Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuokkalan puutarhan kasvihuone

Osa kasvihuoneilta lomautetuista työntekijöistä lähti kotimaahansa - Närpiössä istutetaan taas uusia taimia täyttä häkää

Moni kasvihuoneviljelijä sulki ovensa talvikaudeksi ja lomautti työntekijöitään. Nyt uusien taimien istutus on alkanut ja osa lomautetuista on palannut töihin.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaata kallion sisällä.

Latvialainen yritys kiistää ukrainalaisten hyväksikäytön Tampereen jättityömaalla ja saattaa haastaa Rakennusliiton oikeuteen

Latvialaisen yrityksen mukaan noin 20 ukrainalaista haluaisi jatkaa Tampereen työmaalla mieluummin itsensä työllistäjinä kuin työsuhteessa.

Kaksi koronapotilasta makaa vuoteissa eristysosastolla.

Virroille ja Ruovedelle Vietnamista tulevat hoitajat on valittu – ensimmäisenä edessä perehtymistä kieleen, kulttuuriin ja sote-käytäntöihin

Virtain ja Ruoveden alueella on pulaa hoitajista. Keiturin Sote -terveysyhtiö kertoo, ettei Suomesta ole saatu riittävästi väkeä töihin yrityksistä huolimatta.

Lapin Safarien moottorikelkkailijoita.

Ranskalainen Laurence Rouvier on tullut Lappiin jäädäkseen, mutta lisää ulkomaista työvoimaa tarvitaan – myös Lapissa on katseet nyt käännetty Aasian suuntaan

Lapissa yritykset joutuvat etsimään työvoimaa ulkomailta, sillä väestökadon vuoksi työikäisten määrä maakunnassa vähenee. Työvoimaa joudutaan Lappiin etsimään jo EU:n ulkopuolelta.

mies ja nainen nojaavat puuhun

Ulkomaisten työntekijöiden puolisoiden viihtyvyys on avainasemassa päätöksessä muuttaa Suomeen – Foujia Sultanalle pohjoismainen sosiaaliturva on tärkeä

Bangladeshista kotoisin olevalle Foujia Sultanalle harjoittelu- ja työpaikan löytyminen on perheen jäämisen kannalta ehdotonta. Vaasan uusi puoliso-ohjelma pyrkii tarjoamaan siihen välineitä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääovi aurinkoisena päivänä.

Laitilalaiselle maatalousyrittäjälle sakkoa laittoman työvoiman käytöstä – yrittäjä vetosi korona-ajan vaikeuteen lupa-asioiden hoitamisessa

Maatilalla oli vuonna 2020 töissä 109 ulkomaista työntekijää. Heiltä puuttui muun muassa oleskelulupia.

Work Help Finland -sovelluksen lataussivu.

Work Help Finland -sovellus kertoo ulkomailta tulevalle työntekijälle oikeudet ja velvollisuudet

24 kielellä toimiva mobiilisovellus luotiin hankkeessa, jossa pyritään parantamaan ulkomaisen työvoiman käytön valvontaa.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Olympiastadionin todellinen hinta: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Linnoitustyöt Suomessa ensimmäisen maailmansodan aikana. Kiinalaisia linnoittajia, venäläinen sotilas ja kaksi suomalaista lasta. Ryhmäkuva.

Helsinki linnoitettiin lujasti maailmansotaa varten

Kaupunki ympäröitiin valtavalla maalinnoitusketjulla.

Yle Areena logo.

Gaddafin itsevaltius jatkui lihavista vuosista laihoihin

Muammar Gaddafin yksinvaltaisesti johtama ”vihreä vallankumous” oli 1980-luvun alkuun mennessä kiistatta lisännyt libyalaisten hyvinvointia. Vuonna 1986 öljyn hinta romahti, ja maassa alkoi olla pulaa jopa peruselintarvikkeista. Suhteet USA:han jännittyivät äärimmilleen.

Alipalkkaus tulee kalliiksi

Tämänviikkoinen MOT-ohjelma kertoo siitä, mistä rakennusala ei mielellään puhu: suuret rakennusfirmat ja rakennuttajat polkevat hintoja. Ne ostavat työtä sellaisilta ulkomaisilta alihankkijoilta, jotka maksavat alle työehtosopimusten mukaista palkkaa. Näin ne kilpailuttavat pienet ja keskisuuret kotimaiset rakennusfirmat hengiltä.

Yle Areena logo.

Maahanmuuttoministeri tahtoo puolustaa heikompia

Eurooppa- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin mielestä ihmisoikeudet ovat tärkeä suomalaisuuden ilmentymä.

Välinpitämätön valtio

MOT-ohjelmani kertoi kiinalaisten siivoojien ahdingosta.