Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

rso kamarimusiikkikonsertti 5

Kaustisen kamarimusiikkiviikon kevätkonsertit alkavat

Tänä vuonna konsertit on jaettu kolmeen vuodenaikaan. Kevään avajaiskonsertissa soittaa kamarimusiikkiviikon vuoden nuori taiteilija, kitaristi Otto Kentala

Meta4-jousikvartetti Yleisradion studiossa vuonna 2007.

Kuhmon Kamarimusiikki soi tänään Helsingin illassa kahden koronavuoden tauon jälkeen

Konsertissa esiintyy Meta4, yksi Suomen menestyneimmistä jousikvarteteista. Kamarimusiikin uudet taiteelliset johtajat soittavat kvartetissa viulua.

Naantalin musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja Elina Vähälä viulu sylissään, keskustelee edeltäjänsä, sellotaiteilija Arto Noraksen kanssa.

Viulisti Elina Vähälä on Naantalin musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja

Vähälä yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä viulisteista. Tapahtuman perustaneen ja alusta alkaen taiteellisena johtajana toimineen Arto Noraksen 80-vuotispäivät sävyttävät tulevan kesän ohjelmistoa.

kuvassa Kuhmon kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen

Kuhmon kamarimusiikin lippujen kysyntä on ollut viime vuotista runsaampaa

Uutuutena festivaalille on tehty suosituslistoja helpottamaan konserttivalintaa. Oma suosituslista on niin ensikertalaisille kuin lähes kaiken nähneille kamarimusiikkikävijöille.

Isojärvien perhe kuuntelemassa kamariorkesterin musiikkia olohuoneen sohvalla.

"Maailman ihanin nainen" – Markus Isojärvi halusi yllättää Leena-vaimonsa, ja siksi olohuoneeseen ilmestyi maailmanluokan orkesterin kvartetti

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri otti mallia Ylen SuomiLOVE-ohjelmasta ja tarjosi ihmisille mahdollisuuden yllättää läheisiään kotona tai työpaikalla.

rso kamarimusiikkikonsertti 5

Taidetestaajat tutustuvat kamarimusiikkiin Kuhmossa ja Kuusamossa – nuoret haluavat tietää, ovatko taiteilijat yhtä hyviä soittamisessa kuin Iivo hiihtämisessä

Kuhmon kamarimusiikin mukaan konserttien ohjelmat on suunniteltu juuri nuoria varten, joten ne eivät ole aivan perinteisimmästä päästä. Kuusamossa konsertti pidetään tänään ja Kuhmossa huomenna.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kuhmon oma musiikkiteos saa kantaesityksensä ensi kesän kamarimusiikissa

Woodland Fanfares -teoksen on säveltänyt kuhmolainen Outi Tarkiainen. Teos liittyy Kuhmon brändityöhön. Tavoitteena on, että erilaiset tunnisteet tuova esille Kuhmon aluebrändin syvimmän olemuksen.

RSO kamarimusiikkikonsertti 9 1819

Kuhmon kamarimusiikissa soi ensi kesänä illuusioiden taide, festivaali järjestetään entisessä laajuudessaan

Ohjelma on suurelta osin edesmenneen taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin suunnittelema, mutta uusien taiteellisten johtajien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen viimeistelemä.

Kasvokkain olevat mies ja nainen pitävät toisiaan käsistä ja nauravat.

Kuhmon Kamarimusiikin taiteelliseen johtoon Minna Pensola ja Antti Tikkanen – kaksikolla ylittämättömän laajat verkostot ja kokemus

Ensimmäinen Pensolan ja Tikkasen suunnittelema ohjelma on vuorossa vuonna 2023, sillä ensi kesän festivaali perustuu edesmenneen taiteellisen johtajan, Vladimir Mendelssohnin suunnittelemaan teemaan.

Kalssisen musiikin orkesteri

Säästöjen etsiminen jatkuu: Mikkelin kaupunginorkesteri nostaa lippuhintoja

Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti nostaa lippuhintoja osana orkesterin säästötoimia. Hintojen korotus on vain yksi keino, jolla orkesterin lakkauttaminen pyritään estämään.

kuvassa RSO-festivaalin teemasäveltäjä Thomas Adès

RSO:n Thomas Adès -festivaalilla kaksi maailman kantaesitystä

Kaikki konsertit kuullaan Ylen kanavilla.

kuvassa RSO-festivaalin teemasäveltäjä Thomas Adès

Thomas Adès ‒ vahvojen elämäntuntojen tulkitsija

Adès on RSO-festivaalin teemasäveltäjä.

Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds seisoo kamariorkesterin saamien palkintojen ja kunniakirjojen edessä

Kuuntele: Lapin kamariorkesterin kapellimestari John Storgårds kertoo syyskauden ohjelmasta

Lapin kamariorkesterin syyskausi alkaa torstaina Gustav Mahlerin massiivisen 3. sinfonian kamariorkesterinkokoisella versiolla. Kapellimestari John Storgårdsin mukaan orkesteri on hyvässä iskussa koronasta ja muusikoiden vaihtuvuudesta huolimatta.

"Kuhmon konkarit" kiittävät (Vladimir Mendelssohn, Seppo Kimanen, Yoshiko Arai, Konstantin Bogino ja Pavel Vernikov, 2016).

Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja menehtyi sairauteen – sai tietää tilanteen vakavuudesta kesken festivaalin

Tämän kesän festivaalilla Vladimir Mendelssohnin sairaus jo näkyi. Hän sai tiedon sairautensa vakavuudesta kesken festivaalin, mutta hän soitti festivaalilla vielä Schubertin Forelli-kvintetossa, jota hän oli esittänyt Kuhmossa vuodesta 1983 lähtien.

Kuvassa Intendentti Marjukka Puutio, ohjelmistokoordinoija ja 1. soolosellisti Lauri Pulakka ja tiedotus-markkinointisihteeri Sara Nikula-Nyman.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on oppinut mukautumaan vaihteleviin koronatilanteisiin – konsertteja on siirretty tai muokattu tarvittaessa

Puolitoista vuotta jatkunut korona-aika on opettanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ketteräksi ja nopealiikkeiseksi, mitä konserttien järjestämiseen tulee. Striimaus ainakin on tullut jäädäkseen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmon Kamarimusiikissa lähes 17 000 konserttikäyntiä: järjestäjät korostavat, että yhtään festivaaliin liittyvää koronatartuntaa ei ole ilmennyt

Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen on tyytyväinen festivaalin onnistumiseen. Taiteilijoiden lisäksi festivaalia oli toteuttamassa 232 työntekijää.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kuhmon Kamarimusiikissa jo 8 000 kävijää – useat konsertit ovat loppuunmyytyjä

Viikko sitten alkanut festivaali jatkuu neljän konsertin päivävauhdilla vielä tämän viikon lauantaihin asti, jolloin se huipentuu Beethovenin yhdeksännen sinfonian uuden kamarisovituksen esitykseen.

kuvassa Kuhmon kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen

Kuhmon Kamarimusiikki käynnistyi vuoden tauon jälkeen – toiminnanjohtaja: "Tätä on odotettu"

Kuhmon festivaalikesä saa jatkoa, kun Kuhmon Kamarimusiikki käynnistyi sunnuntaina. Festivaali järjestetään nyt 51. kerran, tänä vuonna Beethoven -teemalla. Vallitsevat koronarajoitukset vaikuttavat tämän vuoden ohjelmistoon.

Lapin kamariorkesterin soittajat Korundin edessä.

Ukko-Luoston ulkoilmalavalle nousee heinä-elokuun vaihteessa Lapin kamariorkesteri sekä yksi maailman parhaista sopraano-saksofonisteista

Luosto soi! festivaalin teemana on luonto ja ilmasto. Pääkonsertin ohjelmistossa on muun muassa Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 5.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vuoden positiivisinta kainuulaista haetaan jälleen: ehdota iloista ja positiivista henkilöä!

Vuoden positiivisinta kainuulaista etsitään jo 13. kerran. Ilmiantoja kerätään 26. kesäkuuta saakka. Vuoden positiivisin kainuulainen julkistetaan ja palkitaan Kajaanin Markkinakadun avajaisissa 7. heinäkuuta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle