Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilö peseytymässä suihkussa.

Yli puolet suomalaisista huolissaan sähkön hinnannoususta – merkittävimmät suhtautumiserot näkyvät pieni- ja hyvätuloisten välillä

Valtaosa on jollain tapaa säästänyt energiaa viimeisen kuukauden aikana. Yleisimmät säästökeinot ovat olleet suihkuajan lyhentäminen sekä sähkölaitteiden käytön vähentäminen.

Bensan hintatorni.

Polttoaine on kallistunut, mutta polttoaineveron lasku hyödyttäisi etenkin hyvätuloisia – asiantuntija harkitsisi könttäsummaa pienituloisille

Kallistunut polttoaine on nostanut esiin vaatimuksia polttoaineverojen keventämisestä auttamaan erityisesti pienituloisia kotitalouksia. Kolme oppositiopuoluetta vaatii energia- ja polttoaineverojen laskua välikysymyksessään.

Opiskelija kävelee Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen alakerrassa. Seinällä on banderolli, jossa lukee: Vaaditaan tilaa opiskella.

Tutkimus: Elinkeinoelämän sana painaa yliopistojen johdossa

Tampereen yliopisto selvitti 193 hallitusjäsenen taustat vuosilta 2010-20. Heistä 39 prosenttia oli tullut yliopistojen hallituksiin elinkeinoelämästä.

Ihmisiä kadulla.

Tuloerot kaventuivat hieman viime vuonna

Pienituloisimpien tulot kasvoivat suhteellisesti eniten. Tilastokeskuksen yliaktuaari arvioi, että yrittäjä- ja palkkatuloissa tapahtui supistumista, sillä yrittäjiä ja palkansaajia siirtyi työttömyysturvaetuuksien saajien joukkoon.

Supermetricsin toimitusjohtaja ja perustaja Mikael Thuneberg.

Mikael Thuneberg ratkaisi ärsyttävän copy-paste-ongelman ja nyt mies kuittasi 25 miljoonaa euroa – “Tarkoitus ei ollut tehdä mitään ihmeellistä bisnestä”

Supermetrics-yhtiön perustaja myi osan nopeasti kasvaneesta yrityksestään viime vuonna. Halu tehdä omaa työtä fiksummin loi tuotteen, josta oli muillekin hyötyä.

Supercellin pääkonttorin aula. Oikealla suuri Supercellin logo, taustalla isossa monitorissa pelihahmo.

Analyysi: Teknologia- ja peliyhtiöt tuottivat jälleen kovimman tulokärjen – hyöty verotietojen salaamismahdollisuudesta haihtui

Koronavuosi riepotteli liiketoimintaa monella alalla, mutta johtajien tuloihin se ei aina heijastunut, kirjoittaa Ylen veropäivän tuottaja ja taloustoimituksen toimittaja Timo-Pekka Heima.

Jonne Kurikka

Jonne Kurikka meni peruskoulusta ammattikouluun kuutosen keskiarvolla – nyt hän olisi voinut jäädä eläkkeelle kolmikymppisenä miljoonatuloilla

32-vuotias Jonne Kurikka myi vähemmistöosuuden sijoitusyhtiölle LVI-alan yrityksestään ja jatkaa pitkää työpäivää. Kurikka kertoo tarinansa, että nuoret saisivat rohkaisua ryhtyä yrittäjiksi, vaikka eivät menestyisi koulussa.

Jouni Kotiaho eduskunnassa 5.3.2020

Perussuomalaisten Jouni Kotiaho oli jälleen yksi kovatuloisimmista kansanedustajista

Eduskunnan tulokuningas oli viime vuonna kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen, toiseksi eniten kansanedustajista tienasi vihreiden Pirkka-Pekka Petelius ja kolmenneksi eniten perussuomalaisten Jouni Kotiaho Jämsästä.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Pohjanmaan kovatuloisimpien joukossa ei näy alle 30-vuotiaita – Myös naisia on 30 pohjalaisen joukossa vain viisi

Miljoonatuloihin ylsi viime vuonna Pohjanmaalta kaikkiaan viisitoista henkilöä. Artikkelista löytyy lista tuhannesta Suomen suurituloisimmista.

Teemu Koskinen katsoo kohti, taustalla valkoinen seinä

47-vuotias Teemu Koskinen teki miljoonatilin myymällä nuorten päihdekuntoutuspaikan – ryhtyi kuntosaliyrittäjäksi

Kymenlaaksoon syntyi viime vuonna monta uutta miljonääriä yrityskaupoilla. Yksi heistä oli kouvolalainen Teemu Koskinen, joka työskenteli lastensuojelualalla lähes 20 vuotta, ennen kuin vaihtoi alaa.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Naisten nimiä ei juuri löydy Pohjois-Pohjanmaan kovatuloisimpien listalta

Pohjois-Pohjanmaan suurituloisin nainen löytyy maakunnan kovatuloisimpien listalta sijalta 20. Koko maassa sadan suurituloisimman joukossa oli viime vuonna alle kymmenen naista.

Autokauppa ja siitä kertova kyltti.

Pohjois-Karjalan miljonäärikerhossa ei näy nuoria – vaurastuminen vaatii hyvän liikeidean, osaamista ja usein aikaa

Pohjois-Karjalan viime vuonna 30:n eniten tienanneen joukossa oli vain neljä 1970 tai myöhemmin syntynyttä ja ainoastaan neljä naista.

Joni Kettunen seisoo ulkona tummassa takissa.

Psykologian tohtori kehitti stressiä mittaavan laitteen, myi osan yhtiöstä ja ampaisi suurituloisimpien joukkoon: "Rakennamme vielä isoja asioita"

Jyväskyläläinen Joni Kettunen on Firstbeat Technologies -yhtiön perustajajäseniä. Osakkaat myivät noin puolet yhtiöstä viime kesänä amerikkalaiselle Garminille.

Aki Pulkkinen seisoo kädet rennosti puuskassa ja katsoo hymyillen kameraan.

Monelle tuttu älyteknologia nosti Aki Pulkkisen pohjalaismaakuntien verokuninkaaksi

Aki Pulkkisen miljoonatulojen taustalla on yrityskaupat muun muassa sykemittareistaan tunnetun Garminin kanssa.

Potrettikuvassa, Vesa Koivistoinen, maatalousyrittäjä.

Päijät-Hämeen suurimmat pääomatulot lähes 4 miljoonaa euroa – marjatilallinen ansiotulojen kärjessä

Suurimmat pääomatulot olivat West Star -yhtiön omistaja Heikki Savolaisella. Suurimmat ansiotulot sai mansikanviljelijänä tunnettu Vesa Koivistoinen.

En man med keps i skägg i svart siluett sitter vid en dator med ljusa gardiner fördragna. På fönsterbrädet sitter leksaksapor med randiga byxor.

Salaperäinen tubettaja, joka ei paljasta kasvojaan, tienasi viime vuonna 250 000 euroa – katso tästä somevaikuttajien tulokärki

Viime vuonna videobloggaajat tekivät isot tilit. Yhä useampi somevaikuttaja pyörittää liiketoimintaansa osakeyhtiön kautta.

Mikko Kodisoja, Ilkka Paananen and Heikki Herlin

Tax data: Former game company exec is Finland's top earner for 2020

Mikko Kodisoja, co-founder of gaming firm Supercell, made over 93 million euros last year.

Tuomas Numminen hiihtohississä

Miljoonia tienannut Tuomas Numminen kertoo rikastumisen vapaudesta ja varjopuolista: "Tekisin monta asiaa nyt toisin"

4,5 miljoonaa euroa tienannut Pirkanmaan neljänneksi kovatuloisin Tuomas Numminen, 40, kertoo, että miljoonien takana on muutakin kuin leveää elämää.

Verohallinnon logo.

Erikoislääkäri Danisa Zinhu nousi Etelä-Karjalan verotilaston kärkeen reilun miljoonan pääomatuloilla – listalla runsaasti uusia nimiä

Aallon Group Oyj:n aluejohtaja, talousasiantuntija Kristiina Timperi on Etelä-Karjalan TOP10:n ainoa nainen.

Päiväkodin piha kesäisessä valossa.

Hoivatilayhtiön myynti Belgiaan toi Oulun seudulle jättipotin ja nosti rakennusalan moniosaajan Timo Pekkarisen alueen verovertailun kärkeen

Hoivatilat-yhtiö myytiin belgialaiselle kiinteistöyhtiölle viime vuonna yli 400 miljoonalla eurolla. Iso osa omistuksesta oli paikallisissa käsissä, ja esimerkiksi yhtiön perustajan Timo Pekkarisen verotettavat tulot ovat yli 10 miljoonaa euroa.

Seinäjoen Jalkapallokerhon omistaja Raimo Sarajärvi.

Raimo Sarajärvellä Etelä-Pohjanmaan suurimmat pääoma- ja ansiotulot – valtakunnan listalla Sarajärvi yltää sadan kovatuloisimman joukkoon

Etelä-Pohjanmaan suurituloisten listalla on pääasiassa yrittäjinä tai yritysjohtajina toimivia miehiä. Kolmenkymmenen kärkeen mahtuu vain muutama nainen.

Firstbeat-mittari naisen kehossa.

Teknologiayhtiöiden osakemyynti toi miljoonatulot ja -verot Keski-Suomeen – Firstbeat ja Admicom tuottivat omistajilleen eniten

Yrityskauppa nosti jyväskyläläisen Firstbeatin omistajiin kuuluvan Joni Kettusen Keski-Suomen eniten ansaitsevien listan kärkeen. Koko maan verotilastossa hän sijoittuu neljänneksi.

Mies kävelee suuren verologon editse papereita kädessään verotoimistossa.

Keski-Pohjanmaalta nousi kaksi ihmistä maan sadan eniten ansainneen joukkoon

Keski-Pohjanmaalla kaksi eniten tienannutta sijoittuu Suomen top 100 -listalle. Edellisvuonna maakunnassa ei kukaan ansainnut miljoonaa euroa.

Heikki Viitikko on Jukureiden suurin omistaja 0,5 miljoonan euron sijoituksella ja 28 prosentin omistusosuudella.

Etelä-Savossa eniten tienasi sijoittaja Heikki Viitikko – koronan alku oli hänellekin vapaata pudotusta

Viime vuoden verotiedot tulivat julkisiksi tänään. Jukurien omistajanakin tunnettu sijoittaja Heikki Viitikko oli vuonna 2020 maakunnan suurituloisin.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Kainuun verotilaston kärki vaihtui: eniten veroja maksoivat kiinteistösijoittajat ja hallitusammattilaiset

Eniten veroja maksoi Kainuussa viime vuonna hallitusammattilainen Heikki Tuomaala. Toisella sijalla on kiinteistösijoittaja Seppo Saastamoinen.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Varsinais-Suomen suurituloisin on tietojärjestelmäyritys Starian Juha Tommila

Ansiotuloissa ykkönen on Naantalin jalostamoaluetta kehittävän yhtiön Panu Routila.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pohjois-Pohjanmaan tulovertailun kärkeen noustiin isolla yrityskaupalla ja yli 10 miljoonan euron tuloilla

Oululainen Suomen Hoivatilat -yhtiö myytiin Belgiaan yli 400 miljoonalla. Yhtiön omistajat ovat näkyvästi esillä viime vuoden tulotiedoissa. Kärjessä on lähes 11 miljoonan euron tuloilla Hoivatilat-yhtiön perustaja Timo Pekkarinen.

Pertti Yliniemi, Lapland Hotels

Matkailualalta tuttu Pertti Yliniemi on Lapin tulokärki: "Ei mitään tekemistä matkailun kanssa" – kolmelle miljoonatulot yrityskaupoista

Miljoona-ansioihin ylsi ainakin seitsemän lappilaista. Pertti Yliniemi Muoniosta nostaa esiin yrittäjien verotuksen: "Todellinen veroaste on siis 60".

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Satakunnassa suurituloisimpien listan kärjessä Rami Leijon Köyliöstä

Satakunnan eniten tienanneiden tulot olivat miltei kokonaan pääomatuloja.

Pohjois-Savon maakunnan verokärjessä on kolme miestä.

Pohjois-Savon tulokärki on tässä: Matti Kontro, Tomi-Erik Aravirta ja Arttu Voutilainen

Maakunnan tulokärkeen on noussut uusia nimiä edellisvuoteen verrattuna.

Naishenkilö verotoimistossa käyttämässä tietokonetta, jonka vihreällä näytöllä näkyy verohallinnon logo.

He ovat Kanta-Hämeen kovatuloisimmat – kärjessä Suomen Telakoneen myynyt Matti Rautionmaa 3,7 miljoonan euron tuloilla

Yle julkaisee veropäivänä Suomen tuhannen suurituloisimman nimet. Kerromme tässä jutussa, keitä ovat Kanta-Hämeessä 2020 eniten tienanneet.

Small Giant Gamesin pääkonttorin aula, seinällä iso firman logo.

Tässä ovat Pirkanmaan kovatuloisimmat: pelifirman myynnillä rikastuneet listan kärjessä

Pirkanmaan kovatuloisimmat vuonna 2020 olivat Tommi Vallisto ja Ilkka Juopperi, jotka myivät yhtiönsä jo vuonna 2018. Ylen verokoneesta löytyy 100 Suomen suurituloisinta.

Mikko Kodisoja, Ilkka Paananen ja Heikki Herlin

Katso 1 000 nimen lista eniten tienanneista ja maakuntien suurituloisimmista – peliyhtiö Supercellin jättänyt Mikko Kodisoja takoi 93 miljoonan tulot

Viime vuoden kovatuloisimpien joukkoon ylsi varsinkin yrityskauppoja tehneitä ja pelialalta tunnettuja henkilöitä. Eniten tienanneiden maksamat verot nousivat kymmeniin miljooniin euroihin.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Veropäivän tiedot julki aamulla: Kainuun tulokärjen odotetaan vaihtuvan

Vuonna 2019 Kainuun vuoden tulokärki ja suurin veronmaksaja oli Jukka Kyllönen, joka möi osuutensa Ämmän Betonista. Kyllösen tuloista suurin osa oli pääomatuloa, joten luultavasti kärkipaikka vaihtuu Kainuun tulotiedoissa.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Mikä ihmeen veropäivä ja kenen tulot näkyvät listoilla? "Suomessa on rehellisiä ja vähän unohtelevaisia kansalaisia", sanoo professori

Verottaja antaa keskiviikkona medialle listat suurituloisimmista suomalaisista. Kaikki varallisuus ei kuitenkaan näy verotiedoissa. Kysyimme julkistalouden professorilta, mistä on kyse.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Mitä enemmän lapsia, sitä pienemmät perheiden väliset tuloerot – tutkijat laskevat työssäkäyvien perheiden pärjäävän parhaiten

Palkansaajien tutkimuslaitoksen talousennusteen mukaan tulot kasvavat lähivuosina eniten hyvätuloisilla perheillä . Noususuhdanne lisää palkkatuloja nauttivien ostovoimaa, samalla kun etuuksia saavien ostovoima heikkenee. Lapset kuitenkin kaventavat kotitalouksien tuloeroja.

karkkeja kasassa

Uutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat sekä suurituloiset ovat kyselyn perusteella vankimmin veron kannalla.

Tehdas metsän keskellä.

Työehtoneuvotteluissa väännetään jälleen kättä – liipasimella voivat olla sauna- ja yölisät, tässä 7 huomiota, jotka jokaisen on hyvä tietää

Metsä- ja teknologiateollisuus ovat matkalla kohti yritys- ja liiketoimintakohtaista sopimista. Työntekijäpuoli pelkää, että se johtaa palkka-aleen, työnantajan mielestä meneillään on kehitys, joka takaa hyväpalkkaisten töiden pysymisen Suomessa.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Some 1,000 ask for tax data removal

Media companies will be able to get income data for people if they ask specifically using their names.

18-vuotias Emma Raducanu vei kahdessa erässä voiton US Openin finaalissa. Hän on 44 vuoteen ensimmäinen britannialainen nainen, joka on voittanut grand slam -turnauksen kaksinpelin finaalissa.

Tenniksen sensaatiopelaajalle Emma Raducanulle, 18, povataan hurjaa tulevaisuutta – mahdollisuus tienata kymmeniä miljoonia muutamassa vuodessa

US Openin voittanut Emma Raducanu nousee kertaheitolla yhdeksi maailman arvokkaimmista urheilijoista, arvioivat urheilumarkkinoinnin asiantuntijat. Pelkän US Openin voitto voi tuoda brittipelaajalle parissa vuodessa yli 20 miljoonaa puntaa.

Sam Reinhart lähikuvassa.

Tuoreesta hankinnasta tuli Florida Panthersin yksi kovapalkkaisimmista hyökkääjistä

Florida Panthers uskoo 25-vuotiaan Sam Reinhartin kykyihin. Hän on pelannut NHL-uransa aikana jo viisi yli 20 maalin kautta.

Sanna Marin saapuu Pasilaan Ylen Studiotalolle.

Uutissuomalaisen kysely: Puolet suomalaisista kannattaa progressiivisempaa kuntaveroa

Professorin mukaan kuntien itse päättämä progressio johtaisi samanlaiseen verokilpailuun ja veropakolaisuuteen, josta juuri kansainvälisellä tasolla pyritään pääsemään eroon.

Kerrostalo Kruununhaassa Helsingissä.

Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu kasvaa Suomessa – verotuksen pitäisi tasata tuloja, mutta se onkin yksi syy, joka kasvattaa varallisuuseroja

Suomessa suurituloinen omistaja saattaa maksaa vähemmän veroa kuin ansiotuloa tienaava palkansaaja. Professori Matti Tuomalan mielestä epätasa-arvoinen verotusjärjestelmä on osaltaan johtanut varallisuuserojen kasvuun.

Kolumnisti Auli Viitala

Auli Viitalan kolumni: Tavallisuus on harha

“Me ollaan ihan tavallisia ihmisiä”, sanovat Suomen kaikkein rikkaimmat. “Tavallinen” on tavallinen sana mutta vaikea määritellä. Se ei tarkoita samaa kuin “enemmistön” tai välttämättä edes “yleinen”, kirjoittaa Viitala.

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin valmistautui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 20. toukokuuta.

Lobby: PM's municipal tax proposal would hit wage earners

The Association of Finnish Municipalities says increasing tax progressivity would target people earning over 4,000 euros.

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin osallistui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 20. toukokuuta. Studio-ohjaaja Tony Hällfors ohjeisti Marinia studiolla ennen lähetystä.

Marin ehdotti tulojen mukaan määräytyvää verotusta kuntiin – Veronmaksajat kummastelee ajatusta: Progressio on jo nyt riittävän ankaraa myös kunnissa

Pääministeri Sanna Marin ehdotti veroprogression kasvattamista kuntaveroihin Ylen kuntavaalitentissä torstai-iltana. Veronmaksajain keskusliiton mukaan kunnallisveron verotus kiristyy jo nyt riittävästi tulojen kasvaessa. Valtionverotus on progressiivista jo lähtokohtaisesti.

Henkilö katsoo vero.fi-sivustoa tietokoneen ruudulta.

High earners may no longer keep tax info from media

The Finnish Tax Administration will return to the practice of providing the media with a list of the highest-income Finns' tax data.

Henkilö katsoo vero.fi-sivustoa tietokoneen ruudulta.

Verotietoja ei voi enää pimittää ja tietonsa salaamista pyytäneiden nimet tulevat julki – Verottaja tyytyy hallinto-oikeuden määräykseen

Verottajalta voi jatkossakin pyytää nimensä poistamista suurituloisten listalta, mutta pyytäneiden lista on julkinen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että marraskuun veropäivää vietetään perinteiseen malliin kahden poikkeusvuoden jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle