Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yleisöä Nilsiän Louhosareenalla

UIT tuo Nilsiän Louhosareenalle kesällä musikaalin ja revyyn

Louhosareenalla nähdään Kaunis Veera -musikaali sekä uusi revyy Kupla vai Uitti.

Kuvassa kastelulaite puun juurella  kukkapenkissä. Taustalla Vartiolinna

Aladdin ja Lymyilevä Kokkola -revyy kaupunginteatterin vetonaulat

Syksyllä teatterissa kuullaan Carolan musiikkia ja pohditaan suhdetta lihaan metsästäjien näkemysten pohjalta.

Näyttelijät Jussi Johnsson ja Sanna Kemppainen laulavat.

Harvinaista herkkua Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Amerikkalaisen viihdemusiikin elävän legendan laulut soivat Juice Leskisen sanoin. "Halua mut hiukan" on revyy kahdelle näyttelijälle ja pianistille.

Äiti ja neljä tytärtä teatterinäytelmässä lavalla.

Kotkalaispojat ja pukudraama nostivat Kotkan teatterin katsojalukuja

Kotkan kaupunginteatterin näytäntökausi päättyi nousujohteisesti, sillä huhtikuun kävijämäärä teatterissa oli suurempi kuin kertaakaan huhtikuussa 19 vuoteen. Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Pertsa ja Kilu osoittautuivat menestyksiksi.

Hakijakaarti pääsykoetehtävän kimpussa.

Lavalle tai lavan taakse – ylioppilasteatterin pääsykokeet innostivat Vaasassa

Vaasan Ylioppilasteatteri Ramppi järjesti lauantai-iltapäivänä avoimet pääsykokeet ensi kesän revyytään varten. Taidekasarmille oli saapunut ilahduttavan paljon teatterista kiinnostuneita.

Teatterinjohtaja Taava Hakala ja ohjaaja Niko Taskinen Savonlinnasalissa.

Savonlinnan Teatteri elää matkalaukkuelämää – ilmaisia esitystiloja saa tarjota, vetoaa teatterinjohtaja

Savonlinnan Teatteri viettää kiertue-elämää suurin piirtein koko ajan. Sali on keskellä kaupunkia Savonlinnasalissa. Toimisto on eri rakennuksessa noin sadan metrin päässä. Tekniset työtilat ja varastot ovat useiden kilometrien päässä.

Tyttöjä ja poikia vakana luokkakuvassa liitutaulun edessä

Norjalaisnainen yrittää selvittää suomalaisen isoäitinsä tarinan: tiskaajasta tuli Lontoon kuumin revyytähti

Lahjakas nuori nainen pakeni turvallisen tuntuista elämää muuttamalla 1930-luvun Lontooseen, jossa hänestä tuli yhtäkkiä kasinon kuuma revyytähti. Yli 80 vuotta myöhemmin tyttärentytär kuulee isoäitinsä seikkailusta ja yrittää selvittää, miksi isoäiti hylkäsi helpon elämän Suomessa.

Keisarikunta-musikaali Kotkan kaupunginteatterissa.

Keisarikunta suosituin esitys Kotkan kaupunginteatterissa

Syksyllä ensi-iltansa saanut musikaali keräsi yli 12 000 katsojaa Suurella näyttämöllä. Kaikkiaan teatterissa kävi muutama tuhat katsojaa enemmän kuin edellisellä kaudella.

Leikkilähettiläs Piia Kleimola esittelee paperista tehtyä terhoa, johon on piirretty possulla ratsasta mies

KS:Kino-Kouvo avautuu kulttuuritilana

Kouvolan keskustassa tyhjillään ollut elokuvateatteri herää uudelleen eloon. Ensimmäinen teatteriesitys nähdään elokuvateatterisalissa jo perjantaina, kertoo Kouvolan Sanomat verkkosivuillaan.

Suomussalmen kesäteatterissä esitetään kesällä näytelmä Kaikenkelin Kaikkonen.

Suomussalmen menestyvä teatteriyhteisö ja kunta jatkavat yhteistyötään

Suomussalmen Näyttämöyhdistyksen viime vuosi sujui hyvissä merkeissä. Kolme näytelmää keräsi yhteensä yli 14 000 katsojaa, ja esitysten lisäksi yhdistys järjesti muutamia näyttelyitä.

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Mikä on teatterin tarkoitus? – Lappeenrannan teatterinjohtajahakijat tentissä

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan haun viimeiseen vaiheeseen on selvinnyt kolme hakijaa. Haastattelimme hakijat.

Mallaskosken panimo Seinäjoella.

Törnävän kesäteatteri viihdyttää ensi kesänä aikuisia Mallaskoskella

Törnävän kesäteatteri palaa vuoden tauon jälkeen takaisin Seinäjoelle. Ensi vuonna teatteri keskittyy viihdyttämään aikuisia Mallaskoskella.

Ilon palasia -revyyn Powerpark remix

UIT palaa Linnanmäelle – Teatteri häädettiin huvipuistosta 2009

Uusi Iloinen Teatteri joutui lähtemään Linnanmäeltä kuusi vuotta sitten, kun huvipuiston teatteritarjontaa uudistettiin. Nyt 30 vuotta revyitään Lintsillä esittänyt UIT palaa kotipisteeseensä.

Teatteriryhmä lavalla

"Poliitikot ovat sellaisia oman elämänsä tosi-tv-tähtiä!"

– Mikäs sen mukavampaa kesällä on kuin katsoa huumoria eikä Dostojevskiä, miettii tämän vuoden riihimäkeläisen kesärevyyn käsikirjoittaja ja ohjaaja Viivi Saarela.

Pasi Takkunen/Yle

Seinäjoen kaupunginteatteri menetti katsojia - Vaasassa penkit täyttyivät

Kevään puhenäytelmät eivät imeneet väkeä Seinäjoen kaupunginteatteriin odotusten mukaisesti. Katsojamäärä tippui noin 4 000 katsojalla. Vaasassa puolestaan kaupunginteatteri ja Wasa Teater keräsivät päättyneellä teatterikaudella aiempaa enemmän yleisöä.

törnävän kesäteatteriyhdistys anne ylihärsilä ja teatteri lapua johanna ikola

Törnävän kesäteatteri muuttaa ensi kesäksi Lapualle

Seinäjoen kaupungin hylkäämä Törnävän kesäteatteriyhdistys siirtyy tekemään teatteria naapurikuntiin. Ensi kesäksi valmistuu kaksi näytelmää Lapualle yhdessä Teatteri Lapuan kanssa. Seuraavasta kesästä neuvotellaan Alahärmän Powerparkin kanssa.

Näyttelijä Allu Tuppurainen

Allu Tuppurainen heittää löysää läppää jäähyväisrevyyssään

Neljä vuosikymmentä näytellyt komediataituri Allu Tuppurainen päättää taiteilijauransa Vaasassa heittämällä löysää läppää ihan hilseestä. Kevätkauden jälkeen on edessä eläkepäivät – nekin kuluvat todennäköisesti osin näytellen.

Kolmen tähden Allullinen vetää jo harjoitusvaiheessa

Vaasan kaupungiteatterin Kolmen tähden Allullinen kiinnostaa yleisöä. Harjoitusesityksiin haettiin koeyleisöä ja yleisöpaikat täyttyivät yhden päivän aikana. Kolmen tähden Allullinen on näyttelijä Allu Tuppuraisen jäähyväisesitys.

Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmä "100 kesää 1000 yötä".

Seinäjoen kaupunginteatterilta tuntuva lahjoitus keskussairaalalle

Seinäjoen kaupunginteatterin Sata kesää, tuhat yötä-revyyn artistivieraat lahjoittavat tuntuvan summan Seinäjoen keskussairaalalle. Lahjoitus menee sairaalaklovnitoimintaan.

Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmä "100 kesää 1000 yötä".

Yhä useampi ostaa teatterilippunsa vasta viime tingassa

Teatteriin menoa suunnitellaan entistä harvemmin pitkään ja hartaudella. Moni tekee päätöksen vain muutamia päiviä ennen näytöstä, ja siksi teattereiden on vaikea ennakoida näytösten menekkiä. Joskus näytös joudutaan korvaamaan toisella heikon ennakkomyynnin takia.

Seinäjoen kaupunginteatterin näytelmä "100 kesää 1000 yötä".

Tositarinat ja karaoke pääosissa Seinäjoen uudessa revyyssä

Seinäjoen kaupunginteatterin tuleva kantaesitys on tehty tositarinoista ja Paula Koivuniemen lauluista. Yleisö pääsee laulamaan "Sata kesää tuhat yötä" -revyyssä yhdessä ja jotkut jopa yksin. Kaupunginteatterin suurelle lavalle tuodaan karaokenäytelmä.

Ilkka: Törnävän kesäteatteri voi siirtyä Powerparkiin

Törnävän kesäteatteri saatetaan nähdä ensi kesänä Alahärmän Powerparkissa, kirjoittaa aamun Ilkka-lehti. Lehden mukaan osapuolet ovat jo neuvotelleet, mutta sopimuksia ei ole vielä tehty.

Luukut auki! Riihimäen Teatterissa 2013

Riihimäen Teatteri luottaa huumoriin ja nauruun

Riihimäen Teatterin loppuvuoden ensi-illat luottavat huumorin voimaan. Hupia tarjoavat sarjakuvamainen avioliittoklassikko Vihtori ja Klaara, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ajankohtaisrevyy Luukut auki!

Kohtaus Kiskot itää -revyystä.

Markku Pölönen tuo itäisen junamatkan teatterilavalle

Junamatkasta Helsingistä Joensuuhun kehkeytyy sketsejä, laulua ja tanssia. Kontiolahtelainen Markku Pölönen on ohjannut ja käsikirjoittanut revyyn, jossa kuullaan uutta musiikkia muun muassa Kai Hyttisen sävellyskynästä.

Pirkko Uitto Kui-joen sillassa

Turun kaupunginteatterissa tehdään teatterin historiaa

Täl puol jokke vai tois puol jokke? Turun kaupunginteatterin päälavalla poraudutaan revyyn keinoin turkulaisen sielunmaisemaan. Ohjaaja Dick Holmström uskoo, että naurun kautta voidaan käsitellä kipeitäkin aiheita.

Ilon palasia -revyyn Powerpark remix

UIT etsii uusia yleisöjä ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolelta

Revyistä tunnettu Uusi iloinen teatteri, UIT palaa takaisin huvipuistoteatteriksi, mutta tällä kertaa Alahärmässä. Aiemmin tiukasti Helsingissä pysynyt UIT hakee nyt uusia yleisöjä maakunnasta, sillä teatterin talous on vaikea. UIT:n tavoitteena on pysyvä yhteistyö huvipuisto Powerparkin kanssa.

Kuva Teater Jakobin revystä, Goja.

Revyyt iskevät ruotsinkieliseen makuun

Ruotsinkielisten harrastajateattereiden revyyt houkuttelevat taas tuhatmäärin katsojia. Pietarsaarelainen Teater Jacob tarjoaa Goja-revyynsä ja KUF:illa on myös tuore Einan perssase -revyy ensi-illassa. Molemmat ovat iskeneet hampaansa ajankohtaisiin tai ainakin päivitettyihin ilmiöihin. Teater Jacobin revy on 20:s ja teatteri itse täyttää 55 vuotta tänä vuonna.

Karaokekurssilaiset yhteiskuvassa.

Entisten jännittäjien karaokeshow kiinnostaa

Juuassa valmistaudutaan suurta ennakkokiinnostusta herättäneeseen karaokerevyyseen. Juuan kansalaisopiston karaokelaulu-kurssin osallistujat esiintyvät tulevana sunnuntaina Juuan liikunta- ja kulttuuritalossa. Kolmatta kertaa järjestettävä revyy on tiettävästi maan ainoa karokelauluista koottu musiikkiesitys.

Samuli Moilanen

Samuli Moilanen teki haaveestaan totta

Joensuulainen laulaja, pianisti ja esiintyjä Samuli Moilanen on julkaissut ensimmäisen soololevynsä. Monista teatteriproduktioista tutun Moilasen levyllä kuullaan muun muassa saksalaista lied-laulua ja oopperaa.

Matti Muhonen

Matti Muhonen Esa Pakarisen roolihahmoissa

Taiteilija Esa Pakarisen syntymästä tuli 9. helmikuuta kuluneeksi sata vuotta. 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomea lähtee kiertämään Rillumarei revyy. Esa Pakarisen roolihahmoja revyyssä esittää savonlinnalainen taiteilija Matti Muhonen.

Severi Suhonen soittaa hanuria ja laulaa

Esa Pakarisella oli kansatieteilijän sielu

Tänä vuonna on kulunut 100 vuotta suomalaisen viihteen historian merkittävimpiin viihdyttäjiin kuuluneen Esa Pakarisen syntymästä. Pakarinen kuului sotien jälkeisen rillumareiviihteen keulakuviin, ja esiintyi yli 20 elokuvassa. Taiteilijana hän oli täysin itseoppinut.

Esa Pakarinen

Rillumarein mestaria juhlitaan Joensuussa

Rillumarein mestarin Esa Pakarisen juhlavuoden kiertue huipentuu maaliskuussa Joensuussa. Rääkkylässä syntyneen ja Joensuussa nuoruusvuotensa viettäneen kansanmuusikon syntymästä tulee helmikuussa kuluneeksi sata vuotta.

FitFatFuckedup-näytelmän tanssijat lavalla.

Revyy aloittaa Seinäjoen teatterin kevään

Seinäjoen kaupunginteatteri on julkistanut kevätkauden ohjelmistonsa. Kausi räväytetään alkuun revyyllä. Sen jälkeen seuraa kolme muuta ensi-iltaa.

UIT Kivat Piipussa. Näyttelijät Jonna Kosonen, Jorma Uotinen ja Sari Siikander poseeravat.

UIT uudistuu omistajanvaihdoksen myötä

Yli 30 vuotta toiminut Uusi iloinen teatteri on hakeutunut konkurssiin ja jatkaa toimintaansa uusien omistajien voimin. Omistajina on 13 teatterin aktiivista toimijaa. Heistä yksi, ohjaaja Taneli Mäkelä toteaa YLE Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa, että UIT:stä halutaan entistäkin raikkaampi, mutta myös UIT:n vanhaa revyyteatteriperinnettä aiotaan kunnioittaa.

Samuli Moilanen.

Samuli Moilaselle kulttuuripalkinto

Kulttuuriyhdistys Apollo on myöntänyt tämän vuoden kulttuuripalkinnon taiteilija, muusikko Samuli Moilaselle. Joensuun Pyhäselässä asuva Moilanen tunnetaan paitsi laulajana myös säveltäjänä ja estraditaiteilijana.

Näyttelijöitä näyttämöllä

Vasemmistovaltuutettu mätkii revyyllä riihimäkeläispoliitikkoja

Riihimäkeläiselle kunnallispolitiikalle on naurettu pitkin kuumaa kesää showryhmä VIT:n kesäterassirevyyssä Viis veisaa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Niina Lahtisella on paikallispolitikkaan aitopaikka, sillä hän istuu itse Vasemmistoliiton rivissä valtuustossa.

Uhmaikä-revyyn harjoitukset Ohvanan kulttuuritalolla.

Revyy porskuttaa Pohjois-Karjalassa

Suomessa yhä harvinainen revyy-teatteri elää vahvana Pohjois-Karjalassa. Ohjelmatoimisto TheLittleBigMusic on tehnyt revyitä vuodesta 2003. Ryhmä tuo 3. elokuuta ensi-iltaan Uhmaikä-esityksen, jossa isketään piikkiä ajan ilmiöihin.

Lasse Pöystin kuva Lilla Teaternin työmaa-aidassa.

Lillanin tähdet ilmestyivät työmaa-aitaan

Lilla Teaternin tähdet koristavat nyt teatterinäyttämöiden lisäksi myös työmaa-aitaa Yrjönkadulla Helsingissä. Syksyllä 70-vuotista olemassaoloaan juhliva teatteri tuo itseään tykö näin myös kesällä.

Ere Kokkosen tytär nousi Komediateatteri Arenan johtoon

Näyttelijä-kirjailija Kiti Kokkonen on valittu Komediateatteri Arenan taiteelliseksi johtajaksi. Hän jatkaa työssä isänsä jalanjäljillä.

Yle Areena logo.

Linnanmäen Vihreä Oksa

Viisikymmenluvulla etsittiin uusia kykyjä ja idoleita Helsingin sanomalehtimiesyhdistyksen Vihreä oksa -revyyn karsinnoissa Linnanmäellä.

Kaisu Kurki Musiikkiteatteri Kapsäkin Yhden tähden revyy-esityksen roolivaatteissa

Musiikkiteatteri Kapsäkki löysi oman kodin

Musiikkiteatteri Kapsäkki avaa oman teatterin Helsingin Sörnäisiin. Samalla päättyy kymmenvuotinen kiertolaisuus. Oma näyttämö mahdollistaa pitkäjänteisen ohjelmistosuunnittelun, toteaa Musiikkiteatteri Kapsäkin johtaja Reetta Ristimäki.

Ravintolateatteri tekee tuloaan Lahteen

Rauten vanhaan tehdasmiljööseen viime kesänä Lahden keskustaan avattu monitoimikeskus Wanha Walimo tähtää ravintolateatteritoimintaan. Yleisöä tavoitellaan nimekkäillä ja valtakunnallisesti kiinnostavilla esiintyjillä.

Savoy-teatterin katsomo ja lava.

Savoy-teatterin entisöinti valmistui

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän Savoy-teatterin remontti on valmis. Jatkossa Savoyssa voidaan tarjota entistä monipuolisempaa ohjelmaa.

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan kaupunginteatteri juhlii 60-vuotista taivaltaan

Kaupunginteatterin juhlaesityksenä nähdään hieman ennenaikaisesti jo tämän viikon perjantaina esitettävä Rakastettu Johansson.

Uusi Iloinen Teatteri täyttää 30 vuotta

Sodanjälkeisen Suomen ensimmäinen revyy-teatteri UIT täyttää tänä kesänä 30 vuotta.

Yle Areena logo.

Baby Scruggs hurmaa Helsingissä

Amerikkalainen showtanssijatar Baby Scruggs kiersi Pohjoismaita vuonna 1957. Yhtä eksoottista esitystä oli harvoin nähty näillä leveysasteilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle