Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa kolumnisti Jari Ehrnrooth.

Jari Ehrnroothin kolumni: Mainettaan hurjasti parempi ihminen

Vihreä aate haluaa poistaa eriarvoisuuden myös luonnosta, päättelee Jari Ehrnrooth kolumnissaan.

Kuvassa kolumnisti Jari Ehrnrooth.

Jari Ehrnroothin kolumni: Kun sääli on sairautta

Ennätyksiä tavoittelevassa urheilussa pätee edelleen sotilaallisen kunnian kova laki, esittää Jari Ehrnrooth kolumnissaan.

Suonejoen uudet kaupunkiveneet.

Pikkukunta otti käyttöön vaihtoehdon kaupunkipyörille: ilmaiset veneet soutelijoille ja retkeilijöille

Pohjoissavolainen Suonenjoen kaupunki on ostanut kaksi lasikuituista venettä kuntalaisten käyttöön. Toinen veneistä on varustettu vastasoutulaitteella, joka helpottaa soutamista ja mahdollistaa myös tandem-soudun.

Yksinäinen soutuvene on paitsi runollinen myös vertauskuvallinen kuvituskuva.

Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

Jääsoutulaite.

Suomalaismies rakensi oudon kulkupelin ja "unohti" videon siitä YouTubeen – jäljittelijöitä alkoi ilmestyä USA:sta asti

Helsinkiläinen Paavo Peltomaa rakensi jääsoutulaitteen, latasi siitä videon nettiin ja unohti sinne – kunnes hänen silmiinsä osui uutisissa tutunnäköinen laite.

Onni Nissinen esittelee uutta keksintöään omalla pellollaan.

Savolaismiehen keksintö ei ollutkaan ensimmäinen – suomalainen "Jääsoutaja" herätti ihmetystä netissä jo vuonna 2008

Ylen juttu hangen päällä kulkevasta suksisoutulaitteesta innosti lukijat kertomaan kohtaamistaan erikoisista talvisista kulkupeleistä. Vanhin muisto oli peräti 70 vuoden takaa.

Onni Nissinen esittelee uutta keksintöään omalla pellollaan.

Mies halusi vetreyttää selkäänsä, kehitti hangella kulkevan soutulaitteen – "On ideoitu jo MM-kisoja"

Tutustuimme mieheen, joka keksi hangella kulkevan soutulaitteen ja mieheen, jonka kulkupelinä on moottoroitu potkukelkka. Katso videolta, miltä menopelit näyttävät tositoimissa.

Naiset voimistelemassa kauppakeskuksessa

Ellu, Onerva ja Kielo eivät ole kaatuneet tai katuneet – kauppakeskuksessa kehtaa kuntoilla

Kun ulkona on liukasta, kylmää ja pimeää, löytää kekseliäs keskustan ostarille. Kauppakeskus tarjoaa hyvät puitteet kunnon ylläpitoon, turvallinen lattia on kaikista tärkein asia. Kauppakeskuskävelylle saa jokainen lähteä oman kuntonsa mukaan.

Jim Härtull

Leikkauspöydälle keskiviikkona - Härtullin kausi ohi

Polvivammasta kärsivä yhdistetyn urheilija Jim Härtull leikataan keskiviikkona eikä mies kilpaile enää tällä kaudella.

kuntopyörä myynti-ilmoituksessa

Vähän ajettu kuntopyörä etsii uutta omistajaa

Vuodenvaihde on liikuntalupausten aikaa ja moni harkitsee myös kuntoilulaitteen hankkimista kotiin. Edullinen laite löytyy helposti. Pari vuotta sitten kuntoiluhuumassa hankitut lähes käyttämättömät kuntopyörät, soutulaitteet ja crosstrainerit ovat nyt myynnissä.

Valkokankaalla on virtuaalinen maailma, jossa kuntoilija voi liikkua.

Suomalainen liikuntasimulaattori myytiin Saksaan – "Peli on nyt avattu"

Saksan Olympiavalmennuskeskus on ottanut käyttöönsä Suomessa kehitetyn liikuntasimulaattorin. Kajaanilaisyritys hakee näkyvyyttä myös kotimaassa. Se on valittu mukaan finaaliin, jossa haetaan Suomen kovinta kasvuhakuista yritystä.

Suntin soutu -kisan joukkueita Venetsialaisissa 2014.

Liivien vaihto voi ratkaista totisen hupikisan – Kokkolan Venetsialaisten vetonaula käydään soutaen

Tehokas vetotekniikka ja jäynien tekeminen kilpajoukkueille. Siinä ensikertalaisen taktiikka paikallislegendaksi muodostuneeseen soutukisaan Kokkolan Venetsialaisissa. Silti voi olla, että tälläkin kertaa kilpailun ratkaisevat liivit.

Pariakrobatia naama

Pariakrobatia on kovaa fysiikkaa ja suuria tunteita – video

Pariakrobatiassa vallitsee fysiikan lakien mukanaan tuoma raaka perusjako: toinen heittelee, toista heitellään. Sirkustemppuilu vaatii tiukkaa yhteistyötä ja toimivaa vuorovaikutusta, sekä sitä kuuluisaa kemiaa. Joskus kemia ryöpsähtää parin välillä niin, että yhtä köyttä vedetään myös harjoitussalin ulkopuolella.

Pertti Karppinen

Suomalainen olympialegenda pääsi "ihan kovaan porukkaan"

Tyttärensä soutuleiriltä Italiasta tavoitettu Pertti Karppinen kuuli saamastaan suuresta ansiorististä vasta Yle Urheilun haastattelussa.

Annastiina Heikkilä

Näkökulma: Suomalainen fitness-intoilu on Ranskassa outoa

Siinä missä suomalainen kuntoilee tuloshakuisesti sykemittarin avulla, käy ranskalainen kuntosalilla lähinnä tunnelmoimassa. Ranskalainen ei ehkä ymmärrä intervallitreenien ja proteiinirahkan kaikkia hienouksia, mutta häneltä voisi oppia kohtuullisuutta, kirjoittaa Annastiina Heikkilä.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Huolia ja keksintöjä

On selvää, että kun katsotaan valtakunnallista peruskoulu-, ammattikoulu-, lukio-, aikuis-, harrastus- ja täydennyskoulutus- sekä erilaisten yliopisto-opettajien ja tutkijoiden määrää, näiden ryhtyessä päätoimisesti huovuttamaan syntyy ensiksi valtava aalto vaihtelevantasoisia huovutteita ja pian sen jälkeen suunnaton huovutusraaka-aineiden pula.

Tanja Raivio, Sulkavan Soudut, facebook-tempaus

Tuhannen tykkäyksen haaste vie soutumatkalle

Puumalalaisen Tanja Raivion kuntoilukausi huipentuu Sulkavan Souduissa, jossa hän soutaa yksin 60 kilometriä.

härkärodeo

Teekkarit ratsastivat ja kyykkäsivät vapun käyntiin

Teekkarit ovat aloittaneet vappukarkelot Oulussa. Tuiran uimarannalla järjestetyissä aloitusjuhlissa opiskelijat hakivat itsevarmuutta härän selästä.

Sisäsoudun ultramatkojen ME Suomeen

Mikkelin Soutajien Tarja Väisänen on tehnyt sisäsuodun 24 tunnin ME-tuloksen.

Naurujoogassa vitsit ovat vähissä

Nauraminen on sisäistä hölkkää, sanoo naurujoogaohjaaja Marja Balk. Hänen mukaansa ihmisen keho ei erota spontaania naurua tekonaurusta. Nauraminen poistaa stressiä ja on hyvää jumppaa sisäelimille.

Ruokolahden liikuntahallia käyttävät muun muassa viereisen koulun oppilaat.

Ruokolahden uusi liikuntahalli - vain sauna puuttuu

Neljä miljoonaa euroa maksanut liikuntahalli Ruokolahdella on ollut kovassa käytössä avaamisesta lähtien. Vain sauna puuttuu. Tätä kunnan liikuntasihteeri Juha Husu pitääkin uuden hallin suurimpana puutteena.

Pakkanen on vaikeuttanut hiihtosuunnistaja Pasi Kiiskisen harjoittelua

Lieksalainen hiihtosuunnistaja Pasi Kiiskinen harmittelee monen muun urheilijan lailla kovia pakkasia. Maailmancupin kilpailuihin Bulgariaan lähtevä Kiiskinen on tehnyt korvaavia harjoituksia soutulaitteella ja juoksumatolla. Karttatelineen kanssa on voinut tehdä kevyttä juoksulenkkiä.

Ensin treenit – sitten eväät!

Luontoäiti on tarjoillut upeita talvikelejä ja paukkuvia pakkasia. Kauniissa lumisessa talvimaisemassa silmä lepää ja mieli virkistyy! Liian kylmillä keleillä ulkona treenaamisessakin on omat riskinsä… välillä on vaihtoehtoisen treenin aika. Haastammekin Sinut testaamaan kuntosalin soutulaitetta ja kokeilemaan kehittelemäämme treeniä=)

Jämsänkoskelle sisäsoutukultaa

Jämsänkosken Soutuveikkoja edustava Anmari Järvinen on voittanut Suomen mestaruuden sisäsoudun alle 18-vuotiaiden naisten sarjassa. Soutulaitteilla soudettava sisäsoutu on olennainen osa soutajien harjoittelua.

Nieminen kukisti Sténin Helsingissä

Helsingissä soudettiin lauantaina kansainväliset sisäsoudun Nordic Open Indoor -kisat, ja samassa yhteydessä ratkaistiin Suomen mestaruudet 2 000 metrin matkalla.

Nainen makaa piikkimatolla.

Piikkimatto lupaa pysäyttää stressin

Kotikuntolaitteina on vuosien varrella myyty monenlaista soutulaitetta ja tärinävyötä. Nyt uusimmaksi stressinpoistajaksi kaupataan piikkimattoa, jolla makoilun väitetään auttavan myös kipeisiin lihaksiin. Testasimme, onko tuote humpuukia vai apuväline.

Ruotsin Haaparanta

Weak Swedish Krona Draws Finns to Sweden

Busloads of Finns are flocking to Sweden to take advantage of the weak Swedish currency, the krona. In its relation to the euro, the krona is the weakest it has been in years.

Euroon verrattuna edullinen kruunu vetää ostoksille Haaparantaan.

Heikko kruunu vetää suomalaisia ostosmatkoille Ruotsiin

Ruotsin kruunun heikko kurssi on saanut suomalaiset ryntäämään ostoksille Ruotsiin. Tänä vuonna jo noin pari miljoonaa suomalaista on käynyt ostoksilla Haaparannalla. Kruunun kurssi on heikoin vuosikausiin.

Mutkia matkassa!

Viime viikko ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa… Sanna, makaili peiton alla olohuoneen sohvalla rasittaen vain etusormeaan kaukosäädintä säädellessä ja Minna hikoili treenien parissa soutulaitteen päällä ja hiihtoladulla.

”Taistelutoverit” työntouhussa!

Näin harjoituskaudella treenaamme ja teemme töitä molemmat omissa kotikaupungeissamme, toinen etelässä ja toinen idässä. Vaikka emme fyysisesti näekään, olemme kyllä yhteydessä lähes päivittäin joko puheluin tai sähköpostein, on mukava tietää miten toisen treenit ovat menneet!

Yle Areena logo.

Leila ja Annukka

Leila ja Annukka, kaksi naista yhden hinnalla. Tukkutori auki, niin kauan kuin tavaraa riittää! Radiomafiassa 1995 aloittaneet ystävykset antavat mallia elämisen taidossa kanssasisarilleen.