Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijä Marc Gassot Puoli seitsemän studiossa

Näyttelijä Marc Gassot on taltuttanut esiintymispelon ja lukihäiriön: "Tekstin opettelu on kamalaa, mutta haltuunoton jälkeen sillä voi leikkiä"

Tekstiä enemmän Marc Gassot luottaa kehon kieleen. Ranskassa mimiikkaa opetellut näyttelijä luo tyhjästä kokonaisen sirkuksen.

Kereel “Your Daddy” Blumenkrants Ilmakitaran 2015 MM-lavalla Oulussa.

Russian air guitar world champ first

Finland hosted its 20th annual Air Guitar World Championships in Oulu on Friday. A Russian participant won the title for the first time in the competition's history, while the highest rank for a Finnish competitor was tenth place. A monument to the 20-year-old championship is planned for Oulu, funded by individuals and sponsors alike.

Teatterimiimikot opastavat kaupunkilaisille roskisten käyttöä Jyväskylässä.

Miimikot patistelevat kaupunkilaisia käyttämään roskiksia

Teatterimiimikot otetaan avuksi taistelussa kaupunkikeskustan roskaantumista vastaan Jyväskylässä. Suurtapahtumien yhteydessä on perin tavallista, että vieraiden poistuttua jäljelle jää melkoisia jätemääriä. Ylioppilasteatterin miimikot jalkautuvat Jyväskylän Kesän festivaalitapahtumiin ja MM-ralliin opastamaan roskisten käyttöä.

Pienoismalli englantilaisesta kylästä joulukoristeltuna.

Englantilainen joulu – Merry Christmas!

Englantilaisia jouluperinteitä.

Leea Klemola

Leea Klemola käänsi aivonsa oopperavaihteelle

Klemola on ohjannut aiemmin kaksi Kokkolan oopperakesän teosta, nyt hän astuu ensimmäistä kertaa näyttelijänä oopperalavalle. Näyttelijälle ooppera on haastava tyylilaji hitaan temponsa vuoksi.

Inga Sulin esiintyy ohjelmassa Inga 1967.

11.8. Teeman Elävä arkisto: Inga Sulin 70 vuotta

Ikinuori Inga Sulin nousi tähdeksi 1960-luvulla.

Maalivahtivalmentajat ajettiin ulos valioliigaottelussa

Southamptonin Toni Jimenez ja Newcastlen Andy Woodman ajettiin ulos loppuhetkien yhteenoton jälkeen.

Miimikko Aleksi Höylä.

Pantomiimi tuo teatterin kadulle

Kesäkadut pullistelevat erilaisia esiintyjiä. Kolikko helähtää katusoittajan kuppiin, mutta miimikko hätkähdyttää, ehkä jopa ärsyttää. Jos kalkkinaamainen äänetön esiintyjä seuraa ja tulee lähelle, se hirvittää jöröä suomalaista. Pantomiimin ei tarvitse tulla iholle, se voi olla teatteriesitys toisten joukossa. Se tuo teatterin ihmisten luo.

Kirsti Viironen ja Anu Panula Kaveri ja mä -tv-visailussa.

Kaveri ja mä – tv-visailu täynnä pantomiimia, nuijia ja näyttelijöitä

Kaveri ja mä laittoi näyttelijät kavereineen koetukselle.

Kuvassa AMK-opiskelijoiden Tursajaiset Kokkolassa 2012, kuvassa hoitajaopiskelijoita

Uuden opiskelijan onnea: Katso tursajaiskuvat!

Ammattikorkeakoulu Centrian opiskelijoilla on Keski-Pohjanmaalla pitkä perinne tursajaisten eli uusien opiskelijoiden "kastajaisten" viettämisestä. Tänä vuonna 10.10. opiskelijoilla oli kamera mukanaan Kokkolan kaduilla liikkuessaan. Haalariasujen lisäksi kamera bongasi myös naamiaisasuja.

Illusionisti on kunnianosoitus Jacques Tatin taiteelle

Ohjaus: Sylvain Chomet Alkuperäinen nimi: L´illusionniste Alkuperämaa: Iso-Britannia/Ranska 2010 Pääosissa: K-7

Pantomiimitaiteilija Guerassim Dichliev

Miimikko eläytyy koko kehollaan

Miimikoiden parhaimmistoon lukeutuva Guerassim Dichliev rakastui pantomiimiin vahingossa. Parikymmentä vuotta miimikon uralla viihtynyt tähti vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Nima Jacoby ja Ofir Najari esittävät näytelmän "Boxes"

Imatran teatterifestivaali syntyy intohimolla

Keskiviikkona alkava Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali tuo Imatralle 19 teatteria ympäri maailmaa. Viisipäiväiseksi venyneen festivaalin aikana nähdään yli 30 esitystä.

Kulttuuriesitys viittomakielellä 1980.

Kulttuuriesityksiä viittomakielellä

Viittomakieli taipuu kulttuurin kieleksikin

Lauri helistimensä ja Filip kitaransa kanssa esittelivät katusoiton ääripäitä Turun kävelykadulla.

Katusoittajat herättävät riitasointujakin

Kaupungin äänimaiseman elävöittäjiä vai sietämätöntä kakofoniaa muutenkin meluisassa ympäristössä? Kaikki katusoittajat eivät ilahduta osaamisellaan, joten musiikkilukiossa opiskelevat pojat tempaisivat Turun kävelykadulla paremman katusoiton puolesta.

Jyväskylän Kesän avajaisissa nähtiin muun muassa parkour-temppuilua.

Jyväskylän Kesä pääsi kävijätavoitteeseensa

Sunnuntaina päättyneen festivaalin kokonaiskävijämäärä oli noin 35 000 kävijää. Lämmin sää verotti katsomäärää eritoten lasten ja perheiden osalta. Festivaali pääsi kuitenkin lipunmyyntitavoitteeseensa, sillä maksullisiin esityksiin osallistui noin 10 000 henkeä.

Mr. Slow

Mr. Slow etsii rakkautta

Sirkus Finlandia kiertää jälleen Suomea. Paikalla ovat perinteiset eläintähdet, trapetsitaiteilijat ja klovnit. Areenalle tupsahtaa myös Mr. Slow joka etsii rakkautta. Pantomiimiesityksen tekee yksi Suomen tunnetuimmista näyttelijöistä, Jyrki Nousiainen.

Teatterin huumaa Oulussa

Maanantaina alkavat Kansainväliset lasten- ja nuorten teatteripäivät tarjoavat tänäkin vuonna monipuolisen kattauksen. Mukana on muun muassa pantomiimiteatteria ja kaupunginteattereiden vierailuja.

Motoriikka-Miikka voitti Suomen Talentin

Pantomiimitaiteilija Miikka Mäkelä eli Motoriikka-Miikka voi Suomen Talent-ohjelman yleisön äänestyksellä sunnuntai-iltana. Hän saa palkinnoksi 30 000 euroa.

Isä ja lapsi.

Isovanhemmat tärkeä tuki uusioperheissäkin

Turussa päivää juhlistetaan teemapäivällä Perhetalo Heidekenillä. Ammattikorkeakoulun järjestämän teemapäivän tavoitteena on saada isovanhemmat ja lapsenlapset toimimaan yhdessä.

Miimikkopari Bodecker & Neander vauhdissa Silence -esityksen kahvilatarinassa.

Vapaat ammattiryhmät murroksessa

Vapailla ammattiryhmillä menee hyvin. Vuosikausia jatkunut vastakkainasettelu laitosteattereiden ja niiden ulkopuolella olevien ammattimaisten teatteriryhmien välillä on päättymässä ja ryhmiä tulee jatkuvasti lisää.

Lainsuojattomat saapuvat kaupunkiin

Teatterifestivaali Lainsuojattomat iskee Poriin kymmenennen kerran tiistaista alkaen. Esityksiä on ympäri kaupunkia yhteensä 45. Luvassa on tuttuun tapaan runsaasti myös ilmaisesityksiä.

Veivi käy ja soitto kaikaa

Eurooppalaista posetiivin soittoa Elomessuilla ja toreilla

Parhaat eurooppalaiset posetiivarit ilahduttavat viikonvaihteessa kaupunkilaisia musiikillaan Hämeenlinnassa. Ilmaisia konsertteja on lauantaina ja sunnuntaina niin Elomessuilla kuin Hämeenlinnan torillakin.

Seikkisrockissa lähes 70 esiintyjää.

Turun seikkailupuistossa vietetään tänään ja sunnuntaina lasten rockfestivaali Seikkirockia.

Kohtaus musikaali Sammaleisesta

Hippalot ottaa suunnan kohti luontoa

Lasten taidefestivaali Hippalot tavoittelee tänä vuonna yli 10 000 kävijää. Viime kesänä Hämeenlinnan Verkatehtaalla kävi noin 10 500 Hippalo-vierasta.

Valkoisella kasvomaalilla maskeerattu Marceau kohottaa hattuaan

Marcel Marceaun miimikonperintö yritetään pelastaa

Ranskalaisen miimikon Marcel Marceaun ihailijat yrittävät pistää kansalaiskeräyksellä kampoihin Marceaun perinnön hajottamiselle. Marceaulta jääneiden velkojen kattamiseksi aiotaan huutokaupata kaikki häneltä jäänyt omaisuus, myös hänen tunnusmerkkinsä, kuhmuinen hattu.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla seitsemättä kertaa

Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalin tähti Kataloniasta

Kuudes Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali tuo taas Imatralle joukon kansainvälisiä mustan teatterin ammattilaisia. Toukokuun lopulla järjestettävään tilaisuuteen saapuu teatteriryhmiä mm. Kataloniasta, Englannista ja useista muista maista.

Pantomiimitaiteilija Marcel Marceau on kuollut

Maailman tunnetuin pantomiimitaiteilija, ranskalainen Marcel Marceau on kuollut. Hän oli kuollessaan 84-vuotias.

Edesmennyt Jacques Tati hauskuuttaa tulevassa animaatiossa

Visuaalisista gageistaan tunnettu komediamestari Jacques Tati esiintyy postuumisti valmisteilla olevassa animaatioelokuvassa. The Illusionist -nimisen (suom. Taikuri) elokuvan ohjaa Sylvain Chomet, jonka esikoispitkä oli kehuttu Bellevillen kolmoset.

Yle Areena logo.

Hiljaiseloa Ainolassa

Harvinainen filmi kuvaa vaikenevaa säveltäjää kotioloissaan ja ympäröivän luonnon helmassa. Filmin alussa nähdään ote Sibeliuksen pantomiimista "Scaramouche".