Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Putin jahtinsa kannella

Putin saattaa olla maailman rikkain mies – tällaisia ovat hänen väitetyt ”kuninkaalliset” palatsinsa ja hulppeat ökyjahtinsa

Kansainvälisen rikostuomioistuimen pidätysmääräys voi pakottaa presidentti Vladimir Putinin pysymään Venäjällä. Putinilta kuitenkin uskotaan löytyvän lääniä, jossa viettää vanhuuden päiviä.

Aino Acktén huvila ulkoa.

Pahoin ränsistynyt Aino Acktén huvila palautetaan loistoonsa – kaupunki varannut kunnostukseen jo 2,5 miljoonaa euroa

Vuonna 1877 rakennetun huvilan korjauksesta tehty suunnitelma on valmistunut. Rakennus on ollut käyttökiellossa huonokuntoisuuden vuoksi yli kymmenen vuotta.

Villa Wuorio sijaitsee Helsingin Laajasalossa.

Kartanoiden saarella on huvila, jossa eri tyylit yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla: tältä 121-vuotias Laajasalon helmi näyttää nyt

Itä-Helsinkiin vuonna 1901 rakennettu arvohuvila Villa Wuorio on nyt hyvässä maalissa ja avoinna kaupunkilaisille. Yrittäjälle ravintolabisneksen pyörittäminen kartanosaaressa on elämäntapa.

Pauligin huvila Helsingissä, kauniit erkkeri-ikkunat, keltainen lautaverhoilu ja valkoiset ikkunan puitteet.

Töölöläinen Pauligin huvila palaa Pauligin suvun omistukseen – rakennukseen on suunnitteilla kahvila ja näyttelytila

Kauppahinta, eli korkein tarjous hinta tarjouskilpailussa, oli reilut miljoona euroa.

Pyörätelineen vieressä nurmikolla lojuva ilotulitteen hyösy ja roskia

Pohjanmaalla ilotulitteita saa ampua lauantaina kuudesta eteenpäin

Erillistä ilmoitusta ei tarvita, mikäli ilotulitteet ammutaan kello 18 ja 24 välillä. Taajamien keskustoissa, asuinalueilla ja rakennusten läheisyydessä ilotulitteet ovat kielletty.

Nainen vilkuttaa kunnostettavan vanhan huvilan parvekkeelta.

Yli 100-vuotias satamakonttori saa pian uuden elämän matkustajakotina Kokkolassa – huoneiden teemoissa näkyy niin kulttuuri kuin suurteollisuus

Talosta on säilytetty hirsirunko ja vanhat ikkunat. Lahjoituksena on luvassa paljon vanhaa tavaraa, ja huoneet saavat kukin oman teemansa.

Hirsimökki kuvattuna alarinteestä käsin, mustatakkinen nainen istuu mökin kaiteella.

Mökkikauppa käy taas vilkkaasti, hinnat edelleen jopa kymppitonneja alle hintahuippuvuoden – katso oman maakuntasi tilanne

Kesämökkien koko maan keskihinnat olivat korkeimmillaan 2011, mutta maakunnittaiset vuosierot ovat suuret. Parissa maakunnassa saavutettiin uusi ennätys viime vuonna.

Rantalinna Ruokolahdella.

Hulppean lomakylän omistukset johtavat Kremlin sisäpiiriin, kertoo Seura – ökyhuvilat järven rannalla Suomessa ovat Putinin kavereiden nimissä

Ruokolahdelle kohosi kymmenisen vuotta sitten toistakymmentä loma-asuntoa, joiden omistus johtaa Seura-lehden mukaan myös Kremlin sisäpiiriin.

Ylläksen kupeessa on paljon tarjolla mökkejä matkailjoille.

Lapin mökit kiinnostivat hiihtolomalaisia – iso osa kohteista on jo varattu

Ulkomaalaisten mökkivuokraajien ennakkovarausten määrä kasvoi Lomarenkaalla sadalla prosentilla viime vuodesta.

kesähuvila ja soutuvene rannassa.

Rantamökit kallistuivat roimasti viime vuonna: jopa 44 prosenttia – katso täältä kovimmat nousut ja laskut 

Koronan villitsemä kesämökkikauppa tiesi hinnoille reipasta nousua myös toisena pandemiavuotena. Mutta monessa maakunnassa hinnat myös laskivat.

Gammalt hus i snöstorm.

Villa Gerbyn alueella Vaasassa mietitään mahdollisuutta pientalorakentamiseen

Parhaillaan selvitetään voiko , onko Villa Gerbyn tontista lohkoa yksi tai useampi asuintontti pientalorakentajille niin, että suojeltu rakennuskanta säilyy ja uudisrakennukset sopivat ympäristöön.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Meilahden huvila-alueen rakennustyöt voi aloittaa – Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset alueen kaavasta

KHO hylkäsi asiassa tulleet valitukset ja katsoi myös, että apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ole ollut esteellinen osallistuessaan paljon julkisuutta saaneen rakennushankkeen päätöksentekoon.

Pajarinhovin vesipuiston allasosastoa.

Pajarinniemen matkailua halutaan kehittää Kiteellä

Alueella toimii matkailukeskus Pajarinhovi, josta löytyy esimerkiksi hotelli, huviloita, tanssipaviljonki, kylpylä ja eläinpuisto.

Pelastusrengas vedessä.

Kadonneen veneilijän etsinnät jatkuvat edelleen Pedersöressä

Lähialueen huvila-asukkaat ovat myös omilla viistokaikuluotaimillaan osallistuneet etsintöihin.

Villa Wahlberg Helsingin Vuosaaren Kallvikissa.

Eija Hyvärinen kyllästyi autioituneiden huviloiden rapistumiseen Vuosaaressa – nyt hän koettaa pelastaa ne: "Eikö näille ole muka käyttöä?"

Helsingin toinen osallistuvan budjetoinnin äänestys alkaa huomenna keskiviikkona. Vuosaaren autioiden huviloiden lisäksi 8,8 miljoonan euron potista kisaa tänä vuonna 395 muuta ehdotusta.

Villa Hannalan vanha huvila Oulussa

Tässä huvilassa viihtyivät niin vaikutusvaltaiset tervaporvarit kuin janoiset kulkijat – nyt uusissa käsissä oleva kulttuuriaarre halutaan näyttää kaikille

Oulun saarella sijaitsee satoja vuosia vanha kulttuuriaarre. Nyt sitä luotsataan modernimpaan suuntaan. Historiallinen paikka on esimerkki siitä, miten kulttuuriaarteita pidetään elossa vielä tänäkin päivänä.

Pelastuslaitokset kartta niistä alueista, joilla ei Vaasassa saa ampua ilotulitteita huvilakauden päättäjäisissä.

Huvilakauden päättäjäisiä ja venetsialaisia voi juhlistaa pohjalaismaakunnissa enimmäkseen perinteiseen tapaan – Pohjanmaalla kiristettiin ilotulitteiden käyttörajoituksia

Ilotulitteiden käyttö on kiellettyä kaikkialla kaupunkien ja kuntien keskustoissa sekä asuinalueilla. Pohjanmaalla rajoituksia tiukennettiin entisestään viiden kunnan alueella.

Rauhalinnaan tehdään mittavaa remonttia.

Rauhalinna ällistyttää suomalaisessa maisemassa – kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on palauttanut yli 100-vuotiaan pitsihuvilan alkuperäiseen loistoonsa

Kyösti Kakkonen kuvaa Saimaan rannalla sijaitsevan huvilan kunnostamista "himputinmoiseksi urakaksi". Rahaa kulttuuriteossa on palanut kahdeksannumeroinen summa, sillä urakassa on pyritty säästämään vanhaa ja alkuperäistä mahdollisimman paljon.

Julia Thurén

Viisi suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: Julia Thurénin kulutuskritiikkiä, hirsitalon hurja remonttiurakka ja uutta tietoa lentoliskoista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Tykkimäki resort -lomakylän tontti Tykkimäen Aquaparkin vieressä.

Tykkimäen uuden lomakylän rakentaminen alkoi Kouvolassa – ovet aiotaan avata ensi vapuksi

KSO investoi Tykkimäki resort -lomakylään yli 5 miljoonaa euroa. Uuteen lomakylään on määrä palkata 20 uutta työntekijää.

Moona ja Jesse Niittymäki remontissa olevan Villa Ryselinin edustalla

“Mietin, kukahan hullu tuon ostaa” – Moona ja Jesse Niittymäki remontoivat 122-vuotiasta huvilaa Tampereen paraatipaikalla

Historiallinen talo halutaan palauttaa lähelle alkuperäistä asuaan. Myös naapurihuvilaa kunnostetaan nyt nuorin voimin.

Mies rantalaiturilla.

Poikkeusaika näkyy tuoreessa Mökkibarometrissa – suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa niin mökeillään kuin etätöissäkin

Kyselyn mukaan vapaa-ajan asunnolla vietetään nyt jo keskimäärin 103 vuorikautta vuodessa, kun 2016 mökkivuorokausia oli 79 vuodessa. Mökkibarometriin vastasi 1275 henkilöä.

Nainen seisoo kesähostellin vastaanottotiskin takana.

Kehitysvammaiset ja osatyökykyiset saivat hostellin pyöritettäväkseen – yksi työntekijöistä on Sara Kakkonen: "Välillä juostaan, välillä ei"

Kotkassa on avautunut kesähostelli hiljaiseloa viettäneeseen Kärkisaaren huvilaan. Huvila ja kahvila työllistävät kesän aikana kahdeksan kehitysvammaista ja osatyökykyistä. Kyseessä on työtoiminta, josta ei makseta palkkaa.

Kuvassa oppositiovaikuttaja Raman Pratasevitš.

Tuesday's papers: Belarus response, old villas and rain on the way

EU leaders agreed several measures on Monday evening.

Kruununvuorenrannan viimeinen huvila paloi maan tasalle.

Kruunuvuorenrannan nousu, uho ja tuhopoltot – Näin Helsingin pittoreski huvila-alue hiipui hiljalleen tuhkaksi

Helsingin Kruunuvuorenrannan huvila-alueen viimeinen pystyssä pysynyt rakennus paloi poroksi toukokuun ensimmäisellä viikolla. Niin päättyi alueen loistokkaiden huviloiden monivaiheinen, toistasataa vuotta kestänyt tarina.

Kruununvuorenrannan viimeinen huvila paloi maan tasalle.

Kruunuvuorenrannan viimeinen yli satavuotias huvila paloi maan tasalle – sammutustyöt jatkuivat pitkälle yöhön asti

Laajasalon Kruunuvuorenrannassa sijainneen puuhuvila-alueen viimeinen jäljellä oleva rakennus, Villa Hällebo, paloi perjantaina. Rakennuksen syttymissyy on toistaiseksi tuntematon. Pelastuslaitoksen mukaan rakennus tuhoutui palossa täysin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rauma myymässä pitsihuvilan Petäjäksestä – talo huokuu porvarillista ja kommunistista historiaa

Petäjäksessä sijaitseva Rientola valmistui alun perin yksityiskäyttöön, mutta myöhemmin sen sai haltuunsa suomalainen laitavasemmisto. SKDL:läisten jälkeen omistajaksi tuli Rauman kaupunki. Kaupunginhallitus päättää talon myymisestä kauppaseuralle.

Badstrand i Fäboda.

Pietarsaari myy huviloitaan

Huvilat ostaa pietarsaarelainen Ebba Kiinteistöt osakeyhtiö.

Tykkimäen vesipuisto

Kouvolaan nousee uusi lomakylä – Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kylkeen tulee huviloita, ravintola ja saunamaailma

Kymen seudun osuuskauppa investoi lomakylään yli 5 miljoonaa euroa ja palkkaa vähintään 20 uutta työntekijää.

Kuvitus, jossa on kesämökki, laituri, haiseva kaivo ja laituri.

Moni mökki päältä kaunis, mutta: homeseinää, lemukaivoa, tuulivoimalaa – katso mistä on riidelty huvilakaupoissa ja kuka on voittanut

Kuluttariitalautakunta saa joka vuosi ratkaistavakseen mökkikauppariitoja. Tänä vuonna on tullut jo kaksi valitusta.

Henkilö pakkaa ruokakaupasta ostamiaan tuoteeita.

Oikeuskansleri: Korona on lisännyt yhteiskunnan epätasa-arvoa – eikä kyse ole mökin omistamisesta

Tarkoitus on estää juhlat, joissa korona leviää, selventää oikeuskansleri liikkumisrajoitusten vuokramökki-kohtaa ihmetteleville.

Kyltti joka ohjaa koronaviruksen drive-in testauspaikalle

Lappilaisilla todettu seitsemän uutta koronatartuntaa – Levin Villa Gurun ryppääseen tuli lisää tapauksia

Levillä sijaitsevan Villa Guru -huvilan juhlista on levinnyt ainakin 21 koronavirustartuntaa eri puolille maata.

Ismo Apell (vas.), Karoliina Kudjoi, Aku Hirviniemi ja Eino Heiskanen Hymyä!-sarjan ensimmäisenä kuvauspäivänä Tampereella.

Epävarmat ajat kasvattavat nostalgian nälkää – Lehtikeisarin tarina jatkaa tositapahtumiin perustuvien tv-sarjojen buumia

Kustantaja Urpo Lahtisen elämästä tehdään sarjaa, jossa herkutellaan hahmokimaralla ja 1970-luvun sensaatiojournalismilla.

Hugo Simbergin "Haavoittunut enkeli" esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1903.

Vertaa vanhoja maalauksia samoilta paikoilta ottamiimme valokuviin – Näet, miten Helsinki on muuttunut sadassa vuodessa

Haavoittunut enkeli on yksi Suomen tunnetuimmista maalauksista. Harva kuitenkaan tietää, mikä paikka maalauksen taustalla näkyy.

Stockmannin rauniot Kauniaisissa.

Tämä mystinen huvila ei koskaan valmistunut – astu sisään metsän siimeksestä löytyviin raunioihin

Frans ja Edith Stockmannilla oli haave mahtipontisesta huvilasta, joka ei kuitenkaan koskaan valmistunut.

Ilmakuva Joroisten keskusta joulukuussa 2020.

Miljonääri aikoo rakennuttaa Joroisiin oman "Löylyn" ja luksusmökkikylän – kunta toivoo nousevansa matkailukartalle

Rakennuslupa on myönnetty myös sisäurheiluhallille sekä pesulalle hotellitekstiilejä varten.

Tulliniemen ranta on yksi Vesa Kallionluodon lempipaikoista Hangossa.

Etätyön lisääntyminen on saanut monet hankkimaan kakkosasunnon Suomen eteläkärjestä – Kysyimme Hangosta asunnon ostaneilta, että kannattiko

Matkailijat, etätyöläiset ja kakkosasunnon omistajat kansoittavat kesäkaupunkia nykyään myös talvisin, mutta asukasluku laskee edelleen.

Yrittäjä Teemu Räsänen auraa lunta Kuopion Männistössä.

Torstai 14.1.2021 (tv)

Korona. Auraus. Acktén huvila. Sääennuste.

Jouko Röpelinen ja hänen entinen kesäasuntonsa Villa Hällebo.

Yli satavuotias huvila kesti Helsingin pommituksen, mutta ilkivalta oli sille liikaa – nyt purkua odottava talo on saamassa vielä yhden mahdollisuuden

Runollisuutta, salaperäisyyttä ja ajattomuutta huokunut autio huvilayhdyskunta oli pitkään suosittu retkikohde.

Haapasen huvila

Tampereen kaupunki sai kiinteistöjään kohtalaisesti kaupaksi touko-lokakuun aikana

Puolivuotisjaksolla tehtiin yhteensä 3,25 miljoonan kaupat. Tosin voitoksi Tampere laskee vain 1,5 miljoonaa, kertoo asunto- ja kiinteistötoimi.

Aulis Junes

Keskellä Helsinkiä asuu omalaatuinen huvilanomistaja Aulis Junes, joka ei aio luovuttaa – vuosikymmeniä jatkunut taistelu kaupungin kanssa voi ratketa talvella

Viimeisin käänne asiassa saatiin elokuussa, kun Helsingin kaupunki asetti Junekselle 17 000 euron uhkasakon.

Skinnarilan hovi

Skinnarilan hovi siirtyi naapurin omistukseen – LAB-ammattikorkeakoulu osti hovin

LAB-ammattikorkeakoulu aikoo peruskorjata rakennukset pääosin opiskelijatyönä.

Tervolassa Aihkitalojen uutta tuotantohallia rakennetaan jo.

Vaaran Aihkitalojen uusi tuotantolinja on otettu käyttöön – ensimmäisestä hirsierästä rakentaa viisi omakotitaloa

Tietokoneohjatussa kuivaamossa on kuivumassa 250 kuution erä 12-metristä massiivihirttä.

Läheltä

Puumalan Kuoreksenniemeen kaavaillaan useita uusia lomahuviloita – rakentaminen saattaa alkaa vielä tänä vuonna

Investoijan tavoitteena on, että ensimmäiset loma-asunnot valmistuisivat jo ensi juhannukseksi käyttöön.

Sampsa Kataja Porin Yyterin kylpylähotellissa ravintolassa

Ex-kansanedustaja Sampsa Kataja haluaa ostaa Reposaaren Villa Londonin

Kataja on jättänyt Reposaaressa sijaitsevasta kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta huvilasta tarjouksen.

Vanha huvila Oulun Hietasaaressa.

Oulun kaupunki on tehnyt kaupat jo neljästä Hietasaaren huvilasta – kallein kohde huudettiin yli 200 000 eurolla

Myymättä on vielä Hietasaarentie 32:ssa sijaitseva huonokuntoinen rakennus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle