Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juhlapuheita katsotaan tänään puhelinten näytöiltä – Katso vähemmän pönöttävä tyylinäyte: "Lopun repeilyä piti vähän leikata"

Videolle esiintyminen voi olla monelle vaikeampaa kuin yleisön edessä, sanoo puhetaidon kouluttaja Antti Mustakallio.

Pääministeri Marin vihki Kylmäkosken uuden koulun

Koulujen sisäilmaongelmista kärsineessä Akaassa on syytä iloita. Yle välitti tunnelmia pienen paikkakunnan suuresta juhlasta.

IS: Kulmuni ajoi taksilla yli 400 kilometriä - yli 1000 euron lasku

Lappilaisministeri oli taksin kyydissä viitisen tuntia Savon Pieksänkoskelta Savosta Helsinkiin.

Matti Oivasen paita nousi Loimaalla kattoon – kaksosveli Mikko pilasi juhlaillan huimalla pistetehtailullaan

Loimaalla juhlittiin yhtä Suomen kautta aikojen menestyneintä keskipelaajaa, Matti Oivasta. Hänen numeroa 15 kantava pelipaitansa nostettiin liikuntahallin kattoon.

Keskiviikko 1.1.2020 (radio)

Presidentti piti uudenvuodenpuheen. Poliisin uusivuosi oli kiireinen. Uutenavuotena syttyi paljon tulipaloja. Selkouutisten tv-lähetys aloittaa uudella lähetyspaikalla.

Näin pidät uudenvuodenpuheen kuin poliitikko

Älä aseta itsellesi liikaa ansoja alkaneelle vuodelle.

Onttolan koulu vihitään käyttöön

Koulussa on tällä hetkellä 138 oppilasta ja 14 eskarilaista.

Laura Hallamaan kolumni: Ylioppilas, epäonnistu rohkeasti

Olin kymmenen vuotta sitten kyyninen ylioppilas, joka pelkäsi epäonnistumista, kirjoittaa toimittaja Laura Hallamaa.

President emphasises migration in New Year's speech

Sauli Niinistö said Finland must find a better way to deal with migration in the president’s traditional New Year’s address.

Joulunavaus houkutteli Joensuun uudelle torille noin 10 000 ihmistä

Kansalle oli tarjolla muun muassa poliisin ja pelastuslaitoksen kalustoesittelyä, poniajelua, joululauluja, juhlapuheita ja ilotulitus.

Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhla tänään Alavudella

Viidettä kertaa järjestettävässä juhlassa on juhlapuhujana alivaltiosihteeri Päivi Nerg valtiovarainministeriöstä.

Aiotko pitää puheen juhlan sankarille? Vältä virallista puhetyyliä, huipenna puhe loppuun – Katso ammattilaisen neuvot onnittelupuheeseen

Tilannepuhe saa olla lyhyt, vaikka muutaman minuutin mittainen, sanoo puhekouluttaja Kaisa Osola.

Älä anna jännityksen pilata tärkeää hetkeä – näillä 5 vinkillä uskallat pitää puheen juhlissa

Moni hermoilee kesän juhlapuheiden vuoksi jo nyt. Jännittäminen on luonnollista, mutta käsien tärinän ja poskien palamisen voi myös selättää. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Skandaali Japanissa: Ensiapua antaneet naiset komennettiin pois pyhältä sumo-areenalta

Japanin sumo-liiton puheenjohtaja on pahoitellut tapahtunutta. Monien mielestä perinteitä ei pitäisi asettaa ihmishenkien yläpuolelle.

Nyt se on sovittu: Pohjois-Korea osallistuu talviolympialaisiin Etelä-Koreassa

Osallistumisesta sovittiin Koreoiden välisellä rajavyöhykkeellä käydyissä neuvotteluissa. Tapaaminen on maiden ensimmäinen sitten vuoden 2015 joulukuun.

Maanantai 1.1.2018 (radio)

Presidentti piti uudenvuodenpuheen. Vuotta 2018 juhlittiin vilkkaasti. A-oluen ja lonkeron saapuminen ruokakauppaan ei aiheuttanut ruuhkaa.

Valtionjohtajat ylistävät 100-vuotiasta Suomea videotervehdyksissä: "Nauttikaa rauhasta ja menestyksestä ja jakakaa sitä koko maailmaan"

Saksan liittokansleri Angela Merkel kehuu suomalaista designia ja Ruotsin pääministeri muistelee vuoden 1995 jääkiekkokisoja.

Äänekosken biotuotetehdas vihittiin käyttöön – Presidentti Niinistö metsäteollisuudelle: "Uusien tuotteiden kehitystä on jatkettava"

Presidentti Sauli Niinistö totesi juhlapuheessaan Suomen metsäteollisuuden hyötyneen vapaakaupasta. Hänen mukaansa metsien kestävästä kasvusta pitää myös jatkossa pitää huolta.

Ähtärin pandatalo on jo enemmän kuin harjassa – "Kyllä maailmankin mittakaavassa tosi upeat tilat tulee pandoille"

Ähtärin eläinpuistossa on vietetty tänään puiston kaikkien aikojen suurimman rakennuksen, pandatalon harjannostajaisia. Samaan aikaan Kiinassa valitaan pandapariskuntaa, jonka on määrä saapua Ähtäriin tämän vuoden puolella.

Näin teet hyvän ja napakan puheen: asiantuntijan viisi vinkkiä juhlapuhujalle

Jäikö puheen valmistelu taas viime tippaan? Näillä ohjeilla onnistut ihastuttamaan juhlayleisön.

Juha Hurme: Puhe valmistuville

Puheluonnos, jonka voit muokata itsellesi.

Herätys: Trump ei tingi linjastaan, Euroopan demarit eksyksissä, vappuhulinat täyttävät keskustat

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Trump juhlapuheessaan: "Olen valmis suuriin taisteluihin"

Tasan 58 minuuttia kestäneessä juhlapuheessaan presidentti Donald Trump otti esille värikkäin sanakääntein tuttuja teemoja, kuten muurin, tiedotusvälineet sekä Pariisin ilmastosopimuksen.

Nobel-voittaja Bengt Holmström ohjeisti kansanedustajia: Julkiselle sektorille ei voi soveltaa yksityisen oppeja

Talouden Nobel-palkinnon voittanut Bengt Holmström piti kansanedustajille juhlapuheen eduskunnassa.

Nobel-palkittu Bengt Holmström puhui eduskunnassa

Yhdysvalloissa työskentelevä Holmström sai palkinnon yhdessä Oliver Hartin kanssa. Palkinto myönnettiin sopimusteorian tutkimuksesta.

Historian professori: Suomen itsenäistyminen ei ollut mitenkään erikoinen tapaus

Asioiden tarkastelu vain kansallisesta vinkkelistä antaa väärän kuvan historiasta. Suomen itsenäistyminen oli osa yleiseurooppaalaista kehitystä, eikä siinä suomalaisilta paljon kyselty, sanoo professori Pertti Haapala.

Puheen Urheiluilta: Osaammeko arvostaa valmentajien työtä?

Keskiviikon urheiluillassa pohditaan, osaammeko riittävästi arvostaa sitä työtä jota valmentajat tekevät urheilijoiden hyväksi.

Presidentti Niinistö tapaa Münchenin kokouksessa mahtimiehiä ja -naisia

Presidentinkanslian välittämissä kuvissa Niinistö keskustelee muun muassa Yhdysvaltain varapresidentin ja puolustusministerin sekä Saksan liittokanslerin kanssa. Lauantai-iltana Niinistö osallistuu paneelikeskusteluun.

Kansanjuhla ihmisoikeuspalkintojen kunniaksi – "Puhutaan Kyyjärven ihmeestä"

Kyyjärvi sai viime vuonna ihmisoikeusjärjestö Amnestyn ja Sadankomitean tunnustukset myönteisestä suhtautumisestaan turvapaikanhakijoihin. Vastaanottokeskuksen vastustaminen kääntyi kunnassa nopeasti sen puolustamiseen.

Kun töissä tympii, syyllinen voi löytyä peilistä

Jo sunnuntai-iltana iskee ahdistus: huomenna on taas raahauduttava töihin ja ajatuskin tulevasta työviikosta tympii. Mihin katosivat työn ilo ja imu?

Työvoiman vapaa liikkuvuus teoriassa ja käytännössä

Työvoiman pitäisi Euroopassa liikkua vapaasti. Juhlapuheiden ja arkitodellisuuden välissä on kuitenkin belgialainen byrokratia, johon kirjeenvaihtajamme Petri Raivio on tutustunut.

Venäjää odottaa vaikeiden valintojen vuosi – Miten muistella vuoden 1917 tapahtumia oikein?

Kuinka voi puhua myönteisesti vallankumouksesta maassa, jossa valtionjohto tuntuu pelkäävän vallankumousta enemmän kuin mitään muuta, pohtii Venäjän-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall.

Analyysi: Suomen rahoittajat muuttuvat

Tuoreimmat verotiedot kertovat, että Suomen talous uusiutuu – rakennemuutosta esiintyy siis muuallakin kuin juhlapuheissa.

Näkökulma: Salailua, viivyttelyä, suuryritysten suojelua – Finanssivalvonnan röyhkeydellä ei näytä olevan rajoja

Kansalaisilla on oikeus pitää silmällä miljardeja yhteisiä euroja pyörittävien eläkeyhtiöiden toimia. Yhtä tärkeää on mahdollisuus seurata, millä tavalla valvova viranomainen – Finanssivalvonta –  itse käyttää valtaa. Sitä on mahdotonta tehdä, jos virkamiehet puuhastelevat piilossa, kirjoittaa ajankohtaistoimituksen tutkiva toimittaja Salla Vuorikoski.

Teatterin juhlaviikko käynnistyi Tampereella – Teatterikesän ohjelmisto heijastelee maailman hämmennystä

Festivaalin pääohjelmistossa on tänä vuonna 20 teatteriryhmää, joista seitsemän on kansainvälisiä. Kaikkiaan Tampere täyttyy lähes 400 eri tapahtumasta, joista 166 on ilmaista.

Kansanvaltaa juhlitaan Sastamalassa jo 25. kerran – Juhlapuhujana Timo Soini

Sastamalassa juhlistetaan joka vuosi heinäkuussa Suomen hallitusmuotoa.

Suomen ensimmäinen naisministeri oli kiltti ja lempeä: yksinäiset naiset pyysivät poliitikolta kattoa päänsä päälle

Tänä vuonna on juhlittu laajasti naisvaikuttaja, talousneuvos Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlavuotta. Moni juhlapuhe on kulminoitunut Suomen Ensikoteihin, joiden uranuurtaja Sillanpää oli. Ensikoti-hankkeiden takaa löytyy suomalaisten yksinäisten äitien hätä ja pelko joutua kadulle. Miina Sillanpää muistetaan kotiseudullaan Jokioisilla rohkeana, hyvänä, kilttinä ja lämpimänä ihmisenä.

Sata päivää paluumuuttajana: Kun vanha kotikaupunki nähdään uusin silmin

Markkinointikonsultti Ville Lintula saapui paluumuuttajana Hämeenlinnaan puoli vuotta sitten. Uutta kotia etsiessään hän sai tuta suomalaisen marraskuun pahimmillaan: viideltä iltapäivällä kahvilat olivat kiinni, tori oli tyhjä ja kirsikkana kakussa odotti pysäköintivirhemaksu. Eikä tässä vielä kaikki.

12 ällän ylioppilas Vikke Elfving haikeana juhlapäivänä: Hyvästi mamman lihapadat, nyt lähdetään kulkemaan omia polkuja

Kirjoittipa laudatureita yhden tai 12, juhlapäivänä tunnelma on riemukas ja haikea. Suomen ennätyksen nikkaroinut Vikke Elfving antoi juhlapäivänään lahjat äidille ja isälle kiittääkseen heitä turvallisesta kotipesästään.

Analyysi: Kuinka suuri on Pohjois-Korean ydinohjusten uhka?

Juhlapuheista ja sotaretoriikasta viis, Pohjois-Korean eliitti haluaa nyt tehdä rahaa ja pitää hauskaa. Siinä maailmassa ydinaseita ei käytetä muuta kuin pelotteena, jossa on vielä parantamisen varaa, arvioi Pohjois-Koreasta palannut Ylen kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen.

Ammattikorkeakoulusta valmistuvia juhlitaan Lapissa – 600 saa tutkinnon

Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneita juhlitaan perjantaina Rovaniemellä ja Kemissä. Ammattikorkeakoulusta on valmistunut tai valmistuu ammattikorkeakoulu- tai ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tänä keväänä noin 600 henkilöä.

Vaihto-oppilaat vierailivat suomalaiskoulussa: "Ihmiset ovat ystävällisiä ja näyttävät onnellisemmilta kuin Saksassa"

Ystävyyskoulutoiminta sai oppilaat viestittelemään WhatsApp-sovelluksessa ja lopulta Saksasta tultiin vierailulle. Sauna on lämmennyt usein viikon aikana.

Soini: Yhdysvaltojen vahva läsnäolo Itämerellä lisää turvallisuutta

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan on oireellista, että Suomessa pitää juhlapuheissa muistuttaa, että olemme osa länttä.

Sipilä herkistyi veteraaneille – isoisä opetti, mikä on nuoremman polven talvisota

Pääministeri Juha Sipilä piti juhlapuheen kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa Oulussa. Pääministeri muisteli kuinka oma isoisä sai yrityskaupalla rikastuneen miehen muuttamaan suunnitelmiaan tulevaisuuden suhteen.

Vastavirtaan uiva lohi symboloi veteraanien elämää

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlaa vietettiin keskiviikkona Oulussa. Juhlan teema on vastavirtaan nouseva lohi. Kunniavieraana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja juhlapuhujana pääministeri Juha Sipilä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle