Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuorma-auto odottaa pääsyä Suomeen Vaalimaan raja-asemalla. Pietari-kyltti rekan edessä.

Näin Venäjä-pakotteita kierretään itärajalla: tyhjä EU-rekka hakee tavaraa Venäjältä Suomeen

EU-pakotteet ovat johtaneet omalaatuisen käytäntöön itärajalla. Venäläistä rahtia kulkee yhä rajan ylitse, mutta kuljetuksia eivät hoida venäläiset rekat. Sen sijaan rahti vaihtuu aivan rajan pinnassa Venäjän puolella EU-rekkoihin.

Tullin takavarikoituja huume-eriä

Rikollisjengi saosti amfetamiinia loma-asunnossa Itä-Uudellamaalla – Tullin haaviin jäi yli 1,5 miljoonan edestä huumausaineita

Takavarikoinnissa Tulli otti haltuunsa muun muassa amfetamiinia, kokaiinia, marihuanaa ja ampuma-aseita. Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä 1 634 000 euroa.

Tullin takavarikoimia tuotteita.

Venäjän rajalla takavarikoitu kaikuluotaimia ja drooneja Tullin tehovalvonnassa: "Voivat edistää Venäjän sotilaallisia valmiuksia"

Kiellettyjä tuotteita kuljettavat henkilöt voivat syyllistyä säännöstelyrikokseen, Tullin valvontajohtaja kertoo.

Ekstaasipillereitä sinisellä taustalla.

Suomeen tuodaan taas useamman hiljaisen vuoden jälkeen runsaasti kiinalaisia muuntohuumeita – osa niistä on täysin uusia maassamme

Seitsemän uutta muuntohuumetta on jälleen kielletty huumausaineena. Listaa joudutaan jatkuvasti täydentämään, koska uusia muuntohuumeita kehitetään koko ajan.

Tullin infotilaisuus Kokkolassa 28.6.2022

Tulli: Suomeen tuotu turkistarhojen rehuraaka-ainetta, jossa on koronariski – Tanskasta salakuljetettiin 45 rekkakuormallista kalajätettä

Suomeen epäillään salakuljetetun Tanskasta yli miljoona kiloa mahdollisesti saastunutta rehuraaka-ainetta tarhaeläinten ruokaa varten.

Tiina Hangas ja Venäjälle myyty, vientilupaa odottava matkavene.

Savolaisperheen epäonninen venekauppa tyssäsi sotaan – rahat ovat jo tilillä, mutta vene töröttää edelleen pihalla

Viikko ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tehty venekauppa on yhä jumissa. Tulli on pidättänyt veneen, eikä sitä saa luovuttaa. Taustalla on vesialusten totaalinen vientikielto EU-alueelta Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Länsisataman terminaali 2

Hevosia ilman passeja ja koiranpentuja ilman todistuksia – laittomasti eläimiä maahantuoneet saivat useamman tuhannen euron sakot

Hevoset palautettiin välittömästi takaisin lähtömaahan, mutta koiranpennut määrättiin lopetettavaksi, koska maahantuoja ei halunnut palauttaa pentuja lähtömaahan.

Venäjältä tullut valkoinen henkilöauto poistuu Niiralan raja-asemalta.

Tavaraliikenteen hiipuminen itärajalla on vähentänyt töitä Tullissa – uusien työntekijöiden palkkaaminen itärajalle on keskeytetty

Tulli on myös siirtänyt itärajalle työtehtäviä, jotka eivät ole sidoksissa tiettyyn paikkaan.

Kannabiksesta valmistettuja cbd-tuotteita Suomeen tuova Tuomas Ahonen henkilökuvassa

Tuomas Ahonen myi avoimesti "teollisuushamppua" verkkokaupassaan – nyt häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta

Ahosen mukaan muutama tuhat ihmistä ehti tilata teollisuushampun kukkaa hänen yritykseltään. Se on toistaiseksi epäselvää, aikovatko viranomaiset tutkia asiakkaita huumausainerikoksista.

Isoja ja pieniä huviveneitä talvisäilytyksessä suuressa hallissa.

Kuuden Suomessa olevan huvijahdin epäillään kuuluvan pakotteiden piiriin – selvityksistä vapautettu ökyalus Fotinia lähdössä vesille

Tulli kertoi huvialusten omistussuhteiden selvityksen etenemisestä perjantaina. Sen mukaan joidenkin taustalla on erilaisia peitejärjestelyjä, joiden selvittäminen on vaativaa.

Ruotsin tulli päivystää Tornio-Haaparannan rajalla kevät-tulva -operaatiossa.

Ruotsin rajalla saattaa joutua tarkastukseen – Meneillään on myös tullin erikoisoperaatio

Ruotsin poliisi suorittaa pistokokein sisärajavalvontaa marraskuuhun saakka. Rajankäyntiin vaikuttaa myös Ruotsin tullin erikoisoperaatio, jossa etsitään muun muassa huumausaineita.

Grafiikka näyttää Venäjän tuonnin muutoksen maaliskuussa viime vuoteen verrattuna: Kuparin tuonti on noussut 746 prosenttia, nikkelin 456 prosenttia, maakaasun 282 prosenttia, sähköenergian 257 prosenttia, öljytuotteeiden 180 prosenttia. Raakaöljyn tuonti on laskenut -45 prosenttia.

Suomi rahoittaa Venäjän taloutta kiihtyvästi: öljyn tuonti +180 prosenttia, kuparin +746 prosenttia

Tuonti kasvaa, kun teollisuus täydentää varastojaan. Tullin tilasto kertoo, miten kovassa nousussa sekä tuontimäärät ja -arvot ovat.

Pohjanmaan käräjäoikeus

Syyttäjä vaatii kahdelle vaasalaismiehelle ehdollisia vankeustuomioita nuuskan salakuljetuksesta ja törkeästä petoksesta

Syytetyt olivat tuoneet maahan yli 229 kiloa nuuskaa. Syyttäjä vaatii myös yhteisvastuullisesti menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä myymisestä saadut lähes 50 000 euroa.

Iso rivi päällekkäisiä mustia urheilukasseja joista osassa on valkoista numerointia.

Virossa takavarikoitiin 3,5 tonnia kokaiinia – arvo katukaupassa olisi tullin mukaan puoli miljardia euroa

Kokaiinilasti löytyi Tallinnan koillispuolelta Muugan satamasta. Viron tulli sai vinkin huumeista Suomen tullilta ja Hollannin poliisilta.

Rekka Nuijamaan tullirakennuksen vieressä.

Tulli sulkee Nuijamaan rajanylityspaikan öiksi – palveluajat lyhenevät myös kahdella muulla Venäjän vastaisella raja-asemalla

Tulli lyhentää palveluaikojaan, sillä tavaraliikenne Suomen ja Venäjän välillä on vähentynyt.

Nea Berglund ja Juha Berglund

Suomalaiset viiniyrittäjät ilostuivat, eivät joudu käräjille etämyynnistä – "Se olisi ollut aika absurdia"

Syyttäjä katsoi, etteivät Juha Berglund ja hänen tyttärensä Nea Berglund syyllistyneet alkoholirikoksiin. Alkoholin etämyyntiä Suomeen internetin kautta ei pidetty lain vastaisena.

Eremitaashi iltavalaistuksessa maaliskuussa 2022.

Pietarin Eremitaaši: Takavarikoidut taide-esineet ovat saapuneet perille – johtaja kiitti Suomen ulkoministeriötä

Suomen Tulli takavarikoi taide-esineet Vaalimaalla runsas viikko sitten. Ne katsottiin tuolloin EU:n Venäjä-pakotteiden alaisiksi.

Nuijamaan tullin vuoropäällikkö Jari Terävä.

Tähän mennessä 41 venäläistä tai valkovenäläistä rekkaa käännytetty takaisin rajanylityspaikoilta – Tulli: Suurempia selkkauksia ei ole tullut

Venäläisillä ja valkovenäläisillä rekoilla ei ole pääsyä Suomeen EU:n asettamien pakotteiden takia.

Vartiuksen tulli ja raja-asema keväällä.

Vartiuksen raja-asemalla hyvin hiljainen aamupäivä, venäläisiä rekkoja ei näy

Eurooppa-neuvoston asettama viides pakotepaketti katkaisi venäläisen ja valkovenäläisen rekkaliikenteen itärajalta.

Haavisto kommentoi takavarikoituja taideteoksia.

Venäjä kutsui Suomen suurlähettilään puhutteluun taidetakavarikon takia – Haavisto: "Kyllä niiden pitäisi palata niihin museoihin, minne ne kuuluvat"

Venäjän hallinnon edustajat ovat jo aiemmin vaatineet takavarikoitujen taide-esineiden palauttamista. He ovat pitäneet takavarikkoa laittomana ja vaatineet Suomelta korvausta.

Kuvassa on harmaa elektroniikkaesine.

Tulli tutkii kahtakymmentä pakotteiden alaista kuljetusta – haaviin jäänyt elektroniikkaa, puhelimia ja veneitä

Tulli on pysäyttänyt kuljetuksia etenkin sellaisista tavaroista, joita voi käyttää sekä siviili- että sotilastarkoituksiin.

Museoviraston kuvassa kaksi miestä, joista toinen istuu ja toinen nojaa eikä kumpikaan katso kuvaajaan. Kaljaasi Ainosta näkyy vain vähän kansirakelmia. Kuva kuuluu Suomen merimuseon kokoelmiin.

Takaa-ajoja, uponneita pirtulaivoja ja kelluvia kanistereita – viinan salakuljettajille rannikon sokkeloinen saaristo oli hyvä, mutta vaarallinen piilopaikka

Vaasan saaristoon upposi kieltolain aikaan ainakin yhdeksän pirtulaivaa. Myös Kokkolan seudulla salakuljetus oli bisnestä. Kieltolain päättymisestä on kulunut 90 vuotta.

Vaalimaan raja-aseman ja tullin kyltti

Venäläismedian mukaan Suomi pysäytti Vaalimaalla arvotaulukuljetuksia matkalla rajan yli – Tulli vaikenee

Tulli lähetti tänään kutsun tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan Vaalimaalla takavarikoiduista pakotteiden alaisista tuotteista. Tulli ei kuitenkaan vahvistanut, että tilaisuus liittyisi taidemaalauksiin.

Tullin logo auton kyljessä

Tulli pani 21 huvijahtia luovutuskieltoon Suomessa – epäillään oligarkkien omistamiksi

Tulli selvittää, kuuluvatko kyseiset huvijahdit EU:n pakotelistalla oleville henkilöille tai heidän yhtiöilleen. Jos omistus varmistuu, veneet siirtyvät ulosottolaitoksen jäädytettäviksi.

Viking Amorella i Åbo hamn.

Tulli antaa Turun kaupungille virka-apua koronatarkastuksissa satamassa ja lentoasemalla

Turun kaupunki on pyytänyt Tullilta virka-apua kesäkuun loppuun asti.

Tulli tekemässä rekkaan tarkastusta Tornion ja Haaparannan välisellä rajalla

Nuuskan salakuljetus on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina – tullin mukaan bisneksessä pyörii kymmeniä miljoonia euroja

Tulli takavarikoi viime vuonna ennätykselliset yli 9000 kiloa nuuskaa. Salakuljetus on miljoonien eurojen rikollisuutta. Nuuskaa välitetään ammattimaisesti sinne, missä on paljon käyttäjiä.

Egentliga Finlands tingsrätt

Tulli pysäytti Turun satamassa lemmikkilintukuljetuksen – linnut olivat nälissään ja janoissaan likaisissa häkeissä

Toinen lintuja Suomeen tuoneista henkilöistä sai 60 päivää ehdollista vankeutta salakuljetuksesta, eläinsuojelurikoksesta ja luonnonsuojelurikoksesta. Toisen syytteet hylättiin.

Tullin logo auton kyljessä

Sisärajavalvonta jatkuu tammikuun loppuun – Tulli hoitaa väliaikaisesti rajavalvontaa Suomen ja Norjan välisellä maarajalla

Rajavartiolaitos on pyytänyt Tullilta virka-apua. Valtioneuvoston päätöksellä maahantulon rajoitukset jatkuvat nyt tammikuun loppuun saakka.

Tulli tekemässä rekkaan tarkastusta Tornion ja Haaparannan välisellä rajalla

Uuden Mantaqa-jengin päätekijöille tuntuvat vankeustuomiot – parikymppiset miehet pyörittivät huumekauppaa ja pesivät rahat autokorjaamon kautta

Latviasta Suomeen salakuljetettua marihuanaa jäi viranomaisten haaviin yli kahden miljoonan euron edestä. Uudellamaalla huumeiden jakelua tehnyt rikollisryhmä kutsui itseään nimellä Mantaqa.

Tullikoira Vimma istuu kahden junanvaunun välissä.

Vartiuksessa työskentelevä Vimma on vuoden 2021 tullikoira – paljastanut satoja tuhansia savukkeita

Virkakoirauransa aikana Vimma on paljastanut lukuisia savukkeiden salakuljetusyrityksiä. Vimma on koulutettu myös huumausaineiden etsintään.

tullin työntekijä kaivaa tupakkapakettia auton oven kaiuttimen kolosta.

Tulli alkoi tarkastaa autoja uudella tavalla – pian salakuljettajien riski jäädä kiinni kasvoi, ja itärajan tullista tuli kätköjen etsimisen huippukohde

Suomen Tullin ammattitaito on kasvanut niin korkeaksi, että se kouluttaa myös muita Euroopan maita autojen tarkastukseen. Oman pulmansa Tullin työhön tuovat uudet sähkö- ja hybridiautot.

Raja-Joosepin rajanylityspaikka Inarissa.

Raja-Joosepin rajanylityspaikan uudistus valmis

Raja-Joosepin liikennemäärien odotetaan tulevaisuudessa kasvavan koronaa edeltäneestä ajasta.

Kontteja vuosaaren satamassa

Viennin arvo nousi syyskuussa liki kolmanneksen

Vuoden alusta alkaen viennin arvo on noussut 17,8 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Yksi selitys kovalle kasvuluvulle oli syyskuulle tilastoitu neljän lentokoneen vienti Irlantiin, Tulli kertoo.

  Timo Vuori, kansainvälisten asioiden johtaja, Keskuskauppakamari

EK:n Timo Vuori Yhdysvaltain ja EU:n tullisovusta: "Askel oikeaan suuntaan, jännitteitä yhä jäljellä, välirauha"

EU ja Yhdysvallat ovat sopineet kiistansa teräs- ja alumiinitulleista, jotka otettiin käyttöön Donald Trumpin perisidenttikaudella 2018.

Teräspaaleja pinottuna

EU ja Yhdysvallat pääsivät sopuun teräs- ja alumiinitullikiistassa

Biden ja komission puheenjohtaja von der Leyen julkistavat ratkaisun sunnuntaina.

Nuuskapurkkeja

Customs reveal extensive snus smuggling network

Officers believe the contraband has originated in Sweden, travelled via Central Europe to the Baltics and eventually to Finland.

Nuuskapurkkeja

Tulli paljasti laajoja nuuskan salakuljetusrinkejä pääkaupunkiseudulla – nuuskaa takavarikoitu tuhansia kiloja ja rikoshyöty miljoonia euroja

Nuuskaa on tuotu kuormalavoittain Virosta Helsinkiin, ja Tulli epäilee, että tuotteita on varastoitu vuokrattuihin tiloihin ja kontteihin pääkaupunkiseudulla. Rikollisten epäillään välttäneen rikostensa ansiosta noin viiden miljoonan euron verot.

Maroš Šefčovič.

EU:n tarjous Britannialle Pohjois-Irlannin kiistassa: Jopa 80 prosenttia rajatarkastuksista pois

Britannia haluaa neuvotella brexit-sopimuksensa Pohjois-Irlannin osalta kokonaan uusiksi. EU:lle tämä ei käy.

autossa tullin logo

Liperiläisyrityksen entistä toimitusjohtajaa epäillään törkeästä veropetoksesta

Syyttäjän mukaan epäilty on ilmoittanut yrityksen käyttöön tilatuille tavaroille liian alhaisia tullausarvoja. Tämän seurauksena yritykseltä on jäänyt maksamatta arvonlisäveroa yhteensä 73 057 euroa ja tullimaksuja 7 790 euroa. Toiminta on jatkunut vuoden ajan.

Raja-Joosepin kansainvälisen rajanylityspaikan tarkastustoiminta aloitti uusissa tiloissa.

Raja-Joosepin rajanylityspaikan toiminta muutti uusiin tiloihin

Uudet tilat sijaitsevat noin 800 metriä länteen entiseltä rajanylityspaikalta.

Tulli pilotoi automatisitua rajanylitystä Kivilompolossa osana CaaS-pilottia.

Tulli pilotoi automatisoitua rajanylitystä Kivilompolossa

Käytännössä automatisointi tarkoittaa, että tieto Norjan satamasta lähtevän rekan sisällöstä siirtyy sähköisesti tullipaikalle ja rekka voi jatkaa matkaansa pysähtymättä.

Bitcoin-automaatti New Yorkissa 9. helmikuuta. Kryptovaluutan arvo on noussut tänä vuonna jo 71 prosenttia.

Poliisille on kertynyt miljoonia euroja bitcoineja, kryptovaluutat näkyvät jo ulosotoissakin – Tullin bitcoin-potista haihtui keväällä kymmeniä miljoonia

Tulli päätti bitcoiniensa kauppaamisesta jo tammikuussa, mutta tarjouskilpailun bitcoinien välittämisestä Tulli avasi vasta torstaina. Ulosottolaitos muuttaa bitcoinit ja muut kryptovaluutat euroiksi, jotka se tilittää velkojille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle