Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mustavesivaraanin poikanen

Maailman ainoa suvuttomasti syntynyt mustavesivaraanin poikanen on päässyt Vallilan Tropicarion takahuoneen piiloista omaan terrarioon

Pian vuoden ikäinen poikanen kiipeilee innokkaasti terrarion kallioseinillä, kerrotaan Tropicariosta.

Chicagolaisen puiston lampeen ilmestyi alligaattori - "Mysteeri", sanovat viranomaiset

Video vahvistaa, että chicagolaisen puiston lampeen ilmestyi alligaattori – "Mysteeri", sanovat viranomaiset

Alligaattorista on tullut paikallinen nähtävyys Humboldtin puistossa Chicagossa. Viranomaiset haluavat pyydystää sen ja luovuttaa eläintarhaan.

Särkänniemen delfinaario ulkoa.

Särkänniemestä Kreikkaan siirretty Delfi-delfiini on kuollut

Delfin epäillään kuolleen sydämenpysähdykseen.

Jättiläispanda syö bambua

"Pandoja ei oikeastaan ole edes olemassa" – DNA-testauksen kehittyminen toi nimihaasteen

Suomeen on tulossa pandapariskunta. Nyt mietitään, millä nimellä lajia pitäisi kutsua. Jättiläispanda tai isopanda eivät nykytiedon valossa olekaan oikeita nimiä lajille.

Uutisvideot: Särkänniemen toimitusjohtaja: "Mustamaalaus ei pidä paikkaansa"

Särkänniemen toimitusjohtaja kreikkalaiseläintarhan arvostelusta: "Ei pidä paikkaansa" – video

Miikka Seppälän mukaan Attica Zoological Parkia on leimattu alusta asti. Hän sanoo, että eläinkuolemia tapahtuu myös muissa eläintarhoissa ja luonnossa.

Delfiinikouluttaja Kai Mattsson.

Kouluttaja: Altaaseen päässeet delfiinit ovat syöneet, mikä on hyvä asia

Delfiinejä kouluttanut Kai Mattsson kertoo Veeran, Delfin, Leevin ja Eevertin asettuneen omaan altaaseensa Kreikassa.

Uutisvideot: Tältä näyttää kreikkalainen eläintarha, johon Särkänniemen delfiinit kuljetettiin

Tällaiseen eläintarhaan Särkänniemen delfiinit päätyivät (video)

Särkänniemen delfiinien uusi koti Kreikassa on Attica Zoological Park. Särkänniemen tiedotteen mukaan ateenalainen eläintarha oli delfiineille paras sijoituspaikka.

Yle Areena logo.

Vapaa-ajalla eläin leikkii ja löhöää – onko eläimilläkin joskus tylsää?

Iso osa luonnoneläinten ajasta kuluu ravinnon ja puolison etsintään, mutta toisinaan myös luppoaikaa jää. Vapaa-ajan harrastukset ovat eläimilläkin moninaiset, kertoo eläintieteilijä Jussi Viitala.

Virpi Lummaa

Turkulainen akatemiaprofessori palkittiin eläintieteellisestä tutkimuksesta

Turun yliopiston akatemiaprofessori Virpi Lummaa on tehnyt tutkimusta evoluutionbiologian alalla. Lontoon eläintieteellinen seura Zoological Society of London palkitsi Lummaan tieteellisellä mitalilla.

Pussailevat oravat

Eivätkö oravat pussaakaan Facebook-hitiksi kasvaneessa kuvassa?

Lappeenrantalaisessa kotipihassa kuvatusta oravanpoikasen ja oravaäidin poskisuudelmasta kasvoi päivässä some-hitti. Eläintieteilijän mielestä kyseessä on poikasen opetustilanne, mutta se ei sulje pois hellyyttä.

Washingtonilaisen eläntarhan panda päätti ottaa kaiken ilon irti lumimyräkästä.

Katso hellyttävä video lumessa peuhaavasta pandasta – USA:n lumimyräkän nautiskelija

Somessa kiertää video washingtonilaisen eläintarhan pandasta, joka päätti ottaa kaiken ilon irti lumimyräkästä. Runsas lumentulo pysätti viikonvaihteessa Yhdysvaltain itärannikon, mutta pandalle lumi tuotti vain iloa.

Sudet asettumassa Tanskaan 200 vuoden tauon jälkeen – merkkejä jo toisista pennuista

Tanskassa on tehty viime vuosina havaintoja kaikkiaan 19 sudesta. Niiden uskotaan vaeltaneen sinne Baltian maista, Puolasta ja Saksasta.

sinitiaiset ruokintapaikalla

Tiedätkö mitä pikkulinnut tekevät pimeällä? – lyhenevät päivät vaikuttavat eläinten käyttäytymiseen

Jos on monella ihmisellä mieli matalalla syksyn pimeyden laskeuduttua, ei se ole helppoa metsän eläimilläkään. Pimeällä vuodenajalla on vaikutuksia ruoanhankinnan hankaluuden lisäksi myös eläinten käyttäytymiseen. Yleisesti puhutaan pikkulintujen ruoka-avusta, mutta oletko koskaan miettinyt, mitä pikkulinnut oikeasti tekevät pimeässä?

Siilin hymy.

Ketut ovat oppineet kierittämään auki citysiilien suojauksen

Siilit ovat kuuluneet Helsingin kaupunkiluontoon yli sadan vuoden ajan. Niitä jopa kuljetettiin eteläisestä Suomesta eri puolille maata käärmeiden karkottajiksi. Kaupungeissa viihtyvät ketut puolestaan vaanivat 2010-luvun siilejä.

Ilkka Koivisto: Eläinten kielellä

Eläkkeellä oleva Korkeasaaren eläintarhan entinen johtaja Ilkka Koivisto tarkastelee hyvin hauskassa ja monipuolisessa kirjassaan lintujen ja eläinten elekieltä. Koiviston mielestä eläinten puhetta ja eleitä, niiden signaalimerkkejä, on pelkkää tietämättömyyttä ja ihmisen ajattelutavan virheellisyyden takia pidetty hyvin yksinkertaisina ja vähän kertovina, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Karvaiset jättihämähäkit aiheuttivat paniikin intialaiskylässä

Kaksi ihmistä on kuollut, mutta on epäselvää, kuolivatko he hämähäkkien myrkkyyn vai noitatohtoreiden hoitoyrityksiin. Hämähäkit saattavat olla aiemmin tuntematon tarantellalaji.

City Bunnies on the March

Feral rabbits have spread from Helsinki throughout the surrounding province of Uusimaa. The animals, descendents of released pets, have been blamed for costly damage to parks and buildings.

Leijonia heinikossa Etelä-Afrikassa.

Afrikan suurten eläinten kannat romahtavat kansallispuistoissakin

Afrikan kuuluisat kansallispuistotkaan eivät ole kyenneet suojelemaan suuria nisäkkäitä. Tuoreen tutkimuksen mukaan 69 nisäkäslajin kannat ovat vuoden 1970 jälkeen huvenneet kansallispuistoissa lähes 60 prosenttia.

Kolme leijonaurosta heinikossa

Afrikan suurten nisäkkäiden määrä romahtanut 1970-luvusta

Suurten nisäkkäiden määrä on pudonnut Afrikan luonnonsuojelualueilla yli puolella 1970-luvusta, kertoo tuore tutkimus. Muun muassa leijonien ja puhveleiden määrä on pudonnut jyrkästi metsästyksen ja maanviljelyn vuoksi.

eläintieteilijä Jussi Viitala

Eläinkunnan älyköt

Kuinka älykkäitä me ihmiset olemme verrattuna muihin eläimiin ja onko meidän onnemme ollut se, että meillä on kieli ja käsi? Aamu-tv:ssä vieraili eläinten älykkyyttä tutkinut eläintieteilijä Jussi Viitala.

Koirasusi

Koirasudet halutaan kuriin

Viranomaiset haluaisivat suitsia koirasusiharrastusta, sillä eläintieteilijöiden mukaan risteymät saattavat olla ihmiselle vaarallisia. Suomessa on pari kolme sataa koirasutta.

Kiilapyrstökotka ja harakka

Ilmaston lämpeneminen saattaa kutistaa lintuja

Australialaistutkimuksen mukaan lämpötilan nousu on johtanut saarivaltion lintujen pienenemiseen. Pieni koko hylkii tehokkaammin kuumuutta, minkä vuoksi tutkijat uskovat lintujen pienenevän jatkossakin ilmaston lämmetessä.

Yle Areena logo.

Eläinmuseon ihmeet

Kaksipäiset vasikat, täytetyt linnut, topatut leijonat, formaliinissa lilluvat sikiöt ja muut luonnon kummajaiset ovat aina kiehtoneet Helsingin yliopiston Eläinmuseossa vierailleita ihmisiä.

Tansaniasta löytyi uusi nisäkäslaji

Uusien eläinlajien löytyminen maailmasta ei ole tuiki tavatonta, mutta uusia nisäkäslajeja löytyy enää harvoin. Tutkijat ovat riemuissaan uudesta, sangen poikkeuksellisesta otuksesta, jonka he tavoittivat Tansanian syrjäseudulta.

Pirkka-Pekka Petelius alkaa vetää Luontoiltaa

Yleisradion pitkäaikainen luontotoimittaja Veikko Neuvonen isännöi keskiviikkoiltana viimeisen Luontoiltansa.

Eläinten homoseksuaalisuus yleistä

Homoseksuaalisuus on eläinmaailmassa selvästi luultua yleisempää, kertoo eläintieteilijä Petter Böckman Dagens Nyheter -lehden haastattelussa.