Uusimmat artikkelit
Jo yli 100 000 suomalaista käyttää kristillistä deittisovellusta, ja pian se kasvaa ulkomaille – mikä on Valo ja miten se eroaa kilpailijoista?
Kristillisen deittisovelluksen Valon kehittäjät kertovat, että sovelluksen käyttäjiä yhdistää lähes sataprosenttinen halu löytää itselleen parisuhde.
Vanhentunut käsitys hyvästä salasanasta elää sitkeästi, sanoo professori ja antaa kolme vinkkiä oman tietoturvan parantamiseen
Viimeistään nyt, harmaana aikana, on hyvä hetki hoitaa tietoturvaan liittyvät perusasiat kuntoon, sanoo kyberturvallisuuden professori Kimmo Halunen.
VR-lasit ja videopuhelut tuovat helpotusta vammaistyöhön – tekniikka ei silti korvaa ihmistä
Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen (VAVE) -hankkeessa lisätään kehitysvamma-alan vetovoimaa ja vahvistetaan alan osaamista. Tekniikka on isossa roolissa.
Talouselämä: участились пролеты дронов над объектами критической инфраструктуры
По данным источника, которым пользовалось издание, в части случаев за деятельностью может стоять Россия.
Полеты между Савонлинной и Хельсинки продолжатся в нормальном режиме – причины возникновения проблем с GPS-сигналом выясняются
В авиакомпании Transaviabaltika сообщают, что помех с GPS-сигналом во время вчерашнего испытательного полета не было выявлено.
Avaruus on yksi Ukrainan sodan rintamista, ja se koskettaa myös Suomea
Jos Venäjän aloittama sota tästä laajenee, saattaa se tarkoittaa myös sotatoimia avaruudessa. Satelliittipalveluiden suojaaminen vihulaisilta on tärkeää jo nyt.
Useat älykellon käyttäjätkin huomasivat gps-häiriöt – Teija Larikan hiihtolenkki oli Kajaanin sijaan Laatokalla
Sykemittareita ja älykelloja valmistava Polar on saanut alle kymmenen yhteydenottoa gps-ongelmista samaan aikaan, kun lentoliikeenteessäkin on havaittu gps-häiriöitä.
Tukes потребовал отозвать с рынка 72 опасных электроприбора
Больше всего проблем с безопасностью выявлено у зарядных устройств, трансформаторов и различных led-светильников.
Ajoavustimet ovat vaikeuksissa Suomen talvioloissa – liikenneopettaja: "Tutkat ja kamerat saattavat lakata toimimasta"
Uudet autot sisältävät aiempaa enemmän kuljettajia avustavaa tekniikkaa. Vakiovarusteeksi tulevaa teknologiaa testataan etukäteen, mutta käyttökokemuksia ei saada kaikista olosuhteista.
Droonin lennättäminen taajaman lähellä edellyttää nyt lisäteoriakoetta
Suomessa on Traficomin mukaan 14 000 lennättäjää. Vuodesta 2015 lähtien droonien ja miehitettyjen ilma-alusten välisiä läheltä piti -tilanteita on ollut keskimäärin 10 vuodessa.

Проект "Циркулярные граждане": говорить об экологии нужно на понятном языке
Продление срока службы товаров снижает нагрузку на окружающую среду.
Operaattorit myyvät kilvan 5G-liittymiä, mutta useimmille riittää vähempikin vauhti – Elisankin myynnin kasvu tuli vanhoista verkoista
Myös viihde kasvatti Elisan tulosta. Disneyn, HBO:n, Netflixin ja Amazonin hintasotaan yhtiö ei kuitenkaan ole osallistunut.
Muovinen robotti liikkuu valon avulla ilman koneistoa – suomalaistutkijat ehdollistivat elottoman aineen
Suomalaiset tutkijat ovat opettaneet muovin käyttäytymään haluamallaan tavalla. Mallia on otettu biologisista rakenteista, esimerkiksi lihansyöjäkasveista. Käytännön sovelluksiin vaikkapa lääketieteessä on matkaa kuitenkin vuosia.
Droonien lennättämiseen tulee tiukat säännöt – yrittäjä: "Joudumme peruuttamaan lentoja, kun asetuksia ja määräyksiä on mahdoton noudattaa"
Ensi vuodesta alkaen poliisi voi sakottaa lennättäjää, mikäli hänellä ei ole vaadittavaa lentolupaa eli hyväksyttyä teoriakoetta. Uusi EU-asetus rajoittaa, minkä painoisella droonilla voi lentää missäkin alueella.
Suomalainen startup-yritys kutsuttiin kehittämään vedenalaista paikannusta, josta voi tulla uusi GPS – rahoittajana Yhdysvaltain laivasto
Tällä hetkellä ei ole olemassa yksittäistä menetelmää, jonka avulla voisi navigoida sekä veden että maan alla. Nyt ratkaisua etsitään teknologiasta, jota on osittain kehitetty myös Oulun yliopistossa ja Pyhäsalmen kaivoksessa.
Joakim Kronqvistin firmalla on taskussa sadan miljoonan dollarin rahoitus, seuraavaksi pitäisi löytää työntekijöitä startupiin Helsinkiin
Kasvuyrityksiä haluavat kasvattaa kaikki: sijoittajat, yliopistot, suuret yritykset ja tutkimuslaitokset. "Kun pieni kasvaa, me kasvamme mukana", sanoo Microsoftin edustaja.
Myytinmurtaja Jamie Hyneman tuli töihin suomalaiseen yliopistoon – ensimmäinen luento on jo ovella: "Luulen, että työ sopii minulle hyvin"
LUT-yliopiston uusi työelämäprofessori on kansainvälisesti tunnettu tv-julkkis, joka aikoo puhua opiskelijoille robottina. Parhaillaan hän vierailee Lappeenrannassa.
Jakke Holvas: Turtumus on digitaalisen ajan tunne
Kun elää ruudun ehdoilla, persoona haurastuu.
Jakke Holvas: Kerää itsestäsi dataa, se on fantastista!
Jos ihmisellä on mittalaite, hänen ongelmansa ratkeavat.
Atari – Se joviaali tietokone
Atarin ilosanomaa julisti myös muusikko Mikko Alatalo.
Voiko organisaation innovaatiomyönteisyyttä edistää ratkaisemalla 1920-luvun murhamysteeriä hotellihuoneesta käsin?
Yle Innovaatiot innostaa Yleä kehittymään kokeilujen kautta.
Suomi on tuhansien emolevyjen maa
Suomi tunnetaan tietokonekansana.
Analyysi: Applen päätöksestä seuloa lasten hyväksikäyttöön liittyviä kuvia puhelimissa nousi poikkeuksellinen kohu – miksi?
Suuret teknologiayhtiöt seulovat sisältöjä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä sisältävän materiaalin varalta. Apple aikoo hoitaa seulonnan omalla tavallaan ja tämä on saanut monet huolestumaan.
Aivot ovat kovilla järjestelmien maailmassa – Kerro, miten kiinnität huomiota aivojen ergonomiaan?
Mitkä asiat aiheuttavat aivoillesi kuormitusta?
Selvitys: Ei puuta energiantuotantoon – rajalliset bioresurssit tulisi ohjata mahdollisimman pitkälle jalostettuun käyttöön
Tuoreessa kansainvälisessä selvityksessä on tarkasteltu bioraaka-aineiden käyttöä ja kysyntää EU:n alueella. Selvityksestä käy ilmi, että puuraaka-ainetta kannattaisi käyttää lähinnä pitkälle erikoistuneisiin tarpeisiin, eikä niinkään esimerkiksi polttoaineena sähköntuotantoon.

Miten teoksesta tulee kryptotaidetta – Teimme uutisesta NFT:n
Ylen uutinen NFT-huumasta on tiettävästi ensimmäinen suomalaisuutinen, joka on päätynyt lohkoketjuun
Ohjelmistoyhtiö Tietoevry joutui kiristyksen kohteeksi Norjassa: "Ei vaikuta millään tavalla suomalaisiin asiakkaisiin"
Tietoevryllä on Suomessa asiakkaina muun muassa sosiaali- ja terveyshuollon julkisia toimijoita.
Data ja algoritmit ohjaavat elämäämme – Kerro miten teknologia, data ja sovellukset ovat vaikuttaneet sinuun
Millaisia asioita sinä mittaat datan avulla?

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara: EU:n elvytysrahat pitäisi suunnata tulevaisuuden aloille
Kvanttiteknologia ja biotalous ovat aloja, jotka nostavat tuottavuutta, kunhan kyetään kehittämään innovaatioita, sanoo Vasara.
Valheenpaljastaja: Näin tunnistat videohuijauksen
Valheenpaljastajan vinkit feikkivideoiden tarkistamiseen.
Akkujen kierrätys mullistuu lähivuosina – yritykset toivovat sähköautojen akkujen arvometalleista rahakasta bisnestä
Nopeasti yleistyvät sähköautojen akut asettavat uusia vaatimuksia akkujen kierrätykselle.
Vuoden odotetuin videopeli Cyberpunk 2077 julkaistiin rikkinäisenä, tekijät pahoittelevat ja lupaavat rahoja takaisin – Pelasimme Playstation-peliä, joka vedetään pois myynnistä
Pelasimme rikkinäisenä julkaistua Cyberpunk 2077 -peliä.
Tällainen on testissä oleva uusi koronahälytin: kaksi avaimenperää keskustelee salaa keskenään – koekäyttö työmaalla hämmensi aluksi, mutta sitten alkoi hälytyksiä tulla
Laitteen valo alkaa vilkkua, jos sen omistaja on ollut tekemisissä tartunnan saaneen kanssa mahdollisena tartunta-aikana.

Tältä näyttää Starship-raketin epäonnen lento – SpaceX-yhtiön prototyyppi-raketti räjähti laskeutumisyrityksen aikana
Testilento oli tarkoitus suorittaa jo tiistaina, mutta silloin raketti ei kuitenkaan noussut ilmaan teknisen vian takia.
Historia: Albert ja viktoriaaninen aika – kuningatar Viktorian puoliso uudisti brittiläistä yhteiskuntaa
Prinssi Albert oli viktoriaanisen ajan edelläkävijä.

Fujitsu Finland irtisanoo 63 työntekijää, 500 joutuu lomautetuksi
Syyskuussa aloitettujen yt-neuvotteluiden syyksi yhtiö kertoi koronan tuomat talousvaikeudet ja tarpeen keventää kustannusrakenteita.

"Mahdottoman mahdolliseksi tekevä laite" – Näin VTT:n johtaja kuvailee Suomeen tulevaa kvanttitietokonetta
Esimerkiksi koronavirusrokotteen kehitystyössä kvanttitietokoneen tarjoama laskentateho voisi olla avuksi.
Google alkaa pian rajoittaa suositun Kuvat-palvelunsa ilmaista tallennustilaa – yhä useampi joutuu maksamaan kuvien säilytyksestä
Muutos tulee voimaan ensi vuoden kesäkuussa.

Mikä on yhdelle katastrofi, voi olla toiselle mahdollisuus: korona lisännyt VTT:n tutkimusmääriä – ja osa vanhoista keksinnöistä saa nyt nostetta, kuten moduulihuoneet
Uudenlaisia koronaan liittyviä tuotteita tulee koko ajan lisää.

Vanhensimme Sanna Marinia vuosikymmenillä – ja se oli niin helppoa ja nopeaa, että pelottaa
Kuvankäsittelyohjelmien klassikosta Photoshopista julkaistiin viime viikolla uusi versio, ja nyt siihen tuli paljon uusia manipulointityökaluja.
Traficom: Suomalaiset organisaatiot maksaneet lukittujen tietojensa vapauttamisesta, rahaa epäillään päätyneen kyberrikollisille
Kyberturvallisuuskeskuksen tiedossa olevissa tapauksissa rahat ovat oletettavasti päätyneet rikollisille välikäden kautta.
Minidiscin piti olla kappale säihkyvintä tulevaisuutta, mutta se ei kiinnostanut ketään – kunnes 2020-luvulla se on retroilijoiden uusin rakkaus
Unohda c-kasetit ja vinyylit, nyt tulee minidisc.
Suomessa keräysastiaan viety muovipakkaus voi päätyä jalostamoon Ruotsissa – lakiehdotus torppasi suunnitelmat uudesta kierrätyslaitoksesta
Uudessa lakiehdotuksessa hankausta aiheuttaa pykälä, jonka mukaan tuottajayhteisöjen pitäisi jatkossa käsitellä kaikki materiaalit.
Prinsessatkin voivat tehdä tiedettä – Futuristi Elina Hiltusen mielestä tyttöjä pitäisi kannustaa teknisille aloille heitä kiinnostavan maailman kautta
Hiltunen on kirjoittanut yhdessä avaruustutkija Minna Palmrothin kanssa lastenkirjan, jolla halutaan kannustaa tyttöjä kiinnostumaan luonnontieteistä.

16-vuotias Aava Murto sijaistaa tänään Suomen pääministeriä – nuoren vaikuttajan tavoite on lisätä tasa-arvoa yhdessä päivässä
Girls takeover- tempauksessa tytöt valtaavat keskiviikkona johtajien paikkoja tuodakseen esiin tyttöjen asemaa. Vuoden teemana on teknologian vaikutus tasa-arvoon.

Suomalainen keksintö voi tehdä kvanttikoneista tarkempia – kvanttiherruus julistettiin jo viime vuonna, mutta milloin koneista hyödytään?
Uusi säteilymittari voi helpottaa kubittien lukemista. Aikaisemmin liian hitaat bolometrit ovat nyt saavuttaneet riittävän nopeuden.

Ihmiset tietovisassa piessyt tekoäly voisi pelastaa nuoria syrjäytymiseltä – vievätkö algoritmit lääkäreiden leivän vai tuovatko ne helpotuksia elämään?
Algoritmit voivat keventää manuaalista työtä ja tuoda lääkärin lähemmäs potilasta. Koronavirus vauhdittaa nyt kristallipallon etsintää.
"Olen vähän skeptinen", näin Koronavilkkua kommentoitiin Helsingissä tuoreeltaan – voit keskustella, millaisia ajatuksia uusi sovellus herättää
Koronavilkku-puhelinsovellus saapuu maanantaina ladattavaksi eri älypuhelimille.
Ylilääkäri: Jos sähköpotkulautoja ei käytettäisi öisin, vammojen määrä puolittuisi – nyt yritys pohtii, toisiko kypärä turvaa
Tampereella Tier vaihtaa syyskuussa kaikki laudat uusiin, joihin kuuluu kokoontaitettava kypärä ja vilkut.
Concorden turmasta 20 vuotta – maailman nopein matkustajakone oli pieleen mennyt unelma
Pariisista pääsi New Yorkiin alle neljässä tunnissa. Heinäkuun 25. päivänä vuonna 2000 yliäänikoneen lento loppui 133 sekunnin jälkeen.