Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Janette Ylisoini nostaa painoja.

Janette Ylisoini, 16, hurahti uuteen harrastukseen ja kehittyi viidessä vuodessa Euroopan mestariksi – näin hän suosittelee aloittamaan painonnoston

Janette Ylisoinin mukaan painonnostajien parissa on tsemppaava ilmapiiri. Lajin pariin saa tulla juuri sellaisena kuin on.

Anonyymi nostaa painoja salilla.

Lääkärin kommentti lihaksikkaan 15-vuotiaan painosta syöksi tytön elämän raiteiltaan: "En jaksanut enää huolehtia itsestäni"

Kilpaurheilijat kärsivät syömishäiriöistä muuta väestöä enemmän. Oikeanlainen puhe ravinnosta estäisi nuoria sairastumasta. Myös kehon kommentoinnin tulisi loppua.

Näyttelijä Ritva Oksanen katsoo kameraan Hämeenlinnan teatterin lämpiössä 23. toukokuuta 2022.

Iso rooli yli kahdeksankymppisenä vaatii valtavasti työtä, tunnustaa teatteridiiva Ritva Oksanen: "Menen pelkoja päin"

Näyttelijä Ritva Oksanen istuu kesällä mökkilaiturilla ja opettelee taas ulkoa uutta roolia. Ensi syksynä hän esittää Elisabeth ensimmäistä Hämeenlinnan teatterissa.

Tiia Koivisto nostaa painoja.

Tiia Koivisto tähtää maailman parhaaksi golfissa – ykköstyypin diabetes vaatii erityistä huomiota, selkäongelmat saatiin kuriin painonnostolla

Tiia Koivisto haluaa olla maailman paras golfari. Koivistolla todettiin 11-vuotiaana ykköstyypin diabetes ja se vaikuttaa arkeen. Vihoitellut selkä saatiin kuntoon painonnostolla.

Anni Vuohijoki.

IS: Tästä Anni Vuohijoen kohussa oli kyse – epäiltiin sopimattomien kuvien pyytämisestä Leijonien pelaajilta

Epäilty fyysinen kajoaminen liittyy Anni Vuohijoen mukaan erään pelaajan selkävaivoihin.

Sofia Rönkkö kokeilee painonnostotangon asentoa ilman painoja. Hänen pitkät mustat hiuksensa on letitetty kymmenille leteille.

Mimmit tahtovat nyt nostaa raakaa rautaa – 22-vuotias Sofia Rönkkö: "On tosi siistiä olla vahva!"

Painonnosto kerää paljon uusia naisharrastajia, kun taas miesnostajien määrä on romahtanut. Monet ovat löytäneet olympialajin suositun crossfitin kautta. Jyväskyläläistä Sofia Rönkköä kiehtoo voima ja itsensä haastaminen.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoki ja Laura Peippo tuovat bussillista Ukrainan pakolaisia kohti Suomea – saivat apua Timo Soinilta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan kosketti suomalaista painonnostotähteä. Sen seurauksena Anni Vuohijoki lähti hakemaan linja-autolla Ukrainan pakolaisia. Maanantaina hän oli Varsovassa vastaanottamassa kyytiä tarvitsevia.

Anni Vuohijoki förbereder sig för ett lyft.

Suomalainen painonnostaja lähtee hakemaan Ukrainan pakolaisia, linja-auto ja kuljettajat hankittu – "Voisin tehdä muutakin kuin voivotella kotisohvalla"

Anni Vuohijoen mukaan Ukrainan sotaa on ollut vaikea käsitellä. Linja-autokuljetuksen on tarkoitus lähteä kohti Puolaa jo tällä viikolla. Kuskit ja auto ovat jo löytyneet.

Annika Schleu tävlar i modern femkamp.

Nyrkkeily, painonnosto ja nykyaikainen viisiottelu alustavasti sivuun Los Angelesin olympialaisista

Kansainvälisen olympiakomitean mukaan kesän 2028 olympialaisten ohjelma keskittyy voimakkaasti nuorisoon.

Höjdhopparen Jade Nyström hoppar över ribban.

Trans athletes face hate speech on and off the field

Transgender high jumper Jade Nyström describes the hate speech aimed at her, as the heated conversation around the status of trans-athletes in professional sports continues.

Korkeushyppääjä Jade Nyström poseeraa kameralle.

Vihaviestejä somessa ja huutelua kentällä – 17-vuotias korkeushyppääjä ja transnainen Jade Nyström ihmettelee, miksi aikuiset ovat niin lapsellisia

Transnaisten kilpaileminen naisten sarjassa puhuttaa urheilumaailmaa, ja kysymys on, voiko asian ratkaista oikeudenmukaisesti niin, ettei ketään syrjitä. Tutkijan mukaan vastaus on selkeä: ei voi.

Maailman vahvin mies

Maailman vahvin ihminen, painonnoston kaksinkertainen olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Lasha Talakhadze hämmästytti Lapin vierailullaan

Superraskaan sarjan olympiavoittaja Talakhadze ravisteli kesällä urheilumaailmaa rikkomalla Tokiossa vuosikymmeniä vanhan painonnoston maailmanennätyksen. Georgialaisen pohjoisen vierailuun kuului harjoittelua, Lapin ihmettelyä ja kotimaan joukkueen kannustamista nuorten EM-kisoissa.

Aino Luostarinen nostaa painoja nuorten EM-kisoissa Rovaniemellä.

Aino Luostariselle kaksi pronssimitalia nuorten EM-kisoissa

Ounasvaaran Atleetti Klubia edustava Luostarinen sijoittui kolmanneksi tempauksessa ja yhteistuloksessa.

Käsi painonnostotangolla.

Painonnoston nuorten EM-kisajoukkueet saivat maahantuloluvan – Rovaniemelle saapuvilla 500 urheilijalla rokotustodistukset

Nuorten painonnoston EM-kisojen kaikki maajoukkueet ovat saaneet maahantuloluvan rajaviranomaisilta. EM-kisat alkavat Rovaniemellä kuukauden päästä.

Laurel Hubbard Kansanyhteisön kisoissa.

Sukupuolensa korjannut painonnostaja kilpailee Tokion olympialaisissa naisten sarjassa ja saa siitä rajua kritiikkiä – kinkkinen tapaus jakaa mielipiteitä

Sukupuolenkorjauksen 35-vuotiaana läpikäynyt Laurel Hubbard tekee historiaa tavoitellessaan olympiamitalia naisena.

Shi Zhiyong tuulattaa voittoa.

Katso huima maailmanennätystyöntö – kiinalainen karjui sydämensä kyllyydestä olympiakullan varmistuttua

Kiinan Shi Zhiyong voitti painonnoston 73 kilon sarjan olympiakultaa ME-tuloksella 364 kiloa. 

Julius Ssekitoleko kilpailemassa vuonna 2018.

Japanin poliisi löysi kadoksissa olleen ugandalaisurheilijan

Painonnostaja Julius Ssekitoleko ehti olla kadoksissa neljä päivää. Hän oli jättänyt joukkueellen viestin, jossa kertoi haluavansa löytää töitä Japanista.

Julius Ssekitoleko kilpailemassa vuonna 2018.

Tokiossa viikko ennen olympialaisten alkua kadonnut Ugandan painonnostaja jätti jälkeensä terveiset vaimolleen – haluaa työskennellä Japanissa

Viimeiset havainnot Julius Ssekitolekosta tallentuivat valvontakameroista, kun hän nousi Nagoyaa kohti matkustaneeseen luotijunaan. Tämä olympiaurheilijan katoamisesta tiedetään nyt.

Fernando Reis nostaa painoja

Painonnoston MM-mitalisti jäi kiinni dopingista – Tokion olympiamatka jää väliin

11. päivänä kesäkuuta annetusta näytteestä löytyi kasvuhormonia.

Stefanie Hagelstam vid Kokonbacken i Borgå hösten 2020.

Karjalan Kovin -crossfit-kisa käydään nyt kymmenettä kertaa – avauslajina on kahden Cooperin yhdistelmä

Imatran Ukonniemessä viikonloppuna kilpailtava crossfit-kisa Karjalan Kovin on varannut kilpailijoille kylmävesisaaveja, joilla viilentyä lajien välillä.

Anni Vuohijoki pustar ut.

Anni Vuohijoki kritisoi painonnoston dopingkulttuurin lisäksi karsinnan epätasa-arvoa – lajin olympiastatus ei ole varma, mutta unelman rippeet elävät

Tokiosta ulos jäänyt painonnostaja Anni Vuohijoki ei näe mahdottomana ajatuksena osallistumistaan Pariisin olympialaisiin vuonna 2024. Hän ei uskalla kuitenkaan luottaa siihen, että lajia välttämättä nähdään kisoissa.

Anni Vuohijoki.

Tokiosta ulosjäänyt Anni Vuohijoki lataa kovaa kritiikkiä: "Kilpailuihin astelee järjestelmällisen doping-kulttuurin maita"

Anni Vuohijoki arvostelee kansainvälisen painonnostoliiton IWF:n toimintatapoja. Hän jäi niukasti rannalle Tokion olympialaisista.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoen olympiaunelma meni murskaksi, mutta toivo elää edelleen – levon jälkeen alkaa harjoittelu ilman tietoa tulevasta: "Muuttujia on todella paljon"

32-vuotias Anni Vuohijoki on parantanut Rion olympialaisista tuloskeskiarvoaan yli 20 kilolla. Hän joutui silti pettymään viimeisessä olympiakarsinnassa jalkaongelmian takia.

Anni Vuohijoki nostaa EM-kisoissa 2021.

Anni Vuohijoelle raskas pettymys olympiakarsinnoista, mutta kaikki toivo ei ole vielä mennyt – "2,5 vuoden työ viemäristä alas"

Painonnostaja Anni Vuohijoki koki valtavan pettymyksen olympiakarsinnoissa Kolumbiassa, kun hän jäi ilman tulosta tempauksessa. Ensimmäisellä yrityksellään suomalainen yritti nostaa 94 kiloa ja epäonnistui myös kahdesti 96 kilon painoista.

Naisten 22-vuotiaiden 200 metrin juoksun Suomen mestari, Veitsiluodon kisaveikkojen Mette Baas.

TUL:n Lapin piiri palkitsi parhaat: kemiläinen Mette Baas on vuoden urheilija

TUL:n Lapin piirin vuoden nuori urheilija on Rovaniemen Reippaan painonnostaja Jannike Bäckström.

Meri Ilmarinen

Ilmarinen nosti SE-raudat EM-kisoissa, kaikki kuusi nostoa onnistuivat

Meri Ilmarisen yhteistulos toi B-ryhmän voiton.

Painonnosto kuvituskuva.

Keskitalo työnsi Pohjoismaiden ennätyksen, Nykänen sivusi EM-lavalla PE-lukemia

Suomalaisnostajat olivat ennätyskunnossa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa perjantaina.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki työnsi viidenneksi EM-kisoissa

Suomen ykköstykki Anni Vuohijoki suoritti urakkansa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa sarjassa alle 64 kiloa.

Painonnosto Saara Leskinen

Retulainen tempaisi Suomen ennätyksen ja ylsi kuudenneksi EM-kilpailuissa

Saara Retulainen teki Moskovassa kisattavissa painonnoston EM-kilpailuissa tempauksen Suomen ennätyksen 90 kiloa ja sijoittui 59-kiloisten sarjassa kuudenneksi.

Anni Vuohijoki treenaa salilla.

Suomalaiset painonnostajat jännittävät olympiapaikkoja viimeiseen asti – uuden karsintajärjestelmän takia EM-kisoissa kytätään kiloja eikä sijoitusta

Moskovan EM-kisoihin osallistuu Suomesta 11 urheilijaa. Erityisesti Anni Vuohijoelle onnistuminen olisi tärkeää olympiatavoitteen kannalta.

Juri Vlasovin osaamisnäyte vuodelta 1960

Painonnostolegenda ja ME-rohmu Juri Vlasov on kuollut – oli Arnold Schwarzeneggerin esikuva

Painonnoston kaikkien aikojen suuruuksiin lukeutunut venäläinen Juri Vlasov on kuollut, kertoi uutistoimisto Tass lauantaina. Vlasov oli 85-vuotias.

Aapo Räntilä

Mitä lihaksille, nopeudelle ja lajitaidoille tapahtuu, kun treenit ovat tauolla? Parhaimmassa tapauksessa se voi olla jopa hyväksi

Fysiikkavalmentaja näyttää videolla vinkit kehonpainotreeniin niille, jotka eivät pääse salille.

Anni Vuohijoki tutkii lisäravinteita.

Yli 80 prosenttia kilpaurheilijoista käyttää lisäravinteita, mutta hyöty on marginaalinen – Lotta Haralan kohtalo on Suomen olympiatoivon mukaan huippu-urheilijan pahin painajainen

Painonnostaja Anni Vuohijoki muistuttaa, että lisäravinteilla ei voi pelastaa suorituskykyä. Ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen painottaa myös, että ennen lisäravinteita pitää laittaa muu syöminen kuntoon.

Painonnosto

Olympiakomitea laski rajusti painonnoston urheilijakiintiötä – olympiastatus edelleen vaarassa

Kansainvälisen olympiakomitean hallitus päätti, että Pariisissa 2024 saa kilpailla enintään 120 painonnostajaa kymmenessä luokassa.

Roxana Cocos nostaa painoja.

Lontoon uusintatestit paljastivat kolmen romanialaisnostajan dopingin

Jälkikäteen kärynneistä Razvan Martin voitti pronssia miesten 69 kilon sarjassa ja Roxana Cocos hopeaa naisten 69 kilon sarjassa.

Painonnosto

Kadonneita miljoonia ja pimitettyjä dopingkäryjä – painonnostoa uhkaa kova rangaistus, mutta ongelmat jatkuvat: "Säännöt eivät kiellä vaalivilppiä"

Kansainvälinen Olympiakomitea on valmis sulkemaan painonnoston Pariisin vuoden 2024 olympialaisista.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoki kertoo suuresta tragediastaan, jonka jälkeen hän oppi avaamaan suunsa paremmin, kun mieltä painaa: "Olen ollut tarkempi sanomaan ääneen, etten jaksa"

Painonnostaja Anni Vuohijoki painottaa henkisen valmennuksen tärkeyttä urheilussa. Katso Vuohijoen haastattelu Ylen aamussa jutun pääkuvasta.

Jonne Koski nostaa rautaa

Suomen kovakuntoisin haluaa maailman parhaaksi Crossfitissa – "Urheilijana riskeeraa hyvinvointiaan, jotta omaa suorituskykyä saisi hilattua mahdollisimman korkealle"

Crossfit-ammattilainen Jonne Koski janoaa menestystä tänä viikonloppuna lajin arvostetuimmassa kilpailussa.

Näkymä kuntosallille voimistelurenkaan läpi

Kuntosalit toipuvat koronan aiheuttamista tappioista vielä pitkään – ryhmäliikuntaan nojaavat crossfit-salit huolissaan uusista rajoituksista

Kuntosaliyrittäjien mukaan tällä hetkellä tilanne on toiveikkaampi, sillä asiakasmäärät ovat palautumassa.

Arkistokuva

Raju tutkintaraportti julki: Yli yhdeksän miljoonaa euroa hukassa, 40 dopingtapausta peiteltynä

Tutkinnan selonteko kertoo karuja tietoja painonnoston dopingpeittelystä ja korruptiosta.

Mira Kuisma

Valmentaa kuin nainen -hanke innosti naisia haastavimpiin tehtäviin – valmennuksen tasa-arvoon voi vaikuttaa

Yhä useammat naiset hakeutuivat ylemmän tason koulutukseen ja haastavimpiin valmennustehtäviin kehityshankkeen aikana.

Anni Vuohijoki opastaa painonnoston saloihin

Olympiaurheilija ilmestyi olohuoneeseeni – sitten alkoi treeni, joka muutti luutuneet käsitykseni

Koronapandemia on innostanut huippu-urheilijoita ja valmentajia kehittelemään uusia harjoittelumuotoja, joista osa on tavistenkin ulottuvilla. Toimittaja Jussi Paasi kokeili, miltä tuntuu saada uudessa lajissa opetusta olympiaurheilijalta.

Keith Pelley

Euroopan kiertue varoittaa pelaajiaan palkintorahojen pienenemisestä: "Näyttää radikaalisti erilaiselta"

Kilpailukalenterin mukaan Euroopan kiertueen seuraavan kilpailun pitäisi alkaa Saksassa 25. kesäkuuta.

Marianne Saarhelo

Kommentti: Suomalaisvoimailijan aikuisiän ihmetemppu hämmästyttää vanhassa olympialajissa – ensimmäinen arvokisamitali on ajan kysymys

Miten ihmeessä yli 20-vuotiaana tankoon ensimmäisen kerran koskenut urheilijanainen voi nousta eurooppalaiselle painonnostohuipulle muutamassa vuodessa, pähkäilee Yle Urheilun toimittaja Timo Uusitalo.

Marianne Saarhelo

Tuntematon suomalainen Tokion olympiaehdokas nostaa rautaa olohuoneessa ja tutun autotallissa – Belgiassa treenaava Marianne Saarhelo on aikuisiän superlupaus

Koronaviruspandemia on aiheuttanut Belgiassa asuvalle ja harjoittelevalle maajoukkuenostaja Marianne Saarhelolle, 26, mutkia matkaan.

Anni Vuohijoki

Kommentti: Suomalaishuipun oivaltavat sanat saivat olympialaiset tuntumaan mitättömältä – urheilun väheksyminen kriisin keskellä on silti silkkaa typeryyttä

Urheilun yhteiskunnallinen merkitys on niin suuri, että koronaviruksen hälyttävät vaikutukset on otettava erittäin vakavasti, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Anni Vuohijoki.

"Olympialaiseni ovat yksi pilkkuvirhe Dostojevskin Rikoksessa ja rangaistuksessa" – suomalaiset huippu-urheilijat ovat valmiita auttamaan sairaaloissa, jos koronavirustilanne vaatii

Seitsenottelija Miia Sillmania ja painonnostaja Anni Vuohijokea yhdistää kaksi asiaa: he opiskelevat terveydenhoitoalaa ja tähtäävät Tokion olympialaisiin.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki ykkönen Maltan olympiakarsinnoissa

Painonnoston olympiakarsintakilpailut jatkuivat viikonloppuna Maltalla. Mukana oli kuusi Suomen kärkinostajaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle