Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joni Mäki Lahden maailmancupissa 2021.

Perttu Hyvärisen naljailusta saivat osumaa niin Joni Mäki kuin Iivo Niskanenkin – asiantuntija pudottaisi Mäen MM-viestijoukkueesta

Yle Urheilun asiantuntija Ville Nousiainen ei tällä hetkellä valitsisi Joni Mäkeä Suomen viestijoukkueeseen Planican MM-hiihtoihin. Hän ei kuitenkaan sulje kokenutta ankkuria täysin ulos spekulaatioista.

Krista Pärmäkoski hiihtää Rukan maailmancupissa.

Naisten MM-viestikenraalista tuli ohikisa: ”Väärille jengoille heti alussa” – tässä asiantuntijan valinnat Planican viestiryhmäksi

Suomen naishiihtäjät jäivät kauaksi palkintosijataistelusta Toblachin maailmancupin viestissä. Valmentaja Jussi Piiraisen mukaan joukkue alkaa olla jo aika lailla valmiina.

Emmi Lämsä hiihtää Salpausselän kisoissa 2022.

Naisjoukkueen viestivalinnat saivat asiantuntijan ihmettelemään – myös päävalmentajan selitys hämmensi

Suomen naisten viestinelikko Toblachin maailmancupiin oli yllättävä. Valmentaja Jussi Piirainen perusteli valintojaan Yle Urheilulle.

Niko Anttola maalialueella Rukan maailmancupissa 2022.

Suomen nuorissa hiihtäjissä on havaittavissa selvä muutos – asiantuntijat ja kokenut valmentaja avasivat syitä upealle MM-menestykselle

Suomen alle 20-vuotiaat hiihtäjät napsivat tukun mitaleita junioreiden MM-kisoista. Yle Urheilun asiantuntijoiden ja valmentaja Glenn Lindholmin mukaan suomalaishiihtäjät ovat nykyään päämäärätietoisia.

Suomen viestijoukkue Liberecin MM-kisoissa 2009.

Yltääkö Suomen hiihtomaajoukkue MM-kisoissa viestimitaliin? Äänestä ja voit voittaa Urheilustudion pipon

Sunnuntain Urheilustudion äänestyksessä suunnataan katseet tuleviin Planican MM-kisoihin.

Iivo Niskanen maalissa Les Roussesin maailmancupissa 2023.

Iivo Niskanen sai vihdoin ehjän vapaan hiihtotavan kisan – täräytti suoran mielipiteensä matkan hiihtämisestä MM-kisoissa

Iivo Niskanen myönsi, että jalan hermotusongelma vaatii häneltä aktiivista työtä. Niskanen totesi myös, ettei hänen vauhtinsa riitä vapaalla kärkikamppailuun.

Krista Pärmäkoski hiihtää sprinttiä Val Müstarissa.

Krista Pärmäkoski sai tärkeän signaalin MM-kenraalissa – asiantuntija kaipasi vielä terävyyttä

Krista Pärmäkosken vapaan kunto on ollut kysymysmerkki. Toblachissa hän sai positiivisen signaalin, mutta muuten valmennusjohdolla riittää pohdittavaa Planican MM-kisavalintoja ajatellen.

Mika Venäläinen huoltaa suksia.

Suomen hiihtomaajoukkueen voitelupäällikkö ei halua vain katsoa taustalta – asiantuntijalla epäilyksensä: ”Ei ole kestävä kehitys”

Yle Urheilun asiantuntija Ville Nousiainen muistuttaa, että Niskasten sisarusten huoltomiehillä on suuret paineet. Hänen mielestään voitelupäällikkö Mika Venäläisen pitäisi saada keskittyä paletin pyörittämiseen.

Matti Haavisto.

Hiihtomaajoukkueen huollon ”selkäranka” taas hommissa, Niskasten suksihuollossa vielä kysymysmerkkejä – ”Työn henkinen kuormittavuus on kova”

Suomen hiihtomaajoukkueen huoltoryhmässä on tällä kaudella ollut poissaoloja. Huoltopäällikkö Matti Haavisto sanoo, että vaatimukset huoltoa kohtaan ovat nousseet viime vuosina.

Matti Nykänen, 1985.

100 vuotta ensimmäisistä Salpausselän kisoista! Kuka on kaikkien aikojen Salppuri-urheilija? Äänestä ja voit voittaa Urheilustudion pipon

Salpausselän kisojen historian menestynein urheilija on Matti Nykänen, joka on voittanut kisoissa kahdeksan kertaa vuosina 1984–1989.

Jasmi Joensuu Oberstdorfin maailmancupin 10 kilometrin kilpailun maalissa 2023.

Jasmi Joensuu todella tuohtuneena loppukiristään – pettyi myös matkavalintoihin: ”Vähän niin kuin pakotetaan hiihtämään huomenna”

Jasmi Joensuu myönsi olleensa jälleen kerran huono loppukirissä. Verneri Poikonen taasen osoitti uransa ensimmäisessä maailmancupin erävaiheessa, ettei hän anna tuumaakaan periksi – vaikka se tietäisi hylkäystä.

Venäläishiihtäjä Julia Stupak kuvassa.

Venäläishiihtäjä ilmestyi maailmancupin laduille – Jasmi Joensuu piti tapausta nolona, Kerttu Niskanen: ”Ehkä haluaa hämmentää”

Venäjän Julia Stupak oli saanut joltain joukkueelta urheilijan liivin ja harjoitteli Toblachin maailmancupin laduilla. Se herätti hämmennystä myös suomalaishiihtäjissä.

Niko Anttola hiihtämässä kilpaa Rukan maailmancupissa marraskuussa 2022.

Norjan hiihtolegendan huikea vertaus Niko Anttolasta sai maailmanmestarin isän hymyilemään – ”Olen imarreltu”

Maailmanmestari Niko Anttolan isä Marko Anttola näkee poikansa mahdollisen valinnan Planican MM-kilpailuihin hyvänä tulevaisuuden kannalta.

Etualalla suksia pystyssä aitaa vasten. Taustalla punainen hirsirakennus.

Lykynlammen parkkipaikka on lauantaina suljettu maastohiihdon piirimestaruuskilpailujen ajan

Kontiolahden Lykynlammella hiihdetään maastohiihdon piirimestaruudesta viikonloppuna. Kilpaladut on varattu kisakäyttöön, mutta muut ladut sekä kahvio palvelevat ulkoilijoita normaalisti.

Niko Anttola.

MM-kultaa! Niko Anttola löi luun kurkkuun norjalaisille: ”Nyt sain sen voiton” – Petter Northug iski kovat vertaukset pöytään

Niko Anttola hiihti alle 20-vuotiaiden 10 kilometrin maailmanmestariksi Kanadassa. Suomella on jo kuuden mitalin potti Whistlerin MM-kisaladuilta.

lapset kokoontuneet hiitosuksien kanssa ympyrään

Hiihtokouluissa ei ole tilaa kaikille halukkaille lapsille, koska ohjaajista on pula koko maassa

Lunta on ja hiihtäminen huvittaisi, mutta hiihtokouluun ei pääse, koska ohjaajia ei ole. Vapaaehtoistyö seuroissa ei kiinnosta vanhempia, joita yritetään houkutella tehtäviin myös rahalla.

Niko Anttola.

Iivo Niskaseen verrattu Niko Anttola on kansainvälisen tähden kehityskäyrällä – asiantuntijalta hurjaa suitsutusta Suomen kultakimpaleesta

Niko Anttola, 19, on suomalaisen maastohiihdon kultakimpale. Kalle Lassilan mukaan valmennusjohdon pitää pohtia tarkkaan Anttolan mahdollista valintaa Planicaan aikuisten MM-kisoihin.

Koneella ajettu latu-ura Helsingin Paloheinässä. Talvi, pakkaspäivä ja aurinko paistaa.

Keski-Suomen maakuntaviestiä ei hiihdetä tänä vuonna

Maakuntaviestiin ei ole ollut suurta kiinnostusta. Myös lumitilanne on viestin kannalta kehno.

Iver Tildheim Andersen kuvassa

Yllätyspaukku Norjan MM-valinnoissa! Maailmancupin kisan tuore voittaja jätettiin ulos joukkueesta

Joulukuussa Lillehammerissa maailmancupin osakilpailun voittanut Iver Tildheim Andersen ei mahtunut Norjan MM-kisajoukkueeseen.

Eevi-Inkeri Tossavainen.

Superlahjakkuus Niko Anttola saavutti jo kolmannen mitalinsa nuorten MM-tasolla – myös Tossavainen jatkoi Suomen hurjaa mitaliputkea

Niko Anttola ylsi hopealle ja Eevi-Inkeri Tossavainen pronssille nuorten MM-hiihtojen pitkillä matkoilla. Suomi on voittanut Kanadan Whistlerissä käytävissä nuorten MM-hiihdoissa nyt viisi mitalia.

Jasmin Kähärä hiihtämässä vapaalla hiihtotyylillä.

Kähärän urheiluperheellä superviikonloppu: Jasmin hiihti MM-kultaa, Jesse sivakoi hopeaa ja Jessica aitoi halliennätyksensä

Mikkeliläisperheessä on isojen kakkukahvien paikka. Tyttäristä Jasmin Kähärä voitti alle 23-vuotiaiden MM-kultaa ja Jessica aitoi Tukholmassa halliennätyksensä. Jesse sauvoi hopeaa nuorten olympiafestivaaleilla.

Iivo Niskanen ja Johannes Hösflot Kläbo kävivät kovan kamppailun sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähdössä.

Kommentti: Tarjolla olisi kaikkien aikojen kaksintaistelu Kläbo vastaan Iivo Niskanen, mutta pilaako norjalainen sen ahnehtimalla?

Planican MM-kilpailujen 50 kilometrin massalähdöstä on lupa odottaa Iivo Niskasen ja Johannes Hösflot Kläbon kaksintaistelua, jos norjalaisen matkavalinnoista ei tule ongelmaa, kirjoittaa Atte Husu.

Hiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen kuvassa.

”Iivo palasi takaisin” – Suomen ykköstykin huippusuoritus sai päävalmentajankin hymyn irtoamaan, näin MM-valintapalapeli etenee

Hiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen oli tyytyväinen Les Roussesin yhteislähtökisojen tuloksista. Hän uskoo, että toinen sija oli helpotus myös Iivo Niskaselle.

Suksen kärjet hiihtoladulla.

Saimaan maakuntaviestin voitti Mikkeli

Kisaa isännöinyt Juva sijoittui toiseksi.

Jasmin Kähärä Vuokatissa nuorten MM 2021 kisojen aikaan.

Hiihtomenestystä sataa Kainuuseen: Jasmin Kähärälle nuorten MM-kultaa, Kerttu Niskanen kovassa vedossa maailmancupissa

Katso pääkuvan paikalla olevalta videolta Kähärän reaktiot voiton jälkeen.

Jasmin Kähärä åker skidor.

Jasmin Kähärä voitti MM-kultaa näytöstyyliin – helpotus tallentui kisan jälkeen televisiokuviin: ”Vihdoin!”

Jasmin Kähärä oli ylivoimainen alle 23-vuotiaiden MM-hiihdoissa Kanadan Whistlerissä. Kähärä piti sunnuntaina kovinta vauhtia aina sprinttikisan karsinnasta lähtien.

Iivo Niskanen, Johannes Hösflot Kläbo ja William Poromaa tuulettavat valokuvaajille Les Roussesin yhteislähtökisan jälkeen.

Iivo Niskasen vahva tulos sai Johannes Hösflot Kläbonkin innostumaan – ”Hienoa saada hänet takaisin!”

Iivo Niskanen olisi mielellään ollut kuntonsa puolesta MM-aikataulussa jo marraskuussa, mutta totesi myöhästyneensä tuolloin bussista. Hän aikoo kuitenkin mitalitaistoon mukaan toisella bussilla.

Ebba Andersson ja Kerttu Niskanen hiihtävät muilta karussa Les Roussesin 20 kilometrin kilpailussa.

Yksi kohta radalla pudotti Kerttu Niskasen Ebba Anderssonin vauhdista – Krista Pärmäkoski tutustui laskuun Iivo Niskasen tavoin: ”Täällä ollaan mahallaan”

Kerttu Niskanen tiesi, missä kohtaa ero ylivoimaisesti voittaneeseen Ebba Anderssoniin syntyi Les Roussesin 20 kilometrin kisassa. Krista Pärmäkoski osoitti nousevaa virettä, vaikka epäonnea oli jälleen mukana.

Eevi-Inkeri Tossavainen hiihtää Rukan maailmancupissa 2022.

Tuore junioreiden maailmanmestari Eevi-Inkeri Tossavainen muistuttaa Krista Pärmäkoskea – asiantuntija hehkuttaa poikkeuksellista ominaisuutta

Eevi-Inkeri Tossavaisesta tuli 12:s suomalainen junioreiden hiihdon maailmanmestari. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassilan mukaan MM-kulta on todella kova saavutus.

Eevi-Inkeri Tossavainen.

Eevi-Inkeri Tossavainen saavutti nuorten MM-kultaa – ”Halusin uskoa, että se on täysin mahdollista”

19-vuotias Eevi-Inkeri Tossavainen saavutti nuorten MM-kultaa Kanadassa. Viime viikonloppuna hän voitti monta maajoukkuehiihtäjää Tampereen SM-kisoissa yhdessä Elsa Torvisen kanssa.

 Olli Ahonen (vas.), Juuso Mattila, Joni Mäki, Lauri Vuorinen ja Ristomatti Hakola (oik.) miesten sprintin finaalissa Tampereen SM-hiihdoissa.

Kalle Lassila löi pöytään oman joukkueensa MM-kisojen sprinttiin – neljännet hiihtäjät tuottivat asiantuntijallekin päänvaivaa

Les Roussesin maailmancupin piti tarjota vastauksia Suomen MM-kisojen sprinttivalinnoille, mutta toisin kävi. Sekä miehissä että naisissa etenkin neljännen hiihtäjän valitseminen on varsin haastava tehtävä.

Linn Svahn yrmeänä.

Ruotsalaishiihtäjä tuohtui Krista Pärmäkosken vetäytymisestä: ”Tämä ei ole reilua peliä!”

Ruotsalaishiihtäjä Linn Svahn oli tuohtunut Krista Pärmäkosken ratkaisusta vetäytyä erävaiheesta. Pärmäkoski valitteli tukkoista oloaan ja ei ilmestynyt erävaiheen starttiin.

Krista Pärmäkoski maalialueella Rukalla 2022.

Valmentajalta huojentavia uutisia Iivo Niskasesta ja Krista Pärmäkoskesta – molemmat starttaamassa sunnuntaina

Les Roussesin maailmancup oli viimeinen kansainvälinen näyttöpaikka suomalaissprinttereille Planican MM-kisaa varten. Kolme suomalaista pääsi välieriin asti.

Joni Mäki maalialueella Rukalla 2022.

Ristomatti Hakolalta harvinainen epäonnistuminen – karsiutuneelta Joni Mäeltä löytyy vahva MM-näyttö: ”Sen voi sitten arvottaa miten haluaa”

Planican MM-kisojen perinteisen hiihtotavan sprinttiin on aikaa enää vajaa kuukausi, ja Les Roussesin maailmancupin sprintti oli viimeinen samaisella hiihtotavalla. Suomen joukkueesta kaksi isoa kalaa putosi kuitenkin erävaiheesta pois.

Ristomatti Hakola Rukan maailmancupissa 2021.

Ristomatti Hakola haluaa laittaa dieselin hyrnyttämään – paluu maailmancupiin on konkarille iso asia: ”Nyt voi jo vähän hymyillä”

Ristomatti Hakola ei ole voinut kilpailla tällä kaudella kuin muutaman kerran. Nyt hän pääsee kokeilemaan, miten hänen vauhtinsa kestää kansainvälisissä karkeloissa.

Iivo Niskanen hiihtää Tour de Skillä Oberstdorfissa.

Iivo Niskanen testasi aamulla jalkansa kuntoa – ”Toki tasuria on menty vasta”

Iivo Niskanen loukkasi perjantaina vapaan hiihtotavan kilpailussa jalkaansa. Hän avasi tilannettaan lauantaina Yle Urheilulle.

Delphine Claudel Les Roussesin 10 kilometrn maailmancupin kisassa.

Hiihdon maailmancupissa taas pulaa kilpailijoista – ruotsalaisikoni jyrähti omilleen, suomalaishiihtäjät kritisoivat päättäjiä

Vain 39 hiihtäjää. Sen verran osallistui hiihdon maailmancupin osakilpailuun Les Roussesin naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun. Se on hämmentänyt sekä herättänyt kritiikkiä.

Iivo Niskanen kuvassa maalialueella.

”Oli lähellä irrota jalka” – Iivo Niskanen lensi mainosaitoihin paluukisassaan Ranskassa, joukkekaverikin säikähti

Iivo Niskanen koki kovia Les Roussesin maailmancupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa, kun hän laski aitaan.

Markku Kaipainen tutkii Juvalla hiihdettävään maakuntaviestin kovaa latu-uraa.

Makkaran käryä, kahvin tuoksua ja suuria tunteita – Maakuntaviestissä taistellaan senteistä, sekunneista ja kunniasta

Maakuntaviesti nostattaa edelleen suuria tunteita, vaikka osanottajamäärällä mitaten loistokkaat vuoden ovat takana. Juvalla kamppaillaan Saimaan maakuntaviestin voitosta sunnuntaina.

Hiihtäjä katsoo kännykästä latujen kunnossapitokarttaa Fluent Outdoors-järjestelmästä.

Moni hiihtäjä kyttää latujen kuntoa netissä ja haaveilee lenkistä latukoneen peesissä – tapa voi pilata hiihtonautinnon muilta

Jyväskylässä latujen hoidosta kertovassa nettipalvelussa on ollut toimintahäiriöitä. Se sai harrastajat ottamaan ohjat omiin käsiinsä.

Niihanan ulkoilumajan kahvilayrittäjä Juho Jokinen.

Tampereen Niihaman ulkoilumajan yrittäjä jää eläkkeelle, suositun taukopaikan jatko vielä epävarma

Majan kahvilassa on poikennut väkeä niin hiihdon, kävelyn kuin muunkin ulkoilun tauolla. Toiminnan jatkajasta ei vielä ole tietoa.

Esa Salmiheimo seisoo Vesileppiksen sulatettavassa hiihtoputkessa.

Huimat sähkölaskut ovat ajaneet hiihtoputkia ahtaalle – Leppävirralla areena sulaa ensimmäistä kertaa 18 vuoteen

Energian hinnan voimakas nousu on asettanut usean sisähiihtopaikan tulevaisuuden vaakalaudalle. Helsingissä Kivikon hiihtohallin toiminta on jo päätetty lopettaa.

Lumitykki Lahden urheilukeskuksen alueella

Varkaussarja hankaloittaa hiihtämistä Vantaalla

Hakunilan lumitykit hiljenivät varastettujen kupariputkien vuoksi.

Jyväsjärven maisema pilvisenä talviaamuna.

Jäälatuja on jo avattu Jyväskylässä lauhasta ja sahaavasta säästä huolimatta

Tuomiojärven jääladun kohtalo ratkennee ensi viikolla.

Kaksi naista hymyilee keittiössä.

Perinteinen latukahvila pyörii nyt Suonenjoella ukrainalaisin eväin

Kun Suonenjoella paikallinen urheiluseura ei tuntunut löytävän tälle talvelle latumajalleen vetäjää , löytyi ratkaisu läheltä. Paikkakunnan ukrainalaiset ottivat kahvilan hoitoonsa, ja suosio on yllättänyt kaikki.

Jasmin Kähärä Vuokatissa nuorten MM 2021 kisojen aikaan.

Kainuusta on valittu neljä maastohiihtäjää nuorten MM-kisoihin

Kisat alkavat Kanadan Whistlerissä tämän viikon perjantaina ja loppuvat 5. helmikuuta.

Johanna Matintalo, Pöytyän Urheilijat, niukasti SM-kultaa perinteisen sprintissä Tampereella 23.1.2023. Katri Lylynperä, Vuokatti Ski Team Kainuu, hävisi senttipelissä.

Hiihdon SM-sprintin ajanotto petti pahasti – jopa voittajat menivät ensin väärin ja tuloksista liikkui vielä maanantaina eri versioita

Tampereen SM-hiihtojen päätöspäivänä ajanottolaite meni rikki naisten karsinnan aikana. Johanna Matintalolla ja Ristomatti Hakolalla oli kahdenlaiset voittoajat järjestäjien livetuloksissa ja FIS:n sivuilla.

Katri Lylynperä, Johanna Matintalo och Jasmin Kähärä på prispallen.

Vuokatti Ski Team Kainuun naisille hopeaa ja pronssia Tampereen SM-kisojen päätöspäivänä

Vuokatti Ski Team Kainuu saavutti Tampereen SM-hiihdoissa yhteensä kuusi mitalia. Eilen perinteisen hiihtotavan sprinteissä toiseksi hiihti Katri Lylynperä ja kolmanneksi Jasmin Kähärä.

Even Northug.

Norjassa tylytetään kärkihiihtäjiä “kaikkien aikojen fiaskosta” maailmancupissa – myös Ruotsista tulee rapaa: “Epäkunnioittavaa”

Norjan tähdistä Even Northug ja Erik Valnes jäivät ulos Livignon parisprinttifinaalista ilman mitään haaveria. Håvard Solås Taugböl ja Sindre Björnstad Skar kaatuivat puolestaan finaalissa vaihtotilanteessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle