoja käyttöön ollenkaan. Nyt kun laudat ovat olleet käytössä viikon verran, kaupunki haluaa alentaa niiden maksiminopeutta.

Sähköpotkulautojen raju lisääntyminen katukuvassa puhuttaa, lieveilmiönä skuuttien tärvely – yrittäjä: "Ihan sabotaasia"

Vuokrattavia sähköpotkulautoja tuhotaan ja varastetaan vähemmän kuin ennen, mutta paikoin yhä laajalti. Esimerkiksi Joensuussa ilkivalta on aiheuttanut tuoreelle alan yrittäjälle yli 10 000 euron tappiot.

Sähköpotkulaudat kovassa käytössä Lappeenrannassa – täydellä akulla pääsee viitisentoista kilometriä

Akun kesto riippuu siitä, millaisessa maastossa ajetaan, paljonko laudan päällä on painoa, ja ajetaanko täydellä teholla vai hitaammin.

Uusi kikka öisten onnettomuuksien estämiseksi: sähköpotkulaudoilla kiihdyttely mahdotonta Helsingin ravintola-alueilla tänä viikonloppuna

Sähköpotkulautojen nopeutta lasketaan tänä viikonloppuna Helsingissä alueilla, joissa on paljon ravintoloita. Nopeusrajoitukset ovat voimassa yöaikaan kello 23–06.

Kuopiossa sähköpotkulaudalla loukkaantuneita vain muutamia

Kesäkuussa katukuvaan ilmestyneet vuokrattavat sähköpotkulaudat eivät ole vielä työllistäneet juurikaan poliisia ja ensiapua Kuopiossa. KYSin tietojen mukaan sähköpotkulautaonnettomuuksissa loukkaantuneita on toistaiseksi vain muutamia.

Sähköpotkulaudoille hidastettuja alueita Turun keskustassa

Kun käyttäjä ajaa nopeusrajoitusalueelle, vauhti hidastuu automaattisesti.

Lappeenrantaan saapui 200 sähköpotkulautaa ja loppukesästä niitä saadaan lisää – vielä kaksi vuotta sitten oltiin toista mieltä

Lappeenrannassa kaupunkilaiset ja matkailijat voivat tänä kesänä vuokrata sähköpotkulaudan.

Sähköpotkulautafirmat kiinnostuneet Kuopiosta – maailmalla tunnettu Bird valitsi ensimmäiseksi kaupungikseen Suomessa

Useampi sähköpotkulautoja vuokraava yritys on ollut yhteydessä Kuopion kaupunkiin ja ilmaissut kiinnostuksensa aloittaa toiminta. Eri puolilla maailmaa toimiva Bird tiedottaa olevansa yksi näistä tulokkaista.

Poliisi: Sähköpotkulaudoilla ajaminen mennyt "holtittomaksi" Helsingissä

Helsingin poliisi perää alan yrityksiltä vastuuta ja esittää muun muassa ajokyvyn testaamista yöaikaan.

Latauksessa ollut potkulaudan akku räjähti Lopella – vasta palokunta sai akun sammumaan

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että talon asukas ei onnistunut sammuttamaan akkupaloa itse.

Sähköpotkulaudat saapuvat taas kaduille, riittääkö tilaa kaikille? – Jyväskylään saattaa tulla jopa tuhat potkulautaa lisää tänä kesänä

Kevyt liikenne moninkertaistuu kesäauringon myötä. Nyt monessa kaupungissa pohditaan, miten saadaan samalle kadulle mahtumaan kävelijät, pyöräilijät ja varsinkin vauhdilla lisääntyvät vuokrattavat sähköpotkulaudat.

Sähköpotkulaudalla liikkuva teinikaksikko lyö ja läpsii naisia Helsingissä – Irene Naakka: "Paha olo, järkytys ja itku silmään siitä kivusta"

Useat naiset ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa ympäri Helsinkiä tapahtuvasta väkivaltaisesta häirinnästä. Jutta Antikainen Helsingin poliisista kertoo, että tapauksia koskevia rikosilmoituksia on tullut poliisin tietoon vasta yksi.

Kuopio aikoo laatia pelisäännöt sähköpotkulaudoille, jotta muualla huomatut harmit vältettäisiin

Pari sähköpotkulautoja vuokraavaa yritystä on ilmaissut kiinnostusta Kuopiota kohtaan.

Äiti ja vauva lensivät maahan, kun jalkakäytävällä ajanut lähetti törmäsi heihin – moni kokenut vaaratilanteita sähköpotkulautojen takia

Poliisi muistuttaa, että yli 12-vuotiaat eivät saa ajaa sähköpotkulaudalla jalkakäytävällä.

Jyväskylässä sähköpotkulautoja on kesällä entistä enemmän ja myös niiden nopeus on kasvamassa

Vuokrattavat sähköpotkulaudat rantautuivat Jyväskylään viime kesänä.

Oulun sykkeleitä viedään nyt rekoilla Puolaan – ensi kesänä ei ole kaupunkipyöriä, mutta sähköpotkulautoja voi tulla

Sykkelit ehtivät olla Oulussa käytössä vain hetken. Useampikin sähköpotkulautoja toimittava yritys on ollut kaupunkiin yhteydessä.

Huhtiniemessä pääsee taas skeittailemaan – uudella skeittipaikalla on myös pump track -rata

Lappeenrannan uusin skeittipaikka suunniteltiin yhdessä käyttäjien kanssa.

Sähköpotkulautojen vuokrauspalvelun suosio yllätti Vaasassa

Ensimmäisten viikkojen käyttöaste on ollut kolminkertainen ennakko-odotuksiin verrattuna. Ilkivaltaa ei ole vielä havaittu.

Potkulautayhtiö haluaa humalaiset skuuttaajat kuriin: ratkaisuna vapaaehtoinen reaktiotesti – "Käyttöä on vaikea rajoittaa", sanoo kilpailija

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan sähköpotkulautojen huono maine on osin ylimitoitettu.

Autoilija törmäsi potkulaudalla kulkeneeseen lapseen suojatiellä Rovaniemellä

Onnettomuus tapahtui Rovaniemen keskustassa Poromiehentien ja Hallituskadun risteyksessä.

Ylilääkäri: Jos sähköpotkulautoja ei käytettäisi öisin, vammojen määrä puolittuisi – nyt yritys pohtii, toisiko kypärä turvaa

Tampereella Tier vaihtaa syyskuussa kaikki laudat uusiin, joihin kuuluu kokoontaitettava kypärä ja vilkut.

Vuokrattavat sähköpotkulaudat otetaan Jyväskylässä käyttöön torstai-iltana – lautojen vauhti alenee automaattisesti kävelykadulla

Lautojen maksiminopeus on 25 kilometriä tunnissa. Kävelykadulla nopeus hidastuu noin 5 kilometriin tunnissa.

E-scooters speeding towards uncertain future

Finland’s scooter sharing industry is shrinking.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle