Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronapotilaiden määrä pienessä kasvussa Keski-Suomessa – tehohoitokapasiteetin osalta ollaan kalkkiviivoilla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ollaan huolissaan tehohoidon henkilökunnan riittävyydestä. Tilanteen pahentuessa muita leikkauksia voidaan joutua siirtämään.

Väsyneen koronahoitajan toive: "Ottakaa rokotteet, ilman niitä ei koronasta päästä eroon hetkeen" – pääsimme seuraamaan eristyksen arkea

Koronapandemian aikana on Suomessa hoidettu tuhat tehohoitopotilasta. Nyt tautitilanne on taas huonontunut, ja Turussa on kolmasosa koko maan tehohoitopotilaista.

Laaja tietojärjestelmähäiriö hidastaa sairaanhoitoa Päijät-Soten alueella

Laaja tietojärjestelmähäiriö on eilisillasta asti hidastanut palveluita. Ongelma saatiin jo välillä korjattua, mutta se uusiutui. Potilasturvallisuus ei ole tiettävästi vaarantunut.

Aluehallintovirasto pyytää selvitystä Iisalmen sairaalan leikkaustoiminnasta

Aluehallintovirasto haluaa selvittää, tehdäänkö Iisalmessa sellaisia leikkauksia, jotka pitäisi lain mukaan keskittää Kuopioon.

Varkauden kaupunki pyrkii turvaamaan leikkaustoimintaa myös ensi vuonna

Kaupunki on neuvotellut sairaanhoitopiirin kanssa erityisestä kumppanuusmallista, joka mahdollistaisi paikallispuuduksessa tapahtuvat leikkaukset.

Varkaus yrittää turvata leikkaustoimintaa kumppanuusmallilla KYSin kanssa

Varkauden kaupunki pyrkii siihen, että Varkaudessa voitaisiin tehdä paikallispuudutuksessa tehtäviä leikkauksia.

Jono kiireettömiin leikkauksiin on kasvanut Vaasan sairaanhoitopiirissä

Yli puoli vuotta omaa leikkaustaan jonottaneita on nyt sairaanhoitopiirissä hiukan enemmän kuin keväällä. Toisaalta tilanne on huomattavasti valoisampi kuin vielä vuosi sitten.

Kiireettömiä leikkauksia jonotetaan aiempaa vähemmän aikaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä

Koronavuoden kasvattamia kiireettömien leikkausten jonoja on pystytty lyhentämään sairaanhoitopiirissä viime keväästä.

Kun Tuula Papulan munuainen lakkasi toimimasta, Tanja-sisko ei epäröinyt – laki "ystäväsiirrosta" sai elinsiirrot lisääntymään vauhdilla

Tänä vuonna munuaissiirtoja on tehty 200, ja niistä 36:ssa siirre on saatu elävältä luovuttajalta. Määrä on kasvanut selvästi viime vuodesta. Tavoite on, että siirtoja tehtäisiin yhteensä 50 vuoden loppuun mennessä.

Suomen suurimman sairaalapomon valinnassa yllätysnimi loppusuoralla: Mehiläisen ex-johtaja Matti Bergendahl

Kahden HUS-johtajan rinnalle nousi musta hevonen, jonka johtamana Mehiläinen syyllistyi verokikkailuun 2010-luvun vaihteessa.

Oliver Helander sai helpottavia uutisia olkapäästään ja akillesjänteestään – kuvaus paljasti kuitenkin odottamattoman, leikkausta vaativan vamman

Oliver Helander kävi Kuopiossa kuvauttamassa vaivojaan. Lopputulos oli heittäjälupaukselle huojentava, mutta korjattavaa löytyi silti.

Marja Sannikka: Hoitajat loppuvat

Tähän asti Suomessa on voinut luottaa siihen, että hoitoa saa, kun sitä tarvitsee. Nyt tämä luottamus on koetuksella, koska hoitajista on huutava pula. Mistä saisimme lisää hoitajia, Marja Sannikka kysyy videoblogissaan.

Vähemmän komplikaatioita, lyhyempiä sairauslomia ja tarvittaessa vaikka katolle töihin – robotti tuli ortopedin apukädeksi Mikkelissä

Mikkelin keskussairaalassa otettiin maanantaina käyttöön robotti, joka avustaa ortopedeja tekonivelleikkauksissa. Aiemmin vastaava robotti on ollut käytössä vain Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Mikkelissä uskotaan robotin vauhdittavan potilaan toipumista.

