Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Leena Meri perussuomalaisten heikoista luvuista: "Tämä Kauniit ja rohkeat -draama on syönyt kannatusta"

Leena Meri sanoo olevansa yllättynyt perussuomalaisten heikoista kannatusluvuista Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa.

Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

Naisleijonien valintasoppa puhutti - "Kuulostaa Kauniit ja rohkeat -draamalta"

Naisleijonat puolustaa MM-pronssia ilman luottomolari Noora Rätyä ja vakiohyökkääjä Karoliina Rantamäkeä.

Bilbo, Brooke ja Gandalf tulivat ruudun läpi koteihin – viihde vaikuttaa myös lasten nimiin

Aladdinin Jasmine, Teija Sopanen, Frodo Reppuli, Laura Ingalls, Vaahteramäen Eemeli ja Brooke Logan. Kaikki näkyvät tv-ruudulla tai valkokankaalla mutta myös suomalaisten etunimissä – osa enemmän kuin toiset.

Pitääkö Aleksi Valavuoren joululupaus? – jouluaaton aikataulu rakentui lapsuudessa Kauniiden ja Rohkeiden mukaan

- Minulla on ollut kovia taisteluita puolisoni, appiukkoni ja muiden sukulaisteni kanssa, Aleksi Valavuori sanoo.

Ex-missistä tuli upporikas taidekeräilijä

Paronitar Carmen Thyssen, 71, nousi Miss Espanjasta yhdeksi maailman merkittävimmistä taidekeräilijöistä. Thyssenin elämä on kuin tv-sarjasta Kauniit ja rohkeat.

Professori lyttää suomalaisen tv-draaman: "Liian tylsää ollakseen viihdettä ja liian tyhmää ollakseen taidetta"

Nykyiset huippusuositut tv-sarjat ovat omaksuneet elokuvien henkilöhahmoja ja niiden kerrontatapoja. Sarjojen suurkuluttajat katsovat paljon erityisesti yhdysvaltalaisia sarjoja. Suomalaisella tv-teollisuudella ei tunnu olevan rahkeita haastaa alan jättiläisiä.

Juhani Ahon, Minna Canthin ja Elisabeth Järnefeltin salonkielämästä kirja: säpinää kuin Kauniissa ja rohkeissa

Romantiikan nälkäiset ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneet ihmiset voivat tarttua hanakasti Tarja Lappalaisen uutuuskirjaan. Salonkielämää johdattaa lukijan aatelisrouva Elisabeth Järnefeltin ja kirjailija Minna Canthin salonkien pyörteisiin. Komea Juhani Aho valloitti salonkirouvien sydämet.

Johannes Virolainen olisi tänään satavuotias – katso filmikooste Elävästä arkistosta

Johannes Virolaisen syntymästä tulee tänään perjantaina kuluneeksi tasan sata vuotta. Juhlan kunniaksi valtiomiestä on muisteltu niin Vironperän museossa kuin Ylen Elävässä arkistossakin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja: "Kuopion koulukuviot kuin Kauniit ja rohkeat"

Kasvun ja oppimisen lautakunta lähetti keskiviikkona Kuopion kolmen koulun lakkautussuunnitelmat bumerangina takaisin kaupunginhallitukselle – ja valtuustolle. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja kummastelee lautakunnan toimintaa.

Kauniiden ja rohkeiden tuottajasta Yhdysvaltain uusi Unkarin-suurlähettiläs

Tuleva suurlähettiläs Colleen Bell on Kauniit ja rohkeat -saippuaoopperan luoneiden William J. Bellin ja Lee Phillip Bellin miniä.

Naiset valitsivat Veikkausliigan komeimmat - "Leukaperät kuin Ridge Forresterilla"

Naisraati arvioi Veikkausliigan pelaajat ulkonäön perusteella. Vuoden hyökkääjäksi valikoitui kanadalainen Frank Jonke.

"Kuolevakin voi haluta kommentoida Kauniita ja rohkeita"

Tampereella toimiva Pirkanmaan Hoitokoti jakaa saattohoito-osaamistaan. Neljännesvuosisadan kokemuksella Hoitokodissa tiedetään, että kuoleva kaipaa usein ihan tavallista juttuseuraa.

Ikioma-kahvio torjuu mökkihöperyyttä Lehtimäellä

Lehtimäen vanha kunnantalo täyttyy joka keskiviikko valtavasta puheensorinasta. Myös kahvipannu porisee. Keskustelun ja ohjelman lomassa odotetaan päivän huipennusta, bingoa. Kuusi vuotta sitten perustetusta Ikioma-kahviosta on kasvanut ilmiömäinen kohtaamispaikka.

Näin populaarikulttuurin nimet kopioituvat lapsille

Julkisuuden henkilöt ja fiktiiviset hahmot vaikuttavat erilaisiin nimibuumeihin. Tällä hetkellä esimerkiksi suomalaisen poppari Robinin nimi on kasvavassa suosiossa.

Pelle Hermanni päihitti Hollywood-tähdet

Sydämen asialla -sarjan Glaude Greengrass, Matula, Pulmusten Al Bundy. Suosikkihahmot löytyvät suurimmaksi osaksi vanhoista sarjoista. Pelle Hermanni yllätti kiilamalla kärkeen.

Ridge kyseli avioneuvoja Jyväskylässä 1993

Kauniit ja rohkeat -saippuasarjasta tänään poistuva näyttelijä Ronn Moss vieraili Suomessa miltei tasan 20 vuotta sitten. Jyväskylän jäähallin yleisö sai ottaa kantaa hänen roolihahmonsa Ridge Forresterin naima-aikeisiin.

Saippuasarjat eivät synnytä enää Ridge Forrester -ilmiöitä

Suomen televisiossa jätetään tänään hyvästit Ridge Forresteria 25 vuotta näytelleelle Ronn Mossille. Harva nykypäivän televisiotähti kohoaa enää yhtä tunnetuksi kuin Kauniit ja Rohkeat -sarjan näyttelijä aikanaan. Tutkijan mukaan nykytähdille ei riitä enää vain yhdellä viihdealan sektorilla menestyminen.

Kuka on kaikkien aikojen tv-suosikkihahmosi?

Monen suomalaisen suosikkinäyttelijä Ridge Forrester poistuu torstaina Kauniit ja rohkeat -sarjasta. Sarjaa on näytetty Suomessa yli 20 vuotta.

Tossutuotantoa telkkarin ääressä

Moni hankkii kotikutoisia joululahjoja myyjäisistä, jos itsellä ei ole taitoa hyppysissä. Kemiläinen Eija Ylioinas on tehnyt käsitöitä aina ja nykyisellään niitä on kertynyt yli omien tarpeiden.

Blogi: Rakkaani, lakkaa analysoimasta!

Anni-Maija Fincke kirjoittaa blogissaan, että hän tarvitsee sen tunteen, että ratkaisut on mietitty ja ne vievät kohti tavoitetta.

Nyt Stephaniekin jättää Kauniit ja rohkeat

Sarjassa alusta lähtien mukana ollut näyttelijä Susan Flannery poistuu CBS Soaps in Depth -lehden mukaan piakkoin sarjasta. Viikko sitten Stephanien poikaa Ridge Forresteria näyttelevä Ronn Moss kertoi jättävänsä suosikkisarjan.

Komedienne Phyllis Diller on kuollut

Diller oli kuollessaan 95-vuotias. Vasta 40-vuotiaana uransa aloittanut Diller ehti luoda pitkän uran koomikkona ja näyttelijänä.

Ridge jättää Kauniit ja rohkeat

Sarjassa alusta saakka näytellyt Ronn Moss ei Entertainment Weekly -lehden mukaan ole tyytyväinen palkkaansa.

Blogi: Niin kuin elokuvissa

Minna Kauppi iloitsee Rastipisteessä-blogissaan mainiosta kevätvireestään. Kaupin kesän ykköstavoite ovat MM-kisat Sveitsissä.

Anna Easteden saa isäkseen Eric Forresterin

Pohjoiskarjalaislähtöinen näyttelijä-malli Anna Easteden vaalii Yhdysvaltain-kodissaan suomalaisuutta: kiuaskivetkin ovat synnyinmaasta. Nyt Eastedenillä on työn alla elokuva suurena Suomen ystävänä tunnetun "Eric Forresterin" kanssa.

Saippuaoopperat kuolemassa sukupuuttoon Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen suurimpien televisiokanavien päiväohjelmistoon 50-luvulta saakka kuuluneet saippuaoopperat ovat kuolemassa pois. Kun vielä muutama vuosi sitten kolmella pääkanavalla esitettiin 11 saippuasarjaa, on niistä ensi vuonna jäljellä enää neljä.

Vaalitaistelussa runsaat eväät

Nyt, kun iänikuinen talviaurauskeskustelu alkaa hiipua, eikä joka keväinen koirankakkakeskustelu ole vielä alkanut, on suomalaisilla ainutlaatuinen mahdollisuus keskustella jostain tärkeästä, joka on tällä hetkellä jännempää, yllättävämpää ja dramaattisempaa, kuin Kauniit ja rohkeat. Toimittaja Mikko Tuomikoski makustelee vaalitaistelun aineksia.

Pahentaako nimi miehen tai naisen?

Erilaiset ajan ilmiöt vaikuttavat suomalaiseen nimimuotiin. Tällä hetkellä nimistössä ovat sulassa sovussa vanhat suomalaiset ja modernit kansainväliset nimet.

Pariterapian suosion kasvu puhutti lukijoita

Uutinen pariterapian suosion kasvusta kirvoitti keskiviikkona vilkkaan keskustelun YLE Uutisten nettisivuilla. Terapeutin vastaanotolle hakeutuu etenkin nuoria pareja aiempaa enemmän.

Tv-maksutarkastaja tuntee tekosyyt

Televisiomaksutarkastaja törmää työssään mitä kummallisimpiin selityksiin. Useimmiten jo ovenavaajan eleet paljastavat, onko taloudessa tv-vastaanotin vai ei.

Hakupalat: Iiris-Maija muuttui Sally Spectraksi

Hakupalojen muuttumisleikissä oli Kauniit ja rohkeat -teema

Erikoinen etunimi ei kelpaa enää kouluiässä

Suurin syy etunimen muutokseen on liian erikoinen nimi. Kasteessa annetut Hemulit ja Frodot muuttuvat tavallisemmiksi nimiksi koulun kynnyksellä. Yleisimmin etunimeään vaihtaa kuitenkin aikuinen nainen.

Hätä yllätti USA:n presidentin Luonetjärvellä

Kun luonto kutsuu, on presidentinkin vastattava. Tämän sai tuta Yhdysvaltain ex-presidentti Jimmy Carter Keski-Suomen vierailullaan. Ja kun yksityisvessaa ei ole, on presidentinkin piipahdettava yleisessä WC:ssä. Tämä ja monta muuta uskomatonta tarinaa löytyy 70 vuotta täyttävän Luonetjärven lentokentän historiasta.

Kauniit ja rohkeat sai viimein tunnustusta

Television saippuasarja Kauniit ja rohkeat on voittanut ensimmäistä kertaa Emmy-palkinnon. Yhdysvalloissa jaettiin eilen Emmy-patsaita päiväsaikaan televisiossa esitettäville ohjelmille.

Kauniit ja rohkeat kisaavat Karirannan kuumalla sannalla

Beach volleyn SM-kiertue tuo lajin kotimaisen kärjen Karirannan beach-areenalle kilpailemaan Suomen mestaruuteen oikeuttavista ranking-pisteistä.