Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Joni Mäki hiihti voittoon Vantaalla.

Joni Mäki sai mielenrauhan Vantaalla: "Ei se ihan metsässä ole"

Vantaan kansallisen tason kilpailussa voittoon hiihtivät Joni Mäki ja Jasmi Joensuu. Asiantuntija odotti suurempia eroja olympiajoukkueen ulkopuolisiin hiihtäjiin.

Alexander Ståhlberg hiihti Imatralla aikuisten SM-kisoissa.

“Se oli hengenvaarallista” – nuorten SM-hiihtojen katastrofaalisesta romurallista kovaa kritiikkiä suomalaislupauksilta ja valmentajalta

Nuorten SM-hiihdot Keuruulla jouduttiin keskeyttämään, kun nuorimmissa ikäluokissan nähtiin jäisellä radalla paljon kaatumisia. Paikalle jouduttiin kutsumaan ambulanssi. Suomalaislupaukset kertoivat esimerkiksi yhden urheilijan murtuneesta reisiluusta ja verisestä päästä.

Kettu Paloheinän hiihtoladulla Helsingissä

Kesy kettu näyttäytyi jälleen Helsingin Paloheinässä: ilmeisesti ruoan perässä oleva eläin on kerran vienyt maasta hiihtäjän jättämän liivinkin

Kesy kettu on tunnettu hiihtoväen someporukassa. Se tulee lähelle ulkoilijoita ja on kiinnostunut hiihtoladun varteen jätetyistä tavaroista.

Ristomatti Hakola hiihtämässä Rukan ladulla

Ristomatti Hakola kolaroi kuntoilijan kanssa Lahdessa kesken tehoharjoituksen, eikä löytänyt häntä enää – "Ota yhteyttä minuun!"

Urheilustudion Instagram-livessä lämmiteltiin kohti tulevaa talviviikonloppua. Kalle Lassilan ja Matias Strandvallin vieraina olivat Ristomatti Hakola, Krista Pärmäkoski ja Jasmi Joensuu.

Anni Kainulainen seisoo lumisessa maisemassa vihreässä takissa.

Lapsena Anni Kainulainen jäi kauas kärjestä, nyt hän nappasi kaksi SM-mitalia: "Kovia tuloksia voi tehdä, vaikka ei olisi huippu lapsena"

Hiihtäjän ura ei ollut Kainulaiselle, 29, tietoinen valinta. Hän harrasti urheilua nuorena monipuolisesti, ja kannustaa muita samaan.

Aura-auto Kuopion jäämaratonradalla.

Retkiluistelurata avautuu lauantaina Kallavedellä – luisteltavana neljän kilometrin matka

Kuopion luistelualueita on kunnostettu kovien pakkasten lauhduttua. Kaupunki muistuttaa pitämään turvavälit ja suosittelee käyttämään maskeja pukukopeissa.

Kvinna ler.

Riitta-Liisa Roposelta tunteikas kirjoitus – Onko pitkä ura huipulla ohi? "Innolla odotan elämän uusia haasteita"

Riitta-Liisa Roposen kuudennet olympialaiset jäivät haaveeksi. Hän julkaisi nyt tunteikkaan viestin Instagramissa, jossa kirjoitti, että "tämä oli tavallaan bonusvuosi ja olen kiitollinen kaikesta, mitä se tarjosi".

Jasmin Kähärä Vuokatissa nuorten MM 2021 kisojen aikaan.

Hiihtäjälupaus Jasmin Kähärä asetti jo kymmenvuotiaana tavoitteen olympiakisoista, nyt unelmasta tuli totta: "Tosi siistiä päästä osaksi sitä porukkaa"

Nuori mikkeliläislähtöinen hiihtäjälupaus Jasmin Kähärä valittiin Pekingin olympiajoukkueeseen. Viimeiset valinnat varmistuivat keskiviikkona, ja viimeisenä naisena joukkueeseen nimettiin Vuokatti Ski Teamia nykyään edustava Kähärä.

Anne Kyllönen (vas.) Aino-Kaisa Saarinen (toinen vas.) ja Krista Pärmäkoski (oik.) seurasivat vierestä, kun Kerttu Niskanen (toinen oik.) hassutteli palkintopallilla Sothin olympialaisissa 2014.

Valmentajan päätös ei miellyttänyt Kerttu Niskasta Sotshin olympialaisissa, mutta tuloksena oli ainutlaatuinen suoritus – toistuuko sama Pekingissä?

Parhaat vapaalle, perinteisellä sinnitellään. Kaava ei ole suomalaisille tuttu, mutta naisten viestissä tulosten valossa varteenotettava vaihtoehto.

Skidskyttar vid vallen.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto rankaisi ensimmäistä kertaa fluorivoiteista – kulisseissa kuohuttanut totaalikielto halutaan voimaan kaikissa hiihtolajeissa ensi kaudella

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto on jakanut ensimmäiset rangaistuksensa Moldovan ja Liettuan hiihtoliitoille kiellettyjen fluorivoiteiden hallussapidosta. Liitto kuvaa antamiaan sakkoja "muutamien tuhansien" eurojen arvoisiksi.

Tero Seppälä åker skidor.

Tero Seppälältä erinomainen ampumahiihdon pikakilpailu Ruhpoldingissa – katso kuinka suomalaisen puhdas ammunta kantoi 5. sijalle

Seppälä paukutti täydelliset kaksi ammuntaa miesten 10 kilometrin pikakilpailussa Saksassa. Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet.

Jasmin Kähärä Vuokatissa nuorten MM 2021 kisojen aikaan.

Yli puolet Pekingin olympiajoukkueen naishiihtäjistä on kainuulaisia tavalla tai toisella

Viimeisenä joukkueeseen naisista nimettiin Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä.

Remi Lindholm tackar publiken i Ruka.

Tässä on Suomen maastohiihdon olympiajoukkue Pekingiin – Kähärä ja Lindholm viimeisinä mukaan, Roponen jäi ulos kisakoneesta

Sosiaalisen median kommenteillaan olympiavalintoja arvostellut Remi Lindholm valittiin Pekingiin: "Liiton ukkojen kanssa on nyt juteltu ja kaikki on hyvin". 

Darya Dalidovich, 17, kuuluu Valko-Venäjän nuorten maajoukkueeseen, mutta häneltä on evätty kilpailuoikeus.

Ex-huippuhiihtäjä kieltäytyi tukemasta Lukashenkaa, kertoo tyttärelleen koituvista seurauksista – "Voi kuulostaa suomalaisten korviin käsittämättömältä"

Nuorten maajoukkuehiihtäjät Darya Dalidovich ja Sviatlana Andryiuk eivät voi kilpailla tällä hetkellä. He sanovat sen johtuvan siitä, että Valko-Venäjän urheilujohto on luokitellut heidät opposition kannattajiksi.

Katri Lylynperä kuvassa.

Vuokatti Ski Teamin Katri Lylynperä tavoittelee Pekingissä finaalipaikkaa sprintissä

Seuraavaksi edessä on leiritys maajoukkueen mukana, kun suunniteltu Planican kisareissu peruuntui.

Jasmin Kähär åker skidor.

Asiantuntija olisi valinnut jo Kähärän ja Lindholmin Pekingiin – tyrmää Planican mahdollisesti korvaavaan kilpailun: "Siellä näyttöjen antaminen on todella vaikeaa"

Suomen maastohiihtomaajoukkue täydentyi tiistaina seitsemällä urheilijalla. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila olisi ollut valmis antamaan kaksi jäljellä olevaa paikkaa Jasmin Kähärälle ja Remi Lindholmille.

Jasmi Joensuu Imatralla naisten 10 kilometrin perinteisen SM-hiihtokisan jälkeen 8.1.2022.

Lisää olympiavalintoja: Suomen maastohiihtojoukkuetta Pekingiin täydennettiin – katso nimilista

Yksi paikka miehissä ja yksi naisissa jäi vielä auki. Viimeiset hiihtäjät nimetään 24. tammikuuta. Jos korvaavaa kisaa Planican peruuntuneelle maailmancupille ei löydy, kansainväliset näytöt on nyt annettu.

Riitta-Liisa Roponen

Kommentti: Maanantain uutinen oli Riitta-Liisa Roposelle täystyrmäys – valinnan olympiakoneeseen ei pitäisi olla enää mahdollinen

Planican kisaviikonlopun perumisen vuoksi Riitta-Liisa Roposella ei ole enää mahdollisuutta antaa olympianäyttöjä maailmancupissa. Nykyiset näytöt eivät riitä Pekingiin, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Ilkka Herola hiihtää.

Kiinan tiukat koronasäännöt uhkaavat Suomen mitalitoivon olympiamatkaa – kisajärjestäjien kanssa kiivaat neuvottelut käynnissä

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vaatii urheilijoilta negatiivista PCR-testitulosta, ja samaa vaaditaan myös Pekingiin osallistuvilta urheilijoilta. Koronan sairastaneilla urheilijoilla testitulos voi kuitenkin olla positiivinen viikkoja, vaikka urheilija ei tartuttaisi tautia.

Jasmin Kähär åker skidor.

Kuuma kysymys: Jasmin Kähärä vai Riitta-Liisa Roponen olympialaduille? – "Siinä on valitsijoilla pähkäilemistä", toteaa Kähärän valmentaja

Nuori lahjakkuus Jasmin Kähärä ja arvokisojen konkari Riitta-Liisa Roponen kamppailevat paikasta Pekingin olympiahiihtoihin.

Kvinna ler.

Hiihtäjien viimeinen näyttöpaikka Pekingiin on peruttu, päävalmentaja Pasanen toivoo korvaavaa kilpailua – FIS-pomo Ulvang: "Hyvin epätodennäköistä"

Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancup-kilpailu Slovenian Planicassa on peruttu. FIS kertoi etsivänsä korvaavaa kilpailupaikkaa, mutta FIS:n maastohiihtokomitean puheenjohtaja Vegard Ulvang sanoo, että se on epätodennäköistä.

Remi Lindholm kuvassa.

Remi Lindholmin someavautuminen hämmensi SM-kisojen jälkeen – päävalmentaja avaa, miksi suomalaiskomeettaa ei ole vielä valittu olympialaisiin

Myös Katri Lylynperä turhautui valintakiemuroihin ja purki kiukkuaan sunnuntaina Imatran SM-hiihdoissa voittamalla sprinttikullan.

Naisten sprinttifinaalissa nähtiin dramatiikkaa – Lylynperä hiihti mestariksi

Dramaattisesti sprinttimestaruuden voittanut Katri Lylynperä sai valmennusportaalta viestin, joka muutti SM-viikonlopun suunnitelmat – "Aika vihainen olen ollut tämän viikon"

Katri Lylynperä ja Joni Mäki hiihtivät ylivoimaisiin mestaruuksiin vapaan hiihtotavan sprinteissä Imatralla. Lylynperä joutui osallistumaan kisaan maajoukkueen valmennusportaan pyynnöstä, Joni Mäki sen sijaan haki kisasta itseluottamusta.

Mäkihyppääjä ilmalennossa Rukan suurmäessä.

Satojen tuhansien eurojen menetykset, joista kärsii koko hiihtourheilu – oletko tullut ajatelleeksi, mitä tapahtuu, jos Suomen mäkihyppyä ei saada pelastettua?

Suomalaisten heikot otteet mäkihypyssä uhkaavat heijastua lähivuosina Hiihtoliiton tulovirtoihin. Siinä tapauksessa mäkihypyn ongelmista tulisi koko kotimaisen hiihtourheilun päänvaiva.

Ristomatti Hakola matkalla Suomen mestaruuteen Imatran SM-hiihdoissa.

Ristomatti Hakolalle sattui ja tapahtui taas, mutta ylivoimainen SM-kulta ilahdutti asiantuntijaa: "Huojentava paluu varmasti hänelle itselleenkin"

Ristomatti Hakola johdatti Jämin Jänteen miehet kolmoisvoittoon 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Kylkiluumurtumasta toipunut Hakola ei itse osannut sanoa, antoiko voitto selkeitä vastauksia hänen kunnostaan.

Ristomatti Hakola palasi tauolta voitokkaana

Ristomatti Hakola antoi ylivoimallaan vankan näytön kunnostaan, mutta sauvarikko toi kummelimaisen olon – "Varasauvat ovat kotona sängyn alla"

Jämin Jänne juhli Imatran SM-hiihtojen 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Seura otti kolmoisvoiton.

Jasmi Joensuu halusi näyttää kykynsä valmennusjohdolle

Jasmi Joensuu näytti valmennusjohdolle, että pystyy hiihtämään normaalimatkojakin: "Tänään oli kovat panokset"

Jasmi Joensuu pystyi pitämään itsensä ahtaalla 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa, vaikka SM-kultataisteluun ei löytynyt haastajaa. Ero muihin oli maalissa reilusti yli minuutti.

Jasmi Joensuulle ylivoimainen mestaruus

Ennakkosuosikki Jasmi Joensuulta suvereeni näytös kympillä – "Tiesin, että tänään tulee hyvä hiihto"

Jasmi Joensuu otti ylivoimaisen voiton Imatran SM-hiihtojen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Irja  Metsämäki hiihtää.

Tykkilumilta pääsee luonnonladuille Lounais-Suomessakin – pakkaset pohjustivat Harjureitin hiihtokuntoon

Varsinais-Suomen ja Satakunnan rajalla oleva ulkoilualue houkuttelee hiihtäjiä laajalta alueelta, kun lyhyiden tekolumilatujen kiertely alkaa kyllästyttää. Kunnon routakerros enteilee pitkää kautta.

Verneri Suhonen Rukan maailmancupissa 2020.

Maajoukkuehiihtäjä Verneri Suhonen sai tyrmäävän diagnoosin kesken kauden: "Kuukauden levolla voidaan edesauttaa sitä, pystynkö urheilemaan vielä 50 vuoden päästä"

Verneri Suhosen rintakivut ja irtiottokyvyn katoaminen selittyivät, kun hiihtäjän sydänpussista löytyi nestettä. Suhonen uskoo, että terveyshuolten taustalla on koronavirus, jonka hän sairasti viime kesänä.

Mäkihyppääjä Lahden suurmäessä

Salpausselän kisat saamassa ylimääräisen kilpailutapahtuman, josta Hiihtoliitto nettoaa kymmenien tuhansien eurojen korvauksen – "Ennenaikainen joululahja"

Helmikuussa Lahdessa järjestettävä pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin viikonloppu on täydentymässä yhdellä mäkikisalla.

Seppo Miettinen hiihtolenkillä Kuopion Puijon hiihtoladuilla.

Hiihtovarusteet käyvät hyvin kaupaksi – myytävää on tarjolla suunniteltua vähemmän

Suksikauppa on käynyt hyvin tänä talvena. Erityisen suosittuja ovat karvapohjasukset, sillä voitelu on monelle sunnuntaihiihtäjälle kompastuskivi. Tavarapula vaikeuttaa kuitenkin välinekauppaa.

Joni Mäki ylitti maaliviivan Miro Karppasen jälkeen toisena SM-parisprintissä.

Joni Mäen kunto jäi vielä arvoitukseksi – irtiotto kisan puolivälissä kostautui SM-parisprintin loppukiritaistelussa: "Kaikki voimat eivät olleet enää tallella"

Pohti Ski Teamin Juuso Haarala ja Joni Mäki kertoivat Yle Urheilun haastattelussa, etteivät he olleet parhaassa vireessään miesten parisprintin SM-finaalissa. Asiantuntija Kalle Lassila ei pitänyt Mäen paluuta kisoihin missään nimessä katastrofina.

Hiihtäjä Ristomatti Hakola vaihtoi päävalmentajaa.

SM-hiihdoissa ei voi antaa olympianäyttöjä – kisapaikka voi kuitenkin aueta edelliskauden tulosten perusteella, sanoo päävalmentaja Pasanen

Viimeiset näytöt olympialaisiin voi antaa Planican maailmancupissa. Joukkueet pitää lyödä lukkoon 24. tammikuuta. Esimerkiksi Risto-Matti Hakola saattaa päästä joukkueeseen edelliskauden näytöillä.

Imatran Urheilijat yllätysvoittoon miesten parisprintissä

Imatran Urheilijoiden Karppanen aiheutti jättiyllätyksen: kukisti Pohti Ski Teamin Mäen loppukirissä – "Kyllä se Joni pelotti siinä takana"

Miesten vapaan hiihtotavan sprinttiviestin finaalissa nähtiin jättiyllätys, kun kiritykkinä tunnettu Joni Mäki jätettiin kakkoseksi loppukirikamppailussa.

Taitoluistelija Emmi Peltonen, mäkihyppääjä Eetu Nousijainen ja maastohiihtäjä Ristomatti Hakola.

Kuinka Olympiakomitean kriteerit pitävät? Maapaikkoja on vielä rutkasti täytettävänä – näissä lajeissa suomalaisilta tarvitaan vielä näyttöjä

Talviolympialaiset järjestetään 4.2.–20.2.2022 Pekingissä, Kiinassa. Olympiakomitean viralliset kriteerit suomalaisurheilijoille ovat tiukat, mutta kuinka paljon niistä lopulta joustetaan? Monta paikkaa kisakoneessa on vielä ratkomatta.

Jasmi Joensuu tuuletteli parisprintin voittoa

Ennakkosuosikki Vantaan Hiihtoseura piti pintansa – äiti antoi merkin Jasmi Joensuulle viimeisessä nousussa

Dresdenin maailmancupissa mainiosti esiintyneet Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä ratkoivat parisprintin Suomen mestaruuden kohtalon ankkuriosuudella. Joensuu pystyi jättämään Kähärän hyvällä rytminvaihdoksella.

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki Salpausselän kisoissa 2021.

SM-kisoihin "sumusta" tuleva Ristomatti Hakola tehoharjoitteli kylkiluumurtuman jälkeen juosten – kova kolmikko haluaa Imatralta vastauksia

Hiihdon A-maajoukkueen kovan onnen soturit Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Markus Vuorela kilpailevat viikonloppuna SM-kisoissa Imatralla. Kolmikko tavoittelee pääsyä Pekingin olympialaisiin, vaikka näyttöpaikat ovat vähentyneet.

Vilma Nissinen lähikuvassa Salpausselän kisoissa 2021.

Vilma Nissinen seuraa taas kotisohvaltaan kisoja, joissa hänen pitäisi olla antamassa olympianäyttöjä: "Viime viikko meni aika kanveesissa"

Vilma Nissinen palasi Suomeen juuri ennen Tour de Skin alkua korona-altistumisen takia. Suomessa hän sairastui, mutta hänen koronatestinsä olivat negatiivisia. Nissinen arvelee sairastumisen johtuneen kovasta fyysisestä ja henkisestä kuormituksesta.

Ristomatti Hakola kuvassa.

Hiihtäjien olympiavalinnat aikaistuvat – suunnitelmat menivät uusiksi, kun tärkeä maailmancupin näyttöpaikka peruttiin

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan näyttöjä kansainvälisestä vauhdista kaivataan vielä muun muassa Ristomatti Hakolalta.

Lahden Sibeliustalo talvella, ulkoa kuvattuna Vesijärven jäältä. Aurinkoinen pakkassää, ihmisiä kävelee jäällä.

Lahdessa pääsee nyt nauttimaan ulkoliikunnasta: latuja ajetaan vauhdilla ja Vesijärven jäärataa pidennettiin Myllysaareen

Lahden liikuntatoimen tavoite on saada loput ladut ajettua jo tämän viikon aikana. Tavoitteen saavuttamista hidastaa yhä jatkuva lumisade.

Anne Kyllönen

Kommentti: Anne Kyllönen palasi tuskaisten vuosien jälkeen tasolle, johon vain harva uskoi – vastaavaa nousua ei muistu Suomen olympiahiihdon lähihistoriasta

Anne Kyllösen tasonnosto on avaamassa hänelle sauman ainakin olympialaisten väliaikalähtöön mutta myös 4x5 kilometrin viestiin. Mikäli jälkimmäinen toteutuu, puhutaan hyvin poikkeuksellisesta tempusta, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Iivo Niskanen tuulettaa Tour de Skin kolmatta sijaa.

Asiantuntija hehkuttaa Iivo Niskasen historiallista suoritusta Tour de Skillä – Kläbon dominanssi herätti hieman pelottavankin kysymyksen

Kuudestoista Tour de Ski tarjosi suomalaisille suuria ilonaiheita, joista Iivo Niskasen vahva kunto oli yksi. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassilan mielestä etenkin kiertueen kaksi ensimmäistä etappia antoivat hyviä signaaleja Pekingin olympialaisiin.

Iivo Niskanen onnistui Tourilla.

Iivo Niskanen hykerteli tyytyväisyyttään Tourin loppunousun jälkeen – kertoi, millä ehdolla voisi tulevaisuudessa voittaa koko kiertueen

Iivo Niskanen onnistui mainiosti Tour de Skillä ja pokkasi kolmannen sijan. Se lämmitti olympiakauden kuntoaan väläytellyttä suomalaishiihtäjää.

Tour de Skin viimeisen etapin voittoon kiri Norjan Sjur Röthe

Suomalaismiehen paras sijoitus Tour de Skin historiassa: Iivo Niskanen taisteli kokonaiskisan kolmanneksi!

Iivo Niskanen taisteli pelätyn Alpe Cermisin nousun maaliin häviten etapin voittajalle minuutin. Johannes Hösflot Kläbo voitti Tour de Skin toista kertaa urallaan.

Krista Pärmäkoski nousee Tour de Skin viimeisellä etapilla Alpe Cermisiä pitkin.

Kymmenennen kerran Alpe Cermisille kiivennyt Krista Pärmäkoski haluaa olla vielä joku päivä kukkulan kuningatar – "Olen yksi kovimmista Tour-hiihtäjistä"

Krista Pärmäkoskella ja Kerttu Niskasella oli tämän vuoden Tour de Skillä epäonneakin, mutta tästä huolimatta suomalaiskaksikko oli lopputuloksissa hienosti neljäs ja viides.

Ensiluminen maisema järven rannalla.

Hiihtäjä upposi jäihin Päijänteellä – pelastuslaitos muistuttaa jäällä liikkujia varovaisuudesta

Onnettomuus sattui tiistaina aamupäivällä Säynätsalon Kaakkosaaren edustalla.

Tour de Skin voittanut Natalia Neprjajeva istuu lumella hengästyneenä. Taustalla selällään makaavia kilpailijoita kaikkensa antaneina.

Natalia Neprjajeva valloitti Tour de Skin – Krista Pärmäkoski taipui neljänneksi, Kerttu Niskanen viidenneksi

Heidi Weng oli vahvin Alpe Cermisin loppunousussa, mutta kokonaiskilpailun voiton vei Natalia Neprjajeva. Viiden parhaan joukossa nähtiin hienosti kaksi suomalaista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle