Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vatsastapuhujan nukke on usein huonosti käyttäytyvä suurisuu

Taitava vatsastapuhuja saa vaikka sukan puhumaan.

Lentokoneturmassa loukkaantunut Ulrika Björkstam: "Jos huomaat tuijottavasi – hymyile"

Lentoturmasta selvinnyt Björkstam kertoo miltä katse tuntuu

Jakso 20: Chatissa saa erota

Hyvät tavat kunniaan netissäkin

Otatko turhia riskejä liikenteessä?

Liikenneturvan mukaan ilmapiiri liikenteessä on rapautunut, ja autoilijat suhtautuvat yhä välinpitämättömämmin muihin liikkujiin. Oletko sinä kokenut liikenneraivoa?

Autoilijat häiritsevät yli 70-vuotiasta – sinnikäs kirjailija ajaa kaahailijoita kiinni pyörällään

Ex-kilpaurheilija toivoo autoilijoilta huomaavaisuutta liikenteessä, samoin pyöräilijöiltä.

Kiinan naisille tarkoitetut vaaleanpunaiset parkkiruudut raivostuttavat

Kiinalaisessa ostoskeskuksessa naisille suunnatut vaaleanpunaiset parkkiruudut ovat 30 senttimetriä tavallisia parkkiruutuja leveämpiä. Niiden on katsottu loukkaavan naisten ajotaitoa.

Ammattikuski: ruotsalainen autoilija on suomalaista kohteliaampi

Moni länsirajan ylittänyt autoilija väittää, että ruotsalaiset ajavat hitaammin kuin suomalaiset ja ovat myös huomaavaisempia kuskeja. Ammattirekkakuski ja liikenneopettaja vahvistavat väitteet.

Lukijat tiukkana: Sylje kuppiin tai opettele käytöstavat!

Syljeskely julkisilla paikoilla puistattaa nettikommentoijia. Toisaalta jotkut pitävät tapaa harmittomana ja syyttävät arvostelijoita kukkahattutätimaisesta käytöksestä. Kovimmat arvostelijat vaativat sylkykuppien palauttamista käyttöön.

Venäjällä naisten nimikkopäivä on kukkia ja kuplajuomaa

Naistenpäivänä venäläisnaisia hemmotellaan.

Lapsille annetaan latua ja huutelijoille huutia

Vain harva vaatii aikuisille kokonaan omia latuja Yle Turun aloittamassa nettikeskustelussa. Suurin osa kommentoijista pitää pienten hiihtäjien puolta ja toivoo lapsia laduille ja aikuisten reiteille jatkossakin.

Pori haluaa edelleen syöttää ja juottaa vieraitaan

Porin kaupunginvaltuuston sitoutumaton ryhmä oli vaatinut valtuustoaloitteessaan "ruokailu- ja juomailutilaisuuksien" lopettamista. Kaupunginhallitukselle toimittamissaan vastauksissa Porin johtoryhmät toteavat, että tarjoilut ovat normaalia vieraanvaraisuutta.

Halaus kruunaa kukkien ojentamisen

Kuuluuko kaverin tyttären ylioppilaalle viedä kukkia, tiedusteli mies nettipalstalla. Tapakouluttajan mukaan kukkien antaminen ei ole koskaan väärin.

Sosiaalisesti lahjakas kehuu kakun

Sosiaalisissa tilanteissa pitää usein lausua rivienväleihin piilotettuja lauseita, jotka vain kuuluvat asiaan. Yle Lahden toimittaja Laura Mäkiniemi setvii suunvuorossaan, mitkä tilanteet ovat niitä, joissa on erityisen suotavaa olla huomaavainen ja osoittaa suusanallisilla taidoillaan sympatiaa.

Äitienpäivänä hurjastellaan liikenteessä

Kaikista vuoden päivistä äitienpäivänä ajetaan useimmiten ylinopeutta. Liikenneasiantuntijan mukaan eräitä syitä äitienpäivän pompahtamiseen tilaston kärkeen saattavat olla esimerkiksi keväinen vuodenaika ja talvirajoitusten poistuminen sekä se, ettei raskas liikenne häiritse teillä nautiskelevia sunnuntaikuskeja.

Valppain mielin koululiikenteessä

Koulujen alku tuo jälleen liikenteeseen monia uusia kulkijoita. Pienten repunkantajien ilmaantuminen kaduille ja suojateille vaatii autoilijoilta malttia ja huomaavaisuutta. Valppaus on viisautta myös koulumatkalaisille.

Taistelu tumppeja vastaan jatkuu

Tupakantumppi on maailman yleisin roska ja miniroskiksesta on tullut tumppien vastaisen taistelun ykkösase. HKL ja Roska päivässä –liike haluavat tehdä raitiovaunu-, metro- ja bussipysäkeistä tumppivapaita vyöhykkeitä.

Maahanmuutto kimpoamassa vaaliteemaksi

Maahanmuutto saattaa olla ensi eduskuntavaalien keskeinen teema. Kansantalouden näkymien roima heikentyminen ja turvattomuuden kasvaminen vaikuttavat näkyyn.

Kampanja suitsimaan kännykkäkailotusta

Tänään alkaa huomaavaiseen kännykänkäyttöön opastava Älä Kailota -kampanja.