Koronaepidemia on Länsi-Pohjassa jo lähellä kiihtymisvaihetta

Ilmaantuvuuden perusteella alue on jo kiihtymisvaiheessa, mutta toistaiseksi sairaanhoito ei ole koronan vuoksi kuormittunut ja tartuntojen jäljitys vielä toimii, joten Länsi-Pohjassa on pysytty yhä epidemian perustasolla.

Kymenlaaksossa 10 uutta koronatartuntaa – niitä todetaan nyt tasaisesti maakunnan eri päissä

Kymmenestä tiistaina todetusta tartunnasta kuusi on todettu Kouvolassa ja loput Etelä-Kymenlaaksossa. Viimeaikaiset tartunnat ovat jakautuneet tasaisesti maakunnan pohjois- ja eteläosien kesken.

Tarvitseeko yksityislääkärillä kävijä Kela-korvausta? Julkista rahaa halutaan ohjata hyvinvointialueille ja pois yksityisten palveluista

Sote-uudistuksen edetessä hallitus selvittää, voisiko yksityislääkärien hoitoon, kuntoutukseen ja lääkekorvauksiin liittyviä Kela-korvauksia poistaa. Kela toivoo uudistukseen malttia, sillä liian nopeasta korvausten poistosta kärsisivät pienituloisimmat.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri: Koronan neljäs aalto on leviämässä myös Pohjois-Pohjanmaalle

Uusien koronatartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun Pohjois-Pohjamaalla. Tartuntoja on todettu THL:n mukaan 11, joista Oulussa 9. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan nyt viimeistään on hyvä aika hakea rokotus.

Koronatartunnat lisääntyvät, mutta sairaalahoidossa olevien määrä ei kasva samassa suhteessa – HUSin Lehtonen: "Pelkkien tartuntojen laskeminen ei kuvaa tilannetta"

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen toteaa, ettei koronavirusepidemian vaiheiden luokittelussa ole otettu huomioon rokotekattavuutta. Hän arvelee, että kriteereitä tullaan arvioimaan uudelleen.

Ilkka Koskikara leikattiin lapsena tytöksi, koska sen ajateltiin olevan hyväksi hänelle: "Minun elämä pilattiin täysin"

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan intersukupuolisten lasten asemassa on Suomessa parantamisen varaa.

Medialähteet: EM-finaalin rankkarikisassa epäonnistunut Rashford joutuu leikkaukseen

Marcus Rashford ei ole seurajoukkueensa käytettävissä kauden alussa.

EM-kisoissa loistanut italialaistähti Spinazzola leikattiin Turussa

Ortopedi Lasse Lempainen leikkasi Leonardo Spinazzolan jalan maanantaina Turussa.

EM-kisoissa loukkaantunut Ranskan ja Barcelonan nuori tähti saa jälleen apua Turussa – tuttu suomalainen urheiluortopedi leikkaa Ousmane Dembelen

FC Barcelona kertoo verkkosivuillaan, että suomalainen urheiluortopedi Lasse Lempainen operoi Ousmane Dembelen oikean polven. Leikkaus tehdään Turussa juhannuksen jälkeen.

Oliver Helander on ollut yli vuoden poissa parrasvaloista – paluulla riittää epäilijöitä, mutta kyteekö kaikessa hiljaisuudessa harvinainen keihäspommi?

Olkapäävamma on ollut keihäshistoriassa usein naula heittäjän arkkuun, mutta nykylääketieteen ansiosta näin ei enää ole. Olkapääleikkauksen läpi käynyt Oliver Helander ei pelkää puhua 90 metrin ylityksestä, vaikka hän on ollut poissa kisoista yli puolitoista vuotta.

Britannian merijalkaväki testaa lentopukuja – katso videolta, kuinka sotilaat lentävät laivojen välillä

Kaasuturbiineilla toimivat lentopuvut helpottavat esimerkiksi nousemista laivaan.

Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu

Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.

Vaasan keskussairaalalle oma kielitesti – painotus käytännön sairaanhoidossa osattavassa suomen ja ruotsinkielessä

Vaasan keskussairaala lanseerasi oman kielitestin vuonna 2020. Testi on tarkoitettu heille, joilla ei ole virallista kielitodistusta.

KYS hankki neurokirurgiaan leikkausrobotin, joka tuo leikkaushoidon entistä useamman epilepsiapotilaan avuksi

Uuden robotin avulla päästään leikkaamaan potilaita, joita ei ole aiemmin voitu leikata.

Psykiatrian M-talo rakentuu aikataulussa Seinäjoella – uusissa tiloissa vältetään laitosmaisuutta ja käytetään uusinta teknologiaa

Uusi M-talo otetaan käyttöön lokakuun lopussa. Taloon tulee esimerkiksi lamppuja sellaisilla aallonpituuksilla, jotka edistävät paranemista.

Asko Järvinen vieraana Ykkösaamussa: Mitä haluat kysyä HUSin tartuntatautien ylilääkäriltä?

Saadaanko koronatartunnat liikkumisrajoituksilla laskuun? TV1:n Ykkösaamun vieraana tartuntatautien ylilääkäri Asko Järvinen.

Uusia alkuja ja elämän viimeisiä hetkiä

Suosittu Elossa 24h saa jatkoa 28.3. alkaen.

Elossa 24h -kuvausten toteutuminen ei ollut itsestään selvää

Suomalainen terveydenhuolto toimii hyvin poikkeusoloissakin.

Maailmanlaajuinen tutkimus: Koronatartunnan saaneen potilaan leikkaushoidon viivästyttäminen viikolla vähentää tuntuvasti kuolemanriskiä

Suomessakin tehdyssä laajassa tutkimuksessa selvitettiin koronatartunnan saaneiden leikkaushoitojen onnistumista.

Ylen tiedot: Hallitus aikoo todeta poikkeusolot – ravintoloiden toimintaa rajoitetaan

Poikkeusolojen toteamisesta neuvoteltiin illalla Säätytalolla.

Tiger Woodsin tilasta uutta tietoa: golftähti heräsi leikkauksen jälkeen

Golftähti joutui vakavaan auto-onnettomuuteen tiistai-iltana.

Miksi Suomi rokottaa vanhat ensin? Takaisin Pasilaan -podcast hankki vastaukset parikymppisten kysymyksiin koronarokotteista

Sairaanhoitohenkilökunta ja vanhukset ensin - koska on nuorten vuoro saada koronarokote?

Hoitotakuu toteutuu epätasaisesti: monissa sairaanhoitopiireissä oli vuodenvaihteessa runsaasti hoitovelkaa, toisissa jopa potilaspulaa

Sairaanhoitopiireissä oli hoitovelkaa eniten alkusyksystä. Vaikeilla korona-alueilla oli pitkät leikkausjonot vielä vuodenvaihteessa.

Tornio muistuttaa: Rajakontteja ei voi käyttää Ruotsiin menijöiden testaamiseen

Ruotsissa työssä käyvien pitäisi sopia työnantajansa kanssa menoliikenteen testien järjestämisestä

Lapin keskussairaalassa tekonivelleikkaukseen ja plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin pääsee maltillisella jonotusajalla

Leikkaus- tai toimenpidejonolla tarkoitetaan useimmiten odotusaikaa erikoislääkärin vastaanotolla tekemästä hoidon tarpeen arvioinnista varsinaiseen toimenpiteeseen, kuten leikkaukseen.

Leikkaukset lisääntyivät Oulaskankaalla – Raahen sairaalassa jäätiin tavoitteista

Koronatilanne vaikutti leikkauksiin eri tavoin. Oulaisissa operaatioita tehtiin suunniteltua enemmän, Raahessa vähemmän.

Vaativat leikkaukset jatkuvat Kainuun keskussairaalassa – samalla turvataan ympärivuorokautinen päivystys

Huolta päivystyksen ja erikoissairaanhoidon jatkumisesta Kainuussa kantoivat myös potilasjärjestöt.

Vaativa leikkaustoiminta jatkuu Keski-Pohjanmaalla pääosin ennallaan – leikkausten keskittämisasetus päivittyi

Asetuksen muutos takaa, että Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa tehdään vaativia leikkauksia jatkossakin.

Keski-Suomen keskussairaalan syöpäkirurgiaa puolustava nettiadressi keräsi neljässä päivässä yli 10 000 allekirjoitusta

Ministerille luovutettava nettiadressi vastustaa vaativien syöpäleikkausten siirtämistä Jyväskylästä Kuopioon.

Keski-Suomen keskussairaala tekee jatkossakin vaativia leikkauksia, vaikka keskittämisasetus on viemässä huippuosaamista yliopistosairaaloihin

Vaativien leikkausten tehtävänjaosta on syntymässä ministeriön hyväksymä kompromissiratkaisu.

180 senttiä ja 171 kiloa – tuskainen arki ja kavereiden törkeät kommentit sysäsivät Marko Palinin lihavuusleikkaukseen: "En päässyt kulkemaan"

Suomessa tehdään vuosittain noin 1 300 lihavuusleikkausta. Kokeneen kirurgin mielestä luku voisi olla kolminkertainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle