Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuraattori-kyltti ovessa.

Sote-uudistus voi irtauttaa koulujen kuraattoripalvelut arjesta, alan ammattilaiset pelkäävät Kainuussa

Kuraattorit ovat Kainuussa huolissaan oppilashuollon tulevaisuudesta tulevan hyvinvointialueen alla. Suurin huoli kohdistuu siihen, millaista perustyö mahtaa tulevaisuudessa olla.

Skolhälsovårdarens tavla i hennes rum. Den är full av planscher som promotar välmående.

Etelä-Savon oppilashuoltoon lisää psykologeja ja kuraattoreita: eniten hyötyvät lapset ja toisen asteen opiskelijat

Uusien ammattilaisten palkkaamisella pyritään parantamaan esikouluikäisten, koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden hyvinvointia monella eri tavalla.

Rahkosen koulu ja monitoimitalo.

Kolmen kyläkoulun kohtalo taas puntarissa Kokkolassa

Selvityksen alla ovat ullavalaisten Veikko Vionojan ja Rahkosen koulun sekä Öjan koulun tulevaisuus.

Karhulan koulun alue Kotkassa mihin tullaan rakentamaan uusi koulukeskus.

Oppilaat aloittavat uudessa Karhulan koulukeskuksessa näillä näkymin vuonna 2026 Kotkassa – koulun liikuntasalista tulee erillinen rakennus

Karhulan koulukeskukseen on tarkoitus tehdä tilat 1100 koululaiselle ja opiskelijalle. Karhulan koulukeskus aiotaan toteuttaa arkkitehtuurikilpailun pohjalta.

Lepaan koulu Hattulassa

Hattula määritteli kouluille 30 oppilaan alarajan – ”Tuo vakautta koulumaailmaan”

Hattulan valtuusto hyväksyi keskiviikkona kouluille 30 oppilaan alarajan. Vähimmäismäärää esitettiin valtuustoaloitteessa. Aloitteen tekijä katsoo, että päätös tuo vakautta Hattulan kouluille.

Tyhjä koulupiha Torkinmäen koulussa.

Koulujen turvallisuus koronapandemiassa on kiistan kohteena – rehtorit enimmäkseen rauhallisina: Sijaisia on saatu, ei hälyttävää kasvua poissaoloissa

Yle kysyi 16 suuren koulun rehtorilta ympäri Suomea, miten pandemia vaikuttaa oppilaisiin ja henkilöstöön.

Sodankylä hyvinvointikeskus Sopukka.

Sodankylä tarjoaa koronalle altistuneille koululaisille ja opiskelijoille kotitestin, jos heillä on täysi rokotesuoja

Koronalle altistuneet täysin rokotetut oppilaat voivat mennä kouluun, jos kotitestin tulos on negatiivinen eikä heidän kanssaan asu samassa taloudessa koronaan sairastunutta henkilöä.

Pohjois-Hervannan koulu Tampereella.

Hervantaan Ahvenisjärven koululle on tulossa kokonaan uusi rakennus vuoden 2026 alussa

Koulu on ollut remonttilistalla, mutta nyt kaupunki on kallistunut kokonaan uuden kannalle. Tontin luoteiskulmaan saatetaan myöhemmin sovittaa uusi päiväkoti.

äidinkielen kirja ja penaali

Kotiopetukseen ilmoitettujen lasten ja nuorten osuus on kasvanut Oulussa

Oulussa on kotiopetuksessa tavallisesti vuosittain 15–20 oppilasta. Tällä hetkellä oppilaita on Oulussa noin 160 huoltajan vastuulla kotiopetuksessa.

oppilaat istuvat pulpeteissaan maskit kasvoilla ja keskittyvät piirtämään vahaliiduilla

Pohjois-Savon koronanyrkki suosittelee maskeja kaikille koululaisille

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella kouluissa suositellaan käyttämään maskia mahdollisuuksien mukaan jo ensimmäisestä luokka-asteesta alkaen.

Vilma Haapalainen ja Oona Kinnunen Kajaanin lyseon pihassa.

Vilma Haapalainen ja Oona Kinnunen tasapainoilevat kyllästymisen ja tottumisen välillä: "En muista, miltä elämä tuntui, kun ei ollut koronaa"

Omikronaalto kohtelee kouluja tällä hetkellä hyvin eri tavalla. Yhteistä on se, että epävarmassa tilanteessa stressataan, olipa tartuntoja koulussa vähän tai paljon.

112 numero paloauton kyljessä

Koululaisbussi suistui liukkailla ojaan Himangan Hillilässä

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Wilma-järjestelmän etusivu tietokoneen ruudulla.

Vahvistus ensimmäisistä omikron-tartunnoista Kainuussa: virus leviää nyt vauhdilla muun muassa kouluissa

Enää ei järjestetä erillisiä tiedotustilaisuuksia, vaan vanhempiin ollaan yhteydessä Wilma-sovelluksen kautta.

koronan kotitestin testiliuska

Soiten alueella koronatartunnat leviävät nyt nuorten keskuudessa – viranomaistyöryhmä ei silti suosita oireettomien kotitestausta

Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan Keski-Pohjanmaalla. Valtaosa tartunnoista todetaan alle 29-vuotiailla.

Parolan yhteiskoulun vanha ja uusi osa

Parolan yhteiskoulun sisäilmaa tutkitaan taas Hattulassa

Parolan yhteiskoulun sisäilmasta tehdään uusi tutkimus. Koululle valmistuu keväällä uusi rakennus, mutta osa opetuksesta jää vielä vanhoihin tiloihin.

oppilas tunnilla kasvomaski päällä.

Kasvomaskisuositus kaikille koululaisille Rovaniemellä – lapset saavat maskit koulusta

Kaupunki selvittää myös, voisivatko perusasteen ja toisen asteen oppilaat tehdä kotitestin kahdesti viikossa, kuten ministerityöryhmä on suosittanut.

Oppilaita lähdössä välitunnille.

Luokkiinsa palanneet koululaiset eivät halua etäkouluun – Li Anderssonin mielestä valtakunnallinen etäopetussuositus ei ole välttämätön jatkossakaan

Lähiopetus on selvä ykkösvaihtoehto lukuvuoden jatkamiseksi. Koulut pyrkivät nyt omilla järjestelyillään tekemään tunneista turvallisia.

Seiskaluokkalainen tyttö opiskelee etänä.

Pohjalaiskouluissa odotetaan maltillisesti uusia koronasuosituksia – luokkia on laitettu karanteeniin Vaasassa ja Seinäjoella herkästi jo tähänkin asti, oppilaiden pikatestaus herättää vielä kysymyksiä

Hallitus antoi viime viikon lopulla uusia suosituksia lähiopetuksessa aloittaville kouluille. Luokat tulisi laittaa karanteeniin jo yhdestä tartunnasta ja oppilaille tarjottaisiin kaksi pikatestiä viikossa.

Henkilö tekee koronapikatestiä ruokapöydän ääressä.

Kunnat ovat ihmeissään koululaisten koronatestausten takia

Vielä ei kunnilla ole tietoa siitä, mikä taho hankkii kotitestit koululaisille. Suositus on, että peruskoululaiset ja toisen asteen opiskelijat testataan kaksi kertaa viikossa. Kotitesteistä on huutava pula.

Eskolanmäen koulun oppilaita terveystiedon tunnilla.

"Aivan massiivinen urakka" – Koululaisten koronatestaus kotona tarkoittaisi pelkästään Kouvolassa 12 000 viikoittaista testiä

Koulujen kevätlukukausi alkoi tänään Kymenlaaksossa lähiopetuksessa. Mikäli etäkouluun siirryttäisiin jossain vaiheessa kokonaan, ovat valmiudet siihen Kymenlaaksossa paremmat kuin kaksi vuotta sitten.

Krista Kiuru poistui autosta Edukuntatalon takana Helsingissä 8. joulukuuta.

Hallituksen koronanyrkki keskittyi asioihin, jotka ovat alueiden päätösvallassa, arvioivat tartuntatautien asiantuntijat

HUSin ylilääkäri Asko Järvinen olisi toivonut hallitukselta kannanottoja asioihin, joihin paikallisviranomaiset eivät pysty ottamaan kantaa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi sairausvakuutuskorvaukset ja omalla ilmoituksella töistä poissaolo.

Ilpoisten koulun oppilaita kasvomaskeineen välitunnilla Turussa 9. huhtikuuta 2021

OAJ:n puheenjohtaja: Kaikkien oppilaiden koronatestaaminen viikoittain on valtava urakka – "Valtiovallan tehtävä huolehtia"

Puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan pelkästään perusopetuksessa on Suomessa yli puoli miljoonaa lasta.

Käsidesi pullo kouluruokalassa.

Koulunkäynti jatkuu lähiopetuksessa Jämsässä – "Suositukset ja ohjeet on tarkoitettu noudatettaviksi", muistuttaa hallintoylilääkäri

Kaupunki kertoo kotitestauksen lisäämisestä myöhemmin, kun saa siitä tarkemmat ohjeet.

Tyhjä luokkahuone.

Koululaiset palaavat lähiopetukseen Jyväskylässä, ministeriö teettäisi lapsilla kotitestin kahdesti viikossa – nyt mietitään, kuka valvoo ja maksaa

Koronaministeriryhmä suosittelee myös lasten ja nuorten harrastustilojen sulkemista. Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ei laittaisi ovia säppiin kevyin perustein.

Maskisuositus yläkouluissa astui voimaan. Kuvassa Itäkeskuksen peruskoulun maskit.

Kevätlukukausi alkaa lähiopetuksena Kokkolassa – koronatartunnoista kouluun ilmoittaminen kotien vastuulle

Maskisuositus on vahva ja annetaan 5.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille. Myös karanteenikäytäntöihin tehtiin muutoksia, tiedottaa alueellinen covid19-viranomaistyöryhmä.

Keminmaalaisen Emil Isojärven mukaan etäkouluun siirtyminen olisi tylsää, mutta hän näkee siinä myös hyvät puolet. Keminmaan hiihtokeskuksen rinteestä tavoitettu nuorimies kertoo hyviksi puoliksi esimerkiksi sen, että ahkerasti tehtävät tehdessä koulupäivän suorittaa etänä nopeammin.

"Todella tylsää!" sanoo Emil Isojärvi – tätä mieltä ovat etäopetuksesta lapset ja nuoret eri puolilla Suomea

Koronaministerityöryhmä miettii tänään, siirtyvätkö koulut etäopetukseen. Koululaiset haluaisivat lähiopetukseen, koska siellä oppii paremmin ja näkee kavereita.

 Tampereen perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä

Tampereella koulut alkavat maanantaina lähiopetuksessa

Perusopetuksen kaikkien vuosiluokkien, samoin kuin lukioiden sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kevätlukukausi käynnistyy lähiopetuksena.

Tyhjä koululuokka.

Lapin kuntien opetuksesta vastaavat pitävät etäopetukseen siirtymisen kynnystä korkealla

Kunnissa odotetaan, mitä koronaministeriryhmä linjaa mahdollisesta etäopetuksesta. Opetuksesta vastaavat suhtautuvat etäopetukseen varovaisen kielteisesti.

Reppuja roikkuu tuoleilla koululuokassa.

Kanta-Hämeessä koulujen kevätlukukausi halutaan aloittaa lähiopetuksessa – sivistysjohtaja: "Etäopetus viimeinen vaihtoehto"

Koulut ottavat käyttöön maskit neljännen luokan oppilaista lähtien. Esimerkiksi Hämeenlinnan kouluissa maskeja kuluu päivittäin noin 14 000.

Eveliina Lassilalle annetaan koronarokotetta Helsingin Jätkäsaaressa 18.12.2021.

Helsinkiläiset 1.–5.-luokkalaiset saavat pian koronarokotteen koulussa

Rehtorit tiedottavat tarkemmasta koulukohtaisesta rokotusaikataulusta. Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa.

Ihmisiä välitunnilla ala-koulussa.

Helsinkiläisrehtori tyrmää etäopetuksen ja toteaa, ettei syytä paniikkiin ole: Näin lähiopetus onnistuu Malmin peruskoulussa

Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho kertoo, että lähiopetus pystytään järjestämään siitä huolimatta, että opettajia sairastuu tai joutuu karanteeniin. Jos opettaja on karanteenissa mutta terve, hän voi opettaa etänä.

Kasvomaskit ala-koulun luokkahuoneessa.

Etelä-Savossa koulut alkavat todennäköisesti lähiopetuksena – tarvittaessa etäkouluun siirrytään jopa päivässä

Koronatilanteesta johtuen on pohdittu pitäisikö koulujen aloittamista siirtää, tai koulutus hoitaa ainakin aluksi etäkouluna. Etelä-Savossa koulut alkavat maanantaina normaalisti lähiopetuksessa, mutta kaikkeen on varauduttu.

Lauritsalan koulun sisätiloissa vihertävä talon mallinen opiskelutila sisältä.

Uusi Lauritsalan koulu sai oppilaissa aikaan riemunkiljahduksia jo tutustumiskäynnillä – tältä siellä näyttää

Lappeenrannan Lauritsalan uutta koulua voi käydä eskarista aina ysiluokan kevätjuhlaan asti. Uusi koulu on suunniteltu niin, että se vastaa monen ikäisten ja kokoisten tarpeisiin.

MARISSA SALLINEN

Etäopetuksen haitat ja lähiopetuksen turvallisuus punnitaan nyt – STM:n ehdotus jakaa mielipiteet

Opetusalan Ammattijärjestö kannattaa etäopetukseen siirtymistä, kun taas Lukiolaisten liitto ei halua sitä. Etäopetuksesta aiheutuu kuormitusta lapsille ja nuorille, mutta myös heidän vanhemmilleen.

Helilän koulun 7. luokan ruotsintunti.

Koulujen jatkuminen lisännee tartuntoja, mutta THL:n mukaan lähiopetus on tärkeämpää – kouluissa käytetään maskeja ja varaudutaan etäopetukseen

Etäopiskeluun siirtymiseen varaudutaan monin paikoin kevätlukukauden aluksi. Valtakunnallisia ratkaisuja pohditaan mahdollisesti perjantaina.

Maskeja koululuokassa.

Kainuussa suositellaan maskin käyttöä kouluissa kolmasluokkaisista ylöspäin

Suosituksen vuoksi esimerkiksi Kajaanissa uusia maskeja on tilattu noin 100 000 kappaletta. Koulut alkavat ensi maanantaina.

Sari Kontra, Yle, 19.12.2019

Sari Kontran kolumni: Kaikki voivat paremmin, kun koulun aikuisilla on enemmän aikaa

Kaikkien koulussa olevien hyvinvointia edistetään tehokkaimmin lisäämällä aikuisten käsi- ja silmäpareja, kirjoittaa Kontra.

Ilmakuva Dubaista aurinkoisena päivänä.

Oulun normaalikoulun oppilaat ja opettajat valmistautuvat esiintymään Dubain maailmannäyttelyssä, jos korona sen vain sallii

Normaalikoulun yhteistyö dubailaisen oppilaitoksen kanssa huipentuu helmikuussa hulppeissa puitteissa maailmannäyttelyn Suomi-paviljongissa. Matkaan opettajien kanssa lähtee 10 alakoulun oppilasta ja 10 lukiolaista.

Lapset laskee mäkeä Taivaskalliolla Helsingissä.

Helsinki pitää koululaisten iltapäiväkerhot ulkona tammikuun ajan koronan takia

Helsingissä noin 8 500 ensimmäistä ja toista luokkaa käyvän lapsen iltapäiväkerho pidetään tammikuun ajan ulkona. Tavoitteena on vähentää koronaviruksen leviämistä.

Forssan monikylän rakennustyömaa.

Kengät on kielletty Forssan uudessa monitoimikeskuksessa

Kaikkien Akvarelliin menijöiden täytyy käyttää sisäkenkiä tai olla sukkasillaan. Jos sisään menijä ei suostu jättämään kenkiä säilytykseen, hän voi sujauttaa kenkien päälle suojat.

Puolangan Paljakassa lasketellaan, vaikka osa maata on sulkutilassa koronan takia.

Puolanka jatkaa lasten ja nuorten kannustamista liikkumaan ulkona tarjoamalla kausikortit Paljakan laskettelukeskukseen

Laskettelu on mukana nyt myös koululaisten Suomen harrastamisen mallin kerhotarjonnassa. Kerholaisille kustannetaan lisäksi kyydit ja lasketteluvälinevuokra koulun kerhohankkeesta.

Mikkelin lyseon koulun sisäpiha

Mikkelissä ollaan valmiudessa tekemään muutoksia koululaisten joululomiin – päätöksiä tehdään myöhemmin

Muutoksia koululaisten joululomiin ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta tilanne voi muuttua koronaepidemiasta riippuen.

Yle Galaxin juontaja Viivi makaa lattialla harrastusvälineiden keskellä.

Tahdotko esitellä oman harrastuksesi Galaxissa?

Hae mukaan ja kutsu Viivi testaamaan harrastustasi!

Lappeenrannan Voisalmen koulun 6A -luokan oppilaat Elli Pussinen, Unna Rihkajärvi, Emilia Tuomikoski ja Kaisa Halonen istuvat musiikkiluokan pöydän ääressä.

Hallitus päätti, ettei se suosittele peruskouluille ja toiselle asteelle etäopetusta, mutta koululaiset lähtevät silti lomille epätietoisuudessa

Pahenevan koronaepidemian takia on vielä epävarmaa, miten koulua loman jälkeen jatketaan. Kunnilla on edelleen mahdollisuus pidentää joululomaa, jos koronatilanne kunnissa pahenee.

Lapsi tekee kotitehtäviä

Pidennetyt joululomat eivät saa kannatusta Satakunnassa, etäkouluun siirrytään, jos sille on tarvetta

Satakuntalaiset koulupäättäjät uskovat, että etäkoulusta on enemmän hyötyä kuin koululaisten pidennetyillä joululomilla.

koivuhaan koulu kokkolassa

Koivuhaan koulun sisäilmaongelmat selätetty Kokkolassa

Kyselyn perusteella oppilaat ovat tyytyväisiä koululla tehtyihin korjauksiin.

Koululainen tekee matematiikan harjoitustehtäviä Hillerikujan koulussa Helsingissä lokakuussa 1992.

Suonenjoen kaupunginvaltuusto palautti koulujen lakkautukset takaisin valmisteluun

Lempyyn, Sammalselän ja Iisveden koulujen lakkauttamisesta tai jatkosta ei vielä tehty päätöstä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle