Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vintage-valtakunta – uusi 3. kausi ja uudet romut, Mike ja Tomppa reissaavat rapakon takana

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan kolmannella kaudella.

Anita Hallapelto & Muotiputiikki Helmi, Somero

Fiftarityyliä ja hyvää fiilistä.

Upon klassikkokyltti katosi paikaltaan – palaa takaisin, kun koneisto on taas kunnossa

Upotalon katolla komeilevan maamerkin kuuluisi pyöriä. Koneiston moottori kaipaa kuitenkin huoltoa.

Mauri Ahopelto, 80, teki ensimmäiset kauppansa tutti suussa – nyt hänellä on myymälä, josta löytyy kaikkea kissanruuasta 50 000 vinyyliin

Kuvat ja video kertovat, miltä näyttää Mauri Ahopellon basaaria muistuttavassa myymälässä. Kesälomalaisilla on aikaa pysähtyä mitä erikoisempiin kohteisiin.

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Mikseivät kaikki osta vaatteitaan käytettyinä?

Kirpputori ei kuulosta hohdokkaalta. Olisivatko kierrätetyt vaatteet houkuttelevampia jos niistä puhuttaisiin sanoilla, jotka herättävät positiivisia mielikuvia, pohtii Aiju Salminen.

Vintage-valtakunta – Miken ja Tompan seikkailut jatkuvat uusissa maisemissa

Mike ja Tomppa jatkavat seikkailujaan toisella kaudella.

Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

Kierrätä tylsät muoviset joulukuusenpallot - nyt saa sisäpuoli loistaa

Puolita pallot sahalla, maalaa ja kortistele.

Vintage on uusi antiikki – asiakkaiden uusi sukupolvi ei juuri kaipaa sadan vuoden takaista tavaraa

Antiikkikauppias on huomannut, että ihmiset ostavat mieluummin lastulevysenkin 1960-luvulta kuin aidon jugendkaapin sadan vuoden takaa.

Jari Sillanpään vanha, haalistunut fanipaita myytiin hetkessä – Jos ysärissä oli sietämistä, miten olisi 2000-luvun muoti?

Vanhoja vaatteita ostetaan yhä enemmän ja ennakkoluulottomammin. Vintagelta ei haeta enää retromekkoja tai laadukkaita kankaita, vaan kulahtanut t-paitakin on metsästetty aarre.

Antiikkikaksintaistelu – Kuka tekee parhaimmat löydöt?

Kaksi antiikkikauppiasta saa rahaa ja kolme päivää aikaa.

Matkalla läntiseen Suomeen? Katso nämä matkailutärpit!

Egenland-ohjelma keräsi vinkit hauskempaan matkailuun.

Aarteenetsijät – sarja huutokaupan ja keräilijöiden maailmasta

Aarteenetsijät on sarja huutokaupan ihmeellisestä maailmasta

Flinkkilä & Tastula:"Tämä on ihan aito Muska-paperinukke!"

Muska Babitzin yllättyy saadessaan Muska-paperinuken.

Vintage-valtakunta – maailma muuttuu, vintagemiehet eivät

Sarja siitä, miten pitkälle harrastus voi viedä?

Moni toteuttaa ruuhkavuosien jälkeen nuoruutensa unelman: nelikymppiset miehet himoitsevat 70–90-lukujen moottorikelkkoja

Moni haluaa ruuhkavuosien jälkeen palata nuoruusvuosien tunnelmaan. Kajaanilainen harrasteporukka tekee sen vintage-kelkkojen avulla. Psykologi pohtii ilmiötä: "Onko tämä 2000-luku niin helvetin tylsä?"

Vaatekauppias Tuire Virtanen ei myy vaatetta, joka ei sovi asiakkaalle ja sanoo sen suoraan: "Aika usein joku suuttuu"

Yesterday-putiikin kauppias Tuire Virtanen ei pyri miellyttämään asiakasta – ei ainakaan, jos miellyttäminen edellyttää valehtelua.

Vanhat tavarat tuovat tuhansittain ihmisiä Loimaalle – "Siinä on sitä romua ja romantiikkaa"

Loimaan Rompepäiville kokoontuu yli 600 vanhan tavaran myyjää. Paikalle odotetaan jopa 10 000 kävijää.

"Kelloon voidaan laittaa jopa useita tuhansia euroja" – Perinteinen rannekello taas yhä useamman ranteessa

Laadun lisäksi kellon hankinnassa panostetaan nyt myös määrään. Yhdellä ihmisellä voi olla useita kelloja eri käyttötarkoituksiin.

Maksaisitko 1000 euroa kengistä, joita voisi käyttää vielä 50 vuoden päästä? – Sini tekee sellaisia

Mittatilauskengät maksavat kymmeniä kertoja enemmän kuin halpistennarit. Sulokas on savonlinnalainen kenkä- ja laukkumerkki, jonka jokainen pisto tehdään yrittäjän verstaassa.

Kaiverrus saattaa laskea kellon arvoa – "Se on vähän kuin pitäisi toisen housuja jalassa"

Romuläjästä löytyi kultakuorinen Omega-merkkinen rannekello. Kelloon oli kaiverrettu tunnetun poliitikon nimi. Kyseisen kellon hinta nousi, mutta usein kaiverrus laskee kellon arvoa.

Ruotsin pikkuprinssin kastemekkoa käytti jo hänen isoisoisänsä – Miten vaatteen saa säilymään jopa sukupolvelta toiselle?

Ruotsin kuninkaallista kastemekkoa käytettiin ensimmäisen kerran yli sata vuotta sitten. Yle Uutiset kysyi asiantuntijalta, miten tavallinen ihminen saisi tärkeän vaatteen säilymään sukupolvelta toiselle.

Työkkärikoulutusta nykyisin: kaulaliina kaupunginjohtajalle, kiertävä kultatuoli, kanoja vanhuksille

Luovien alojen työvoimapoliittinen täydennyskoulutus on yhä enemmän itsensä brändäystä ja yhteistyöverkostojen aktiivista hakemista. Joensuussa 15 alan ammattilaista pitää kotipesäänsä ostoskeskuksessa ihmishyörinän keskellä.

Anna kelloharrastukselle ranne, se vie koko käden

Kun mieheen iskee kellotauti, muuttuvat kauluspaitojen kalvosimetkin. Kellokokoelmaan ja oheistuotteisiin saa helposti uppoamaan tuhansia euroja, mutta ajannäyttäjiä voi keräilijän mukaan ajatella myös sijoituskohteina.

Vintage Drags - Äkkilähtöautojen perinne elää Räyskälässä

Vintage Drags 2015 palautti V8-pauhun Räyskälään

Kuvagalleria: Näin syntyy naisellinen pin-up-tyyli

Pin-up-tyyliin pukeutuvalle kellohelmat, punatut huulet ja kuohkeat kiharat ovat arkipäivää, mutta kajaanilainen Anu Kemppainen korostaa, että kyseessä on kokonaisvaltainen elämäntapa. Katukuvasta erottuva nainen saa osakseen myös ennakkoluuloja ja ilkeitä kommentteja.

Hesperian puiston maanantaitansseissa voi jorata verkkareissa tai vintagemekossa

Hesperian puistossa pääsee 1920-luvun tunnelmiin lindy hop -tanssin muodossa. Puistolavalla pyörähtelevät kokeneiden harrastajien lisäksi satunnaiset ohikulkijatkin.

Naiskehoa halutaan ymmärtää – "Median luoma kuva naisesta tuntuu välillä aika suppealta"

Kajaanissa nähdään erityislaatuinen yhdistelmä esitystaidetta ja tankotanssia, kun kolme naista tutkivat naiskehoa.

Kromi kiiltää ja moottorit mouruavat – Vintage Drags kunnioittaa kiihdytysajojen historiaa

Kun Vintage-autojen harrastajat kokoontuvat kisaansa, kentällä raikaa rockabilly, moottorit murisevat matalasti ja naisväki on tälläytynyt fiftarityyliin.

Tanskan aarteenmetsästäjät

Tanskan aarteenmetsästäjät kiertävät kirpputoreja.

Retroilu ei tunne ikärajoja

Yleisimmin retro-käsitettä käytetään 60- ja 70-luvun tuotteista. Retrobuumi alkoi vajaa kymmenen vuotta sitten, eikä se näytä hiipuvan.

Vanhanmallinen puku tuo hyvän tunnelman eikä päällystakkiakaan tarvitse

Vintage-harrastaja ympäröi itsensä nostalgialla.

Kai L. Bremer – autoromantikko

Kai L. Bremer on harrastanut vanhoja autoja koko elämänsä.

Taantuma ei pelota uusia yrittäjiä – halal-liha ja jenkkivaatteet käyvät kaupaksi

Kaksi tuoretta yrittäjää on uhmannut talouden taantumaa ja perustanut kivijalkaliikkeen Lappeenrantaan. Intohimolla, rohkeudella ja yrittäjähengellä pääsee pitkälle.

Haukio luotti asuvalinnassaan Vatikaanin laatuun

Pieni porilainen Sataneuleen vintage-myymälä nousi viikonloppuna muodin keskiöön. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio kertoi, että Linnan juhlissa ihastuttaneen puvun kankaat löytyivät kyseisen liikkeen varastosta. Sataneuleen toimitusjohtajan Eija Pöystin mukaan Haukio luotti valinnassaan samaan valmistajaan kuin Vatikaani aikoinaan.

Vintage-harrastus on lisännyt vanhojen rannekellojen myyntiä

Vielä kymmenen vuotta sitten menneiden vuosikymmenten rannekelloja ei ostettu juuri lainkaan. Nykyään 20–30-vuotiaista on tullut merkittävä kellojen ostajaryhmä. 

Finnish youth opening up to 2nd hand shopping

A new survey shows that young people in Finland are becoming more positive about recycling and buying clothes and other items second hand. More than half of 15-30-year-olds have purchased used goods online.

Aika entinen ei koskaan enää palaa, mutta henkiin sen voi hetkeksi herättää - Suvi-Vintage sukelsi entisaikain trendeihin

Kyllä ennen oli! Miehet rautaa, laivat puuta, vaatteet laadukkaita ja kampauksetkin kauniita. Tallipiha oli tämän viikonlopun vintage -harrastajan satumaa, kun pöydät notkuivat muotiaarteita vuosikymmenten takaa, mallit keikistelivät lavalla loma-asuissa ja itsensä sopi kuvauttaa oikeassa atelierissa. Nykypäivän vaatteissakin sopi paikalle tulla, ja moni etsikin asua kesän juhlatilaisuuksiin. Jos taas kampausinspiraatio on hukassa, laita video pyörimään ja opettele tekemään victory rolls -kampaus. Voiton kiehkurat -niillä ei voi mennä vikaan. Kuvagalleria tarjoilee lisää vintage -kampausideoita.

Vintage on "valikoitua vanhaa" trendikkäille kierrättäjille

Vintage-liikkeeseen ei tarvitse pujahtaa – sinne astellaan viivytellen. Käytetty on nyt in ja niinpä myös second hand -liikkeet hivuttautuvat vähitellen pienempiin kaupunkeihin. Ilmiönä "valikoitu vanha" on mitä trendikkäin tapa osallistua kierrätykseen.

Taidegalleria ei ole enää taidegalleria

Kotimainen taidegalleriatoiminta on monipuolistunut. Gallerioissa pyritään järjestämään erilaisia tapahtumia, ja galleriatoiminnan rajoja halutaan venyttää perinteisestä ja totutusta kokeellisempaan suuntaan.

Nostalgia on nosteessa Juhani Peltos-seminaarissa

Tässä ajassa on nostalgiaa ruokkivia aineksia. Monet kääntyvät menneisyyteen. Halutaan pukeutua vintageasuihin, on retrosisustusta ja kuljetaan vanhojen autojen näyttelyissä. Ilmassa on paljon nostalgiaa. Oli aika luonnollista valita nostalgia teemaksi Juhani Peltosen nimeä kantavaan seminaariin.

Onko sinulla Suomen vanhin edelleen toimiva kodinkone?

Katso kodinkoneveteraanien kuvat ja lue tarinat.

Valtteri oli kirppiskävijöiden aarreaitta

Vallilassa toiminut kirppis oli myös tv-tähti.

Vintage-vaate vie aikamatkalle

Rovaniemen keskustassa Luna -Second Hand -liike erottuu alennusprosentteja kirkuvien näyteikkunojen keskellä kuin pieni keidas. Rovaniemellä on kasvava joukko asiakkaita, jotka kaihtavat uusien vaatteiden hankkimista ekologisista syistä tai yksilöllisen tyylin vuoksi. Lunassa on nähty myös riemukkaita aikamatkoja omaan lapsuuteen tai nuoruuteen, kun käteen sattuva kuosi tuo unohtuneita muistoja mieleen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle