Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jokilaaksoejn pelastuslaitoksen kyltti.

Jokilaaksojen pelastuslaitos määrättiin maksamaan taannehtivasti varallaolosta palkkoja yli 2 miljoonaa euroa

Työtuomioistuin on tuominnut Jokilaaksojen pelastuslaitoksen palkkamaksuihin varallaolosta vuosina 2012–2015.

Kolme pelastajaa nojaa kuljetuskärryyn ja katsoo kameraan

Hälytyskeikalla voi odottaa hirvi avannossa tai siili putkessa – palomiehet oppivat eläinpelastustehtävät kunnolla vasta käytännössä

Pelastajat pääsevät toisinaan talleille ja maitotiloille harjoittelemaan ison eläimen käsittelyä, mutta moni tilanne pitää ratkaista luovasti paikan päällä.

Palomies tarkistaa savusukeltajan varustusta palopaikalla.

Satakunnan pelastuslaitoksella edelleen pulaa palomiehistä – uusia virkoja tulossa auki pian

Kaikki hälytystehtävät on saatu hoidettua, mutta se on käytännössä henkilökunnan joustavuuden ansiota. Ylitöitä tehdään runsaasti, kun väkeä ei ole riittävästi.

Paloautoja lähtövalmiudessa palolaitoksen hallissa.

Työtuomioistuin: Pohjois-Karjalan pelastuslaitos joutuu maksamaan 870 000 euroa varallaolokorvausta seitsemälle työntekijälleen

Kiista on valtakunnallinen. Palkkavaatimuksia on maakunnassa tähän mennessä esittänyt 35 työntekijää. Summa on yhteensä 3,8 miljoonaa euroa.

Paloauto parkissa

Työtuomioistuin: Pirkanmaalaisten palomiesten varallaolosta olisi pitänyt maksaa korvaukset

Oikeus katsoi koko varalloloajan työajaksi. Tampereen kaupunkia odottaa yli puolen miljoonan lasku.

Palomies Nils Degerman ja palomies-sairaankuljettaja Pekka Hartikainen

Tätä osaamista on Suomessa vain Helsingissä ja Puolustusvoimilla: rauniopelastamiseen on panostettu pääkaupungissa jo pelkästään rakennustyömaiden takia

Rauniopelastuksen osaaminen on kasvanut Helsingissä merkittävästi. Helsingin pelastuslaitos on saanut uusittua välineistöään, ja muun muassa timantti- ja katuporia on valjastettu ihmisten auttamiseen.

Pähkinöitä syövä orava.

Orava juuttui kaivonkanteen Raisiossa – pelastuslaitos auttoi irti

Palomiehet auttoivat oravan irti, eikä se vahingoittunut tilanteessa.

Paloauton vilkku ja taustalla onnettomuuteen joutunut auto. Kuvitus kuva, joka ei liity onnettomuuteen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos toivoo vakinaista pelastusasemaa Asikkalaan

Asikkalassa sopimuspalokuntalaisten määrä on vähentynyt ja se näkyy toimintavalmiudessa. Pelastuslaitoksen mukaan vakinainen asema parantaisi paitsi Asikkalan myös lähikuntien turvallisuutta.

Hiittenharjun hotelli palaa Harjavallassa 14.7.2021, palomies katselee tilannetta paitahihasillaan helteisenä iltana, kuvassa myös paloauto. Savu kohoaa.

Satakunnan pelastuslaitokselle palkattava 34 uutta työntekijää – työvoimapula vaikeuttaa urakkaa merkittävästi

Aluehallintovirasto on määrännyt Satakunnan pelastuslaitoksen parantamaan palvelutasoaan. Tämä tarkoittaa, että paloasemille on palkattava uutta henkilöstöä ja kunnille tulee lisäkustannuksia.

Suomen lippu puolessa välissä lipputankoa

Kuolleen palomiehen muistoksi pidettiin hiljainen hetki Oulussa pelastushenkilöstön parissa

Pelastuslaitokset, aluehallintoviranoimainen ja mm. Oulun kaupunki pitivät tänään hiljaisen hetken ja ovat suruliputtaneet pelastusonnettomuuden takia.

Jäätien alkupää, jossa palomiehiä ohjaamssa liikennettä .

Pelastajat tietävät alan riskit, mutta työtoverin kuolema on "pahin, mitä voi sattua" – pelastuslaitokset hiljenevät kuolleen palomiehen muistolle

Pelastustyöntekijöiden kuolemat ovat viime vuosina olleet harvinaisia. Hailuodon jäätiellä menehtyneen palomiehen muistoksi järjestetään suruliputus ja hiljainen hetki kaikissa Suomen pelastuslaitoksissa.

Kolme paloautoa kalustohallissa.

Satakunnan pelastuslaitos pystyi tarjoamaan kaikille rokottamattomille korvaavia työtehtäviä – vahvuus pysyy lähes normaalilla tasolla

Moni työntekijä on rokottamaton, joten uudelleenjärjestelyjä jouduttiin tekemään runsaasti. Rokotusvaatimus astuu voimaan huomenna.

Pori ei saanut havittelemaansa ruotsinkielistä palomieskoulutusta

Porissa sijaitsevaa Länsi-Suomen pelastusharjoitusaluetta tarjottiin ensi syksynä alkavan pelastajatutkinnon koulutuspaikaksi. Pelastusopisto päätyi kuitenkin valitsemaan Vaasan uudeksi koulutuspaikaksi.

Libanoniin lähteviä rauhanturvaajia harjoittelemassa Porissa.

Porissa halutaan kouluttaa uusia pelastajia – harjoitusalueella käyttämättömiä mahdollisuuksia

Uusien pelastajien koulutuksella haetaan apua palomiespulaan. Pelastusopisto päättää pelastajatutkinnon koulutuspaikkakunnasta lähiviikkoina.

Paloautot pelastuslaitos, sammuttamassa tulipaloa Porin Paanakedonkadun Lidlissä.

Satakunnassa valtava pula palomiehistä – Henkilöstöasiantuntija: "Pitäisi olla 3D-tulostin, joka tulostaa yhdestä palomiehestä kaksi"

Tekijäpulaa on paikattu muun muassa ylitöillä, mutta niissäkin tulee raja vastaan. Henkilöstöasiantuntijan keinot ovat vähissä.

Pelastusalalle tuli rokotusvaatimus, ja se saattaa päättää myös tosi-TV:stä tutun palomiehen työn – ei aio silti rokottautua

Työnantaja kysyi, onko Tommy Oksalla rokotuksia, ja tämä vastasi ei – 31-vuotiaan palomiehen ura voi katketa koronaan

Palomies Tommy Oksa ei halua ottaa koronarokotusta. Se johtaa ainakin näillä näkymin ammatinvaihtoon. Ammattiliitto kertoo saaneensa kriittistä palautetta vastikään voimaan tulleesta vaatimuksesta.

Paloauton vilkku ja taustalla onnettomuuteen joutunut auto. Kuvitus kuva, joka ei liity onnettomuuteen.

"Pelastajapula tulee olemaan raju ja jopa katastrofaalinen", sanoo mikkeliläinen palomestari – alan työvoimapula tuntuu myös Etelä-Savon arjessa

Etelä-Savossa on vaikeuksia saada pelastajien virat täytettyä. Pelkona on myös, että nykyiset työntekijät siirtyvät naapurimaakuntaan.

Pelastusjohtaja Jarmo Haapanen taustallaan päivystävän palomestarin auto.

Pelastajia tarvitaan tuhat lisää, mutta mistä rahat? Pieni pelastuslaitos olisi kaivannut lähes tuplasti työntekijöitä, mutta kaikkia ei saatu palkata

Moni pelastuslaitos joutuu palkkamaan lisää ammattilaisia tiukentuneiden säädösten vuoksi. Vastassa on kuitenkin kuntien ja tulevien hyvinvointialueiden rahapula.

Varsinais-suomen pelastuslaitoksen paloauto

Peltihallin kattorakenteissa tulipalo Pöytyällä

Pelastuslaitos sai nopeasti palon sammutetuksi. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Palomies sammuttamassa paloa nostokurjessa.

Etelä-Afrikan parlamenttirakennus syttyi uudelleen tuleen

Varhain sunnuntaina syttynyt palo on jo tuhonnut muun muassa kansalliskokouksen eli alahuoneen istuntosalin. Yksi ihminen on pidätetty tulipaloon liittyen.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Asukkaat sairaalaan Tornion tulipalossa

Hälytys tulipalosta Vapaudenkadulla tuli illalla kello 23. Myös talossa olleet kaksi koiraa saatiin pelastettua savun keskeltä.

Paloauton vilkku ja taustalla onnettomuuteen joutunut auto. Kuvitus kuva, joka ei liity onnettomuuteen.

Palomies jäi sortuneen grillikatoksen alle loukkuun– tutkinta paljasti, että pelastustustoimen on lisättävä osaamistaan sortuvista rakenteista

​Sisäministeriön tutkintalautakunta tutki palokuntalaisen loukkaantumista Kerimäen rakennuspalossa. Tutkintalautakunta teki tapauksesta useita johtopäätöksiä.

Palomiehen haalarit.

Etelä-Savon pelastuslaitokselle neljä uutta palomiehen virkaa – määräaikaisuuksiin huonommin hakijoita

Neljän palomiehen virkojen perustaminen hyväksyttiin tiistaina Mikkelin kaupunginhallituksessa. Pelastujohtaja toivoo, että virat täytetään mahdollisimman pian.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomiehet juttelevat sammutusharjoituksen jälkeen kerrostaloasunnossa.

Kerrostalopalo on palomiehelle vaarallinen työkeikka – savun täyttämässä asunnossa edetään polvillaan ja käsikopelolla

Palomiehet pääsivät harjoittelemaan purettavassa kerrostalossa Forssassa. Tällainen harjoituskohde on aarre, koska niitä saadaan harvoin. Pelastustoimet kerrostalossa eivät ole helppoja.

Terence Sam profiilikuva.

Firefighter recounts experience of racism, harassment in emergency services sector

The former emergency services worker waived his right to anonymity because he wants to inspire a cultural change in the sector, as Finland's social affairs minister calls for action.

paloasema new york

"Sisu pelasti minut" – suomalainen palomies selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä New Yorkin terrori-iskusta vuonna 2001

Terry Rivera joutui jättämään palomiehen ammatin hengitystiesairauden takia. Hän on luonut uutta uraa humanitäärisessä työssä, pokerinpelaajana, Hollywood-näyttelijänä ja dokumenttiohjaajana.

Useita maastopaloja riehuu ympäri Ranskaa

Ranskan Rivieran maastopaloissa yksi kuollut, 7 000 evakuoitu – Saint-Tropez'n luksuskohteen ympärillä roihuaa kolmatta päivää

Maastopalojen uskotaan alkaneen lähellä Plaine de Maures'n luonnonsuojelualuetta Etelä-Ranskassa. Puolet luonnonsuojelualueesta on tuhoutunut.

Teuvo Piironen kävelee Lappeenrannan linnoituksessa

Kaksi Afganistanissa työskennellyttä suomalaista pelkää, että 15 vuoden takainen historia toistuu: "Naiset pakotetaan sisälle ja naitetaan vanhoille ukoille"

Monet suomalaiset ovat olleet mukana turvaamassa rauhaa Afganistanissa. Nyt vuosien työ on valumassa hukkaan, kun Taliban-järjestö on miehittänyt liki koko valtion.

Varsinais-suomen pelastuslaitoksen paloauto

Kissanpennut ahdingossa valaisinpylvään sisällä Salossa – kaksi menehtyi

Palomiehet halkaisivat putken, jolloin kaksi pentua pelastui. Kissat jäivät eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin.

Palaneita autoja Greenvillen kaupungin kaduilla.

Dixie-maastopalo tuhosi historiallisen Greenvillen kaupungin – Yli 8 500 palomiestä taistelee 39 maastopaloa vastaan Kaliforniassa

Tuli on tuhonnut lähes 190  000 hehtaaria maastoa, mikä on pinta-alaltaan laajempi kuin Yhdysvaltojen toiseksi suurimman kaupungin Los Angelesin pinta-ala.

Palanutta metsää Malakasassa Kreikassa

Kreikassa sammutuskone teki pakkolaskun, Evian saarelta evakuoitu tuhansia – ilmasta kuvattuna palo jätti vuoren rinteille hiiltyneitä runkoja

Maastopalot ovat roihunneet eri puolilla Kreikkaa jo kuudetta päivää. Kreikassa on kuollut kaksi ihmistä maastopalojen aikana.

Kalajoen maastopaloalue ilmasta kuvattuna heinäkuussa 2021.

Rescue official: Kalajoki wildfire could burn for weeks

There's no end in sight for the nearly 300-hectare blaze, the region's worst in half a century, says the local rescue chief.

Maasto palaa Kalajoella

Kymenlaakson pelastuslaitos lähettää apujoukkoja Kalajoen maastopaloalueelle – kaksitoista palopelastajaa ja kaksi säiliöautoa osallistuvat sammutustöihin

Sammutustehtäviin Kalajoelle on saatu hankittua lisäresursseja lähes kaikista Suomen pelastuslaitoksista. Laaja maastopalo sai alkunsa maanantaina.

Suonenjoki turvepalo

Strong winds threaten to restart major wildfire in North Savo

Peat does not easily absorb water, which increases the risk that hot spots could continue to burn below the surface.

Helikopterista tiputetaan vettä palavaan metsään.

Sadat palopelastajat sammuttamassa metsäpaloa – Kreikassa pelätään ekologista katastrofia

Geráneian vuori on Euroopan unionin Natura 2000 -luonnonsuojelualuetta. Metsäpalo tuhoaa mäntymetsää ja muuta maastoa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Palomies loukkaantui vakavasti Kerimäellä jäätyään saunapalossa sortuneiden rakenteiden alle

Saunarakennuspalo levisi myös maastoon ja läheiseen terassirakennelmaan.

Kartta Pohjois-Irlannista

Pohjois-Irlannissa riehunut maastopalo saatu hallintaan

BBC:n mukaan Pohjois-Irlannin korkeimmalla vuorella palon rajaamisessa edistyttiin merkittävästi viimeisen vuorokauden aikana.

Palomiehen varusteet valmiina lähtöön Espoonlahden paloasemalla 25.6.2016.

Etelä-Karjalan sivutoimiset yksikönjohtajat saavat varallaolopalkkansa – tekivät sovintoesityksen Lappeenrannan kaupungille

Lappeenrannan kaupunki maksaa kahdelle pelastuslaitoksen sivutoimiselle yksikönjohtajalle yhteensä reilut 88 000 euroa vanhoja varallaolokorvauksia.

Rauman telakka,  Rauma Marine Constructions.

Tiistai 23.2.2021 (tv)

Koronatoimet. Rauman telakka. Palomiehet. Sääennuste.

Palomies sammuttaa roihuvavaa paloa.

Pohjois-Savon pelastuslaitokselta vaaditaan 20 miljoonan euron varallaolokorvauksia – vastaa pelastustoimen vuoden menoja

Kiista koskee sitä, onko varallaolo eli lähtövalmiudessa olo virka-ajan ulkopuolella laskettava työajaksi.

En brandmästare i gul jacka, vit hjälm och munskydd lyser med sin ficklampa i ett sotigt utbränt rum.

Savusukeltajat harjoittelevat kerrostalopalosta pelastamista aidossa ympäristössä – katso savunkatkuinen tallenne Turun Varissuolta

Pelastushenkilöstön on harjoiteltava savusukellusta vuosittain. Nyt näyttämönä toimivat purkutuomion saaneet kerrostalot.

Onnettomuusauto katollaan ojassa.

Nokkakolarin väistänyt henkilöautoilija suistui ojaan katolleen Lappajärvellä

Pelastuslaitoksen mukaan väistämisen ansiosta onnettomuudessa vältyttiin vakavilta vahingoilta.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen ylipalomies Jani Heiskanen ja ensihoitaja Henri Laukkanen

Sulkavan monitoimiambulanssi säntää matkaan raivaus- ja sammutusvalmiina – ensihoitajan ja pelastajan työpari taipuu moneen

Sulkava on edelläkävijä moniammatillisessa työparitoiminnassa Etelä-Savossa. Toimintaa on tarkoitus laajentaa seuraavaksi Puumalaan.

Paloauto.

Heinäveden pelastuspalvelut saavat uutta virtaa Pohjois-Karjalasta

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos pestaa Heinävedelle lisää palomies-ensihoitajia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle