Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näköpiirissä toinen huippuvuosi hillasoilla – ahkerimmat tienaavat kymppitonnin kuussa, Hannu Petäjäjärvi jopa puolet vuoden tuloista kesän aikana

Tämän kesän hillasato on vielä arvoitus, mutta mahdollisuus toiseen perättäiseen hyvään vuoteen on olemassa. Hilla ehti kukkia Etelä-Lapissakin ennen tämän viikon sateita. Hillastajille, kuten Hannu Petäjäjärvelle, ennuste tietää rahakasta kesää.

Lähes 40 koululaista ja harjoittelijaa pottiputken varressa Kainuussa ja Koillismaalla – istutettavia taimia 5,5 miljoonaa

Monelle koululaiselle Metsähallituksen istutustyömaa on ensimmäinen kesätyöpaikka. Suurin osa nuorista on niissä kunnissa, joissa on paljon valtion maita: Koillismaalla, Kuhmossa ja Suomussalmella.

PKO palkkaa kymmeniä erityisnuoria kesätöihin

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkaa kesätöihin yli 30 erityisnuorta. PKO:n noin 1 500 työntekijästä kaikkiaan nelisenkymmentä tarvitsee työssään erityistä tukea. Henkilöt työskentelevät muun muassa vähittäiskaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa. Tyypillinen työllistymispolku alkaa harjoittelusta ja jatkuu palkkatuetulla työllä, jonka jälkeen on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen.

Vilma Helimäen yksiö kulkee selässä – kesätyöläisen majoitus voi vaihtaa paikkaa vaikka joka yöksi

Kesän retkeilymajoittuminen on Helimäen mukaan jatkumoa hänen keväällä tekemälleen 1 300 kilometrin Vita Bandetin hiihtovaellukselle Ruotsin tuntureissa. Vita Bandetin hiihtovaelluksen Helimäki suoritti lisäksi ensimmäisenä suomalaisena naisena.

Nuoret istuttavat 190 000 puuntaimea tänä kesänä – 18-vuotias kesätyökonkari: "Fyysinen homma on tosi mieluista"

Suomeen syntyy uutta hiilinielua, kun 150 nuorta ympäri maata istuttaa puuntaimia. Tulevaisuudessa istutusalueet toimivat metsäisinä oppimisympäristöinä. 4H-liiton luotsaama istutusurakka on menossa 12 kunnan alueella.

Kemin kaupunki palkkasi somekesätyöntekijöitä: nuoret somettavat parhaimmista kesäpaikoista ja palveluista

Kemi on palkannut koko kesäksi kaksi markkinointiviestinnän korkeakouluharjoittelijaa ja kolmen viikon jaksoihin viisi toisen asteen opiskelijaa.

15-vuotiaan pitämä suosittu rantakioski sai Mikkelissä jatkoa – nyt nuori yrittäjä työllistää myös siskonsa

Vuosi sitten Vuoden mikkeliläiseksi valittu Emilia Simos kertoo, että kioskitoimintaa laajennetaan tänä vuonna myös Urpolaan ja Pankalammelle.

Lukiolaistytöt perustivat kepparikerhon lapsille 350 eurolla – monet nuoret ryhtyvät nyt kesäyrittäjiksi: "Kirjanpito ja laskut ovat vähän tylsiä juttuja"

Korona-aika on saanut useat nuoret koettamaan kesäyrittäjyyttä. Kotka myönsi seitsemälle eri liikeidealle 350 euron kesäyrittäjyystuen. Kaupunkien lisäksi nuoret voivat saada yritystukea myös 4H-kerhoilta.

Maanantai 31.5.2021 (radio)

Opettajien OAJ kanteli Opetushallituksesta. Tanska auttoi ehkä USA:ta vakoilemaan Euroopassa. Ulkona ei tarvita enää 2 metrin väliä. Kesätyöpaikat lisääntyivät. VR lisää junia liikenteeseen.

Yle selvitti: Kesätöitä näyttää olevan tarjolla melkein yhtä paljon kuin ennen koronaa – Nyt erityispiirteenä on itsensä työllistävät nuoret, kuten Aino Alkio, 13

Kesätöitä on tarjolla enemmän kuin viime vuonna, mutta ei aivan tavallisen kesän tapaan. Osa sovituista töistä varmistuu vasta kun tiedetään, miten tapahtumia voi kesällä järjestää. Osa nuorista työllistyy oman yrityksen kautta.

Metallialan tilauskanta kääntyi kasvuun koronasyöksyn jälkeen – opiskelija Konsta Risteelä on yksi niistä nuorista, joita ala tarvitsee vastatakseen kysyntään

Metalliteollisuuden tilausmäärät ovat olleet kasvussa alkuvuodesta. Tilaukset romahtivat viime keväänä ja osa yrityksistä joutui lomauttamaan työntekijöitä. Alalle kaivataan edelleen lisää ammattitaitoista työvoimaa, erityisesti nuoria ja naisia.

Satasairaalassa ei pulaa sijaisista – muualla maassa kesätyöntekijöiden pestaamisessa ollut vaikeuksia

Satasairaalaan on saatu palkattua kesäsijaisiksi riittävästi sairaanhoitajia ja lähihoitajia eikä toimintoja jouduta sulkemaan sijaispulan vuoksi.

Hoitohenkilöstön kesäsijaisten puute pahenee Pirkanmaan kunnissa: vuodeosastot voivat ruuhkautua eikä kotihoitoon ehkä pääse asiakkaaksi

Terveydenhuollon kesäsijaisista on Pirkanmaalla pahin pula pitkiin aikoihin. Pätevien sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkaaminen kesäksi on vaikeutunut selvästi. Sijaispula pakottaa jopa sulkemaan vuodeosastoja ja nipistämään vanhusten palveluista.

Hoitajapula vaivaa Kainuuta – osalla osastoista toimintaa joudutaan sulkemaan kesälomien ajaksi

Tulevan kesän ennakoidaan olevan hankala, sillä kesätyöntekijöitä on ollut tavallista vaikeampi löytää. Hoitajapulan syynä ovat koronatilanne, sairaanhoitajaksi opiskelevien kesäopinnot sekä uudet yksiköt, joissa hoitajien tarve on kasvanut.

Nuoret haluavat Kokkolaan 1980-luvun peliluolan ja ainakin kolme muuta asiaa

Hakalahden koulun uutisluokkalaiset toivovat nuorille uusia mahdollisuuksia. Nuoret haaveilevat 1980-luvun nostalgiasta, kesätöistä, vapaa-ajanviettopaikoista ja suljetusta harjoitteluradasta. Nuoret uskovat, että kun on riittävästi tekemistä, kännykällä ollaan vähemmän.

Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa, vaikka työttömyysluvut kaunistuvat pohjalaiskunnissa

Huhtikuun työllisyyskatsaus kertoo, että Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla pitkäaikaistyöttömyys on edelleen kasvanut vuoden takaiseen aikaan verrattuna. Toisaalta työttömyysluvut yleensä ovat tuossa ajassa kaunistuneet.

Kesätöitä on tarjolla viime vuotta enemmän –Kauppakamarin toimitusjohtaja: "Nuorten kannattaa olla rohkeasti yhteyksissä yrityksiin"

Keski-Suomen kauppakamarin kyselyyn vastanneista yrityksistä peräti 72 prosenttia kertoo palkkaavansa kesätyöntekijöitä tänä vuonna. Kyselyyn vastanneilla yrityksillä on tarjolla kesätyöpaikkoja jopa enemmän kuin ennen koronaa.

Haudankaivaja Marko Ruuskanen tekee linnunpöntöistä taidetta ja koristelee kottikärryjä – "Aamuyöstä tunnen olevani yksin maailmassa, ja työt sujuvat paremmin"

Savonlinnassa on voinut ihastella taidelinnunpönttöjä ympäri kaupunkia viime syksystä lähtien. Osa reilusta neljästäkymmenestä kaupunkipöntöstä on näköispönttöjä kuten Olavinlinna-pönttö.

Kuuma jäätelökevät nosti kioskipaikkojen hinnat pilviin Vaasassa – yrittäjille satsaus on riski: "Paljon pitää saada myytyä"

Jäätelökioskeista ja -myyjistä on käyty Vaasassa reipasta keskustelua kevään aikana. Kaupungin huutokaupassa suosituimpien kioskipaikkojen vuokrat kohosivat yli kymmeneen tuhanteen euroon. Uudet myyntipaikat ovat yrittäjille haaste eikä kesän säistä ole takuita.

Vielä löytyy nuorille kesätöitä Pohjois-Karjalasta, mutta nyt kannattaa soittaa jo suoraan työnantajille

Mikäli vielä ei ole löytänyt kesätyöpaikkaa, ei kannata heittää toivoa. Duunitorilla oli esimerkiksi keskiviikkona avoinna reilut 80 kesätyöpaikkaa. Töitä löytyy edelleen monilta aloilta ulkohommista siivoukseen ja myynnistä mansikanpoimintaan.

Joensuun seurakunnat palkkaavat lisää nuoria kesätöihin – haussa muun muassa kesäsomettaja

Uudet kesätyöpaikat mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön kirkkohallitukselle myöntämä erityisavustus.

Kesäduuni 21 -kampanja välittää töitä elokuun puoliväliin asti

Huhtikuun loppuun mennessä pirkanmaalaisen kampanjan kautta oli paikkoja avautunut noin 160.

Nuorten kesätyöseteleitä on vielä hyvin jäljellä Kanta-Hämeen kunnissa

Kesätyöseteli on kunnan myöntämä avustus, joka helpottaa nuorten työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin.

Osa koronapotilaita hoitavista kesätyöntekijöistä voi jäädä ilman rokotetta – ”Ei kestä päivänvaloa”

Vaikka nuorilla sijaisilla olisi oikeus rokotteeseen työtehtävänsä puolesta, he voivat jäädä ilman koronarokotetta työsuhteen lyhyen keston vuoksi.

Sofia Simoselle, 19, kesätyö on itsestään selvää: "Olen halunnut tienata rahaa nuoresta asti" – Lapin nuoret ahkerimpia kesätyön hakijoita

Pandemia-aika on vähentänyt kesätyöpaikkojen määrää niin kunnissa kuin yrityksissä. Kymmenet tuhannet nuoret ovat kuitenkin saaneet töitä. Lappilaisnuoret hakivat töitä enemmän kuin ikätoverit Etelä-Suomessa.

Vaasa jatkaa hoitajien kesäsijaisten hakuaikaa toukokuun loppuun

Kesätöitä on tarjolla lähihoitajille, sairaanhoitajille ja alan opiskelijoille. Sairaanhoitajan tehtäviin edellytetään sairaanhoitajan tutkintoa. Työtä voivat hakea alan opiskelijat, joilla on suoritettuna vähintään 140 opintopistettä.

Rovaniemen seurakunta rekrysi 101 työntekijää kesätöihin

Haku kesäpesteihin oli käynnissä tammi- ja helmikuussa.

Varsinais-Suomen nuoret hakevat muuta maata innokkaammin kesätöitä

Nuoria ohjaavat kesätyön haussa mukavat työtehtävät, palkka sekä työpaikan sijainti.

Muumien kanssa kesän työskentelevä Ada Jokela, 21: "Parhaiten oppii tekemällä" – nuoret ovat hakeneet innokkaasti kesätöitä huvipuistoista

Nuoret eivät ole arastelleet hakea asiakaspalvelutehtäviin teema- ja huvipuistoissa koronaepidemian keskellä. Sekä Muumimaailmasta, Linnanmäeltä että Särkänniemestä kerrotaan, että hakijoita on ollut ennätyksellisen paljon. Satoja työsopimuksiakin on jo allekirjoitettu, mutta osa jo valituista joutuu vielä odottamaan sopimuksen tekemistä.

Ylen aamu tänään: EU:n elvytyspaketin hyväksyntä vaatii kahden kolmasosan enemmistöä eduskunnassa – mitä tapahtuu, jos eduskunta torppaa paketin? Katso lähetys tästä

Hallituksen puoliväliriihi on venynyt ennätyksellisen pitkäksi. Miten poliitikot arvioivat riihtä? Vieraana myös koomikko Eve Kulmala, joka vääntää sketsejä rasisteista, valkoisista miehistä — ja feministeistä.

Toista tuhatta ysiluokkalaista saa tukea työllistymiseen kesäksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Ysit töihin -kampanjassa 4H-yhdistykset opettavat yhdeksäsluokkalaisille työelämätaitoja ja auttavat hankkimaan kesätyöpaikkaa.

Santeri Salmela, 16, haluaa kesällä töihin – 4H haaveilee kesäpestistä kaikille ysiluokkalaisille: "Tärkeintä on aina asenne"

Ysit töihin -hanke laajeni vuoden alussa valtakunnalliseksi, ja siinä on mukana nyt 90 4H-yhdistystä eri puolilta maata.

Lieto tukee rahallisesti itsensä kesäksi työllistävää nuorta

Kunnan maksaman yrittäjyystuen määrä on 200 euroa.

PKO:n yhteistoimintaneuvottelut eivät johtaneet irtisanomisiin tai uusiin lomautuksiin

Neuvotteluiden tavoitteena oli mahdollistaa konsernin sisäiset työjärjestelyt ja toimenkuvamuutokset.

Yli tuhat nuorta haki Rovaniemen kaupungin kesätöitä ja kesätyöseteleitä

Kaupungilla on tänä vuonna kesätyöpaikka 39 nuorelle.

Yle kysyi: 11 kaupunkia palkkaa kesäksi satoja nuoria enemmän kuin viime vuonna – Annu Kakolla, 20, kävi tuuri ja töitä löytyi peräti kolme

Moni kaupunki perui viime vuonna työpaikkoja aivan kesän kynnyksellä. Nyt tilanne näyttää valoisammalta.

Lahden kaupungin kesätöitä ehtii vielä hakea

Töitä on tarjolla muun muassa päiväkodeissa, kirjastoissa, museoissa ja nuorisotiloissa.

Nuoret haluavat normaalin elämän takaisin – Kurikka kysyi nuoriltaan, mitä heille kuuluu

Nuoret kokevat stressiä opiskelusta, kesätyöpaikan saamisesta ja koronasta.

Kainuun kunnat tukevat nuorten työllistymistä monipuolisesti

Erilaisia tukemistapoja ovat esimerkiksi kunnan myöntämä kesätyöraha ja kesätyösetelit.

Kotka tukee nuoria kesätyöpaikan etsinnässä – maksaa työnantajille nuorten palkkaamisesta

Kesätyösetelin voivat saada kotkalaiset 15–16-vuotiaat nuoret.

Loimaa aikoo palkata sittenkin nuoria kesätöihin kymmenen vastavalmistuneen lisäksi

Kaupunki leikkasi aiemmin budjetista kesätyöhön tarkoitetut varat.

Toimittajabrändi syntyy laadulla tai länkyttämällä – "Journalismin taso paranisi huomattavasti, jos toimittajat poistuisivat Twitteristä"

Vapaa toimittaja Oskari Onninen on sitä mieltä, että Twitterin ei pitäisi olla toimittajan brändinrakennuskanava.

Viisi asiaa, jotka korona muutti pitkäksi aikaa nuorten elämässä – Suomessa on nyt uusia “laman lapsia”

Kokosimme muutamia keskeisiä asioita, jotka voivat näyttää hyvinkin erilaiselta nuorten tulevaisuudessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle